Zlatni Retriver

Ma vode ljudi svoje pse masovno tamo, pa ih onda posle okupaju naknadno kad dodju kuci. Ali ja kad vidim na tim prilazima reci one kesice od chipsa, i jos kojekakvo smece, stvarno mi se ne da da pustim Tedija da udje u to. Ionako ima taj problem sa alergijom, mozda moze da navuce jos i neku infekciju.

u pravu si
a mackic oli mi reci resenje za ovo pitanje, posto ti imas goldena:
ja svake godine idem na skijanje, pa ako bih uzeo zlatnog ne znam gdje bih sa njim, posto i sama znas da je u hotelima zabranjeno uvodjenje kucnih ljubimaca:-(:-(:-(
i onda ostaje samo jedno resenje, a to je da sjedim kući, jeli tako?
on nebi mogao da bude kod moje tetke za to vrijeme (mislim moja tetka bi ga uzela, nego problem je u tome sto oni pate, znam jednog psa koji je uginuo za svojim gazdom, a ne bih volio da se meni to se).
sta da radim?
moze i bilo ko drugi da odgovori ko ima iskustvo sa psom!!!

Zbog nemogucnosti drzanja u stanu i sve cescih odlazaka u inostranstvo poslom prinudjen sam da poklonim svog devetomesecnog Zlatnog Retrivera. Kuca je lepa, vakcinisana, cipovana i sa rodovnikom. Ovaj oglas sam dao samo na jednoom mestu i presao se...a, sta ako kod mene dodje prekupac
?!? Za svog psa zelim bar polovinu onoga sto je imao ziveci samnom u stanu. U obzir dolaze samo pravi ljubitelji pasa koji ce mi garantovati da ce ga cuvati.Svakako pas je naucen na stan, redovne izlaske u setnju ali ne i na samocu, pa pravi stetu u znak protesti! naci, bilo bi lepo da uvek ima nekoga u stanu, bilo koga-baka npr. ili da zivi u dvoristu sa jos nekim psom (iozuzetno se slaze sa psima i nije agresivan). Ja imam sve manje vremena zbog zdravlja roditelja koji zive izvan granica. Eto, mozete me nazvati na 018 221 512 Bojan.

u pravu si
a mackic oli mi reci resenje za ovo pitanje, posto ti imas goldena:
ja svake godine idem na skijanje, pa ako bih uzeo zlatnog ne znam gdje bih sa njim, posto i sama znas da je u hotelima zabranjeno uvodjenje kucnih ljubimaca:-(:-(:-(
i onda ostaje samo jedno resenje, a to je da sjedim kući, jeli tako?
on nebi mogao da bude kod moje tetke za to vrijeme (mislim moja tetka bi ga uzela, nego problem je u tome sto oni pate, znam jednog psa koji je uginuo za svojim gazdom, a ne bih volio da se meni to se).
sta da radim?
moze i bilo ko drugi da odgovori ko ima iskustvo sa psom!!!

Pa moras da ga od prvog dana ucis da ostaje sam. To ces uraditi tako sto ces ga ostavljati samog po pet minuta, recimo dok odes do prodavnice i sl., pa onda posto ces ici u skolu onda ce se pas jos i tu navici da te nece biti kod kuce stalno, ali ce takodje znati da ces se i vratiti.
Nema potrebe da se lisavas zimovanja i letovanja, pogotovo kad psa ima ko da cuva. Pas ti za deset dana nece uginuti pa tacno nejeo svih tih deset dana.
Bitno je samo da ga ostavis sa nekim koga pas zna i voli.

Btw, cini mi se da sad sve vise hotela pocinje da prima goste sa svojim ljubimcima, ako ne u sobu onda barem da pas bude napolju ili nesto sl. A posto ionako neces sedeti u sobi mozda ta opcija nije tako losa. Raspitaj se ili neka se tvoji raspitaju koji hoteli mogu da izvedu tako nesto.

Btw, cini mi se da sad sve vise hotela pocinje da prima goste sa svojim ljubimcima, ako ne u sobu onda barem da pas bude napolju ili nesto sl. A posto ionako neces sedeti u sobi mozda ta opcija nije tako losa. Raspitaj se ili neka se tvoji raspitaju koji hoteli mogu da izvedu tako nesto.

puno ti hvala mackic, a sta ti znaci btw

Moja zaova i njen decko su retko koju zimu promasili da ne odu na Kopaonik sa sve njenim zlatnim retriverom Djukom.

Evo jednog zanimljivog teksta o zlatnom retriveru....:):)

Veruje se da zlatni rertriver potice od stare rase pastirskih pasa koji su bili dresirani za izvodjenje cirkuskih tacaka. Medjutim, neki kinolozi smatraju da su preci zlatnih retrivera retriveri i vodeni shpanijeli. Najbolje ih je opisati kao otelotvorenje radosti, vernosti i suncevog sjaja. Nije popularan kao njegov rodjak, labrador retriver, ali je jedan od omiljenih kucnih ljubimaca. Njemu je zivot posvecen izmamljivanju osmeha od ljudi, igri sa decom i usrecivanju vlasnika. U njemu ne postoji ni trunka zlobe.

Zlatni retriveri su prvobitno sluzili za lov, ali postepeno su sve vise osvajali svoje mesto na izlozbama. Imaju odlican njuh, a pokazali su se i kao dobri vodici slepih, kao i labradori. Poznati su po svojoj poslunosti, neznosti, samouverenosti i toplini. Retko se desava da
postanu izrazito stidljivi ili nervozni. Tada je to uglavnom rezultat loseg vaspitanja.

Zlatnom retriveru je potrebna umerena doza dnevnih aktivnosti kako bi bio zdrav i u dobroj kondiciji. Iako je nazan i veseo, ove osobine mogu da postanu mane ukoliko nije dobro dresiran i tada se njegov entuzijazam i snaga ne mogu usmeiti na pravi nacin. Vlasnici zlatnih
retrivera uglavnom komentarisu da su ovi psi "kao iz snova".

Ova rasa je poznata po dobrom zdravlju pasa, ali ono o cemu treba voditi racuna je da su zlatni retriveri podlozni bolestima oka koje mogu dovesti do slepila.

p.s. ovaj tekst je iz jednih davnih novina.....:);)

apsolutno mislim da si u pravu (bolje reci ovaj text je tacan), npr. to sto se tice da se koristi kao vodic za slijepe je 100% tacno, mada ga ljudi vise koriste kao kucnog ljubimca, bolje reci ne koriste ga za "bolesne osobe". Ja znam 4 retrivera, ali ih niko ne koristi za osobe sa nedostatkom necega (sliepe, itd......)
moj prijatelj je imao davno retrivera i on mu je sluzio kao vodic za njegovu majku, koja je bila slijepa (steta i ona je umrla kao i taj zlatni:sad:) tako da se u potpunosto slazem sa ovim tekstom.
ljudi, moji prijatelji imaju goldena koji ima oko 11 godina, ma to se ne moze opisati:D, jeste da nije tako hitar, i da "malo" teze hoda, (mada se to ne primjecuje), ali to je tako mirno i druzeljubivo:p da se to ne moze opisati...

Pisala sam vec da palniramo preseljenje u kucu(zivimo u stanu),do kraja ljeta.E sad,htjeli bi Hogaru napraviti prelijep boks...ali on se tako srodio s nama,mada cini mi se da mu je lose u tako zatvorenom prostoru tj oduzimamo mu onaj pravi kuceci zivot,sto nam kaze vecina ljubitelja pasa.Ne znam sta je bolje,da li da ostane u kuci ili...misliiiim ne bi mi njega zapostavili,pa obozavamo ga,nego da li ce on patiti zbog promjene.
Sta je tu pametnije?:confused:

Pisala sam vec da palniramo preseljenje u kucu(zivimo u stanu),do kraja ljeta.E sad,htjeli bi Hogaru napraviti prelijep boks...ali on se tako srodio s nama,mada cini mi se da mu je lose u tako zatvorenom prostoru tj oduzimamo mu onaj pravi kuceci zivot,sto nam kaze vecina ljubitelja pasa.Ne znam sta je bolje,da li da ostane u kuci ili...misliiiim ne bi mi njega zapostavili,pa obozavamo ga,nego da li ce on patiti zbog promjene.

Patio bi sigurno. Pekinezer moje bivse (hvala Bogu!:evil:) sefice je uginuo od tuge kad je pokusala polako da ga odvikne od ulazenja u kucu tj. da ga preseli u garazu. Treba da smislite neko kompromisno resenje. Moje komsije svog rota od malena drze u boxu i pustaju ga samo nocu (inace, to je jedan od retkih pasa kojih se ja bojim) a mesankicu uglavnom drze u kuci ali ima i svoj krevetic od pruca sa divnim, udobnim jastucetom ispod strehe ispred vrata. Kad je lepo vreme, ona je u dvoristu i obavlja posao svog sustanara ali sama bira gde hoce da bude. Tako su i moji stric i strina uradili sa svojom kokerkom kad su se preselili u strininu kucu u selu. (Eto, da ne bude da pisem samo o nekim mesancima, pekinezerima isl., kokeri su ipak u istoj FCl grupi.)

Imam identican problem samo sto se ja selim kroz nesto vise od mesec dana. I pojma nemam sta da radim!!

Back