Zlatni Retriver

razmišljam šta bi mogao da bude razlog tome i pada mi na pamet samo jedna stvar... na čemu leži pas...da nije neko ćebe ili prostirka od sintetičkog vlakna....možda neko ima drugu ideju...:)

Hvala, moguće je da je do toga, staviću mu nešto drugo drugo, pa da vidim. Evo da iskoristim priliku i da ubacim Edijeve slike :)
dsc00120s.jpg
dscn2047d.jpg

Hvala vam svima mnooogooo na dobrodošlici,kao i na savetima vezanim za negu Boletovih laktova :D.Nije baš da mi to toliko smeta,ali stalno nešto razmišljam da mu pomognem oko toga,jer mislim da možda to njemu predstavlja problem-mada kad vi kažete da i vaši kucovi to imaju onda nije moj propust.U svakom slučaju ću pokušati sa neprevaziđenom "pavlovićevom".
A kako gledam sličice ovih vaših podmladaka tako sam se raznežila-jaaaako su lepiiii kad su mladi(kao i sve uostalom),da mi dođe da obogatim dvorište sa još jednim ljubimcem.E sad čisto informativno me zanima kako bi reagovao odrastao pas,pritom još i mužjak na neku prinovu u dvorištu?Moram reći da nije baš tolerantan kad je pažnja usmerena na bilo šta ili bilo koga drugog?:evil:
Ujedno evo i odgovora za Novicu:Bole ima pet i po godina.

Divan ti je pas! :) Što se laktova tiče, ja Belfine laktove povremeno namažem Pavlovićevom mašću - češće kad vidim da je koža u lošijem stanju. To im je prirodno, od ležanja, tako da se ne može sprečiti, samo usporiti.

I evo slike Belfinog šteneta Bruta, koji je, srećom, ostao u komšiluku, pa se svakodnevno viđamo :D Predivan je mali, prosto je neverovatno koliko sluša za svoj uzrast - prekosutra puni tek 6 meseci, a sluša bolje nego Belfi sada :D Ovde je u igri s Belfi i Enijem.

Ja kad navalim sa slikama, ne znam da stanem :rumenko: Ali, obožavam ga zaista!

Inače, u kontaktu sam sa 8 od 9 vlasnika štenaca i zaista su svi lepi, zdravi i napredni :) Brut sa 6 meseci ima oko 25 kg i prelep je pas, baš sam ponosna na njega! Štenac koji je otišao vlasniku oca legla je na kraju ostao u specijalnim jedinicama policije - kažu da je jako pametan i radan pas, pa su ga ostavili u jedinici. Nadam se da ću i njega uskoro videti :)

Jao kako su slatki !!! :)))

Upravo tako,dobro opisana rasa-zveckanje tanjirima i priborom mu je najomiljeniji zvuk i nema teoretske šanse da ih pomeriš iz zone dešavanja.A onda usledi ono nekulturno gledanje pravo u usta i balavljenje kao da nisu jeli danima.E tad je naše srce na velikom testu pa hajde da vidim ko može da bude ravnodušan i ne podeli koji zalogaj sa uvek gladnim čupavcem.Ma nek su oni nama živi i zdravi pa makar i debeljuškasti.

Dimii, Edi ti je presladak stvarno!!! :D :heart:

Firefairy, hehehe, ovo sto ste pomenuli je i meni takodje i vise nego poznato.... :D Samo sto bih ja jos dodala, posto je makar u mom primeru to slucaj i zvuk otvaranja frizidera, kao i suskanje kese, kada cuje, odmah je to nesto za njega..... :D Blesavi su i nepopravljivi po tom pitanju zaista..... :lol:

Rea Tina, mislim da je glupo bilo sta prokomentarisati, jer ni jedna rec nece dovoljno moci da opise to kakvi su i sta izazivaju kada ih pogledas.... :D Samo ti mogu reci, blago tebi, kao i da ih izmazis punooooooo za mene! :heart::heart::heart::heart::heart:

Rea Tina,gledam ove sličice i skroz sam se raznežila-ma joooj preslatki su,šta reći.Nego,prisetila sam se kako je to bilo pre par godina kada sam imala priliku da iz ovako bogatog legla odaberem svog budućeg mezimca.Evo,sada ni sama ne znam kako iz gomilice slatkih njuškica sam izabrala.Verujem,da je većina,koja je imala priliku da bira štene bila u istim mukama i sve bi ih odmah poneli sa sobom.A obzirom da razmišljam da mom Boletu obezbedim društvo,molim još jednom,one malo iskusnije po tom pitanju, da mi odgovore kako bi se slagao odrastao mužjak(5,5godina) sa podmlatkom?Može li se tako nešto bezbolno ostvariti ili da očekujem probleme.Napominjem da mi pas baš i nije tolerantan.

Bole bi mu (podmlatku) odmah stavio do znanja ko je glavni u čoporu, tako da ne verujem da bi bilo problema. Tek kasnije, kada (i ako) podmladak pokuša da Boletu ospori prava, tek onda mogu da nastanu problemi... Ali, u svakom slučaju, trebalo bi pustiti njih da sami to rešavaju.

Nećete mi zameriti ? u znak sećanja da postavim jednu od poslednjih slika.... danas je godinu dana kako nema Frensis....ovo je slikano prethodni dan 10.aprila....samo je datum pogrešno postavljen...

[/QUOTE]

magdalena48,ko bi mogao išta da ti zameri? S obzirom da sam nova ovde,morala sam da izlistam ceo forum da bih se upoznala sa čitavom pričom i veruj mi da sam se i rasplakala.Ako meni išta može da natera suze na oči onda su to priče i filmovi sa tužnim sudbinama životinja.Prosto ne mogu da se kontrolišem u tim situacijama-valjda zato što od njih dobijamo bezuslovnu ljubav i poverenje koju,nažalost, među ljudima retko možemo sresti.Šta da ti kažem-lepo je imati pravog prijatelja,a kad je već situacija takva kakva jeste,lepo je imati i sećanje na pravog prijatelja.Jer to znači da je ostavio nešto od svoje ličnosti u nama samima.Prepoznajemo ga na različitim mestima,u različitim prilikama-i imamo osećaj kao da je i dalje tu sa nama i pazi na nas svakog sekunda.Ovo sam napisala za sve nas i naše kuce koje više nisu sa nama,a koje su nam obeležile i ulepšale jedan period naših života.Neka im tamo, gde su sada, bude lepo kao što im je bilo i kod nas.

Eddie, Luthiena, Titinče...hvala na lepim rečima.....Frensis mi još uvek nedostaje, mislim da nikada neće ni prestati...to je bilo kuče , kakvog više nikada neću imati.....i uvek će biti u mojim mislima, u mom srcu....:heart:

Titinče...hvala ti što si se potrudila da se upoznaš sa našom pričom....:zag:

Nema na čemu magdalena48,dirnuo me tvoj potez,pa sam imala potrebu da saznam šta se dogodilo tvojoj lepotici.Na žalost i ja sam prošla kroz sličnu situaciju pre par godina-pa te u potpunosti razumem.Pozdrav i uživaj u sadašnjoj kuci(koliko sam shvatila nije retriver,ali bitno je da imamo sa kim radost,tugu i ljubav da delimo)

Nema na čemu magdalena48,dirnuo me tvoj potez,pa sam imala potrebu da saznam šta se dogodilo tvojoj lepotici.Na žalost i ja sam prošla kroz sličnu situaciju pre par godina-pa te u potpunosti razumem.Pozdrav i uživaj u sadašnjoj kuci(koliko sam shvatila nije retriver,ali bitno je da imamo sa kim radost,tugu i ljubav da delimo)

10 meseci pre Frensis, nažalost je uginula i njena majka Beta, živele su dugo i lepo ..nisam mogla da se odlučim da uzmem drugog zlatnog retrivera jer njih dve su za mene jedinstvene i nezamenljive...sada imam labradorku, 11 meseci, ali Beta i Frensis zauzimaju posebna mesta u mom srcu... ipak često sam na ovoj temi i pratim šta pišete o svojim ljubimcima...

Back