Značenje pojma Srbin (i njegovih izvedenica) u srednjem veku

Mi Crnogorci smo prije mnogo vjekova iskovali svoju drzavu...mi smo zaokruzili nasu civilizacijsku misiju. Dok neke druge nacije samo gube djelove svoje teritorije...
Што утече испод сабље турске,
Што на вјеру праву не похули,
Што се не хће у ланце везати,
То се збјежа у ове планине
Да гинемо и крв проливамо,
Да јуначки аманет чувамо,
Дивно име и свету свободу.

?

Што утече испод сабље турске,
Што на вјеру праву не похули,
Што се не хће у ланце везати,
То се збјежа у ове планине
Да гинемо и крв проливамо,
Да јуначки аманет чувамо,
Дивно име и свету свободу.

?

- Spomenik je junaštva
Crna Gora i njena sloboda -

Ne lupaj. Srbi su nacija od Svetog Save a vi Dukljani od AVNOJA i Đukanovića.

Milos-POSTADOSMO-NARODOM-rekao-13.-DEC-1830-741x486.jpg

племе Пилгрим? :lol:

истина, ти си био трол и раније..

Da, sekta protestanata. Pobjegli su iz Engleske radi vjerskih sloboda, zbog njih Amerika je izgradjena na temeljima vjerske slobode i anti-monarhizma.

Sta je pleme nego samo sekta. Srbi su bili "sekta" Slovena, u svojim pocecima.

Da, sekta protestanata. Pobjegli su iz Engleske radi vjerskih sloboda, zbog njih Amerika je izgradjena na temeljima vjerske slobode i anti-monarhije.

Sta je pleme nego samo sekta. Srbi su bili "sekta" Slovena, u svojim pocecima.
па секта је скупина различитих људи, повезаних неком верском идејом. племе је скупина родова, повезаних заједничким пореклом или свешћу о заједничком пореклу.

па секта је скупина различитих људи, повезаних неком верском идејом. племе је скупина родова, повезаних заједничким пореклом или свешћу о заједничком пореклу.

Ne mora nuzno biti. Plemena su veoma cesto bila ,,skupina razlicitih ljudi" povezanih nekom idejom.

U svojoj prilici srpsko pleme je vjerovatno grupa Slovena koja se otcijepila zbog razlicitih vjerovanja od vecine, dakle sekta.

Ne mora nuzno biti. Plemena su veoma cesto bila ,,skupina razlicitih ljudi" povezanih nekom idejom.

U svojoj prilici srpsko pleme je vjerovatno grupa Slovena koja se otcijepila zbog razlicitih vjerovanja od vecine, dakle sekta.
не, свако племе има некакво предање о заједничком претку, и управо та свест о међусобном сродству различите родове држи на окупу. секта је искључиво верска заједница.

не, свако племе има некакво предање о заједничком претку, и управо та свест о међусобном сродству различите родове држи на окупу. секта је искључиво верска заједница.

Sta je srpsko predanje o zajednickom pretku?

Poenta je ,,civilizacijska misija" koju si pokusao da poentiras.
па ти онда не знаш значење именице мисија. јер мисију (историјско послање) Црногораца описао је Његош стиховима које сам навео. мисија није споменик, мисија је сврха, разлог постојања.

па ти онда не знаш значење именице мисија. јер мисију (историјско послање) Црногораца описао је Његош стиховима које сам навео. мисија није споменик, мисија је сврха, разлог постојања.

Da misija Crnogoraca je biti bastion slobode na Balkanu. To opisuju stihovi koje sam ti naveo

не, то описују стихови које сам ја навео, а не стихови које си ти рђаво парафразирао.

Ne, stihove koje si ti naveo opisuju neko predanje, jedan folklor.

Stihove koje sam ja naveo, koji se namjerno pojavljuju na kraju doticnog djela - opisuju osnovnu misiju i svrhu Crne Gore, spomenik-bastion slobode i junastva.

то нико не зна.

To je rekao Porfirogenit.

Ne, stihove koje si ti naveo opisuju neko predanje, jedan folklor.

Stihove koje sam ja naveo, koji se namjerno pojavljuju na kraju doticnog djela - opisuju osnovnu misiju i svrhu Crne Gore, spomenik-bastion slobode i junastva.

To je rekao Porfirogenit.
цивилизација мисија није просто постојање. мисија је корист коју цео свет или бар Европа (да не будемо толико претенциозни) има од нечијег деловања.

Inace i Pilgrimi imaju predanje o zajednickom porijeklu sa broda Mejflowera

https://www.familysearch.org/en/blog/9-famous-mayflower-descendants#:~:text=John Adams&text=Adams isn't the only,one or more Mayflower passengers.

I americki nacionalni praznik "Thanksgiving" potice od obicaja Pilgrima
капирам.. твоја "цивилизацијска мисија" је да тролујеш на форуму. збиља су ти богови доделили велику судбину.

цивилизација мисија није просто постојање. мисија је корист коју цео свет или бар Европа (да не будемо толико претенциозни) има од нечијег деловања.

Da, to je sloboda, demokratija, koje je donijela Crna Gora na Balkan, kao sto je i Amerika ostatkom svijeta.

Хајде, објасни на шта мислиш, јер сам ограничен и не разумем...
Шта ти није јасно овде.

У словенским језицима, а сви словенски језици и потичу из прасловенског.Како да не, то језеро на северу Пољске је име добило ваљда по Балканским Србима!!!Ти топоними говоре да је то име било раширено међу Словенима па тако његово значење треба и тражити у тим језицима, конкретно у пољском, кашубском и лужичкосрпском, читај шта сам написао.Откуд знаш да је то ван првобитног значења?

а ограничен јеси.

Back