Zlatni Retriver

Moze li mi neko reci kako da ugojim svog Maxa , on da jede , jede , i to puno ... ali kada ga pogledam stomak je uvucen , nije da je on premrsav i neuhranjen nego bi mogao da bude malo krupniji , ne znam da li je to vezano za razvoj posto je on, pretpostavljam ,u fazi razvijanja grudnog kosa i sirine tela ... Moze i par saveta u vezi ishrane , recite mi kako da poboljsam njegovu ishranu i sve bitne sitnice sto se tice toga . Hvala unapred :)

Moze li mi neko reci kako da ugojim svog Maxa , on da jede , jede , i to puno ... ali kada ga pogledam stomak je uvucen , nije da je on premrsav i neuhranjen nego bi mogao da bude malo krupniji , ne znam da li je to vezano za razvoj posto je on, pretpostavljam ,u fazi razvijanja grudnog kosa i sirine tela ... Moze i par saveta u vezi ishrane , recite mi kako da poboljsam njegovu ishranu i sve bitne sitnice sto se tice toga . Hvala unapred :)

Firefairy, koliko ono bese ima tvoj Max? U principu, ne treba oko toga da se brines, oni i ne treba da budu debeli, mnogo je bolje ako nema sklonosti ka gojenju i ako krene da se goji, mora se voditi racuna da do toga ne dodje. Ukoliko nema jos uvek dve godine, razvoj je u pitanju, u fazi je kada se tek raskrupnjava, pa onda genetika, i na kraju aktivnost, tj njihov temperament, ukoliko je pas aktivniji, logicno je da izgleda vitalnije, itd... tako da nemas razloga za brigu, ima vremena kada ce se ugojiti.... ukoliko lepo jede, ukoliko je veseo, razigran, sve ide u pravom smeru i mozes biti spokojan.... ;) :D A sto se tice ishrane, ja mogu da ti kazem kako ja hranim mog leksa. Pre podne su granule, od voca u toku dana uvek nesto dobije, a uvece je obrok sa belom dzigericom, piletinom, junetinom, ribom kako kad sta, ubacim mu povrca tu, jaje mu stavim jednom sedmicno i jugurt mu dajem 2 do 3 puta sedmicno... ne znam sad ovako, mozda sam nesto i zaboravila, ali to je uglavnom to... :D

Sto se tice grickanja ruku o kom ste pricali, pa smem li vam reci da Leks i dan danas obozava nase ruke kada nam se obraduje i kada se igra, to mu jednostavno nismo mogli nikako izbiti, kao i nenormalno ponasanje kada vidi nekoga koga cesce vidja i voli, poludi prosto od srece, trcanja, cviljenja i skakanja, ali naravno nema sanse da stegne, ili ugrize jace, ja mislim da on to prosto i ne ume.... ;):D

Joiv, bebice su preslatke stvarno, bas lepo napreduju!!! :D
I da, Leks se zahvaljuje na komplimentima Magdaleni i Gagi puno koje su mu udelile!!! :D :heart:

Firefairy, koliko ono bese ima tvoj Max? U principu, ne treba oko toga da se brines, oni i ne treba da budu debeli, mnogo je bolje ako nema sklonosti ka gojenju i ako krene da se goji, mora se voditi racuna da do toga ne dodje. Ukoliko nema jos uvek dve godine, razvoj je u pitanju, u fazi je kada se tek raskrupnjava, pa onda genetika, i na kraju aktivnost, tj njihov temperament, ukoliko je pas aktivniji, logicno je da izgleda vitalnije, itd... tako da nemas razloga za brigu, ima vremena kada ce se ugojiti.... ukoliko lepo jede, ukoliko je veseo, razigran, sve ide u pravom smeru i mozes biti spokojan.... ;) :D A sto se tice ishrane, ja mogu da ti kazem kako ja hranim mog leksa. Pre podne su granule, od voca u toku dana uvek nesto dobije, a uvece je obrok sa belom dzigericom, piletinom, junetinom, ribom kako kad sta, ubacim mu povrca tu, jaje mu stavim jednom sedmicno i jugurt mu dajem 2 do 3 puta sedmicno... ne znam sad ovako, mozda sam nesto i zaboravila, ali to je uglavnom to... :D

Pa on jede fino i to veoma fino , hehe :) on je dosta aktivan , mada vise nocu ali ok , to zbog ovih vrucina , ali uglavnom je aktivan .... Ima sada 22 meseca , nego kada se radi snimak kukova ? sa koliko godina ? :)

@Firefairy
sto ne postavis neku slicicu da vidimo, tj da vidim, jer i ja imam isti problem :D

Rado bih postavila sliku , ali trenutno imam problem sa PC Studiom ... Jedino mogu da postavim neku stariju slicicu na kojoj se bas i ne primecuje da je stomak uvucen ali , bolje ista nego nista :) :D
maxxa.jpg

28681926421662692724410b.jpg

Rado bih postavila sliku , ali trenutno imam problem sa PC Studiom ... Jedino mogu da postavim neku stariju slicicu na kojoj se bas i ne primecuje da je stomak uvucen ali , bolje ista nego nista :) :D
maxxa.jpg

28681926421662692724410b.jpg

koliko je imao na prvoj slici a koliko na drugoj, ja imam slican problem. pas mi je jedno vreme super izgledao ugojio se poprilicno, a sada je smrsao bar 10 kg. ja sve mislim da je do vrucine. kod veterinara sam isao i rekao mi je da se ne brinem, i da ocekujem da u letnjem periodu jos vise smrsa, a isao sam negde u maju.

koliko je imao na prvoj slici a koliko na drugoj, ja imam slican problem. pas mi je jedno vreme super izgledao ugojio se poprilicno, a sada je smrsao bar 10 kg. ja sve mislim da je do vrucine. kod veterinara sam isao i rekao mi je da se ne brinem, i da ocekujem da u letnjem periodu jos vise smrsa, a isao sam negde u maju.

Na prvoj je imao 1 godinu 4 m. a na drugoj 21 mes . pa bas sam primetila da je malo dobio na kilogramima mozda i jeste zbog letnjeg perioda , sta znam ...

Ma zavisi cini mi se i od tipa... koliko sam ja primetila oni zuti tj. narandzasti sa sirokom, kratkom njuskom i povijenim ocima su krupniji i visi od ovih belih sa izduzenom njuskom.
Mozda gresim ali bas sam posmatrala i obracala paznju jer mi Iskra delovala sitno.

Chao drustvo, ja sam veliki obozavalac ove vrste i otkad znam za sebe htela sam jednog. Jedino sto zivim u stanu, pa se pitam da li je to problem?Poslednja stvar sto zelim je da ga mucim, iako bukvalno umirem od zelje za tim psom.:roll:

Sto se dlaka tice bice potrebno malo vise ciscenja ali to nije problem. Imace sasvim dovoljno dnevnih aktivnosti. Verujte mi za ovo se spremam odavno tako da ce mi biti zadovoljstvo da brinem o nekoj zivotinji :)

Onda nema razloga da ga ne uzmeš. Samo ako odlučiš, obavezno uzmi od nekog provjerenog odgajivača, ili povedi nekog ko se dobro razumije da ti ne bi uvalili psa sa displazijom kukova ili slično. Znači obavezno traži snimak kukova majke i oca šteneta.

@Nelle333
Ako misliš na retrivera, zamisli situaciju kada se zimi ide u lov na divlje patke, a kada retriver uleće u vodu da donese ulov. I tako ceo dan.
Ni jedan drugi pas to ne može, bar ne od ovih naših, neegzotičnih, koji se vode u lov.
Ja mislim da mu ni spavanje na snegu ne bi naškodilo.
A da im ni spavanje na pločicama ne smeta, evo dokaza:

(Naravno, labrador retriver, ali istu podlaku ima kao i zlatni, a čak i kraću dlaku)

Imam jedan problem u vezi moje kuje u pitanju je njeno parenje. Da li mi neko moze pomoci? Trenutno ima 18meseci. Sa 14meseci je imala prvo teranje, vodio sam je kod poznanika koji ima kera za parenje. Gde sam je ostavio 10dana. Kada sam tamo otisao i pustio kuju, ker je krenuo odmah u parenje ali problem je bio sto ona nije htela da bude mirna samo je htela da se igra. Tako se sve odvijalo citavih 10dana. na kraju nije ostala skotna. sta da radim za sledeci put???

Imam jedan problem u vezi moje kuje u pitanju je njeno parenje. Da li mi neko moze pomoci? Trenutno ima 18meseci. Sa 14meseci je imala prvo teranje, vodio sam je kod poznanika koji ima kera za parenje. Gde sam je ostavio 10dana. Kada sam tamo otisao i pustio kuju, ker je krenuo odmah u parenje ali problem je bio sto ona nije htela da bude mirna samo je htela da se igra. Tako se sve odvijalo citavih 10dana. na kraju nije ostala skotna. sta da radim za sledeci put???

Isto.

Ništa ti nemaš tu da radiš. Sami će oni to obaviti. Kada ona odluči da ga pusti.

Btw, prvo teranje sigurno nije imala sa 14, biće da si propustio prvo. Ovo sa 18 može biti treće. Sve jedno, sledeće bi trebalo biti oko februara, i vrlo je verovatno da će tada pustiti.

Poslednja izmena:

Back