Znak Kaina

kako da ga spominje kad nema ništa sa njim ako je postojao
u sz je postojao ali kao sin višnjeg koji je dobio u baštini ješe
i šta hrišćani imaju s njim
NIŠTA
a judeohrišćani ga konstantno dozivaju iako im hrist rekao da je taj jahve lažov otac laži
sad ti vidi šta se tu radi brale moj pa im malo još i isusa nazivaju jahve.
nek slepac vodi slepca, nek mrtvi zakopavaju svoje mrtve.
Па срећо моја Сале шта је Христос рекао Јеврејима? Да је Отац Његов њихов Бог а ако је њихов Бог Јахве значи да је и Христов Отац Јахве.

Чуј гдје је? Па свугдје. То што се не зове тим именом не значи да то није исто биће.
to se zove kradja identiteta, ali samo u pokusaju, nije uspela, i nece
Па срећо моја Сале шта је Христос рекао Јеврејима? Да је Отац Његов њихов Бог а ако је њихов Бог Јахве значи да је и Христов Отац Јахве.
gde je im je to rekao? rekao im je suprotno, da je njihov otac djavo... to tvoje je fals tautologija
Чуј гдје је? Па свугдје. То што се не зове тим именом не значи да то није исто биће.
ha-ha, rece @anajade

to se zove kradja identiteta

gde je im je to rekao? rekao im je suprotno, da je njihov otac djavo

ha-ha
"А Исус одговори: Ако ја прослављам самога себе, слава је моја ништа. Отац је мој онај који ме прославља, за кога ви говорите да је Бог ваш," (Јован 8:54).
За Кога су Јевреји говорили да је њихов Бог?
"Чуј, Израиљу: Господ је Бог наш једини Господ." (5 Мојсијева 6:4).
"Šema Izrael: JAHVE Elohenu Jahve ehad."

Дакле Христов Отац је Јахве.

"А Исус одговори: Ако ја прослављам самога себе, слава је моја ништа. Отац је мој онај који ме прославља, за кога ви говорите да је Бог ваш," (Јован 8:54).
pa, da, on ne kaze OTAC NAS, nego kaze "MOJ", za koga oni samo govore da je njihov, ali nije, jer im to i rece, vidi sta si preskocio

Biblija - Jevanđelje po Jovanu 8:44

Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, ..

da si ti @Maki! u pravu, Isus bi rekao: Отац је NAS онај који ме прославља,... a ne bi rekao MOJ

p.s. ne znam sta ti je smesno? sve je jasno i cisto kao suza, skini povez sa ociju, ako ne vidis citat koji si preskocio i ne vidis razliku izmedju NAS I MOJ

pa, da, on ne kaze OTAC NAS, nego kaze "MOJ", za koga oni samo govore da je njihov, ali nije, jer im to i rece, vidi sta si preskocio

Biblija - Jevanđelje po Jovanu 8:44

Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, ..

da si ti @Maki! u pravu, Isus bi rekao: Отац је NAS онај који ме прославља,
Отац Његов тј. Бог Отац је Онај за којег Јевреји кажу да је њихов Бог. Из Старог завјета јасно видимо да су они за свог Бога сматрали Јахвеа. Дакле Бог Отац је Јахве. То што су Јевреји у међувремену отпали и умјесто да истински слиједе Јахвеа почели слиједити Сатану и тако њега узели за свог оца умјесто Бога је друга ствар али не негира Христову поруку да је Његов Отац Бог Израиља.

Отац Његов тј. Бог Отац је Онај за којег Јевреји кажу да је њихов Бог.
Onda bi rekao OTAC NAS, a oni mogu da kazu sta hoce, pa zato im i kaze da je njihov otac djavo, otac lazi, upravo jer lazu
Из Старог завјета јасно видимо да су они за свог Бога сматрали Јахвеа.
vidimo da je mojsije saznao za jahvea imenom prvi put, pa proverimo i saznamo da nije tacno, znao je i jakov i avram - znaci opet laganje, opet otac lazi! zapravo falsifikovanje starog zaveta, tj TORE, koje se cak i ne krije!
То што су Јевреји у међувремену отпали и умјесто да истински слиједе Јахвеа почели слиједити Сатану
ma moras da si precizniji, u kom "medjuvremenu"? ne mozes da generalizujes samo kada ti hoces

kada su poceli slediti satanu? bas tad kada je Hristos dosao? pa, nece biti bas, citaj jos sz
али не негира Христову поруку да је Његов Отац Бог Израиља.
daj citat, trazim opet, jer ja koliko znam - Hristos rece: dade mi se sva vlast na Zemlji i na nebu, a jahveu samo nad izraelom jos onomad, kad Svevisnji deljase narode, dakle El-Elyon, a ne Jahva, koji je samo jedan od mnogih sunaslednika na svetu ovom

Poslednja izmena:
Isus je rekao da je njegov Bog Jehova - znaci on ga je stvorio
a zna se da je Isus Hrist Bozji Sin

Jovan 20 17
Isus joj je rekao: „Nemoj me držati, jer još neću otići kod svog Oca. Idi kod moje braće i reci im:
’Odlazim kod svog Oca i vašeg Oca, kod svog Boga i vašeg Boga.‘

Onda bi rekao OTAC NAS, a oni mogu da kazu sta hoce, pa zato im i kaze da je njihov otac djavo, otac lazi, upravo jer lazu

vidimo da je mojsije saznao za jahvea imenom prvi put, pa proverimo i saznamo da nije tacno, znao je i jakov i avram - znaci opet laganje, opet otac lazi! zapravo falsifikovanje starog zaveta, tj TORE, koje se cak i ne krije!

ma moras da si precizniji, u kom "medjuvremenu"? ne mozes da generalizujes samo kada ti hoces

kada su poceli slediti satanu? bas tad kada je Hristos dosao? pa, nece biti bas, citaj jos sz

daj citat, trazim opet, jer ja koliko znam - Hristos rece: dade mi se sva vlast na Zemlji i na nebu, a jahveu samo nad izraelom jos onomad, kad Svevisnji deljase narode, dakle El-Elyon, a ne Jahva, koji je samo jedan od mnogih sunaslednika na svetu ovom
Пуцаш у празно. Ко је јеврејски Бог у СЗ? Како се (најчешће) назива? Е то је и Христов Отац.

Da je tako ne bi Isus sakrio ime njegovo, a umesto jehove pozivao se na Svevisnjeg tj ELA
Ел је Јахве.

Пуцаш у празно. Ко је јеврејски Бог у СЗ? Како се (најчешће) назива? Е то је и Христов Отац.
Pa kako se zove? Ovo kako tvrdi aeternum ne pise u mojoj bibliji, a ne pise ni jahve, a ne pise ni jhvh - to znaci da su oni nesto muljali, kao fol zaboravili pravilno kako se izgovara, a kako se pise, jel su i to zaboravili, mi nismo znali kada smo prevodili bibliju? i Hristos je isto zaboravio kako se zove? nemoj da se lazemo vise, ako oni sami kazu da se radi o zameni, sa adonaj. Samo se nikako ne uklapa u jhvh, jer bi bilo jahovah, a ne jehova'jahve. Te vase zamene su dovele da sa luciferom menjate svete, vama je sve to OK, i to je razlog zasto podrzavate jevrejsku zamenu. Samo mnogima nije OK. Mnogi su primeri zamena, na primer prvorodstvo, blagoslov Јаков и Исав
Ел је Јахве.
Nije. To ti mastas sta bi bilo kada bi bilo. El deli zemlju, a jahvi zapada samo majusni izrael - tako stoje stvari, citirali smo vec.

Poslednja izmena:
Nije. To ti mastas sta bi bilo kada bi bilo. El deli zemlju, a jahvi zapada samo majusni izrael - tako stoje stvari, citirali smo vec.
Da i obrukali ste se tim citiranjem kad u istom poglavlju piše da je Jahve jedini Bog a u Knjizi proroka Jeremije da je Izrailj naslijeđe Tvorca svega. Sam Jahve Mojsiju govori da Se praocima javljao sa imenom Bog Svemogući EL Šada. Znači El je Jahve.

Sam Jahve Mojsiju govori da Se praocima javljao sa imenom Bog Svemogući EL Šada. Znači El je Jahve.
ako se praocima javljao sa el-shadai, znaci mojsiju se prvi put javio sa jehova/jahve, jel tako? takoe.

kako ga onda i avram zove jehovom? ajde kako, ako ga zna samo kao el-shadai?

Tada mu reče: „Ja sam Jehova koji te je izveo iz Ura Haldejskog da ti da ovu zemlju da je zauzmeš.“+ 8 A Avram na to reče: „Suvereni Gospode Jehova,... :rotf: :thumbdown:

eto odgovori mi, a namerno sam uzeo sa sajta tvoje srecice, mada na drugim bi pisalo jahve, isto ____, drugo pakovanje https://wol.jw.org/sr-Latn/wol/dx/r353/lp-sbo/1001060402/368

ako se praocima javljao sa el-shadai, znaci mojsiju se prvi put javio sa jehova/jahve, jel tako? takoe.

kako ga onda i avram zove jehovom? ajde kako, ako ga zna samo kao el-shadai?
А гдје сам ја рекао да Се јављао САМО као Ел Шадај? Не окрећи сад причу. Ви тврдите да су Ел и Јахве два различита бића. Ево сада видимо да нису.

А гдје сам ја рекао да Се јављао САМО као Ел Шадај?
tebe to niko nije ni pitao, on je to rekao, imamo napismeno u bibliji sta rece mojsiju:

2 I Elohim se obrati Mosheu i reče mu: “Ja sam Jahve. 3 Ukazao sam se Avrahamu, Yitzhaku i Yakovu kao El Shaddai, ali pod svojim imenom, Jahve, nisam im bio ...POZNAT
Не окрећи сад причу. Ви тврдите да су Ел и Јахве два различита бића. Ево сада видимо да нису.
Maki, jel lepo pise da praocima nije poznat pod imenom jhvh, jahve-jehova?
pa kako nije ako ga oslovljavaju upravo tako?

Tada mu reče: „Ja sam Jehova koji te je izveo iz Ura Haldejskog da ti da ovu zemlju da je zauzmeš.“+ 8 A Avram na to reče: „Suvereni Gospode Jehova,... :rotf: :thumbdown:
onda ili neko laze, falsifikuje, ili su dva bica kako ti kazes
ja tvrdim da je tora prepravljana, da se jahve napravi kao lazov, da smo mi prozreli i onda odlucili da ga izbacimo iz naseg prevoda i oba zaveta, a plus ga ni Hristos ne pominje, neka jevreji resavaju, njihov problem... na kraju ce ga se i oni sami odreci, pa svi vide sta se radi danas, da sve ovo u izraelu/palestini nema smisla, jahve ih pujda samo. bruka i sramota naocigled svetske zajednice i un-a

Poslednja izmena:

Back