Zlatni Retriver

Pa do nekle bi i mogao, bar da ti kazem moje iskustvo. Ja sam ga drzao u stanu do 6-og meseca i nisam imao nekoh problema. Moras malo da mu pokazujes sta ne sme da dira , ali to opet zavisi od psa, do psa....moj je bio jako nemiran i temperamentan prava svadjalica koja se uvek okrene da njegova bude poslednja. Ja sam mu sada napravio box na terasi gde se privikao bez ikakvih problema i ako je jako bio vezan za nas. Setam ga 2-3 puta dnevno sto je ogromna obaveza ali drugacije ne ide u wc. Ja sam ipak za mladje stene, ali mislim da neces imati problema ni sa malo starijim, ukoliko se nije vezao vec za svog vlasnika. U tom slucaju bi patio.

Pa do nekle bi i mogao, bar da ti kazem moje iskustvo. Ja sam ga drzao u stanu do 6-og meseca i nisam imao nekoh problema. Moras malo da mu pokazujes sta ne sme da dira , ali to opet zavisi od psa, do psa....moj je bio jako nemiran i temperamentan prava svadjalica koja se uvek okrene da njegova bude poslednja. Ja sam mu sada napravio box na terasi gde se privikao bez ikakvih problema i ako je jako bio vezan za nas. Setam ga 2-3 puta dnevno sto je ogromna obaveza ali drugacije ne ide u wc. Ja sam ipak za mladje stene, ali mislim da neces imati problema ni sa malo starijim, ukoliko se nije vezao vec za svog vlasnika. U tom slucaju bi patio.

Hvala na savjetu....
E to o cemu si ti pisao je najveci problem.....
Ako ga uzmem malog i nesto pojede (npr. namjestaj, ili bilo sta)..........odmah bi mi ga
tata dao nekom svom prijatelju, ili nekom ko ima dovriste.........A mene stvarno to ne bi
odgovralo....odnosno, puno bih patio za njim...
A ako ga uzmem malo odraslog, sa odprilike 7 mjeseci, bojim se da se ne bude vezao za
gazdu kod kojeg je bio.........Onda bi on patio, i njemu bi bilo tesko.....
Stvarno ne znam sta da uradim, ali dosta vremena......
Razmislicu........
Ej i zanima me do koliko njima zubici rastu?

Pa vidi, moj Bobi ima 8 meseci i jos uvek mu rastu ovi zubi pozadi tako da i dalje grize grane, gumene igracke i sve sto moze da doturi do tih zadnjih zuba. Menja ih sa neka 3.5 do 4 meseca ako se dobro secam, ali to su samo ovi mlecni. Cak i sa 8 meseci da ga uzmes nije ti nikakva garancija da nece ujedati namestaj. Jednostavno moras mu dokazati da to ne sme da dira. Tata ga nece dati sigurno nikom, dovoljno je 3-4 dana da provede sa vama i postace deo porodice veruj mi.

Nemoj mu u pocetku nikako popustati, ma koliko on bio mali i sladak, ja sam padao na te fore...joj gde cu ga udariti vidi kakav je....a onda mi pojeo bukvalno pola daljinca...tako da budi dominantan od pocetka!

Poslednja izmena:
Pa vidi, moj Bobi ima 8 meseci i jos uvek mu rastu ovi zubi pozadi tako da i dalje grize grane, gumene igracke i sve sto moze da doturi do tih zadnjih zuba. Menja ih sa neka 3.5 do 4 meseca ako se dobro secam, ali to su samo ovi mlecni. Cak i sa 8 meseci da ga uzmes nije ti nikakva garancija da nece ujedati namestaj. Jednostavno moras mu dokazati da to ne sme da dira. Tata ga nece dati sigurno nikom, dovoljno je 3-4 dana da provede sa vama i postace deo porodice veruj mi.

Nemoj mu u pocetku nikako popustati, ma koliko on bio mali i sladak, ja sam padao na te fore...joj gde cu ga udariti vidi kakav je....a onda mi pojeo bukvalno pola daljinca...tako da budi dominantan od pocetka!

Joj hvala ti Marko najbolji si!
Ma znam da i sa 8 mjeseci grizu, ali on tad odraste, pa moze biti u box...
A sa 2 ili 3 mjeseca.......ipak je to zivo bice!....
Nadam se da me razumijes sto hocu da kazem!

Evo nekih najlepsih slicica od kako ga imam :)
Poz za sve vas :heart:

Prilozi

• roniii.jpg
    roniii.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 25
@Laki Ako vec kupujes psa,onda uradi sve kako treba!I veruj mi smetalo bi mu da bude u boksu!Treba da ga istrcavas 3 puta dneno i to po travi zato sto je ona pogodna za njihove male,meke jastucice!Ako uzmes psa od 8 ili 7 meseci,veruj mi patice za svojim gazdom,a i za tebe se nece dovoljno vezati,medjutim ako uzmes psa od 3 meseca,on ce tebe poistovetiti sa mamom ili tatom tako da ce se vezati za tebe u potpunosti!Kada budes isao u skolu ko ce se onda brinuti za njega!A ispred zgrade u boxu bi mogao neko da ga otruje,zar ne?Tako da dobro razmisli,to je veelika obaveza,a i odgovornost!Razmisli,kako ce on onako mali i debeljuskast sam u boksu

Gde ste ljudi, sta se radi :)
Evo mene malo ponovo u poseti, vidim sve neke preslatke slike ovde, bas ste bili vredni :D
Tedi i ja smo bili prosle nedelje malo na odmoru blizu Rajca, njemu je definitivno bilo super jer nije niko morao da ga izvodi, stalno je bio napolju, a u blizini kuce je bio i potok tako da je svakog dana barem 2 puta isao da skvasi noge.:)
Ubacicu neku sliku samo da se setim kako se bese zove onaj sajt koji sam koristila umesto allyoucanupload...

A pa nisam bas skroz, navracala sam povremeno da vidim pisete li nesto zanimljivo :D Uglavnom sam gledala sta se poklanja od kuca i maca i ovo za novi pet shop, ali kad sam videla da si postala novi mod morala sam da ti cestitam.:D

Evo onda i srecnog Tedija.:)

@Laki Ako vec kupujes psa,onda uradi sve kako treba!I veruj mi smetalo bi mu da bude u boksu!Treba da ga istrcavas 3 puta dneno i to po travi zato sto je ona pogodna za njihove male,meke jastucice!Ako uzmes psa od 8 ili 7 meseci,veruj mi patice za svojim gazdom,a i za tebe se nece dovoljno vezati,medjutim ako uzmes psa od 3 meseca,on ce tebe poistovetiti sa mamom ili tatom tako da ce se vezati za tebe u potpunosti!Kada budes isao u skolu ko ce se onda brinuti za njega!A ispred zgrade u boxu bi mogao neko da ga otruje,zar ne?Tako da dobro razmisli,to je veelika obaveza,a i odgovornost!Razmisli,kako ce on onako mali i debeljuskast sam u boksu

Sto se tice kad ja budem u skolu, majka ili tata bi ga izveli da izvrsi svoje (znas na sta mislim:mrgreen:), a i mnogo se bojim da ga ne ne otruje!..........A kad bude mali, to moram dobro razmisliti!..........Kad boljem pogeldam imam dosta drugova i drugarica koji su svoga psa kad je bio mali drzali u box-u, mada ne znam..............
Vidjecu, ko zna, mozda i stanari ne dozvole da ga drzim, mada ne vjerujem da su tolike seronje, ali me i ne bi iznenadilo, posto danas ima svakakvog naroda!:mad:
A sto se tice odgovornosti, to znam da je velika, ali vidjecu!

Hvala za sajt, pokusacu i preko njega da prebacujem slike :) I naravno hvala na komplimentima za Tedija :)
Laki ako hoces moj iskren savet nemoj jos da uzimas psa. Veruj mi kad je pas sam na ulici, bez obzira da li je u boxu na lancu ili pusten, postoje mnoge lose stvari koje mogu da ga snadju. Da ne spominjem da onda to u stvari i nece biti toliko tvoj pas, jer ce svako moci da dodje da ga gnjavi, hrani a mozga ga neko i pusti van boxa, ili odnese.
Njemu ce tri setnje dnevno biti dosta ali ono sto ce mu faliti je drustvo i sigurnost doma i porodice u kojem zivi, tj u kojem bi trebalo da zivi. On nece osecati pripadnost tebi i tvojima, vec ce sebe dozivljavati kao svog vlasnika, tako da ce ti na kraju doci isto da li ces zavoleti i cuvati neku lutalicu na ulici ili njega. U oba slucaja pas nece biti tvoj u punom smislu te reci.

Jeste, Mačkić, sve je supre sročeno. Mislim da se Laki i sam još uvek premišlja šta će i kako.

Laki, seti se onog labradora u onom boxu, postovao si njegove slike na temi. Meni onaj pas deluje jako tužno a znaš i sam koliko su jedni i drugi slični.

Jeste, Mačkić, sve je supre sročeno. Mislim da se Laki i sam još uvek premišlja šta će i kako.

Laki, seti se onog labradora u onom boxu, postovao si njegove slike na temi. Meni onaj pas deluje jako tužno a znaš i sam koliko su jedni i drugi slični.

Da sjecam se..............I dalje je tamo ista slika...........Htjeo samo da juce odem da ga slikam, ali ga nije bilo u box-u, vjerovatno bio u setnju, ali dzabe, on je i dalje tuzan!
Ali prije neki dan, sam sreo jednog covjeka sa labom, lab je zvao simo, i taj covjek ga drzi stalno u boxu-u, a platio je psa 1.200€.......I on garantuje da nema te slie da bi on pobjegao................Ne znam, ali on garantuje, da je apsolutno isto, kad drzis psa u box-u i posvecujes mu dosta paznje, sa tri setnje, ili drzati psa u stanu sa takodje 3 setnje........
On mi je ovo rekao posto sam ga ja pitao u vezi ovoga, da li mi je pametno drzati psa, i on mi je to odgovorio!..........Tako da sam sada iskreno po malo zbunjen!:think:

Ne znam, ali on garantuje, da je apsolutno isto, kad drzis psa u box-u i posvecujes mu dosta paznje, sa tri setnje, ili drzati psa u stanu sa takodje 3 setnje........
On mi je ovo rekao posto sam ga ja pitao u vezi ovoga, da li mi je pametno drzati psa, i on mi je to odgovorio!..........Tako da sam sada iskreno po malo zbunjen!:think:

E, ako on tako kaze, onda je tako! Daaaj, pa razmisli sam da li je isto......

E, ako on tako kaze, onda je tako! Daaaj, pa razmisli sam da li je isto......

Ma ne kazem da je istina, ali me je zbunilo......Ali kad bolje razmislim, Mačkić je u pravu, ali bih retriwera, vise nego bilo sta.......Tako da ne znam bas!:think:
Ovako da stalno bude u stanu, to je prakticno neizvodljivo!:mad:.........Iako bih ja to zelio više nego ne znam sta!:heart:

@radio mileva
Hvala! :)

@Laki
Vidi, taj covek je tog psa verovatno platio toliko zato da bi na njemu zaradio jedno pet puta vise. Dakle njega interesuje najvise novac pa tek onda pas. Naravno da ce on da ga hrani, neguje i seta, ali on na tog psa najverovatnije gleda samo kao na izvor para a tu emocija nema. On ne moze uopste da se saoseca sa tom zivotinjom jer je nije zato uzeo. Za psa nije toliko bitan prostor koliko je bitno ko je sa njim u tom prostoru. Ne moze niko da me ubedi da je jedan retriver srecan sam u boxu 20 sati dnevno isto koliko je srecan retriver u stanu u kojem uvek ima neko od njegove porodice. Kao sto sam vec rekla oni su izuzetno drustveni psi, samoca je za njih najgora kazna.

Back