Znak Kaina

Do ubistva, valjda o tome pričamo..
Жртвовање је једно, убиство је друго. Помешао си две ствари.
Каин је сам изабрао шта ће да ради, није Бог требао нешто да му дозволи па да Каин то уради.
То је потпуно различито од наредбе Бога да Авраам жртвује Исака.
Све ти се помешало.

svaka individua ima istinito verovanje
Истина је само једна.

Жртвовање је једно, убиство је друго. Помешао си две ствари.
Каин је сам изабрао шта ће да ради, није Бог требао нешто да му дозволи па да Каин то уради.
То је потпуно различито од наредбе Бога да Авраам жртвује Исака.
Све ти се помешало.
Dobro, ali opet ne razumem koja je poenta? Jednom je data slobodna volja da napravi rđav izbor, drugom je oduzeta da dođe do povoljnog ishoda...?

Па и Христове речи су за неке били тврда храна.
Не значи да нешто није истина ако се не слажу сви.
Никад се ни око чега не могу сви сложити.
ako ja kažem da sam prepametan a to ne znači da nisam kao što ti misliš već je to tvrda hrana za tebe.
e sad vi možete da raspravljate o tome ali istina je da sam najpametniji čovek na svetu i ne samo to već i najmudriji.

vidiš kako je lako

slobodna u smislu da biraš između dobra i rđava izbora. to je valjda fer.
Bleki, što reče RIA, tebi se stvarno izgleda nešto izmešalo.

Prvo- kamo sreće da je izbor tako očigledan između crnog i belog
Dalje, koje posledice će proizvesti izbor, ni to ne znači da izborom "belog" sledi neka nagrada... štaviše, često baš bude obratno.

@RIA77 Nisam rekao "uvek", nego "skoro uvek", što potpuno menja smisao, eno pročitaj ponovo. Znam šta sam napisao.

ako ja kažem da sam prepametan a to ne znači da nisam kao što ti misliš već je to tvrda hrana za tebe.
Non sequitur.

Dobro, ali opet ne razumem koja je poenta? Jednom je data slobodna volja da napravi rđav izbor, drugom je oduzeta da dođe do povoljnog ishoda...?
Ником није одузета слободна воља, у томе ти грешиш. Ти све гледаш детерминисано. У пракси то није тако.
Јел Давида неко терао да направи проблем па убије политичког противника ? Није. Па онда у чему је проблем ? Неко га је ставио у позицију да убије свог парњака и конкурента ? Није. Давид је сам себе ставио у ту ситуацију.

kome je data, a kome je oduzeta slobodna volja?
valjda svi imamo slobodnu volju, tj. valjda se ona podrazumeva?
to sto je avram hteo da zrtvuje, to nam pokazuje dve stvari:
1, da su se tamo deca zrtvovala djavolima, u kananskoj oblasti, i ko zna gde sve jos
2. da nam daje pralisku Hristove zrtve

Каин није жртвовао Авеља.
Kain je ubio Avelja jer je bio zavidan.

Према Књизи постања (4,2) Авељ је био други син Адама и Еве и био је пастир, док је његов брат Каин обрађивао земљу. Каин је убио Авеља, љубоморан што је Авељева жртва првина из стада била прихваћена од Јахвеа, док је његова била одбачена (Пост. 4, 3).

I dan danas imamo takve ljude, koji uvek gledaju da svoje probleme i nedostatke reše tako što će ukloniti nekog ko je bolji od njih.

ču pita gde piše još ti (@bas kao) ga pitaš a šta bi radili s meso.
a šta će im stoka uopšte kad su vegeterijanci, za modu?
e sad tu bi falio još jedan brat koji je borac za prava životinja
kasnije se uključuje i lgbt jer je prštalo od pederluka i incesta.

a šta će im stoka uopšte kad su vegeterijanci, za modu?
pa ne rece vegani, valjda za sir i mleko, ali u svakom slucaju ne moze da iskljucuje celo covecanstvo da nije jelo meso, jer gde to pise, kako zna, ko mu je rekao? pa zbog mesa bogu zrtvuje salo- cvarke/slaninu, sta vec, pokojni avelj, a meso je pojeo

Veganstvo

Veganstvo se razlikuje od vegetarijanstva po tome što je svedeno u potpunosti na biljnu prehranu, dok vegetarijanci jedu i neke proizvode životinjskog porijekla ...

pa ne rece vegani, valjda za sir i mleko, ali u svakom slucaju ne moze da iskljucuje celo covecanstvo da nije jelo meso, jer gde to pise, kako zna, ko mu je rekao? pa zbog mesa bogu zrtvuje salo- cvarke/slaninu, sta vec, pokojni avelj, a meso je pojeo

Veganstvo

Veganstvo se razlikuje od vegetarijanstva po tome što je svedeno u potpunosti na biljnu prehranu, dok vegetarijanci jedu i neke proizvode životinjskog porijekla ...
samo plodove biljaka i semenje im rečeno u edenu a posle šta može i mleko? a posle potopa može i meso :)
evolucija ishrane

ps oni su to samo roštiljali jer bogu ugodno mirisati

Back