Zlatni Retriver

trenutno nisam u stilu uzgajanja... ne znam, cini mi se previse za stan u kojem sam sad...
mozda jednog dana...
slika u stavu? ja o stavu trenutno samo sanjam :D toliko smo divlji ;)
pokusavacemo, pokusavati, pokusavati... :)

ps. sminka obavezno ;) *trep trep*

ps. upravo smo bili napolju... umrecu koliko je teska...
kad ce vise da puste lift :( :( :(
(drugi sprat, 13.5kg... - 5x dnevno gore-dole na rukama...)

Ni jedna izložba u Srbiji nije za bacanje, Golden Leo.

A što, ti misliš da je super što ima toliko izložbi u Srbiji? Sad sam baš prebrojala izložbe u Srbiji za 2010 - 22 CACIB-a, 60 CAC-eva, bez specijalki. Za usporedbu - Mađarska - 13 CACIB-a, 18 CAC-eva, Austrija 9 CACIB-a, Hrvatska 14 CACIB-a, 13 CAC-eva.
Zar zaista misliš da je moguće da su 82 kvalitetne izložbe?

A što, ti misliš da je super što ima toliko izložbi u Srbiji? Sad sam baš prebrojala izložbe u Srbiji za 2010 - 22 CACIB-a, 60 CAC-eva, bez specijalki. Za usporedbu - Mađarska - 13 CACIB-a, 18 CAC-eva, Austrija 9 CACIB-a, Hrvatska 14 CACIB-a, 13 CAC-eva.
Zar zaista misliš da je moguće da su 82 kvalitetne izložbe?

Mislim da nije lepo nipodaštavati izložbe u mojoj zemlji.

Koliko sam primjetila ti si počeo sa "nipodaštavanjem" izložbe u VŠ samo zato što se tebi nije svidjelo što je sudac rekao o tvom psu. Reci mi, mana koju je rekao sudac da tvoj pas ima, znaš li kako uopće izgleda i što uopće taj izraz znači?
Btw i ja izlažem u Srbiji, ali ne na 82 CAC-a i CACIB-a, nego kad dođe sudac kojeg cijenim u svojoj pasmini. Tako da sam prošle godine izlagala u Novom Sadu (Jan Herngren) i Odžacima (Eivind Mjaerum). I kad opet bude negdje dobar sudac opet ćemo ići.
A što se tiče " nipodaštavanja", svaka ti čast na patriotizmu ako zaista smatraš da su svih osamdeset i dvije izložbe u tvojoj zemlji vrhunske. Ne znam samo kako se uspjela potrefiti ona gdje je tvoj pas dobio vrlo dobar. :D :D :D

Evo jedne slikice sa Euro dog showa.
Fiveshill Sea Hawk (aka dragi tajo) - RCAC open class - sudac Frank Kane UK, tako je ušao u 8 najljepših goldena u Europi! :D
63301_1610358107018_1478206805_1588556_3303247_n.jpg

trenutno nisam u stilu uzgajanja... ne znam, cini mi se previse za stan u kojem sam sad...
mozda jednog dana...
slika u stavu? ja o stavu trenutno samo sanjam :D toliko smo divlji ;)
pokusavacemo, pokusavati, pokusavati... :)

ps. sminka obavezno ;) *trep trep*

ps. upravo smo bili napolju... umrecu koliko je teska...
kad ce vise da puste lift :( :( :(
(drugi sprat, 13.5kg... - 5x dnevno gore-dole na rukama...)

Ma polako, imaš vremena za sve! Samo uživaj u malenoj, sve će polako doći... Pogotovo sad dok je mala uživaj u njoj, prebrzo odrastu, da su bar 2-3 godine tako mali :D
Sjećam se tog nošenja, pa da poludiš! :D

Koliko sam primjetila ti si počeo sa "nipodaštavanjem" izložbe u VŠ samo zato što se tebi nije svidjelo što je sudac rekao o tvom psu. Reci mi, mana koju je rekao sudac da tvoj pas ima, znaš li kako uopće izgleda i što uopće taj izraz znači?
Btw i ja izlažem u Srbiji, ali ne na 82 CAC-a i CACIB-a, nego kad dođe sudac kojeg cijenim u svojoj pasmini. Tako da sam prošle godine izlagala u Novom Sadu (Jan Herngren) i Odžacima (Eivind Mjaerum). I kad opet bude negdje dobar sudac opet ćemo ići.
A što se tiče " nipodaštavanja", svaka ti čast na patriotizmu ako zaista smatraš da su svih osamdeset i dvije izložbe u tvojoj zemlji vrhunske. Ne znam samo kako se uspjela potrefiti ona gdje je tvoj pas dobio vrlo dobar. :D :D :D

I, ko je sada agresivan? Ja sam samo rekao da nije lepo nipodaštavati CACIBe koji se dobijaju u Srbiji, bez obzira ceniš li ti, ili ne, sudije (suce). I ne smatram da su sve "osamdeset i dvije" izložbe u Srbiji vrhuske - naprotiv, čak sam i naglasio da mi se (tada CAC) izložba u VŠ nije dopala. A moj patriotizam ostavi po strani. Nego, lepa sličica sa Euro dog showa. Pod kojim je brojem Fiveshill Sea Hawk?

(Takođe, da li ja znam šta znači mana koju je moj pas imao, ili ne znam, nije važno. Važno je da se na ovom forumu (bar ja to tako vidim) ne ide na lične prepirke, a naročito na na vređanja.)

Osim toga, pas o kome sam pričao u kontekstu izložbe u VŠ je bila ženka irskog setera. (pisao sam o njoj na ovom forumu).

Poslednja izmena:
Prvo, mislim da nisam nigdje "nipodaštavala" baš ništa, dapače ni ne znam što ta riječ znači. Konstatirala sam da izložbi u Srbiji ima na bacanje tj. ima ih strašno puno i na svakom koraku, samim time ima i puno sudaca a samim time i ima puno izbora kod kojeg suca izlagati. I gdje je tu "nipodaštavanje"?
Ja sam prošle godine izlagala kod svih i za neke sam shvatila da bacam novac kad ženska uđe u ring i dođe do suca i pred mojim očima si namjesti pobjedu, a fala Bogu nije bila tiha tako da su i moji prijatelji čuli. A pazi samo moj pas joj je bio u konkurenciji. Na takve suce više ne trošim novac.
Tada sam shvatila da nije bitno ŠTO piše, nego TKO piše, tako da izložbe pod određenim sucima su stvarno ništavne (naravno ne izložba kao izložba već izložba u smislu prijavljivanja i izlaganja određene pasmine). I to GDJE GOD one bile, pa i u Srbiji!

Što se tiče poznavanja građe i mana psa, mislim da je to važno ukoliko se određenom sucu spočitava njegova ocjena na suđenju. Meni da je takvo nešto sudac napisao provela bih koliko god treba vremena gledajući psa da vidim zašto je to napisao. Jer mi je bitno da o svom uzgojnom psu znam baš sve kako bih mane u sljedećoj generaciji pokušala ispraviti.

Hank je pod brojem 2 na slici. Sudac taman objašnjava koliko mu se sviđa, ali je premršav da mu da CAC.
E, vidiš, tu taj CAC puno vrijedi, ne zato što je Europska već zato što je sudac Frank Kane, koji je odličan sudac i zato što je u klasi bilo 26 pasa koji pobijeđuju na velikim i cijenjenim izložbama diljem Europe. Tu je itekakva čast ući uopće u poredak.

"Nipodaštavati" znači "umanjivati vrednost".
Šta znači "spočitavati"?

(Iskreno, nadao sam se da je Hank pod brojem 2., jer 3 i 4 "razvlače", a on sam stoji! Čini mi se da smo imali manju raspravu oko stava, svojevremeno...)

pomagajte..!!!!
Imam strasno veliki problem...kupio sam stene prosle god. i ono sada ima 16 meseci....od kada je bio mali dresirao sam ga da zna kako treba da se ponasa...ali sve na lep nacin..ewo pre nedelju dana psu je oko pocelo da crveni...uzeo sam u apotecii mast za oci(hloramfenikol) i kapi za rastvor (Dexamethason-neomycin)....i mazao mu oci tim redovno...i ispirao mu kamilicom...meedjutim na oku mu se pojavilo neshto crveno koje mu je prekrilo celo oko i to mu je proslo za 2-3 dana....ali poshto mu je taj otok prosao pas je izgubio apetit...nit jede nit pije vodu..nishta...samo ode u svoj box ili udje u kucu u predsoblje i legne da spawa...otezano dise...nece ni da dodje kada ga pozovem...ne prepoznajem ga...otezano hoda...neznam shta da radim??
ja mislim da je dobio stenecak...moze li neko da mi kaze kako da ga izlecim ili da mu pomognem...para za veterinara nemam do sledeceg meseca a danas je 16. ...jedva da prezivljavam i ja i nemam para za veterinara..a ne mogu da ga gledam kako umire...POMOZITE!!!

A kako bi bilo da rasprave na temu izlozbi nastavite u podforumu predvidjenom za to, ili uopste ne nastavite jer ovo oko cega se svadjate nema smisla.
Ako zelite da se bavite uzgojem naucite standard rase kao i najprihvatljiviji karakter a izlozbe i titule ostavite po strani. Svi znamo da nit svi psi koji bi bili odlicni primerci ne izlaze, niti je misljenje jednog coveka, ma koliko cenjen i postovan bio, nesto preterano znaci. Svaki sudija ima nesto sto favorizuje i to je tako.
Dakle uzgajajte retrivere zato sto ih volite a ne zbog sujete.
I nadam se da ste odlucili da zavrsite sa prepucavanjem, da bi mogli dalje da pricamo konkretno o retrverima.

Bile smo opravdano odsutne Belfi i ja neko vreme, pa da vam pokažemo opravdanje :zper:

Rođeni 4.10, na Dan zaštite životinja :p

Okice otvorili posle 12 dana :D

Jedemo, spavamo, pištimo, teturamo se :manikir:

Vidi se negde na fotkama njena omiljena ljubičasta loptica. S njom se štenila, retko kad ju je ispuštala :D To joj je i dalje omiljeno štene :p

Poslednja izmena:
@urke kv
Ako je oko curi vodeno i malo sluzavo, obično ukazuje na alergijsku reakciju. Ako je iscedak kao želatin sluzav, onda ukazuje na virusnu infekciju (to bi bio konjuktivitis), a ako je žuto-zelen najverovatnije se radi o bakerijskoj infekciji. Ako nije prva varijanta, kao suze, idi kod veta. Sada, rekao si da otežano diše, da je sav nikakav, a ima 16 meseci. Na žalost, ne mora da znači da nije štenećak.
"Bolest se po pravilu pojavljuje u dvija oblika. Prvi, najčešće s lakšim simptomima poremećaja opšteg stanja s nedostatkom apetita, konjunktivitisom, prolivom i nešto povećanom temperaturom, a druga u kojoj dolazi do težeg poremećaja opšteg stanja, potpunog gubitka apetita i groznicom. U ovoj fazi, zbog sekundarne bakterijske infekcije evidentna je tipična klinička slika s gnojnim iscedkom iz očiju i nosa, jakom upalom ždrela, izrazitim kašljem, teškim disanjem, prolivom, a gravidne kuje će abortirati. Najčešća je greška koju vlasnici čine, da u ovoj prvoj fazi, koja je naravno nespecifična, ne posete veterinara, što je zapravo veliki propust. " (sa sajta Labradorfanclub)

@Mackic
Što se mene tiče, neću da komentarišem ni sudije, ni suđenja, ni kvalitet izložbi, kako ni u Srbiji, tako ni u drugim zemljama. Kao što nisam ni radio. Neću čak ni da komentarišem činjenicu da kolegi urke kv već dva dana niko nije odgovorio na vapaj za pomoć oko bolesti njegovog psa.

Poslednja izmena:
pomagajte..!!!!
Imam strasno veliki problem...kupio sam stene prosle god. i ono sada ima 16 meseci....od kada je bio mali dresirao sam ga da zna kako treba da se ponasa...ali sve na lep nacin..ewo pre nedelju dana psu je oko pocelo da crveni...uzeo sam u apotecii mast za oci(hloramfenikol) i kapi za rastvor (Dexamethason-neomycin)....i mazao mu oci tim redovno...i ispirao mu kamilicom...meedjutim na oku mu se pojavilo neshto crveno koje mu je prekrilo celo oko i to mu je proslo za 2-3 dana....ali poshto mu je taj otok prosao pas je izgubio apetit...nit jede nit pije vodu..nishta...samo ode u svoj box ili udje u kucu u predsoblje i legne da spawa...otezano dise...nece ni da dodje kada ga pozovem...ne prepoznajem ga...otezano hoda...neznam shta da radim??
ja mislim da je dobio stenecak...moze li neko da mi kaze kako da ga izlecim ili da mu pomognem...para za veterinara nemam do sledeceg meseca a danas je 16. ...jedva da prezivljavam i ja i nemam para za veterinara..a ne mogu da ga gledam kako umire...POMOZITE!!!

Kamilica nikako! Samo zalfija.
Ne znam sta da ti kazem, mora vet da ga pregleda, sta god ti ovde napisali moze a i ne mora da bude. Jel imas nekog stalnog veterinara? Odvedi ga bar da ga neko pregleda, ima ambulanti gde ne naplacuju pregled, pa se eventualno dogovori da platis kasnije.

@Mackic
Što se mene tiče, neću da komentarišem ni sudije, ni suđenja, ni kvalitet izložbi, kako ni u Srbiji, tako ni u drugim zemljama. Kao što nisam ni radio. Neću čak ni da komentarišem činjenicu da kolegi urke kv već dva dana niko nije odgovorio na vapaj za pomoć oko bolesti njegovog psa.

Ti bas volis da se svadjas, jel da?

Mackic, ispričavam se za raspravu ali ne mogah se suzdržati, neće se ponoviti :)

što se tiče bolesnog psa, najgore je igrati se veterinara preko foruma, najbolje da to veterinar pogleda...

kath, ma super vam ide! Ali vjeruj mi, bolje će ti stati ako staneš ispred nje i pokažeš joj keksić, ako sjedne pomakneš se naprijed da te ona prati i čim dobro stane reci joj "stav" i daj joj keksić, to vježbaj i prije hranjenja dok je gladna, vrlo brzo će naučiti.

A evo Pavinog sina sa 8 tjedana, nadam se da će otići u dobar izložbeni dom jer mali strašno puno obećava...
71817_1581367487319_1029647056_1669851_2528177_n.jpg

I say a little pray for you....
72548_461792424480_618874480_5088384_4801404_n.jpg

Prabaka pokazuje koliko uši ima :D
66512_461793204480_618874480_5088417_6921660_n.jpg

Back