Zlatni Retriver

To sto nece da se mazi je zbog toga sto je sada jos mali, zubi mu rastu, zivahan je, radoznao i da tako kazem nema vremena da sad sedi i da se mazi. Procice ga i ta faza pa ce onda verovatno biti prava mazulja. Moju kucu sam dobila sa tri i po meseca tako da sam imala tu srecu da preskocim taj period kada kad hoces da ih pomazis da te samo grizu.
E sad to sto se ljuti na tebe kad ga grdis, mislim da je bolje da se raspitas kod nekog profi dresera jer ja do sada nisam imala problema sa time. Mogu samo da ti dam savet isti kao u prethodnoj poruci, znaci samo ostro i odlucno, ali kad kazes da to ne funkcionise onda je mozda bolje da potrazis savet nekog iskusnijeg. Takodje je moguce da on tvoje kaznjavanje shvata kao igru pa zato rezi i laje, i da ce kasnije da se sam sredi, tj ne dodje do toga da se postavi za vodju copora. Mislim da je on ipak mali da bi zaista ozbiljno zarezao na tebe, ali ako se to nastavi i posle 3-4 meseca onda je bolje da se zaputite na dresuru.

Evo jedne zanimljivosti. Nisam baš očekivao da se ovako nešto meni desi al ajde.
Naime, kada sam kupovao retrivera hteo sam belog. Tako malo muljanja i ja ga nadjem, sve super, dogovorim se da odem kod lika, da ga uzmem, lik reče da su beli. Ok, odem ti ja tamo kad, za Boga miloga, ono sve neke žuće. Još gazda naglašava kako su OVI beli skuplji, bolji, bla, bla... Pošto mi se j****o za to koje je boje uzeh ga ja onakvog žutog.
E sad, sve bi to bilo u redu da moj ker sad sa 3 i po meseca nije počeo da beli :) :) :)
Ma meni je sve to ok, kakav da je - lep je. Samo me interesuje jel to tako treba ili šta?

Pravo da ti kazem prvi put cujem za to. :shock:
Jel imas neku sliku gde je zut i sad gde je beo, pa da ih uporedimo.
Koliko znam, do sada je to uvek islo obrnuto, stene koje je krem boje kasnije pocinje da zuti, ali nikad nisam cula da pocinje da beli. Znam za foru da kakve su mu boje usi kad je mali takav ce posle kad poraste da bude boje.

Myche, молим те, под хитно смањи величину слике, ово је катастрофа за отварање странице! Посебно они који имају Dial-up везу, немају шансе ово да отворе!

Evo jedna slika

Prilozi

• Kopija od DSC00355.jpg
    Kopija od DSC00355.jpg
    30,4 KB · Pregleda: 72
Mozda ti golden beli jer menja dlaku sad. Moj labrador je zut, ali kad menje dlaku (linja se) on posvetli. Ako zelis da mu zadrzis zutu boju daj mu sto vise sargarepe, jer ona sadrzi karotin i daje zuckast i crvenkast sjaj, ako pak zelis da ostane beo izbegavaj istu .

Pa on je bas mali jos uvek, ali mislim da moze da nauci gde da kaki i piski. Namesti mu novinu na neko malo zabacenije mesto (recimo na terasi, mada je sad hladno, pa je bolje u kupatilu recimo) i kad ga vidis da se namesta da kaki brzo ga uzmi (a pre toga reci jasno "ne") i odnesi ga na novine. Moj savet ti je da novine budu jedina stvar na podu kupatila, jer sam primetila kod mog retrivera,kad je bio mali, da uvek ide da piski na povrsinu koja je razlicita od ostatka (recimo ako je na parketu krpa ili tako nesto,a nema nista drugo pored, on ce se u 90% slucajeva popiskiti na tu krpu).
I obavezno postavi sliku svoje kuce :D

Moram malo da davim sa slikama mojeg retrivera.

Back