CrystalDust
Početnik
- Poruka
- 27
Iva, cestitamo na sjajnom uspehu! A bebice...nemam reci, preslatke su

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Golden Leo, sinak je prelep stvarno, blago njegovim buducim vlasnicima!![]()
![]()
Ako ćemo tako onda ni "ritriv" nije točno jer je naziv pasmine samo djelomično preveden. Tako da bi trebao biti zlatni donosač, kao što je u slovenskom jeziku "zlati prinašalec" službeni naziv pasmine.Jedna mala opaska na pogrešan prevod rase, time i pogrešan naziv teme - Golden retriever: Kaže se RITRIVER, ne rEtriver, ako poslušate kako to izgovaraju englezi. Kao što se retriev čita RITRIV.
decaci i devojcice, imam ogroman problem...
moja Daisy je imala 8 nedelja kad smo je uzeli,
sad joj je 15ta. U ovih 7 nedelja postala je zivahnija
i DIVLJA.
Od samog pocetka smo je ucili da bude sama,
i nikad nije napravila nista, do zadnjih par dana.
Ja drzim casove matematike privatno, to znaci da
izadjem npr na 2h... kad je bila manja, to prodje u redu.
MEDJUTIM...
ona ima svoj cosak gde je ima linoleum na kojem se nalaze pelene
pa novina, za slucaj da joj se piski... s obzirom da piski svaki cas,
i zna da tu treba da piski, taj problem je resen. Ali naravno... pre neki dan
dodjem kuci, novine iscepkane na sitne parcice (i jos se upiskila pre toga)
i razbacane svud po stanu... juce zateknem - i novine i pelenu. Vicem na nju,
ignorisem njeno radovanje sto me vidi... ona se umusila... mazi se, ja je ignorisem...
...danas i taj linoleum (1m x 0,5m) takodje sav u sitnim parcicima....
zubi su joj izrasli, igracke su joj nadohvat zuba....
kako da je oducim od ovoga i kako da joj skrenem paznju da je pogresila dok me nije bilo?
Pa ja vec sutra moram da izadjem na 2h opet...
sad je zatvorena u kupatilo i cvili... meni se srce cepa, al to je jedini nacin da pocistim sve ovo...
i kako stvari stoje, tamo ce i biti zatvorena sutra jer sledece sto ce biti u parcicima je moj krevet,
vidim vec...
blago tebi... moja jos i ne zna gde joj je mesto, kreten mali...
vicem, sizim, onda je ignorisem, ona se mazi i cese od mene, ja se
pravim kao da ne postoji... i ona sutra napravi jos vece sranje... :S
Nažalost mislim da ne pali kažnjavanje za već učinjeno. Njoj je vjerojatno dosadno i zato to radi. Ne znam jesi li joj uzela onaj Kong što se može napuniti keksićima i sl? Možda bi se time zabavila na duže vrijeme. I moram ti skrenuti pažnju na sve ovo što vidim na podu - znam puno, puno pasa koji su bili uspavani jer su pojeli čarapu, papire, vrećice i sl. Zato kad odlaziš iz kuće sve izvan njezinog dohvata, a kad si kod kuće namjerno joj takve stavi stavi pod nos i uči ju da ništa od toga ne smije uzeti. I još te moram pitati, ima li taj linoleum neku svrhu tu ili? Mislim, pošto imaš parket....
Iskra i njen momak...
Imam jedno pitance, jel vasi psi vole da se skupcaju od nesto toplo ili samo ja imam kompletnog ludaka. Toliko voli da se pribije i spava, ali da se pribije bukvalno skroz uz kvarcnu pec kada je ukljucena, ili od radiator, da lepo kada ga pipnem osecam da gori koliko je vreo...A on uziva, spava i samo menja poze spavanja....
Ja ga pomeram stalno, tj. napravim izvesno odstojanje, a on se odmah vrati i pribije opet....
Plasim se izgorece tako jednom jer bude nenormalno topao.... Ne razumem kako mu nije vruce. Stvarno je lud, pa rekoh da vidim ima li jos koji takav slucaj? A opet, sneg obozava i moze po ceo dan tada da bude napolju .... Iz krajnosti u krajnost ide....
![]()