Znate li nesto o HIV-u

• Začetnik teme Začetnik teme ocajan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Оралним сексом се не преноси вирус.

Ja sam to cuo od vise ljudi ali ipak internet vrvi od tekstova u kojima pise da se prenosi i orlanim putem.
Medjutim koliko sam ja upoznat citanjem malo ozbiljnijih tekstova medicina do sada nije potvrdila da je neko dobio hiv iskljucivo oralnim seksom, odnosno da postoji teorijska ali ne i dokaziva mogucnost prenosa.

Pozdrav...imam par pitanja i volio bih da mi neko iskusniji i kompetentniji odgovori...imao sam prije 5 mjeseci odnos sa prostitutkom, imao sam oralni sex bez kondoma i klasican sex sa kondomom koji nije pukao i sve je bilo ok, toje trajalo svega 15 min...curu sam pitao je li zarazena i rekla je da nije, na kraju krajeva sama je ponudila kondome, mada sam ja i namjeravao da ih koristim, ali kreten nisam pri oralnom sexu...posle mjesec dana mene pocne da muci neka sumnja da li je zarazena i ja uradim test posle 2 mjeseca i 5 dana,test na HIV negativan, uradim posle 3 mjeseca- negativan, uradim posle 4 mjeseca- negativan...nisam imao nikakvih simptoma u ovih 5 mjeseci od odnosa sem sto mi je doktorica nasla ureaplazmu,koju sam izlecio posle terapije,ali mi se posle terapije pojavila neka gripa,malo me grlo boljelo, temperatura i nos nekih sedmicu dana su me mucili...jutros sam se probudio sa bjelim jezikom, i sav se isprepadao, ali se to ocistilo kasnije, pa sam pomislio da nije od lijekova koje sam prije sedmicu dana koristio...

mene zanima ima li sanse da sam zarazen HIV virusom, i je li moguce ovako kasno da se pokazu neki simptomi serokonverzije...planiram da se testiram opet za nekih 20 dana, sto ce biti 6 mjeseci posle odnosa ali me prpa uhvatila i pod stresom sam (pa sam pomislio da mi je i od toga bijel jezik)!? molim vas pomagajte....unaprijed zahvalan

Pozdrav...imam par pitanja i volio bih da mi neko iskusniji i kompetentniji odgovori...imao sam prije 5 mjeseci odnos sa prostitutkom, imao sam oralni sex bez kondoma i klasican sex sa kondomom koji nije pukao i sve je bilo ok, toje trajalo svega 15 min...curu sam pitao je li zarazena i rekla je da nije, na kraju krajeva sama je ponudila kondome, mada sam ja i namjeravao da ih koristim, ali kreten nisam pri oralnom sexu...posle mjesec dana mene pocne da muci neka sumnja da li je zarazena i ja uradim test posle 2 mjeseca i 5 dana,test na HIV negativan, uradim posle 3 mjeseca- negativan, uradim posle 4 mjeseca- negativan...nisam imao nikakvih simptoma u ovih 5 mjeseci od odnosa sem sto mi je doktorica nasla ureaplazmu,koju sam izlecio posle terapije,ali mi se posle terapije pojavila neka gripa,malo me grlo boljelo, temperatura i nos nekih sedmicu dana su me mucili...jutros sam se probudio sa bjelim jezikom, i sav se isprepadao, ali se to ocistilo kasnije, pa sam pomislio da nije od lijekova koje sam prije sedmicu dana koristio...

mene zanima ima li sanse da sam zarazen HIV virusom, i je li moguce ovako kasno da se pokazu neki simptomi serokonverzije...planiram da se testiram opet za nekih 20 dana, sto ce biti 6 mjeseci posle odnosa ali me prpa uhvatila i pod stresom sam (pa sam pomislio da mi je i od toga bijel jezik)!? molim vas pomagajte....unaprijed zahvalan

Ne, ti si samo utripovao. Ako je test posle 3 meseca negativan, onda sigurno nisi zarazen.
Oralnim seksom ( pretpostavljam da je tebi radjen, a da ti nisi nista radio) HIV ne moze da se prenese.

Ukoliko ste imali neki rizičan kontakt i sumnjate da ste možda HIV pozitivni, potrebno je da prođe neko vreme, da biste mogli da se testirate. Anititela koja test traži u krvi se ne pojavljuju sat, dva ili dan nakon infekcije u potrebnoj količini da bi ih test uočio. Obično im je potrebno šest do osam nedelja. Ovaj vremenski period, od trenutka kada se infekcija dogodila do pojave dovoljne količinespecificnih anititela, zove se " period prozora" . U tom periodu rezultat testa može biti negativan
ak i ako infekcija postoji (lažno negativan rezultat), pa je zato za većinu testova potrebno sačekati nekoliko meseci pre nego što se urade.

Da naravno, meni je radjen oralni sex i posle toga sa kondomom vaginalni,provjerio sam kondom nije pukao,mada sam za svaki slucaj ja izasao prije ejakulacije...radio sam i posle 2,3 i posle 4 mjeseca i to sve testovi poslednje generacije, tako da se nadam da je sve ok i da tripujem, jer citao sam da se od bas tog tripovanja i sekiracije mogu pojaviti neki znakovi po tijelu !?

Rayela je li sigurno to za oralni sex jer sam citao raznorazne tekstove...?

AKO IMA JOS NEKO NEKA ODGOVORI, BIO BIH VAM VEOMA ZAHVALAN!

I treba da budeš zabrinut da bi drugi put više pazio, bio oprezniji.

I nemoj da se uzdaš u ove ofrlje iznesene teorije bez pokrića da se oralnim seksom ne prenosi HIV.

Šta ako osoba ima neku ranicu ustima ili ti na polnom organu ...tu je već sluz , sukrvica ili krv i eto logike i za neupućene kako možeš da se zaraziš.

Obavezno ponovo na testiranje i ubuduće pamet u glavu :)

I treba da budeš zabrinut da bi drugi put više pazio, bio oprezniji.

I nemoj da se uzdaš u ove ofrlje iznesene teorije bez pokrića da se oralnim seksom ne prenosi HIV.

Šta ako osoba ima neku ranicu ustima ili ti na polnom organu ...tu je već sluz , sukrvica ili krv i eto logike i za neupućene kako možeš da se zaraziš.

Obavezno ponovo na testiranje i ubuduće pamet u glavu :)

Naravno da cu biti oprezniji, dosta, oprezniji sledeci put :) i svakako cu se testirati posle 6 mjeseci... malo me frka iako sam se prije testirao ali nadam se da sam ovoga puta imao srece i da me Bog pogledao! Hvala vam ljudi, pisite ako jos neko ima neko iskustvo...poz

pozdrav imao sam seks sa nekom devojkom juce bez zastite zanima me ako ona nije zarazena da li ima sanse da dobijem neku polnu bolest? i da li trebam da idem da vadim krv hoce li mi rezultati pokazati odmah ako sam zarazen ili trebam cekati 2 3 meseca kao na testu za hiv?

pozdrav imao sam seks sa nekom devojkom juce bez zastite zanima me ako ona nije zarazena da li ima sanse da dobijem neku polnu bolest? i da li trebam da idem da vadim krv hoce li mi rezultati pokazati odmah ako sam zarazen ili trebam cekati 2 3 meseca kao na testu za hiv?

Kako znate da nije zarazena? Cim zelite da radite test onda sumnjate u nju ili u neke ranije rizicne odnose?

Treba mi info. Radio sam hiv rapid test trece generacije VIKIA francuski koj sto je ekvivalentni na ELISA test. Radio sam dva puta sa razmahu 2 meseca. Oba dva puta je negativni rezultat. E sada zanimame posto sam imao dva rizicne seksualne odnose jedan prije 7 ili 8 godina a drugi prije 2 godina to znaci da je moj hiv status negativan? Malo sam paranoican i opterecen dali je rezultat validan. Pa bi zamolio da mi neko odgovori sta malo vise zna. Nekoliko puta sam bio u savetovaliste i pozvao sam infektivnoj klinici na telefon i oni kazu da je rezultat ok i da nakon toliko vremena ako ima nesto da bi se otkrilo pa duri i nije bitno kakav je test u pitanju. Hvala puno

Cao ja sam citala dosta o HIV i AIDS, ali zanima me da mi odgovori neko ko je bas upucen u temu...da li mogu da se zaraze dvije zenske osobe tokom sexualnog odnosa, a da ni jedna od njih dvije nije pozitivna na hiv? Kako dolazi do toga kod prve osobe, da li njegov organizam sam stvara virus ili jedino moze biti zarazen ako mu taj virus neko prenese?
Pozz

Back