Zlatni Retriver

Naravno, i veterinar dobro dodje, mada u tom uzrastu ni snimak ne bi pokazao da li stene ima displaziju ili ne, osim ako nema zaista tesku displaziju i da tesko stoji na nogama.

p.s.morala sam malo da ti smanjim slike, posto po pravilima na forumu najvece mogu da budu velicine 640x480

Divna si, puno ti hvala, ja imam neki problem sa kompom pa nisam uspela.

Kad mu je prvi put ustanovljena displazija copao je na zadnju desnu nogu. Tako nazalost pocinju sve displazije u ranom uzrastu, i vlasnik cim to primeti odmah treba psa odvesti kod zaista strucnog veterinara, jer ta kod koje sam ja vodila Tedija kad je bio stene zamalo ga nije osakatila za ceo zivot. Ona je mislila da je koleno u pitanju. Sta da ti kazem, zamalo da zavrsi na operacijskom stolu kao bogalj do kraja zivota.
E tada mi je drugi vet kod koga sada redovno idemo rekao da mora mnogo da se seta da bi mu ojacali misici koji drze kuk jer mu je to jedina sansa da u starosti bude pokretniji.
Onda ga je prosle godine zakacio auto kad je pretrcao ulicu, i poceo jedva da ustaje. Morao je da ide na snimanje i od tada pije po jednu tableticu dnevno kondroina i super se oporavio, da kucnem u drvo. Sada samo ljudi koji bas imaju iskustva sa psima mogu da provale da ima displaziju, jer hoda sasvim normalno.

мачкић јели степен 4 дисплазије кукове (како то да назовем) јели то пуно?

Da, prilicno. To ide ovako: 0 stepen zajedno sa 1. su skoro zanemarljivi. Pri drugom stepenu je jos uvek dozvoljeno psu da se pari i ima male. 3. i 4. stepen su tezi, i tada pas ne sme da ima potomstvo. 5. i 6. stepen su katastrofa, i tu obicno pomaze jedino operacija (ima izuzetaka, ali vrlo malo).

Oni su ono sto se na engleskom zove - watchdog. A to znaci da ce lajati ako vide nekog nepoznatog i sumnjivog na kapiji, ali ne mozete od njih ocekivati da tu istu osobu napadne tj zgrabi za ruku ili nogu ako udje u dvoriste.

hvala Taska, i ovaj tvoj ljubitelj gostiju je presladak, a ima i slične navike za pokazivanje dobrodošlice kao i ovaj moj. :oops: Dobro izdlakaviti i ubalaviti goste koji su se baš sredili kad su nam krenuli u posetu, šta možeš? :roll: :lol:

Back