Zlatni Retriver

I ja imam Blekija starog 3 meseca i mnogo skace ,ali tek sto gricka...Nemozes cak ni da ga pomazis po glavi koliko pokusava da te gricne za ruku. Mada kapiram da je to zato sto bi da se igra...sumnjam da je agresivnost neka,jer oni nisu agresivni uopste. Cak sam cula da je to rasa koja nikada nikoga nije ujela od kada postoje...Sumnjam da je to tacno...ali ko zna?!

Nisu oni agresivni uopste , i to sto gricka je vise igra nego "agresivno ponasanje" . Vidjam svakodnevno ljude koji se plase mog Maxa , cak i kada sam bila s njim kod veta , prisao je sasvim dobronamerno jednom veterinaru da bi se pozdravio :D i covek ga je pomazio i pitao me da li je dobar , ja sam rekla pa i ne bas ( naravno da sam ja mislila sto svakodnevno pravi nestasluke itd. ) ali on je pomislio da je agresivan i brze bolje povukao ruku , mislim sta vise reci . :/ To mi se zaista nije dopalo , posto je bio nekoliko puta kod nas i ko zna koliko puta ga mazio .
Nego , da ne bi toliko grickao , najbolje je da mu kupis Pedigree Denta stix ili neku igracku da moze nju da glodje , to je pomoglo mom Maxu , ali na moju zalost , uvek kada mu dodje da se zafrkava pocinje da stipa ;)

Hej,evo i mene!Odavno se nisam javljala ali sam se prethodna dva mjeseca aktivno druzila sa slatkim Riom(pas od mog decka) i samo mogu da kazem da sam ocarana tim slatkim,divnim,pametnim i zabavnim stvorenjem.Rio sada ima sedam mjeseci i veliki je decko.Poslusan je,pomalo tvrdoglav i velika maza.Naravno,najvise je vezan za mog decka koji sa njim provodi najvise vremena,seta ga,svakodnevno idu na rijeku gdje Rio obozava da pliva...ali kada ja dodjem kod njih Rio se ne odvaja od mene,mazimo se,igramo se skrivalica,ma ja podjetinjim skroz,tako da moj decko kaze da ne zna ko je ludji od nas dvoje.Najsladji mi je kad me pogleda onim svojim velikim okama i umusi se sav,obozavam ga!Inace,strasno voli da jede...naravno,ima svoju hranu i ne daje mu se nista sto ne bi smio da jede,ali kada mi jedemo nesto,pogotovo pizzu,on stane tik uz nas i oblizuje se,medjutim,kada vidi da nema vajde,naljuti se,stavi sapice na oci i nece da komunicira sa nama,ma mali luckasti stvor.Strasno voli djecu,a i druge kucice sa kojima odmah stupa u kontakt.Sve u svemu,druzenje sa Riom otklanja moju nervozu i neraspolozenje i automatski me ispunjava pozitivnom energijom.

Evo je Maza sa 3 meseca...

281845_2314941036662_1343529387_32860831_7042804_n.jpg

281845_2314941076663_1343529387_32860832_3742598_n.jpg

281845_2314941116664_1343529387_32860833_7250532_n.jpg

281845_2314941156665_1343529387_32860834_4663902_n.jpg

Pozdravčić svima!:D Maza je preslatka ;)!Najslađi su dok su tako mali.........moj Bole je napunio 6 mjeseci prije par dana,a nabavila sam ga sa 2,5.......baš je proletilo brzo :(:confused:!
E da mene zanima kad se retriveri mogu prvi put kupati sa šamponom(i koji preporučujete),mislim sa koliko mjeseci?Negdje sam čitala sa 4 mjes.a negdje sa 6........valjda ne bi trebalo prije zbog dlake pa bih molila za provjerenu informaciju!

Pozdravčić svima!:D Maza je preslatka ;)!Najslađi su dok su tako mali.........moj Bole je napunio 6 mjeseci prije par dana,a nabavila sam ga sa 2,5.......baš je proletilo brzo :(:confused:!
E da mene zanima kad se retriveri mogu prvi put kupati sa šamponom(i koji preporučujete),mislim sa koliko mjeseci?Negdje sam čitala sa 4 mjes.a negdje sa 6........valjda ne bi trebalo prije zbog dlake pa bih molila za provjerenu informaciju!

Nemoj slučajno prije nego što napuni godinu. Ako je baš toliko prljav, natopi sunđer (ili krpu nebitno) rastvorom vode i sirćeta (ako se dobro sjećam ide rakijska časica sirćeta u litar vode) i time ga dobro, dobro istrljaj, sirće će brzo ispariti, ne brini za to. Ovo ti kažem iz razloga što će mu se u suprotnom koža početi perutati.

Poslednja izmena:
E hvala puno:D mn3ei i retriver123........probaću to sa sirćetom!Ma nije on prljav iščetkam ga povremeno i ok je,nešto malo kad kiša padne bude ali ništa strašno,a i njegov miris mi ne smeta,mislim nije neprijatan što je najbitnije!
A posle kad napuni godinu znači može šamponiranje :think:,njihovim nekim šamponom!?

Pozdrav svima! :)
Krajem juna sam dobila moju Laru, koja je imala samo mjesec i 10 dana.... Prerano su je odvojili, bilo me malo strah jer nikad nisam imala tako malo kuce! Sad ima 2 i po mjeseca :)
Posto sam citala dosta o njima, zanima me kako da znam dal ima taj problem sa kukovima? negdje sam procitala da se to ne moze vidjet dok su mali...
I posto nisam imala ranije, da kazem "rasnog" psa, gdje mogu da nadjem objasnjenje za rodovnik? :)

Imam jedno pitanje , kada je muzjak prvi put spreman za parenje ? Sa koliko godina ? meseci ? Moj Max ima sada 1 i 8 meseci .

Onda je on već spreman, ali ako želiš da štenci imaju rodovnik treba da bude ocenjen...Kod ženki bi trebalo obavezno prvo a možda i drugo teranje da se sačuva od parenja, jer su onda još premlade... znači, tu oko dve - dveipo godine...

Dok ne promeni bebeću dlaku, ja ga ne bih kupala...a ako razmakneš dlaku, pogledaj kožu, videćeš daje čista... samo površinska dlaka je prljava a to lepo možeš rešiti četkanjem i vodom sa sirćetom... godišnje ne bi trebalo da se kupa više od 2-3 puta sa šamponom za pse...druga je stvar ako imaš gde da ga vodiš negde na plivanje, pa se dlaka u toj vodi i opere, bez šampona..

Pozdrav svima! :)
Krajem juna sam dobila moju Laru, koja je imala samo mjesec i 10 dana.... Prerano su je odvojili, bilo me malo strah jer nikad nisam imala tako malo kuce! Sad ima 2 i po mjeseca :)
Posto sam citala dosta o njima, zanima me kako da znam dal ima taj problem sa kukovima? negdje sam procitala da se to ne moze vidjet dok su mali...
I posto nisam imala ranije, da kazem "rasnog" psa, gdje mogu da nadjem objasnjenje za rodovnik? :)

Da li ti sumnjaš da Lara ima problem sa kukovima ? pre svega , odgajivač je trebao da ima snimak kukova i ženke i mužjaka jer je displazija nasledna..a pas koji je ima ne bi smeo da se koristi u priplodu...e sad, ako to nema, onda ti ostaje samo da veruješ u to, da Lara neće imati taj problem...displazija se utvrdjuje rentgenskim snimanjem a to se radi kada je pas odrastao... i pod sedativima, mislim, uspava se pas jer ne sme da se pokreće u toku snimanja...

Za rodovnik, ne znam konkretno šta te zanima, pogledaj sajt Kinološkog društva Srbije, možda nadješ odgovor , ili pitaj ovde, pa ako znamo, neko će već odgovoriti...

Mačkićev Tedi je imao problem sa displazijom kukova, ali ona je to tek kasnije primjetila kad je odrastao da ima problema kada hoda, koliko se sjećam. A sad kao što ti je Magdalena rekla, ako nemaš snimke od odgajivača najbolje ti da odeš da mu snime kukove i znaš na čemu si.

Onda je on već spreman, ali ako želiš da štenci imaju rodovnik treba da bude ocenjen...Kod ženki bi trebalo obavezno prvo a možda i drugo teranje da se sačuva od parenja, jer su onda još premlade... znači, tu oko dve - dveipo godine...

Paa ... evo i ja sam primetila danas da je spreman . :) Pa on nije ocenjen a i nemam rodovnik , ne znam ni da li mogu da mu izvadim ? A i ne znam da li moze biti ocenjen bez papira ?

Dok ne promeni bebeću dlaku, ja ga ne bih kupala...a ako razmakneš dlaku, pogledaj kožu, videćeš daje čista... samo površinska dlaka je prljava a to lepo možeš rešiti četkanjem i vodom sa sirćetom... godišnje ne bi trebalo da se kupa više od 2-3 puta sa šamponom za pse...druga je stvar ako imaš gde da ga vodiš negde na plivanje, pa se dlaka u toj vodi i opere, bez šampona..
Da koža mu je čista i četkam ga povremeno,i nema on vidljivih nečistoća na dlaci,samo se osjeti prašina kada pređem dlanom preko dlake!
Do koliko mu je bebeća dlaka,do godinu ili....,pošto on preko leđa,od glave do repa, ima oštriju dlaku a dole na trupu mu je nježna dlaka ? I da li bi smio da pliva prije promjene bebeće dlake ili to ima veze samo sa šamponiranjem?
Hvala puno na dosadašnjem odg. Magdalena a i unaprijed na ove!

Back