gost 42348
Poznat
- Poruka
- 7.267
bigbear23:Veterinar koga sam pitao, mi je rekao da je kafortan nalik proteinima koje koriste ljudikako bi veštački uvećali masu tela - i da što se tiče pasa može biti opasan po bubrege
dok mi je sa druge strane odgajivač rekao da štenetu konstantno dajem kafortan do 9. meseca, da se podrazumeva da je to ok i da ne brinem.
Iako mislim da je veterinar sa kojim sam pričao i pored velike prakse pomalo konzervativan, ova dva mišljenja su mi previše oprečna tako da mi je teško da tu nadjem sredinu.. Ono što pretpostavljam je da potrebno da mu u ovom uzrastu dajem neki vitamin, makar do trećeg meseca kada bih mogao da mu dam i kafortan. Ali ne znam koji. Ako imaš neki savet Mackic, tu smo - kuca i ja čekamo odgovor![]()
Kafortan je odličan preparat i slobodno ga daj svom psu. Ne moraš baš da forsiraš nešto do trećeg meseca, samo ga hrani redovno i raznovrsno, brzo će doći i tih 3 meseca kada ćete krenuti sa Kafortanom. Samo vodi računa da se kuca ne ugoji, jer jako lako stradaju i kičma i zglobovi. Ja sam imala rotvajlera, davala sam mu raznovrsnu hranu, bez vitamina, posle 3. meseca Cafortan i razvio se u jednog krupnog psa sa divnom bojom dlake. I da, do Cafortana, obezbedi kuci samo kalcijum.