Zlatni Retriver

Ej drugari,može jedno pitanje?
Kod mog goldena,koji je inače star 20 mjeseci,su se pojavile otekline,kao žlijezde,ispod donje vilice,zadnji dio,a niže ušiju!Okrugle su i pomične,ne bole ga kad ga pipam..............jede normalno i aktivan je,pa me zanima šta bi to moglo da bude???
Nadam se skorašnjem odgovoru,pošto nam je tema malo "uspavana" :bye:

Vidim nema odgovora, ni ja ne znam šta bi to moglo da bude, ali sam zamolila Mimis da pogleda tvoj post, verovatno će znati da ti odgovori, iz struke je...

Uh, nemam ni ja ideju... :( Vecina veterinara ce ti reci da ne panicis dok se o normalno ponasa i normalno jede.

Hvala vam magdalena i mimi's u svakom slučaju!
Ma on je super(pu,pu,da ga ne ureknem),baš juče smo išli u šetnju šumom i skakao je kao leopard prvih pola sata,a onda se naravno smorio i njuškao okolo,kao pravi cunjavac :mazipsa:
Ako nešto u međuvremenu skontate da bi moglo biti piši te!
P.S. da nije kakvo masno tkivo,mada je ovo pomično i ne baš tako tvrdo kao masno tkivo...........

Zdravo svima,
Imam z.retrivera od 5 ipo meseci i imam problem sa njome.
Problem je u tome sto kada je izvedem u setnju vuce me skace,bez obzira sto je nagradjujem, pa se zbog toga i bojim da je izvedem,da mi ne pobegne.
Ponekad je u setnji ok ali u sledecoj setnji iznenada,bez najave pocne da skace da ludi, vuce cas napred, cas nazad, da ju je nemoguce zadrzati.
I ne znam kako da je odviknem da skace na svakog ko mi dodje u goste.

Koliko puta dnevno setate i koliko dugo traje pojedinacna setnja? Ona je stene na vrhuncu snage, ali sad je takodje i zadnji voz da definitivno uspostavis autoritet nad njom bez nekih trzavica. Pogledaj koju epizodu The dog whisperer, ima cak i na yt celih epizoda.

Koliko puta dnevno setate i koliko dugo traje pojedinacna setnja? Ona je stene na vrhuncu snage, ali sad je takodje i zadnji voz da definitivno uspostavis autoritet nad njom bez nekih trzavica. Pogledaj koju epizodu The dog whisperer, ima cak i na yt celih epizoda.
Gledam emisije o zivotinjama,i to kako ih vaspitati ali moja mala je cas ovakva cas onakva.U jednom danu se ponasa super i sve postuje sto sam je naucila ali nenadano mi na ulici prilikom setnje zadaje probleme.Ne mogu tada da je obuzdam jer je jaka.Skace na ljude , otima se...

Ej drugari,može jedno pitanje?
Kod mog goldena,koji je inače star 20 mjeseci,su se pojavile otekline,kao žlijezde,ispod donje vilice,zadnji dio,a niže ušiju!Okrugle su i pomične,ne bole ga kad ga pipam..............jede normalno i aktivan je,pa me zanima šta bi to moglo da bude???
Nadam se skorašnjem odgovoru,pošto nam je tema malo "uspavana" :bye:

Ima i moj te otekline ( ali on je mator , ima uskoro i 13 godina, a pojavile su se pre godinu dana), ja se njih resavam ( ali se ponovo za mesec ,dva pojave, pa ajde
Jovo nanovo) tako sto ih uvrtim ( kao kad nekom uvrces ushi:D, al onako do kraja) i nestanu.

E ljudi imam ja jedan problem. Danas sam setao moje kuce i sve je bilo ok. Od pre 2-3 sata je samo lezala i nije se pomerala ali sve je bilo ok. Sada sam primetio da je pocela da drhti i mislim da su joj oci malo crvenije nego sto su inace (mozda i ja tripujem). Veterinar je rekao da je stavim u toplu prostoriju, i ako bude problema da ga zovem da dodje ujutru. Jel zna neko sta joj je? Danas je jela neku supu.

Kakvu supu, je li zacinjena? I izmeri joj temperaturu, psima je normalna 38-39 a meri se rektalno. Svakako se, ako to ne prodje, cuj sa veterinarom.

Ma nije. Jede takvu supu od rodjenjenja i nikad nije imala problema. Ali ne drhti stalno, recimo 5min drhti i samo lezi dole spustenom glavom i onda nakon 5min podivlja tj vrati se u normalno stanje retrivera i krene da trci i da skace. Ja cu je svejedno voditi kod veterinara sutra, samo se plasim za veceras. Inace hvala na odgvoru.

Ima i moj te otekline ( ali on je mator , ima uskoro i 13 godina, a pojavile su se pre godinu dana), ja se njih resavam ( ali se ponovo za mesec ,dva pojave, pa ajde
Jovo nanovo) tako sto ih uvrtim ( kao kad nekom uvrces ushi:D, al onako do kraja) i nestanu.

Sreća pa su se kod mog povukle same od sebe,a i nisam bila toliko zabrinuta zato što je bio jako razigran i aktivan kao i uvijek,a ni hrana mu nije ogadila,tako da je za sada ok!

Zdravo svima,
Imam z.retrivera od 5 ipo meseci i imam problem sa njome.
Problem je u tome sto kada je izvedem u setnju vuce me skace,bez obzira sto je nagradjujem, pa se zbog toga i bojim da je izvedem,da mi ne pobegne.
Ponekad je u setnji ok ali u sledecoj setnji iznenada,bez najave pocne da skace da ludi, vuce cas napred, cas nazad, da ju je nemoguce zadrzati.
I ne znam kako da je odviknem da skace na svakog ko mi dodje u goste.

Upravo ovo sto ti je mimi's mom napisala. Pogledaj malo Dog Whisperer emisiju imas je na nacionalnoj geografiji stalno. I ja sam imao isti problem, ali sam ga resio. Ustvari ces shvatiti da problem nije u psu, nego u tebi. Ja sam odgledao mali milion epizoda i uspeo sam da shvatim dosta stvari. Ako ti i dalje ne pomogne, mogu ukratko da ti napisem neke stvari koje sam ja radio bas prilikom setanja.

Udomljava se.

601981_254576771343724_2051180058_n.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?...80064684.37962.100003742080144&type=1&theater

Back