Zlatni Retriver

Pozdrav za sve ljubitelje ovih plemenitih pasa!!!E,ovako molila bih vas za par odgovora.Mom decku,na moj nagovor,za dva-tri dana stize zlatni retriver star 4 mjeseca.
Obzirom na uzrast,interesuje me,iako smo se raspitivali na sve strane,sta mu je sve potrebno:hrana,koliko i kako(vasa iskustva),setnje,IGRACKE(koje i kakve) i da li se smiju kupati(ako smiju-kako i cime) i druge stvari koje su bitne za ovog slatkog cukica?!Malo sam dosadna sa silnim pitanjima,nemojte zamjeriti,jer jako sam uzbudjena sto cu upoznati jedno malo,divno bice,a ne bi željeli da nesto pogresno uradimo!Unaprijed zahvaljujem na odgovorima

Pozdrav za sve ljubitelje ovih plemenitih pasa!!!E,ovako molila bih vas za par odgovora.Mom decku,na moj nagovor,za dva-tri dana stize zlatni retriver star 4 mjeseca.
Obzirom na uzrast,interesuje me,iako smo se raspitivali na sve strane,sta mu je sve potrebno:hrana,koliko i kako(vasa iskustva),setnje,IGRACKE(koje i kakve) i da li se smiju kupati(ako smiju-kako i cime) i druge stvari koje su bitne za ovog slatkog cukica?!Malo sam dosadna sa silnim pitanjima,nemojte zamjeriti,jer jako sam uzbudjena sto cu upoznati jedno malo,divno bice,a ne bi željeli da nesto pogresno uradimo!Unaprijed zahvaljujem na odgovorima

Želim vam puno radosti u druženju sa ovim divnim psima...
da pokušam dati odgovor na neka tvoja pitanja...što se hrane tiče, najbolje je nastaviti sa hranom koju je dobijao kod odgajivača, i ako mislite nešto menjati, onda postepeno prelaziti na novu...u šetnju ne treba da ide dok ne dobije sve vakcine, ali se može kod kuće navikavati na ogrlicu i povodac...kupanje, za sada , nije potrebno, ako se isprlja samo oprati šapice, a dlaku na telu prebrisati sundjerom ili krpom natopljenom rastvorom kašike -dve sirćeta i 1 litre mlake vode, treba mu i četka za dlaku i polako ga navikavati na nju....igračke- gumene, one koje može da gricka, loptice...ali oni vole da se igraju sa svim i svačim....može poslužiti ponekad i prazna plastična flaša, naravno bez čepa...

moj savet je da malo pročitaš ovu temu, naći ćeš mnogo dobrih saveta, a ima i tema o ishrani....

Rea Tina preslatki su :heart: Kako izlaziš na kraj s njima? Kako ih mama podnosi, dohranjuješ ih li već i tako... :D

pa veliki su vec, pocela sam da ih dohranjujem sa 3 nedelje, na smenu sam ih do tad stavljala da sisaju, sto znaci, nema spavanja, ali dobro... A na kraj, pa ne izlazim sa njima, najmanja zenkica non stop preskace kotilicu, i desava mi se da se budim sa njom pored mene u krevetu... ali dobro ostalo ih je jos samo 3 tako da...

Pozdrav svim članovima pdf-a i ljubiteljima zlatnih retrivera!Prije sedam dana sam konačno i ja postala ponosni vlasnik štenca zlatnog retrivera starog 2,5 mjeseca!Ime mu je Bob-Bole,fino se uklopio u novo okruženje,razigran je i brzo uči!Evo postavljam par sličica i nadam se vašim komentarima.

Poslednja izmena:
PU! Al' je gadan :)
(da ga ne "ureknem")

Dva i po meseca, proleće... Ma, sjajno vreme za novog člana porodice!

vala bas.... pu, pu, pu.... :)

Dusa..... :heart: Bas ce lepo da uziva! :D

A mi smo dobili novog clana porodice takodje. Zamislite pre neki dan, ujutru sam zatekla ispred praga malo preslatko stence od mozda mesecak dana, a sto je jos interesantnije, samo se tu stvorilo, niko ga nije ni doneo, niti je dosao za kim, deca neka iz komsiluka koja zive poprilicno daleko od mene su ga nasla, uzela kod sebe i on je otisao od njih i dosao pravo pred nasa vrata. I prekljuce krenuo za mojom mamom kada je krenula na posao, opet ga neka deca uzela, odvela sa sobom i danas eto ga opet pred nasim pragom. :) Da ne poverujete! :) Sam se vratio, i ne mrda od nas. Leksa obozava, ne mogu da vam opisem to odusevljenje kada ga vidi, a i Leks njega bas voli. :) Tako da smo resili da ga zadrzimo, nas je definitivno, izabrao je svoju porodicu, i nama samo ostaje da ga oberucke prihvatimo. :D Lud je kao struja, pametan, druzeljubljiv, ma presladak.... :D

vala bas.... pu, pu, pu.... :)

Dusa..... :heart: Bas ce lepo da uziva! :D

A mi smo dobili novog clana porodice takodje. Zamislite pre neki dan, ujutru sam zatekla ispred praga malo preslatko stence od mozda mesecak dana, a sto je jos interesantnije, samo se tu stvorilo, niko ga nije ni doneo, niti je dosao za kim, deca neka iz komsiluka koja zive poprilicno daleko od mene su ga nasla, uzela kod sebe i on je otisao od njih i dosao pravo pred nasa vrata. I prekljuce krenuo za mojom mamom kada je krenula na posao, opet ga neka deca uzela, odvela sa sobom i danas eto ga opet pred nasim pragom. :) Da ne poverujete! :) Sam se vratio, i ne mrda od nas. Leksa obozava, ne mogu da vam opisem to odusevljenje kada ga vidi, a i Leks njega bas voli. :) Tako da smo resili da ga zadrzimo, nas je definitivno, izabrao je svoju porodicu, i nama samo ostaje da ga oberucke prihvatimo. :D Lud je kao struja, pametan, druzeljubljiv, ma presladak.... :D

Hvala i tebi tacaw!Super za novog člana porodice i da je odabrao baš vaš dom,ma osjete i oni gdje je ljubav i pažnja.Moj Bob se kod nas privikao za jedan dan,kao da je kod ljudi od kojih smo ga dobili bio na vikendu,a bogami do nas smo ga vozili 4 sata,ali izdržao je junački tj. prespavao je put!

Hvala i tebi tacaw!Super za novog člana porodice i da je odabrao baš vaš dom,ma osjete i oni gdje je ljubav i pažnja.Moj Bob se kod nas privikao za jedan dan,kao da je kod ljudi od kojih smo ga dobili bio na vikendu,a bogami do nas smo ga vozili 4 sata,ali izdržao je junački tj. prespavao je put!

Dusa, pa zna i on gde ide, pa je zato bezbrizno i prespavao put! :D Da neverovatno je to kako samo znaju i osecaju....:D Tacno znaju ko sto ti rece i tako mali da osete gde je ljubav, paznja i gde ce biti srecan.... :)

Evo malo slicica od jutros Leksa i malog meda( kako ga ja zovem, jer lici na njega :D) mada je prosto bilo nemoguce uhvatiti ih, ali evo nekih pokusaja.... :)

2v3lfly.jpg
24dh5dh.jpg

2dihw5l.jpg
3rl8g.jpg

29mklzc.jpg
2ntw706.jpg

Poslednja izmena:
Dve poslednje slike: "Leks doručkuje" :)

Hahahahaha, da znas.... :D Ovo je vrlo slatko, uhvati ga kao za vratic, a ne stegne ga ni malo.... Onda ga pusti, pa mu se mali potura i trazi da ga opet poklopi. :D A inace, je Leksu non-stop na glavi, samo skace na njega, i hoce kao da dominira.... :D Ma sou su u igri zaista.... :D A kada se vuku oko stapa ili povodca, naravno Leks ga nadjaca, i onda mu Leks prinese opet i igra ide ispocetka! :lol::lol::lol:

Nećete mi zameriti ? u znak sećanja da postavim jednu od poslednjih slika.... danas je godinu dana kako nema Frensis....ovo je slikano prethodni dan 10.aprila....samo je datum pogrešno postavljen...

[/QUOTE]

A da, izvini Magdalena, promace mi tvoj post i slicica tvoje Frensis.... Divno sto si nam stavila jednu slicicu u znak secanja na nju, ona to i te kako zasluzuje jer je ni ovde takodje niko ne moze zaboraviti! :heart:

Preslatki su stvarno,meda je baš meda a Leks je za 10!Ja sam inače baš ljubitelj tako tamnijih zlatnih retrivera,prosto su mi prelijepi ali eto dobih Boba čija je majka tamnija kao Leks a otac je svjetliji pa vidjećemo koliko će vremenom dobiti boje.Bilo kako bilo ja ga obožavam ovako šašavog i meni lijepog!
E da,jutros u igri nadam se, vukao me je za trenerku i kao reži,pa me to malo začudilo :think:,ne bih da bude neki šašavac!Nadam se da je samo igra bila u pitanju i nastojala sam da mu to zabranim!

Gaga, Leks je mješanac retrivera, zato je vjerovatno i malo tamniji :)
Što se tiče Boletove boje, kad odraste trebao bi dobiti nijansu boje kakve su mu sada uši ;) Btw, mnogo je lijep :)

Taco, prelijepi su obojica :D :D Drago mi je da je Leks dobio drugara :)

Hvala puno!!! :) I ja sam ljubitelj vise tamnijih uvek bila, mada i ovi svetliji su zaista preslatki, Leks je mesanac, mada je boju nasledio u potpunosti od oca, koji je cistokrvni retriver i iste boje kao Leks. Mama je znatno svetlija. Sada kada imam Leksa tamnijeg, imam u planu da kupim cim se stvore uslovi i jednog svetlijeg i onda cu biti kompletna! :heart:
A po usicama mozes da zakljucis kakve ce biti boje kada odraste. Pravilo je da kakve su usi boje kada je stene, takve ce boje biti kada odraste. A mali Bob koliko mogu da vidim po slici ce imati bas onako finu bojicu, drapkasto- braonkastu, koja je prelepa! :D
Sto se tice rezanja, da privlaci paznju na sebe, nije to strasno, kod stenadi je sve to normalno, ali si svakako dobro postupila, svaki put kada bilo sta uradi sto ne treba, gricka stvari, itd.... treba mu skrenuti paznju kako ne bi situacija kasnije izmakla kontroli.... :)

Poslednja izmena:
Eddie, hvala! :) I nama je mnogo drago zaista! :)
Verovao ili ne, Leksov tata je isto ovako taman kao Leks, a cistokrvni je retriver. Mada su ovako tamni retriveri jako retki, ja sam ih videla svega nekoliko do sada, uglavnom su svi drapkasti ili krem boje! :)

Pozdrav svim članovima pdf-a i ljubiteljima zlatnih retrivera!Prije sedam dana sam konačno i ja postala ponosni vlasnik štenca zlatnog retrivera starog 2,5 mjeseca!Ime mu je Bob-Bole,fino se uklopio u novo okruženje,razigran je i brzo uči!Evo postavljam par sličica i nadam se vašim komentarima.

Divno...čestitam ti na novom drugaru... Bole je mnogo sladak, želim vam da se lepo i dugo družite...:)

Dusa, pa zna i on gde ide, pa je zato bezbrizno i prespavao put! :D Da neverovatno je to kako samo znaju i osecaju....:D Tacno znaju ko sto ti rece i tako mali da osete gde je ljubav, paznja i gde ce biti srecan.... :)

Evo malo slicica od jutros Leksa i malog meda( kako ga ja zovem, jer lici na njega :D) mada je prosto bilo nemoguce uhvatiti ih, ali evo nekih pokusaja.... :)

2v3lfly.jpg
24dh5dh.jpg

2dihw5l.jpg
3rl8g.jpg

29mklzc.jpg
2ntw706.jpg

Super.... Leks dobio drugara u igri...baš lepo...Meda je baš kao mali meda...:)

Drago mi je da je živnula tema...danas baš dosta postova, nekad za nedelju dana ne bude toliko... postavljajte sličice, pišite o svojim ljubimcima...:)

Želim vam puno radosti u druženju sa ovim divnim psima...
da pokušam dati odgovor na neka tvoja pitanja...što se hrane tiče, najbolje je nastaviti sa hranom koju je dobijao kod odgajivača, i ako mislite nešto menjati, onda postepeno prelaziti na novu...u šetnju ne treba da ide dok ne dobije sve vakcine, ali se može kod kuće navikavati na ogrlicu i povodac...kupanje, za sada , nije potrebno, ako se isprlja samo oprati šapice, a dlaku na telu prebrisati sundjerom ili krpom natopljenom rastvorom kašike -dve sirćeta i 1 litre mlake vode, treba mu i četka za dlaku i polako ga navikavati na nju....igračke- gumene, one koje može da gricka, loptice...ali oni vole da se igraju sa svim i svačim....može poslužiti ponekad i prazna plastična flaša, naravno bez čepa...

moj savet je da malo pročitaš ovu temu, naći ćeš mnogo dobrih saveta, a ima i tema o ishrani....

Hvala puno na odgovoru,mnogo nam za pocetak znaci!Naravno,prelistacu malo temu a i dalje cu ocekivati vase savjete!Mi smo nestrpljivi da se upoznamo sa malenim,divnim stvorenjem,a stize nam uskoro....

Mnogo sam tuzna kada procitam ovako nesto,a jos kada vidim ovu prelijepu kucu na slici....pas je pravi i iskren covjekov prijatelj,koji te za razliku od ljudi nikada nece iznevjeriti.
U svakom slucaju, ti si srecnica jer ti je zivot obogatio ovakav divan prijatelj!

Back