- Poruka
- 31.597
Do ubistva, valjda o tome pričamo..До којег чина је дозволио ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Do ubistva, valjda o tome pričamo..До којег чина је дозволио ?
Жртвовање је једно, убиство је друго. Помешао си две ствари.Do ubistva, valjda o tome pričamo..
Истина је само једна.svaka individua ima istinito verovanje
koja nam je nedostižna, zato verujemo individualnoj istiniИстина је само једна.
Истина није недостижна. Нема индивидуалних истина, барем што се хришћанства тиче.koja nam je nedostižna, zato verujemo individualnoj istini
pa svi bi je prigrlili da jeste dostižnaИстина није недостижна. Нема индивидуалних истина, барем што се хришћанства тиче.
Па и Христове речи су за неке били тврда храна.pa svi bi je prigrlili da jeste dostižna
Dobro, ali opet ne razumem koja je poenta? Jednom je data slobodna volja da napravi rđav izbor, drugom je oduzeta da dođe do povoljnog ishoda...?Жртвовање је једно, убиство је друго. Помешао си две ствари.
Каин је сам изабрао шта ће да ради, није Бог требао нешто да му дозволи па да Каин то уради.
То је потпуно различито од наредбе Бога да Авраам жртвује Исака.
Све ти се помешало.
ako ja kažem da sam prepametan a to ne znači da nisam kao što ti misliš već je to tvrda hrana za tebe.Па и Христове речи су за неке били тврда храна.
Не значи да нешто није истина ако се не слажу сви.
Никад се ни око чега не могу сви сложити.
Welcome to pdf religijaDobro, ali opet ne razumem koja je poenta? Jednom je data slobodna volja da napravi rđav izbor, drugom je oduzeta da dođe do povoljnog ishoda...?

Bleki, što reče RIA, tebi se stvarno izgleda nešto izmešalo.slobodna u smislu da biraš između dobra i rđava izbora. to je valjda fer.
Non sequitur.ako ja kažem da sam prepametan a to ne znači da nisam kao što ti misliš već je to tvrda hrana za tebe.
Ником није одузета слободна воља, у томе ти грешиш. Ти све гледаш детерминисано. У пракси то није тако.Dobro, ali opet ne razumem koja je poenta? Jednom je data slobodna volja da napravi rđav izbor, drugom je oduzeta da dođe do povoljnog ishoda...?
Скоро увек значи да је све предестинирано на пропаст ако имаш слободну вољу ? Не увек, али скоро увек ?@RIA77 Nisam rekao "uvek", nego "skoro uvek", što potpuno menja smisao, eno pročitaj ponovo. Znam šta sam napisao.
kome je data, a kome je oduzeta slobodna volja?Dobro, ali opet ne razumem koja je poenta? Jednom je data slobodna volja da napravi rđav izbor, drugom je oduzeta da dođe do povoljnog ishoda...?
Kain je ubio Avelja jer je bio zavidan.Каин није жртвовао Авеља.
Према Књизи постања (4,2) Авељ је био други син Адама и Еве и био је пастир, док је његов брат Каин обрађивао земљу. Каин је убио Авеља, љубоморан што је Авељева жртва првина из стада била прихваћена од Јахвеа, док је његова била одбачена (Пост. 4, 3).
kain je ubio zato što je bio vegeterijanac, a oni su zajebani, nervozniKain je ubio Avelja jer je bio zavidan
Svi su ljudi prije Potopa bili vegetarijanci.kain je ubio zato što je bio vegeterijanac, a oni su zajebani, nervozni
zafrkavas?Svi su ljudi prije Potopa bili vegetarijanci.
| Postanak 4,4 | I Abel žrtvova od prvina stada svojega, i to komade sala. Gospod pogleda milostivo na Abela i žrtvu njegovu, |
PROČITAJ STARI ZAVETSvi su ljudi prije Potopa bili vegetarijanci.
Gdje piše da su prije Potopa ljudi jeli meso?PROČITAJ STARI ZAVET
evo ovdeGdje piše da su prije Potopa ljudi jeli meso?
pa ne rece vegani, valjda za sir i mleko, ali u svakom slucaju ne moze da iskljucuje celo covecanstvo da nije jelo meso, jer gde to pise, kako zna, ko mu je rekao? pa zbog mesa bogu zrtvuje salo- cvarke/slaninu, sta vec, pokojni avelj, a meso je pojeoa šta će im stoka uopšte kad su vegeterijanci, za modu?
samo plodove biljaka i semenje im rečeno u edenu a posle šta može i mleko? a posle potopa može i mesopa ne rece vegani, valjda za sir i mleko, ali u svakom slucaju ne moze da iskljucuje celo covecanstvo da nije jelo meso, jer gde to pise, kako zna, ko mu je rekao? pa zbog mesa bogu zrtvuje salo- cvarke/slaninu, sta vec, pokojni avelj, a meso je pojeo
Veganstvo
Veganstvo se razlikuje od vegetarijanstva po tome što je svedeno u potpunosti na biljnu prehranu, dok vegetarijanci jedu i neke proizvode životinjskog porijekla ...

pa ne znam neka @Maki! kaze zasto su bili pastiri, samo zbog vune, krzna, koze?samo plodove biljaka i semenje im rečeno u edenu a posle šta može i mleko? a posle potopa može i meso
evolucija ishrane
ps oni su to samo roštiljali jer bogu ugodno mirisati
idemo hronološkipa ne znam neka @Maki! kaze zasto su bili pastiri, samo zbog vune, krzna, koze?