Zlatni Retriver

[/SPOILER]
Jao....divna je....prelepa glava....:D stvarno je krupna za svoju dob...

Jaoooj srecica mala, preslatka je! :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Hvala vam puno na odgovorima, tacno ste u pravu kada kazete da je to razmazenost, jeste. Pokusavano je sve, od lepog Leks sedi, mesto, smiri se, do ignorisanja, pa sve do grdnje, i nista.... Kada mu se u tom momentu obratis ostrije i kazes dosta, sedi, on sedne i pocne nemormalno da mase repom i arlauce od srece i kao na struju da je, samo sto ne kaze, ne mogu miran, nemojte me muciti i opet skoci i nastavi taj svoj ritual nenormalnog ponasanja, I tek kada se smiri posle jedno par minuta, sedne i pocne normalno da se ponasa i mazi. A do tada, ko prezivi, preziveo je...;)

Jaoooj srecica mala, preslatka je! :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Hvala vam puno na odgovorima, tacno ste u pravu kada kazete da je to razmazenost, jeste. Pokusavano je sve, od lepog Leks sedi, mesto, smiri se, do ignorisanja, pa sve do grdnje, i nista.... Kada mu se u tom momentu obratis ostrije i kazes dosta, sedi, on sedne i pocne nemormalno da mase repom i arlauce od srece i kao na struju da je, samo sto ne kaze, ne mogu miran, nemojte me muciti i opet skoci i nastavi taj svoj ritual nenormalnog ponasanja, I tek kada se smiri posle jedno par minuta, sedne i pocne normalno da se ponasa i mazi. A do tada, ko prezivi, preziveo je...;)

Podsetio me taj tvoj opis na epizodu Šaptača psima u kojoj se roze ofarbana maltezerka lujke u roze stanu upiški od sreće kad im u goste dođe gazdaricin prijatelj. Cezar kaže, ignorisati dok se ne smiri i tek onda maziti.

gledala sam i ja nekoliko puta tu emisiju.....nije mi jasno kako covjek uspije onako da ih smiri.....i to u nekim slucajevima samo pokretom ruke ili pogledom.....!!!
kao da on njih u potpunosti razumije sta hoce da kazu a i oni njega
nevjerovatno!

gledala sam i ja nekoliko puta tu emisiju.....nije mi jasno kako covjek uspije onako da ih smiri.....i to u nekim slucajevima samo pokretom ruke ili pogledom.....!!!
kao da on njih u potpunosti razumije sta hoce da kazu a i oni njega
nevjerovatno!

Moracemo tako da probamo, hvala jos jednom puno, ignorisanje znaci totalno dok se ne smiri, a kada se smiri onda tek mazenje i obracanje... :) Videcemo hoce li to uspeti, ili ce on opet naci nacin da privuce nasu paznju kako bi mi odreagovali! :lol:

pitanje, pitanje, pitanje...

imamo 11 nedelja i dali su nam advantix protiv buva... jel smemo mi to?
odgajivac kaze ni slucajno, veterinar mi ga je i prodao (pri cemu mi je prvo
pokusao prodati neostemosan (valjda se tako zove) za koji pise da je
otrovan za stence ispod 6 meseci...) tako da ja nemam pojma sta da radim,
a Daisy se cese cese i cese do besvesti...

pitanje, pitanje, pitanje...

imamo 11 nedelja i dali su nam advantix protiv buva... jel smemo mi to?
odgajivac kaze ni slucajno, veterinar mi ga je i prodao (pri cemu mi je prvo
pokusao prodati neostemosan (valjda se tako zove) za koji pise da je
otrovan za stence ispod 6 meseci...) tako da ja nemam pojma sta da radim,
a Daisy se cese cese i cese do besvesti...

Hvala, nadamo se da ce uspeti :)

Ni slucajno nista od toga nemojte da mu stavljate! Boze, zaista me uvek iznova iznervira ta neodgovornost i bezobraznost ponekih veterinara i prodavaca :confused:
Leks je dobio prvi put buve negde kada je imao nesto manje od 3 meseca i stavljali smo mu neki prasak, koji nam je preporucila nasa veterinarka, namenjen bas za male stence jer nije stetan, dva puta smo ga prasili sa tim i hvala Bogu buve su nestale. Sledeci put ih je dobio sa 6 meseci i stavili smo mu neku amplu koja takodje eliminise buve ( ali nisam sigurna da li je i ona skroz bezopasna za manja stenad kao taj prasak) i opet su srecom nestale, s tim sto smo tada naprskali i sva mesta po kuci gde je on boravio, pa tek posle toga smo mu stavili fronline. Znaci prvi put sa nekih bas 6 meseci. Ima tih preparata koji su bezopasni, namenjeni stencima, raspitajte se kod nekog veterinara u kog imate poverenja ili jos bolje odgajivaca sta bi mogli da mu stavite, a te dugotrajne zastite od buva i krpelja poput advantixa, frontline i ostalog, ne bih nikako preporucila do 6 meseci. :)

Poslednja izmena:
hvala, i mislila sam da je tako...
odgajivac nam je rekao da zastite nema...
da dosta njih prepurucuje Bubi prasak, jer
je kao bezopasan, al da se njemu i jos nekom
koga on zna pas zamalo otrovao od njega, tako
da je on striktno protiv...

a ovo ne znam ni dal da komentarisem kako su
neodgovorni... stvarno mi treba pouzdan veterinar...

Moja kera je u stanu, pa je dobila buve. Kako, kada, gde, od koga? Ko zna. Prvo sam je trebio, ali, bah, ubiješ buvu a ona već snela mali milion jajašca. U startu zaludan posao. Buve nisu frka, frka su buvina deca.
Zato postoje preparati (npr. frontline) koji sterilišu buve, pa se više ne razmnožavaju. Naravno, frontline neće sprečiti nove buve da dođu... ali će ih sprečiti da se razmnožavaju.
Usisivač sa vodenim filterom je fino rešenje protiv množenja buva u stanu, jer jajašca buve prolaze kroz klasične "kese" usisivača. Čak im daje i uzgon :)

(à propos veterinara... znaš li nekog veta koji voli pse?)

Poslednja izmena:
hvala vam svima :cmok2: Ja sam presretna s bebama, samo da nastave ovako rasti! Uskoro će biti još puuuno slika i video i svašta nešto :)

Buhe su koma, jednom kad se zavuku, to je užas, znači srediti sve, psa i sve gdje pas boravi. Moji nikad nisu tako mali imali buhe pa sad stvarno ne znam s čime. Stan najbolje našpricati razrijeđenim neopitroidom.

pa buve je prilicno lako dobiti,...pas moze samo da njusne mjesto gdje je lezao neki pas (lutalica ili ne-ako je taj pas imao buve) i to je to .........moze da se vodi racuna da se pas ne njusi bas sa svakom lutalicom......ali ne mozemo ih 100% zastititi od buva!
moj Badi je negdje pokupio sugu i toliko se cesao da je cak raskrvario kozu na nekim mjestima - srecom veterinar nam je prepisao neke ampule od kojih ga je to brzo proslo i sad je sve okej....i prosle godine je isto to imao i istim ampulama smo rijesili problem.....nego ovako:
*razmisljam se da li da mu kupim tu ogrlicu protiv buva....koliko su one zaista dobre za to ????????? *
pozzz od mene i badija

Dok ne probaš, nećeš znati... Ma, ne razmišljaj previše. Kupi je, stavi mu, i neka stoji. Pa kako bude. Uostalom, dobra ogrlica protiv buva košta kao tri njegova obroka (aproksimativno)...

pa buve je prilicno lako dobiti,...pas moze samo da njusne mjesto gdje je lezao neki pas (lutalica ili ne-ako je taj pas imao buve) i to je to .........moze da se vodi racuna da se pas ne njusi bas sa svakom lutalicom......ali ne mozemo ih 100% zastititi od buva!
moj Badi je negdje pokupio sugu i toliko se cesao da je cak raskrvario kozu na nekim mjestima - srecom veterinar nam je prepisao neke ampule od kojih ga je to brzo proslo i sad je sve okej....i prosle godine je isto to imao i istim ampulama smo rijesili problem.....nego ovako:
*razmisljam se da li da mu kupim tu ogrlicu protiv buva....koliko su one zaista dobre za to ????????? *
pozzz od mene i badija

Ne znam sta bih ti rekla, sve ti je to individualno i zavisi od psa do psa. Nekima jedan preparat odlicno deluje, drugima ne. Znam mnoge koji su zadovoljni ogrlicom, kao i one koji su i pored nje imali buve, ja sam od starta koristila frontline, i za to vreme ni jednu buvu Leks nije dobio, a kada sam po preporuci ljudi koji su prezadovoljni sa advantixom, da je kao jos bolji od frontline presla na njega dobio je buve malo posle toga. :( Vratili smo se na frontisu i sada sve je super.... :D Isto tako su mnogi sa frontline-om ipak dobijali buve, tako da ne znam sta bih ti rekla, najbolje isprobaj, pa ces sama videti sta najvise odgovara tvom psu. Ja sam isto mislila da predjem na ogrlicu proletos, ali mi je onda rekao veterinar da ukoliko pas zivi u kuci, bolje je staviti ampulu, jer te ogrlice imaju jedino pravo dejstvo ako se ne skidaju, a pas je u stalnom dodiru sa nama i nasim rukama, a to bas nije dobro i zdravo po ljude, tako da smo odustali i vratili se fronline-u pa cemo videti za dalje... :)

badi redovno pije neke tablete za parazite vakcinise se i tako to.....e sad jedini problem je sto vec dvije godine za redom u isto vrijeme dobija te buve ili sugu sta vec...... :(:( ..ovaj veterinar sto mi idemo kod njega kaze da u ovom naselju gdje mi zivimo ima neka bakterija sta li?...!....kaze moguce zbog toga...opet ima i puno lutalica a nedavno je tu bilo i jedno malo bolesno kucence...ufff..nije mi bilo bas prijatno kad ga vidim medjutim otislo je... :lol:
Nista onda jedino sto nam ostaje je da probamo tu ogrlicu pa da vidimo....ako to ne uspije onda da nastavimo sa ovim nekim ampulama kao i do sada..... ;)

U fazi sam kupovine malog slatnog retrivera. Zna li neko da mi pomogne, koja odgajivačnica je dobra? Daljina nije bitna, imam auto... Hvala unapred

e vidi ovako :D:D :1. imas neke sajtove odgajivacnica i na internetu,imas brojeve telefona pa mozes da se raspitas....../...:)
2. imas i mogucnost da se raspitas npr. kod nekog sudije(opet napominjem imas na internetu kontakt telefon i sve zivo) koji zna te odgajivace-sigurno ce ti preporuciti neku odgajivacnicu koja odgovara tvojim uslovima : npr cijeni/kvalitetu .....itd..;);)
3. u oglasima takodje mozes ponesto da nadjes ...:think::think:

ja sam u toj ''fazi'' trazila nesto preko interneta nesto u oglasima itd.....na kraju se ispostavilo da smo pozvali nekog sudiju(valjda smo nasli broj preko interneta pojma nemam) i on nam je preporucio sta i gdje.......:lol::lol:

to je to......pozz... :super::bye:

Još nešto za iskusne znalce...
1. Kakva je situacija sa linjanjem zlatnih retrivera dok su mali, a kakva kad odrastu?
2. Od 8:45 do 18:30 bi moj mališa bio sam u stanu. Naravno, postepeno bih ga navikavao na takvu situaciju, ali definitivno je to moje radno vreme... Nakon što dođem kući, sledi velikaaaaa šetnja i posvećivanje kuci, ali me zanima da li bi to za njega bilo baš preterano mučenje? Dakle, izvodio bih ga napolje pre posla 30-45 minuta, i posle posla oko sat-sat ipo... Vikend nam je ceo na raspolaganju... Da li je ovo dovoljno?
3. Da li zaista retriveri sve živo unište od nameštaja kad kao mali budu ostavljeni u stanu sami?

Hvala unapred na odgovorima... Pitanja će verovatno biti još mali milion...
P.S. Ako ima nekoga iz Beograda, pa još sa Dorćola da je na ovom forumu, neka mi se javi...

Pozdrav svima...

Mislim da je to previše vremena da bude sam u toku dana....ja sam radila po 12 sati dnevno i uvek sam obezbedila da ih neko pusti iz njihovog ,velikog ogradjenog dela dvorišta, da se prošetaju po travnjaku, da obave šta imaju....(imala sam dve keruše).... Kako bi se ponašao u stanu , tako dugo vremena da je sam - ne znam... Da se ne zavaravamo, linjaju se...ne toliko dok su štenci, ali kad promene onu bebeću dlaku, i s proleća počne period linjanja, ima stvarno mnogo dlaka...tu jedino pomaže da se iščešljava, a na to treba da navikne već kao štene....bez čupanja, nežno, da mu to pričinjava zadovoljstvo... moje su se gurale koja će pre da se uredjuje, i znale su tokom češljanja i četkanja da zaspu, toliko su bile opuštene....a skidala sam sa njih punu najlon kesu dlaka...

Hvala Magdalena na savetima... Svaki je dobrodošao... Što se linjanja tiče, spreman sam na borbu s vetrenjačama, ali me plaše komentari pojedinih vlasnika koji kažu da je neophodno usisavati satima svaki božji dan. To je zaista previše...

Što se tiče mog radnog vremena, za sada je tako... Plašim se da skoro neće ići na bolje... Trudio bih se da organizujem da ga neko od meni bliskih ljudi makar jednom dnevno izvede makar na 20 minuta, ali... to je velika obaveza da bih nekoga mogao da iscimam toliko...
Ne znam... razmišljao sam i o manje zahtevnim psima, ali retriveri su mi zaista neprikosnoveni... nemam zamerku...

Poslednja izmena:

Back