- Poruka
- 78.346
znači ono ovo šta se babi sniloEl kananski jeste
pa nije jhvh stvarao u bibliji već el taj rasplodni bik.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znači ono ovo šta se babi sniloEl kananski jeste
Stanovnici kanaskih gradova na primer tira gde je vladao Hiram postovali su sunce i veneru.Sunce je el a baalt je venera nidje veze sa jahvom.Razumeli su astrologie i izvodili tajne obrede ustolicenju kraljeva.Ta kananska astrale religija poticala je od trgovaca i pomoraca sljam od naroda.E onda dolazi david koji je naterao jebusejsko plemstvo taj astrale sljam da predaju jerysalim i.on izgradjuje svetiliste bogu kojeg je nasledio od mojsija i donosi kovceg saveza u jerusalim.Jahva i el nemaju veze s vezom.znači ono ovo šta se babi snilo
pa nije jhvh stvarao u bibliji već el taj rasplodni bik.
šta si se uvatila za hanance kad je u bibliji El stvoritelj i naziva se Višnji.Stanovnici kanaskih gradova na primer tira gde je vladao Hiram postovali su sunce i veneru.Sunce je el a baalt je venera nidje veze sa jahvom.Razumeli su astrologie i izvodili tajne obrede ustolicenju kraljeva.Ta kananska astrale religija poticala je od trgovaca i pomoraca sljam od naroda.E onda dolazi david koji je naterao jebusejsko plemstvo taj astrale sljam da predaju jerysalim i.on izgradjuje svetiliste bogu kojeg je nasledio od mojsija i donosi kovceg saveza u jerusalim.Jahva i el nemaju veze s vezom.
E kasnije moguce da jeste kad je Hiram kralj tira gradio hram i judejski kraljevi preuzese ove obrede izigravase ela rasplodnog bika haha.
A ti se bas uvatio svevisnjeg i tog imena el.Otkud znam.mozda se bog na aramejskom.hebrejskom i xove el.pojma nemam stvarno.Svevisnji visnji svemoguci.meni to sve isto.Milion attributen ima.šta si se uvatila za hanance kad je u bibliji El stvoritelj i naziva se Višnji.
naravno bog NEMA ime već nazive karakteristika.A ti se bas uvatio svevisnjeg i tog imena el.Otkud znam.mozda se bog na aramejskom.hebrejskom i xove el.pojma nemam stvarno.Svevisnji visnji svemoguci.meni to sve isto.Milion attributen ima.
Za sebe mogu da kazem apsolutno prava jevrejka i to davidovka.hahanaravno bog NEMA ime već nazive karakteristika.
el (znači bog na srpskom) je tvorac a elohimi (bogovi) stvaraju adama. a jhvh je samo jedan od sinova ela/boga u bibliji. imaš stih pa traži ovde po forumu ili u bibliji
kasnije su uglavili da je jhvh el. ili pisac nije znao šta piše ili je to jevrejska podmetačina.
zato u novom zavetu isus razobličava tog jevrejskog boga jhvh pa kaže da jevreji pojma nemaju ko je njegov Otac. na krstu ga doziva eloi eloi (tačnije Ili Ili na aramejskom) a ovi dole misle da zove iliju.
jhvh tj jahve je jevrejsko nacionalno božanstvo nije Višnji.
a višnji je troičan ko i u starim religijama, ješe su to zatrle jahveom, isus ponovo vraća troičnost.
e ti moraš da se odlučiš jesi li jevrejski rišćanin ili isusov jer dva gospodara ne možeš služiti.
Каква болан подметачина у Светом Писму? То је хула на Бога.naravno bog NEMA ime već nazive karakteristika.
el (znači bog na srpskom) je tvorac a elohimi (bogovi) stvaraju adama. a jhvh je samo jedan od sinova ela/boga u bibliji. imaš stih pa traži ovde po forumu ili u bibliji
kasnije su uglavili da je jhvh el. ili pisac nije znao šta piše ili je to jevrejska podmetačina.
zato u novom zavetu isus razobličava tog jevrejskog boga jhvh pa kaže da jevreji pojma nemaju ko je njegov Otac. na krstu ga doziva eloi eloi (tačnije Ili Ili na aramejskom) a ovi dole misle da zove iliju.
jhvh tj jahve je jevrejsko nacionalno božanstvo nije Višnji.
a višnji je troičan ko i u starim religijama, ješe su to zatrle jahveom, isus ponovo vraća troičnost.
e ti moraš da se odlučiš jesi li jevrejski rišćanin ili isusov jer dva gospodara ne možeš služiti.
evo drhtimКаква болан подметачина у Светом Писму? То је хула на Бога.
Зашто би то био грех, побогу Маки?Tek poslije potopa Bog ljudima daje odobrenje da jedu meso. Možda su ljudi prije potopa i jeli meso ali je to bilo protivno Božjim zapovijestima i predstavljalo je grijeh.
То ти није никакав доказ. И ја могу да кажем да се јело месо, али ето није библијски писац баш мислио да је важно да се и то наглашава.Pa piše tamo gdje poslije Potopa Bog Noju daje sve životinje za hranu. To je prvi put da se životinje pominju u kontekstu hrane.
Јер је било противно Божијим заповијестима. Бог прије потопа људима изричито даје за храну биље а не и животиње.Зашто би то био грех, побогу Маки?
Где пише да се изричито забрањује месо?Јер је било противно Божијим заповијестима. Бог прије потопа људима изричито даје за храну биље а не и животиње.
Tamo gdje Bog ljudima daje bilje za hranu. Ne mora im reći "nemojte jesti nešto drugo" ako im je precizirao šta smiju jesti.Где пише да се изричито забрањује месо?
Не мора ни да значи да им није забранио.Tamo gdje Bog ljudima daje bilje za hranu. Ne mora im reći "nemojte jesti nešto drugo" ako im je precizirao šta smiju jesti.
Pa onda bi im rekao jedite meso kao što je Noju rekao.Не мора ни да значи да им није забранио.
Ако нешто није речено онда не можемо да знамо да ли је тако.Pa onda bi im rekao jedite meso kao što je Noju rekao.
Ali ne možemo da pretpostavimo da jesu jeli meso.Ако нешто није речено онда не можемо да знамо да ли је тако.
Па тако, је, не можемо, али ти не само да си претпоставио да нису јели већ си једење меса прогласио грехом, за шта нема никакве потврде у Библији.Ali ne možemo da pretpostavimo da jesu jeli meso.
gde mu rece?Pa onda bi im rekao jedite meso kao što je Noju rekao.
on ucitava, sad ce da nadje od kog autoritetaПа тако, је, не можемо, али ти не само да си претпоставио да нису јели већ си једење меса прогласио грехом, за шта нема никакве потврде у Библији.
Управо тако.on ucitava, sad ce da nadje od kog autoriteta
Postanje 9.gde mu rece?
zar ti ne rece ciste i neciste zivotinje u smislu zrtvoprinosenja, a ne hrane?
Bogy salo i cvarci, a meso kome? Lesinarima? I to tako bilo od Avelja?
Maki, verujes bezveze. Ali pokazi nam gde kaze Noju da jede meso
I ti si mi pravoslavac?on ucitava, sad ce da nadje od kog autoriteta
Маки, суштина Православља није у набрајању грехова и памћења тога шта је све грех, до те мере до које ти идеш.I ti si mi pravoslavac?
Али јесте суштина слиједити Св. Оце а не их исмијавати и поспрдно их називати "ауторитетима".Маки, суштина Православља није у набрајању грехова и памћења тога шта је све грех, до те мере до које ти идеш.
То ми више личи на...па Ислам, и то његову вахабистичку верзију.![]()
Зашто мислиш да их је колега @bas kao посрпрдно тако назвао?Али јесте суштина слиједити Св. Оце а не их исмијавати и поспрдно их називати "ауторитетима".
Али јесте суштина слиједити Св. Оце а не их исмијавати и поспрдно их називати "ауторитетима".
| Matej 23,9 | I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan otac koji je na nebesima. |
ja sam ozbiljan covek, nego maki sada imputira da ja lazem, tj. da nisam pravoslavan, kao mora da bude po njegovom ili sam eliminisan, bas ce on da me ekskomunicira kao npr tolstoja; dakle ja sam deo Crkve, a njegove lazne autoritete raskrinkavam, bilo ih je dosta ovde na forumuЗашто мислиш да их је колега @bas kao посрпрдно тако назвао?
Ја то нисам тако схватио.