Mesanac je, otac mu je cistokrvni retriver, stariji je pas u pitanju, zdrav, ima papire, tamne boje kao Leks, identican izgledom, a majka mu je polu retriver polu vucjak ima oko 4 god, ona je svetlije boje od Leksa, lici dosta na retrivera izgledom, gradja, boja, samo je imala malu uzu njuskicu i dlaku je imala na vucjaka, grublju i kracu. Na Zlatiboru smo ga uzeli. U nameri su bili prvo cistokrvni retrivercici, ali desilo se mesanje neplanirano... Mi smo nameravali inace da kupimo retrivera, s tim da ceznem za njim dobrih nekoliko godina, prosto ih obozavam i sasvim slucajno ga je majka jedan dan donela, posto zna tu zenu od koga je i uzela, videla stenad i zaljubila se da ga je morala poneti!

Meni prvo nije bilo svejedno i ako mi je iste sekunde osvojio srce, ajde sto je mesanac i sto nema papire zbog mame, to i nekako, nego sto sam mesicama izucavala sve vezano za njih kao pripremu za kupovinu, njihove probleme, sta je sve bitno prilikom kupovine, itd, magistirala sam ih

i strasno sam se plasila problema koje mogu imati, s tim da i vucjaci i retriveri imaju potencijal za displaziju, ali posle sam videla roditelje licno, popricala i sa tom zenom, tako da mislim da nece biti problema...