Znak Kaina

znači ono ovo šta se babi snilo
pa nije jhvh stvarao u bibliji već el taj rasplodni bik.
Stanovnici kanaskih gradova na primer tira gde je vladao Hiram postovali su sunce i veneru.Sunce je el a baalt je venera nidje veze sa jahvom.Razumeli su astrologie i izvodili tajne obrede ustolicenju kraljeva.Ta kananska astrale religija poticala je od trgovaca i pomoraca sljam od naroda.E onda dolazi david koji je naterao jebusejsko plemstvo taj astrale sljam da predaju jerysalim i.on izgradjuje svetiliste bogu kojeg je nasledio od mojsija i donosi kovceg saveza u jerusalim.Jahva i el nemaju veze s vezom.
E kasnije moguce da jeste kad je Hiram kralj tira gradio hram i judejski kraljevi preuzese ove obrede izigravase ela rasplodnog bika haha.

Stanovnici kanaskih gradova na primer tira gde je vladao Hiram postovali su sunce i veneru.Sunce je el a baalt je venera nidje veze sa jahvom.Razumeli su astrologie i izvodili tajne obrede ustolicenju kraljeva.Ta kananska astrale religija poticala je od trgovaca i pomoraca sljam od naroda.E onda dolazi david koji je naterao jebusejsko plemstvo taj astrale sljam da predaju jerysalim i.on izgradjuje svetiliste bogu kojeg je nasledio od mojsija i donosi kovceg saveza u jerusalim.Jahva i el nemaju veze s vezom.
E kasnije moguce da jeste kad je Hiram kralj tira gradio hram i judejski kraljevi preuzese ove obrede izigravase ela rasplodnog bika haha.
šta si se uvatila za hanance kad je u bibliji El stvoritelj i naziva se Višnji.

A ti se bas uvatio svevisnjeg i tog imena el.Otkud znam.mozda se bog na aramejskom.hebrejskom i xove el.pojma nemam stvarno.Svevisnji visnji svemoguci.meni to sve isto.Milion attributen ima.
naravno bog NEMA ime već nazive karakteristika.
el (znači bog na srpskom) je tvorac a elohimi (bogovi) stvaraju adama. a jhvh je samo jedan od sinova ela/boga u bibliji. imaš stih pa traži ovde po forumu ili u bibliji
kasnije su uglavili da je jhvh el. ili pisac nije znao šta piše ili je to jevrejska podmetačina.
zato u novom zavetu isus razobličava tog jevrejskog boga jhvh pa kaže da jevreji pojma nemaju ko je njegov Otac. na krstu ga doziva eloi eloi (tačnije Ili Ili na aramejskom) a ovi dole misle da zove iliju.
jhvh tj jahve je jevrejsko nacionalno božanstvo nije Višnji.
a višnji je troičan ko i u starim religijama, ješe su to zatrle jahveom, isus ponovo vraća troičnost.
e ti moraš da se odlučiš jesi li jevrejski rišćanin ili isusov jer dva gospodara ne možeš služiti.

el (znači bog na srpskom) je tvorac a elohimi (bogovi) stvaraju adama. a jhvh je samo jedan od sinova ela/boga u bibliji. imaš stih pa traži ovde po forumu ili u bibliji
kasnije su uglavili da je jhvh el. ili pisac nije znao šta piše ili je to jevrejska podmetačina.
zato u novom zavetu isus razobličava tog jevrejskog boga jhvh pa kaže da jevreji pojma nemaju ko je njegov Otac. na krstu ga doziva eloi eloi (tačnije Ili Ili na aramejskom) a ovi dole misle da zove iliju.
a višnji je troičan ko i u starim religijama, ješe su to zatrle jahveom, isus ponovo vraća troičnost.
e ti moraš da se odlučiš jesi li jevrejski rišćanin ili isusov jer dva gospodara ne možeš služiti.
Za sebe mogu da kazem apsolutno prava jevrejka i to davidovka.haha

Каква болан подметачина у Светом Писму? То је хула на Бога.

"Треба омрзнути све оне који се усуђују да деле једног Духа Светог који је дејствовао и у пророцима и у апостолима; један је Бог Отац, Господар Старог и Новог завета; један је и Господ Исус Христос, у Старом завету предсказан, а у Новом оваплоћен; један је и Дух Свети који је о Христу проповедао кроз пророке, а по доласку Христовом је сишао и показао Га.
4. Нека нико не одваја Стари завет од Новог и нека нико не тврди да је један Дух тамо био, а други је овде. Такав жалости и вређа самог Духа Светог, заједно са Оцем и Сином поштованог, који се у време Крштења открио у Светој Тројици.
" (Поуке огласитељне и тајноводствене св. Кирила Јерусалимског).

"Када посумњаш у истинитост било које личности или догађаја, описаног у Светом Писму, сети се да је сво Писмо богонадахнуто (2.Тим.3,16), као што говори апостол. Према томе, оно је истинито и у њему нема измишљених личности, басни и прича. У њему има прича, али у смислу преносног причања, с обзиром да свако види да је реч о преносном говору. Сва Реч Божија јесте јединствена, целовита и недељива истина. Уколико сматраш за лаж било шта што је у њему речено, тј. неку изреку или реч, ти ћеш погрешити против истине свега Светога Писма. А прва и почетна истина његова јесте сам Бог. Говори Господ: Ја сам истина (Јн.14,6). Реч твоја јесте истина (Јн.17,17), говори Исус Христос Богу Оцу. Дакле, све Свето Писмо сматрај за истинито. Све што оно говори беше или бива." (Мој живот у Христу св. Јована Кронштадског).

Pa piše tamo gdje poslije Potopa Bog Noju daje sve životinje za hranu. To je prvi put da se životinje pominju u kontekstu hrane.
То ти није никакав доказ. И ја могу да кажем да се јело месо, али ето није библијски писац баш мислио да је важно да се и то наглашава.

Ali ne možemo da pretpostavimo da jesu jeli meso.
Па тако, је, не можемо, али ти не само да си претпоставио да нису јели већ си једење меса прогласио грехом, за шта нема никакве потврде у Библији.

Pa onda bi im rekao jedite meso kao što je Noju rekao.
gde mu rece?
zar ti ne rece ciste i neciste zivotinje u smislu zrtvoprinosenja, a ne hrane?

Bogy salo i cvarci, a meso kome? Lesinarima? I to tako bilo od Avelja?
Maki, verujes bezveze. Ali pokazi nam gde kaze Noju da jede meso
Па тако, је, не можемо, али ти не само да си претпоставио да нису јели већ си једење меса прогласио грехом, за шта нема никакве потврде у Библији.
on ucitava, sad ce da nadje od kog autoriteta

I ti si mi pravoslavac?
Маки, суштина Православља није у набрајању грехова и памћења тога шта је све грех, до те мере до које ти идеш.
То ми више личи на...па Ислам, и то његову вахабистичку верзију. ;)

Маки, суштина Православља није у набрајању грехова и памћења тога шта је све грех, до те мере до које ти идеш.
То ми више личи на...па Ислам, и то његову вахабистичку верзију. ;)
Али јесте суштина слиједити Св. Оце а не их исмијавати и поспрдно их називати "ауторитетима".

Али јесте суштина слиједити Св. Оце а не их исмијавати и поспрдно их називати "ауторитетима".
Matej 23,9I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan otac koji je na nebesima.
to pod 1, a pod 2, nisu ni svi sveti koje ti sledis
Зашто мислиш да их је колега @bas kao посрпрдно тако назвао?
Ја то нисам тако схватио.
ja sam ozbiljan covek, nego maki sada imputira da ja lazem, tj. da nisam pravoslavan, kao mora da bude po njegovom ili sam eliminisan, bas ce on da me ekskomunicira kao npr tolstoja; dakle ja sam deo Crkve, a njegove lazne autoritete raskrinkavam, bilo ih je dosta ovde na forumu

Back