Lucky :)
Gost
- Poruka
- 9.414
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lepi su, mada mi se cini da je otac steneta malo stariji, sto nece smetati ako je zdrav. Jesi li ih pitao za snimke kukova i laktova?
Cek ti si vec rezervisao stene??
Pa jesam li ti napisala gore da prvo pitas za zdravstveno stanje roditelja??
Sta si ih tacno pitao? Da li su psi zdravi?? Pa naravno da ce ti reci da jesu! Treba da pitas da li su snimani kukovi i laktovi i koji stepen displazije imaju! Prehlada i prolivi nisu genetski nasledne bolesti, ovo jeste!
Lepi su, mada mi se cini da je otac steneta malo stariji, sto nece smetati ako je zdrav. Jesi li ih pitao za snimke kukova i laktova?
trazicu i snimke![]()
Malo sam zbunjena..da li se displazija dobija dok je pas u razvoju..recimo tokom prve godine života ili postoji mogućnost da se dobije i kasnije sa 2,3,4..godine starosti?
Recimo da su roditelji šteneta prolazili sa odličnim titulama na izložbama,kontam da displazija nikako nebi prošla...znači roditelji bi trebali da su ok..e sada dilema je da li ona kasnije može da se pojavi?Ako može,onda mogu da razumem potrebu za snimcima.
MA to je samo neki ma skoro inace je slikana kod MOje sestre ba terasu pre 1 mesec ipo
Displazija se ne dobija, sa tim se radja. Jedina stvar je to sto je displazija teza to se pre ispolji kod psa. Ako je manjeg stepena pas ce imati problema sa kukovima tek kada stigne u pozne godine, ako je veceg moze da ima problema vec sa dve godine. Pod pojmom problemi mislim na tezi pokretljivost zadnjih nogu, teze ustajanje, bolovi, i obavezna terapja lekovima.
Ako pas ima manji stepen, recimo 1. ili 2. to niko na izlozbi nece primetiti, a i ti stepeni su dozvoljeni za dalje razmnozavanje. Medjutim moze da se desi da pas ima ozbiljniji problem sa displazijom ali mu se nikakvi simptomi ne ispolje do recimo 3. ili 4. godine, a on do tada moze da pokupi dosta nagrada. E upravo zbog toga pas mora da ima snimke kukova zajedno sa potvrdom, i da mu u rodovniku bude upisano da li ima displaziju i ako ima kojeg je stepena (dozovljenog ili ne). To je izuzetno bitno za rase kao sto su retriveri, jer ako se ne vodi racuna rasa moze da se upropasti.