Злочини четника у Другом светском рату

Цитирај ту реченицу где он то каже?
Ти си дефинитивно пролупао и са тобом је бесмислена било каква расправа.
Ti nisi prolupao posto kacis klipove sa youtuba koje nisi ni pogledao, i gde je prva laz vec u prvoj sekundi....
Sa tobom je rasprava ''smislena "" :hahaha:

Ti nisi ni pogledao klip koji si postavio, jer vec u prvoj sekundi narator kaze da je baba ''osnivac'' Prve Proleterske, a Lekizen kaze da je imala 14.godina kada je poceo rat.
Пусти водитеља, он није битан нити је о њему реч. Да ли си слушао шта Душанка као очевидац прича?
И даље ми не наводиш где Лекизан каже да је Душанка оснивач прве пролетерске и где то каже и сама Душанка?

Пусти водитеља, он није битан нити је о њему реч. Да ли си слушао шта Душанка као очевидац прича?
И даље ми не наводиш где Лекизан каже да је Душанка оснивач прве пролетерске и где то каже и сама Душанка?
Baba Dusanka prica - valjda, mozda, ne secam se, ja sam bila dete imala sam svoju verziju.
Pogledaj sta si postavio.

1

Чуо сам али ти ниси, па митоманишеш.
Imas klip, evo samo neke baronije od babe Dusanke
-Na pitanje da li je videla Drazu ? Kaze jednom sam ga MOZDA videla, ali je slusale price o njemu, i pravi zakljucak da je Draza bio od reci...Da je videla zaista Drazu to bi zapamtila.
-Nikad nije videla cetnicko zlo
-Na Neretvi Koca Popovic je otisao da potpise ''ugovor', sa Nemackim komadantom, da predju Neretvu i pobiju cetnike,...i Koca je napisao da se ponosi time sto je saradjivao sa Nemcima kaze baba Dusanka
-Za cetnike ne moze da kaze nista lose...ali za partizane moze
-Moguce da su se partizni preoblacili u cetnike i palili po selu
-Goli Otak moze da pokrije sve cetnicke podvale
- Truman je drazinoj porodici posthumno poslao odlikovanje...

Kako je baba Dusanka kao dete iz Srbije otisla u decembru 1941 u Bosnu tj u NDH, da bi osnovala Prvu Proletersku Brigadu ?
Njeno ime se ne nalazi na spsiku boraca Prve Proleterske
Baba LAZOVCINA !!!!

Imas klip, evo samo neke baronije od babe Dusanke
-Na pitanje da li je videla Drazu ? Kaze jednom sam ga MOZDA videla, ali je slusale price o njemu, i pravi zakljucak da je Draza bio od reci...Da je videla zaista Drazu to bi zapamtila.
-Nikad nije videla cetnicko zlo
-Na Neretvi Koca Popovic je otisao da potpise ''ugovor', sa Nemackim komadantom, da predju Neretvu i pobiju cetnike,...i Koca je napisao da se ponosi time sto je saradjivao sa Nemcima kaze baba Dusanka
-Za cetnike ne moze da kaze nista lose...ali za partizane moze
-Moguce da su se partizni preoblacili u cetnike i palili po selu
-Goli Otak moze da pokrije sve cetnicke podvale
- Truman je drazinoj porodici posthumno poslao odlikovanje...

Kako je baba Dusanka kao dete iz Srbije otisla u decembru 1941 u Bosnu tj u NDH, da bi osnovala Prvu Proletersku Brigadu ?
Njeno ime se ne nalazi na spsiku boraca Prve Proleterske
Baba LAZOVCINA !!!!

-Да имаш клип и можеш да чујеш како се нашла у Рудом у тренутку оснивања прве пролетерске па не знам шта ти није јасно.То да је основала прву пролетерску не каже она него је тако најављује водитељка док она то детаљно објашњава.

-Па каже једном га је видела и то можда, Кочу је виђала стално што је и логично.
-Наравно да никада није видела четничко зло јер је била са партизанима па је запамтила њихово зло.
-Па за Кочу то знамо и без ње, он јесте пре преласка Неретве отишао код Немаца у Горњи Вакуф и Сарајево да потпише сарадњу, што су Ђилас и Велебит озваничили касније у Загребу, познати марковски преговори, дакле баба је ту у праву.
-Каже оно што је видела.
-Па вероватно и може, Голог отока се стиде данас и сами комунисти.
-Труман и јесте одликовао Дражу постхумно на предлог генерала Ајзенхауера.

Poslednja izmena:
-Да имаш клип и можеш да чујеш како се нашла у Рудом у тренутку оснивања прве пролетерске па не знам шта ти није јасно.То да је основала прву пролетерску не каже она него је тако најављује водитељка док она то детаљно објашњава.

-Па каже једном га је видела и то можда, Кочу је виђала стално што је и логично.
-Наравно да никада није видела четничко зло јер је била са партизанима па је запамтила њихово зло.
-Па за Кочу то знамо и без ње, он јесте пре преласка Неретве отишао код Немаца у Горњи Вакуф и Сарајево да потпише сарадњу, што су Ђилас и Велебит озваничили касније у Загребу, познати марковски преговори, дакле баба је ту у праву.
-Каже оно што је видела.
-Па вероватно и може, Голог отока се стиде данас и сами комунисти.
-Труман и јесте одликовао Дражу постхумно на предлог генерала Ајзенхауера.
Ona prica sta je cula os drugih o cetnicima ? Nije objasila sta ona kao dete radi u Bosni tj NDH gde su bile najvece borbe i gde su svi bezali odatle ?
Najveci baron od Babe Dusanka da je Koca na Neretvi potpisao ugovor i da je u svojoj autobiografiji napisao da se ponosi sa time....i dalje verujes njoj ?

Ona prica sta je cula os drugih o cetnicima ? Nije objasila sta ona kao dete radi u Bosni tj NDH gde su bile najvece borbe i gde su svi bezali odatle ?
Najveci baron od Babe Dusanka da je Koca na Neretvi potpisao ugovor i da je u svojoj autobiografiji napisao da se ponosi sa time....i dalje verujes njoj ?
Лепо је објаснила у видеу који сам поставио.
Како ти Кочину аутобиографију ниси прочитао поштеди ме инсинуација на невиђено.

Злочини над муслиманима од стране четника.

Самарџић помиње две књиге, Милетићеву и Дедијерову о злочинима четника над муслиманима и Милутина Живковића "Стара Рашка под италијанском окупацијом 1941–1943".

387774937_281521624773953_3851065378832715315_n.jpg

1703156627001.png

Osamdeset godina od četničkog zločina u Vraniću

Ovaj masakr bio je najmasovniji u nizu decembarskih pokolja na teritoriji Avalskog korpusa četnika Draže Mihailovića

Selo-Vranic-zrtva-foto-X.jpg

20. DEC 2023.

Tokom noći 20/21. decembra 1943. godine četnici su u selu Vranić, nedaleko od Beograda, izvršili pokolj 67 civila, među kojima je bilo 35 žena i 15 dece.

Podeljeni u tri grupe, četnici su izvršili pokolje u 14 kuća u selu čiji su pojedini članovi bili sumnjičeni za održavanje veze sa partizanima. U svim kućama pobijeni su svi ukućani, osim petoro koji su slučajno preživeli.

Ovaj masakr bio je najmasovniji u nizu decembarskih pokolja na teritoriji Avalskog korpusa četnika Draže Mihailovića.

Najmlađa žrtva bio je Ljubomir Pantić (1) koga su četnici zaklali u kolevci.

@Лекизан
Postoji li kakvo objektivno istraživanje vezano za masakr u Prozoru 1942.?
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Masakr_u_Prozoru
Не верујем.Ово са википедије је углавном комунистичка пропаганда тако да скоро сигурно није тачна.
Не знам датаље али види се да је тамо дошло до борби тако да су разарања очекивана.У то време комунисти се из Источне Босне повлаче према Бихаћу где ће месец дана касније створити тзв. Бихаћку републику, њих гоне четници из тих крајева, где главна фигура јесте био пуковник Петар Баћовић, који ће касније бити послат на челу експедиционог корпуса у помоћ Ђујићу на Динари, дуж тог пута их дочекују италијански гарнизони, који су били присутни у свим тим местима укључујући Прозор, које је било важно чвориште, тако да су комунисти водили борбе и са њима.Све те операције попут Алфе, Бете, Албије, Јајца, Динаре представљају борбе италијанских локалних трупа против тих партизана и њиховог наступања према Бихаћу, у том контексту треба гледати на те догађаје као и на догађаје у Прозору.

Не верујем.Ово са википедије је углавном комунистичка пропаганда тако да скоро сигурно није тачна.
Не знам датаље али види се да је тамо дошло до борби тако да су разарања очекивана.У то време комунисти се из Источне Босне повлаче према Бихаћу где ће месец дана касније створити тзв. Бихаћку републику, њих гоне четници из тих крајева, где главна фигура јесте био пуковник Петар Баћовић, који ће касније бити послат на челу експедиционог корпуса у помоћ Ђујићу на Динари, дуж тог пута их дочекују италијански гарнизони, који су били присутни у свим тим местима укључујући Прозор, које је било важно чвориште, тако да су комунисти водили борбе и са њима.Све те операције попут Алфе, Бете, Албије, Јајца, Динаре представљају борбе италијанских локалних трупа против тих партизана и њиховог наступања према Бихаћу, у том контексту треба гледати на те догађаје као и на догађаје у Прозору.
Ти си се толико ставио на страну четника као да ти је деда био четник током рата.

Back