Zlatni Retriver

Dugo nismo bili....
Da malo nadoknadimo slikicama....

Pavek, 22 mjeseca star

28571_1407121971290_1029647056_1207595_1320247_n.jpg

28571_1407121891288_1029647056_1207594_3401423_n.jpg

U posjetu baki :D

32543_1417457549673_1029647056_1231895_5011024_n.jpg

Moram da vam ispricam sta nam se desilo. Leks mi umalo nije nastradao. Ovde kod nas u komsiluku ima jedan vucjak, lep je stvarno, za ljude je super, a za druge pse katastofa. Kad god vidi nekog psa, odmah hoce da ga rastrgne. Zato ga stalno vode na povodcu i pustaju samo gde nema drugih kuca. Ja krenula da izvedem Leksa, pustila ga u parkic ovde blizu i kad sam videla tog vucjaka da ide bez povodca, pretrnula sam. Viknula sam komsinici da ga uhvati, medjutim vec je bilo kasno. Kako je snimio Leksa, poleteo je ka njemu, skocio na njega, poceo da ga ujeda, samo su pocele dlake Leksove da lete na sve strane, uspeo je nekako da se izbavi i poceo da bezi, ovaj krenuo da ga juri, srecom ga nije stigao. Ja sam odmah pojurila za njim, nisam znala da li ga je povredio, da li ga je u momentu pretrcavanja preko vrlo prometne ulice udario auto, da li je otisao kuci ili je iz straha pobegao ko zna gde.... tresla sam se. :sad2: Medjutim kada sam prilazila nasoj kuci, prvo sam pogledala da li ima sta na putu, pao mi kamen sa srca kada sam videla da je preziveo ulicu, onda mi komsinica koja je bila tu, rekla kako ga je videla da je kao furija pobegao pravo kuci. Otvorio je sam i vrata nasa i cekao me unutra. Kada me je video onako unezverenu, upiskio se... Bio je sav isprepadan, imao je mali ujed na vratu, nije ni krvavilo nista strasno, "srecom" da ga je vise ujedao po ledjima, a tu hvala bogu od dlake nije uspeo da dodje do koze, samo mi je ruka bila puna njegovih dlaka... Ma uzas, ovo mu je inace drugo ujedanje u poslednjih mesec dana, s tim sto prvi put nije bilo ni prici ovako, zato sto je i taj pas bio na povodcu i onda ga je samo kada mu je Leks prisao onako naivno da bi se igrao dokacio malo po njuskici i odmah bio isprebijan od strane gazde, ali ovo sad, ne daj Boze nikome, mislila sam da ostadoh bez njega zaista....:(

Mislim da ću dok sam živa patiti za zlatnim retriverima...Betu i Frensis :heart: :heart: ne može ništa zameniti .....Iako sam juče uzela jednog malog bišona, nameravam da ostanem na ovom forumu... nadam se da nemate ništa protiv....:)

Moram da vam ispricam sta nam se desilo. Leks mi umalo nije nastradao.
Ovde kod nas u komsiluku ima jedan vucjak, lep je stvarno, za ljude je super, a za druge pse katastofa. Kad god vidi nekog psa, odmah hoce da ga rastrgne. Zato ga stalno vode na povodcu i pustaju samo gde nema drugih kuca. Ja krenula da izvedem Leksa, pustila ga u parkic ovde blizu i kad sam videla tog vucjaka da ide bez povodca, pretrnula sam. Viknula sam komsinici da ga uhvati, medjutim vec je bilo kasno. Kako je snimio Leksa, poleteo je ka njemu, skocio na njega, poceo da ga ujeda, samo su pocele dlake Leksove da lete na sve strane, uspeo je nekako da se izbavi i poceo da bezi, ovaj krenuo da ga juri, srecom ga nije stigao. Ja sam odmah pojurila za njim, nisam znala da li ga je povredio, da li ga je u momentu pretrcavanja preko vrlo prometne ulice udario auto, da li je otisao kuci ili je iz straha pobegao ko zna gde.... tresla sam se. :sad2: Medjutim kada sam prilazila nasoj kuci, prvo sam pogledala da li ima sta na putu, pao mi kamen sa srca kada sam videla da je preziveo ulicu, onda mi komsinica koja je bila tu, rekla kako ga je videla da je kao furija pobegao pravo kuci. Otvorio je sam i vrata nasa i cekao me unutra. Kada me je video onako unezverenu, upiskio se... Bio je sav isprepadan, imao je mali ujed na vratu, nije ni krvavilo nista strasno, "srecom" da ga je vise ujedao po ledjima, a tu hvala bogu od dlake nije uspeo da dodje do koze, samo mi je ruka bila puna njegovih dlaka... Ma uzas, ovo mu je inace drugo ujedanje u poslednjih mesec dana, s tim sto prvi put nije bilo ni prici ovako, zato sto je i taj pas bio na povodcu i onda ga je samo kada mu je Leks prisao onako naivno da bi se igrao dokacio malo po njuskici i odmah bio isprebijan od strane gazde, ali ovo sad, ne daj Boze nikome, mislila sam da ostadoh bez njega zaista....:(

Strašno....stvarno ste imali sreće da Leks nije teže povredjen i da nije slučajno stradao u saobraćaju...Ne mogu da razumem da neko vodi psa koji nije socijalizovan , ili je agresivan , bez korpe, izlažući time opasnosti druge....Toliko biti neodgovoran, to je nedopustivo....Ako ikako možeš , pokušaj ubuduće da ih izbegneš...ne daj Bože da se nešto loše desi....Pomazi ga za mene....dušica mala isprepadana...

Mislim da ću dok sam živa patiti za zlatnim retriverima...Betu i Frensis :heart: :heart: ne može ništa zameniti .....Iako sam juče uzela jednog malog bišona, nameravam da ostanem na ovom forumu... nadam se da nemate ništa protiv....:)

Ih, trebala si novog goldena :lol: :D Salim se, naravno da nemamo nista protiv.

A Taco, vazno je da se sve dobro zavrsilo :) Pomazi mukicu malu :)

Tacaw mogu zamisliti kako si se uplasila pa ja sad trnem dok sam citala, dobro prodjoste.
Magda, a odkud sad da nije retriver? Jel to zbog Beti i Frensis ili te ovaj malecki osvojio? Stvarno je tuzno kada odu. Rece moja komsinica, njen pekinezer 15 god. zasto nemamo mogucnosti da ih kloniramo pa da uvek zive sa nama, jer njen nema potomaka, nije mu uspevalo... pa me i to rastuzi...

Tacaw mogu zamisliti kako si se uplasila pa ja sad trnem dok sam citala, dobro prodjoste.
Magda, a odkud sad da nije retriver? Jel to zbog Beti i Frensis ili te ovaj malecki osvojio? Stvarno je tuzno kada odu. Rece moja komsinica, njen pekinezer 15 god. zasto nemamo mogucnosti da ih kloniramo pa da uvek zive sa nama, jer njen nema potomaka, nije mu uspevalo... pa me i to rastuzi...

Morala sam da uzmem nešto što je malo rastom, i ne zahteva mnogo šetnje... Znaš imam dosta godina, i zdravstvenih problema, bojim se da ne bih mogla da mu pružim dovoljno kretanja, koliko mu je potrebno....:( .....

Hvala na podrsci puno :) Imali smo srece nego sta! Tog psa uvek vodi njegov gazda, njega slusa samo tako, nikada ne bi smeo pred njim da napadne bilo koga, a on ga i pored toga uvek vodi na povodcu, ali on nije bio tu, pa se njegova sestra koja inace uopste nema autoritet nad njim napravila pametna da ga vodi bez povodca... Njoj je brat inace zabranjivao da ga seta jer je jos dva puta napao takodje dva psa i sve to u njenom prisustvu, i njoj to nije bilo za nauk... sta reci, strasni su ljudi stvarno... I ko bi meni mogao nadoknaditi mog psa da ga je rastgao sto je malo i falilo, ili da ga je udario auto u momentu pretrcavanja preko ulice, ili da se prosto izgubio bezuci od straha...?:evil: Cekam samo da joj se brat vrati, bogami cu mu reci sta se desilo, danas Leks, sutra neki drugi pas moze takodje jos gore da nastrada!

Magdalena, naravno da ne treba da ides sa foruma, mnogo bi nam falila zaista.... I verujem da ti Betu i Frensis ne moze nista zameniti, ali pokusaj da uzivas u tvojoj novoj kuci sto vise, a mi smo ovde da ti i dalje svakodnevno ulepsavamo dan sa najlepsom rasom koja je ocigledno svima nama duboko urezana u srcu! :)

Poslednja izmena:
Jeste filipoo, to je mjesenac goldena :) Sacekaj tacu za roditelje ;)

Da, to je ispalo za Leksa sasvim slucajno. Mesanac je, otac mu je cistokrvni retriver, stariji je pas u pitanju, zdrav, ima papire, tamne boje kao Leks, identican izgledom, a majka mu je polu retriver polu vucjak ima oko 4 god, ona je svetlije boje od Leksa, lici dosta na retrivera izgledom, gradja, boja, samo je imala malu uzu njuskicu i dlaku je imala na vucjaka, grublju i kracu. Na Zlatiboru smo ga uzeli. U nameri su bili prvo cistokrvni retrivercici, ali desilo se mesanje neplanirano... Mi smo nameravali inace da kupimo retrivera, s tim da ceznem za njim dobrih nekoliko godina, prosto ih obozavam i sasvim slucajno ga je majka jedan dan donela, posto zna tu zenu od koga je i uzela, videla stenad i zaljubila se da ga je morala poneti! :) Meni prvo nije bilo svejedno i ako mi je iste sekunde osvojio srce, ajde sto je mesanac i sto nema papire zbog mame, to i nekako, nego sto sam mesicama izucavala sve vezano za njih kao pripremu za kupovinu, njihove probleme, sta je sve bitno prilikom kupovine, itd, magistirala sam ih ;) i strasno sam se plasila problema koje mogu imati, s tim da i vucjaci i retriveri imaju potencijal za displaziju, ali posle sam videla roditelje licno, popricala i sa tom zenom, tako da mislim da nece biti problema... :)

Hvala svima na lijepim riječima....

Magdalena, kod nas si uvijek dobrodošla ako se poželiš goldena :heart: Nekad i sama razmišljam da sam luda što sam baš tako veliku pasminu odabrala. Prijateljica ima toy pudlu, jede 30g dnevno :D :D Moji jedu skoro 1kg mesa s prilogom, svatko!

tacaw, što je Lexi narastao!! A zgoda s usisavačem, izgleda da jedino ja imam debilnog psa, Pavo je od malena išao za usisavačem dok radi i spavao na cijevi dok ja usisavam :hahaha:

Negdje prije sam vam pričala da nam dolazi cura na parenje, nažalost baš taj dan kad je bila plodna uzgajivači nisu mogli dobiti slobodan dan. Šteta, sad čekamo jesen.... Ali zato smo dobili malu nećakinju. Tata je Xanthos Blaze of Glory, nadamo se da će biti velika lijepa cura kad naraste. :)
Pošto je sama dobila je frenda gdina Zeca, evo kako provode dane :D

29517_410008694480_618874480_3915647_188370_n.jpg

Tacaw,hvala na odgovoru. Inace lijep je kuto,samo sam pitao onako,da se uvjerim. Poz za vas...

No problem :) ma blesav je sav, on nije ono sto je planirano istina, ali sad kad razmislim, nisam mogla dobiti boljeg psa zaista, pametan, dobrica na kvadrat, nije sto je moj, ali stvarno je tako... :) Imam utisak, kako se stopio sa nama i kako sve razume sa 8 meseci iz cuga sta hoces od njega, samo jos fali da progovori, al bukvalno! ;) A jos jedan, cistokrvan retriver ce sigurno doci jos za neki period kad se stvore malo bolji uslovi. Ma sto se mene tice mogla bih ih imati milion, ne bi mi bilo dosta! ;)

Golden leo, da porastao je bas, u poslednja dva meseca pogotovo... :) Sad je izrastao u visinu, pa je sav u nogama, manekenskog izgleda, ali kad pocne da se siri jos malo, to ce biti taman kako treba...:)
A slicica ti je prelepa, bas uziva, a drustvo mu koliko vidim bas prija! ;)

Poslednja izmena:

Back