Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
 - 28.842

Da znam. Bilo je i Kineza koji su podržavali Hitlera. Hitler nije bio mrzitelj rasa već racionalan čovek koji je pre svega voleo svoju naciju i rasu i poštovao druge.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da znam. Bilo je i Kineza koji su podržavali Hitlera. Hitler nije bio mrzitelj rasa već racionalan čovek koji je pre svega voleo svoju naciju i rasu i poštovao druge.

![]()
4th SS Polizei Panzergrenadier Division
Samo za Blaua

Адолф Хитлер је био један болестан човек,који је пре свега мешањем у војне ствари довео Немачку до страшног пораза.
О поштовању других нећу говорити,апсурдно је било шта рећи.
Господо,ја вас молим да престанете да дискутујете о тим јеврејима,изволите нову тему отворити ова има јасан наслов и говори о ,,странцима,, у немачким униформама.

Nisi sposoban da argumentovano diskutuješ pa vređaš, ali dobro tvoja slika.
Kada god se pomene Hitler u diskusiji to je nezaobilazno pitanje. Da li su Nemci zaista ubijaliJevreje? Moguće, ali ne kao što se priča.
E ovim stavom si me šokirao.mislio sam da bar ti imaš neki objektivan stav, a ovo što si napisao tako razmišlja prosečni komunista ili liberal.
Адолф Хитлер је био један болестан човек,који је пре свега мешањем у војне ствари довео Немачку до страшног пораза.
.

Класичан оф-топик
,,Полицај,, дивизија је била чисто немачког састава.
Иначе те чисте немачке СС дивизије су удариле темељ неким будућим ,,елитним,, формацијама.
Прво у суровој обуци а поготово у деловању на самом бојном пољу.Фанатизам њених састава у комбинацији са најсавршенијим оружјем тога времена и изврсној обуци чинио је ове саставе просто непобедивим,победили су их само они који су имали бар 7-8 пута више војника.
Најелитније Немачке СС дивизије биле су:
1.СС ,,Лејбштандарте Адолф Хитлер,, -Сеп Дитрих
2.СС ,;Дас Рајх,,-Пол Хаусер (Деловала и на овим просторима у Априлском рату)
9.СС ,,Хохенштауфен,,-Вили Битрих
12.СС ,,Хитлерјугенд,, -Курт Мајер

Ali to njegovo mešanje u vojne stvari je samo do krajnosti izražena boleština koja je postojala od početka. Sto se tiče njegovog razumevanja u vojnu veštinu poznavao ju je nešto malo više od marice u kriv.k.
Nego da se vratim na temu . Obuzme me ozarenje ponosa kada vidim da pripadam narodu na koje nacistička gamad nije računala
![]()

Ouch, ispala...
Pa da, kud Waffen SS da bude policajac
Samo sto je meni na prvi pogled izgledao kao neki Amerikanac iz rata u Vijetnamu.
 АмериканенE ovim stavom si me šokirao.mislio sam da bar ti imaš neki objektivan stav, a ovo što si napisao tako razmišlja prosečni komunista ili liberal.
Формално је 1944 Српски Добровољачки Корпус постао део СС-а
Никада није добио униформе,број и слично,мада то свакако и неби било изводљиво.
- - - - - - - - - -

Ali ovde je bitno na šta su Nemci računali a ne to za koje slamke su se hvatali kada je brod počeo da tone . To hvalisanje je iz našeg časopisa
Iz kog časpisa je tekst?
У питању је часопис ,,Словеначко Домобранство,,.
Немци су још 1942 наваљивали да Србија пошаље један одред,чету симболично на Исток,у томе је предњачио Генерал СС-а и полиције Аугуст Мајснер под чијом командом и јесу биле оружане формације Српске Владе,међутим Љотић и Недић то нису дозволили,Недић је запретио оставком итд....

Формално је 1944 Српски Добровољачки Корпус постао део СС-а
![]()
Никада није добио униформе,број и слично,мада то свакако и неби било изводљиво.
.
Најелитније Немачке СС дивизије биле су:
1.СС ,,Лејбштандарте Адолф Хитлер,, -Сеп Дитрих
2.СС ,;Дас Рајх,,-Пол Хаусер (Деловала и на овим просторима у Априлском рату)
9.СС ,,Хохенштауфен,,-Вили Битрих
12.СС ,,Хитлерјугенд,, -Курт Мајер
У Априлском рату је учествовала 1. СС д. "Адолф Хитлер" (тада у статусу бригаде). "ДАс Рајх" није, мислим да си помешао.
И шта кажу Немци, каква је борбена вредност тих љотићевских издајника и ове остале белосветске гамади под њиховом командом?
369.Вражја дивизија и још неке две су биле само формално део оружаних снага ткз НДХ,оне су припадале Вермахту,али као што рече нестале су пре колапса 6.Армије код Стаљинграда,већи део преживелих прешао је Совјетима који су од њих формирали ,,југословенску дивизију,, коју је водио усташки заповедник Марко Месић.

И шта кажу Немци, каква је борбена вредност тих љотићевских издајника и ове остале белосветске гамади под њиховом командом?