Zlatni Retriver

Pozdrav svima!
Pre dva dana mi se ostenila zenka Zlatnog retrivera i sad me sve interesuje...ovo joj je prvo stenjenje,kao i meni prvo iskustvo sa takvom situacijom.sad bih zamolio iskusnije clanove da mi pojasne sve vaznije stvari a ticu se kuje,stenaca,pojacane ishrane,vakcinisanja...znaci molio bih nekog da me posavetuje oko nege stenaca u prva dva meseca.Ako nekom predstavlja problem da pise ovde,moze mi pisati i na mail: gtesinovic@gmail.com
P.S.na slici je muzjak(otac) i zenka sa malenima i to par sati posle stenjenja...sad smo je premestili i nalazi se u svojoj kucici...
HVALA SVIMA UNAPRED!!!

Psi su ti divni :D :D
Na zalost ja nemam iskustva sa tako malim kucicima :( :(
Na ovom forumu je neko pisao dosta o tome sto tebe zanima :think:
Potrudi se pa vidi po ostalim temama :D :D
Nadam se da ce biti jos slika i da cemo videti stence i kad malo porastu :D :D

pozzzzzz :bye:

Hvala svima puno sto se interesujete!!!
Trenutno smo na nekim lekovima od ajkulinog ulja, ako se ne varam, koji poboljsavaju hrskavicu, iskreno ne znam sta nas je snaslo. Ona je iscasila kuk, pa je od toga sve pocelo, kada je na lekovima protiv bolova u prvih nekoliko sati je ok, moze pomalo da se krece, i malo je veselija a kako pocne da pada mrak bude joj losije!!! Danas je najbolje d esvih prethodnih dana, ali opet samo spacva i to je to! U ovih 5 dana je bas dosta smrsala, i nekako uopste ne lici na sebe, verovatno od bolova. Sto se tice ovih lekova rekli su nam da ne ocekujemo rezultate u prvih 7 dana!!!

Na snimku izgleda kao da joj se casice uopste nisu ni razvijale, skoro su skroz ravne... Uzas, nikada ne bih pomislila da moze tako da bude a bilo je sve normalno!!!
Pisacu sta se dalje desava....
Hvala jos jednom svima puno...
:cry::cry::cry:

Molim i dalje za savete,sad dok su ovako mali zaista su mi potrebni...
:)Pre svega cestitke, zelim vam da ih uspesno odgojite i da svi budu zdravi i veseli!
:think:, Davno je bilo kada su se moje kuce stenile, moram malo da se prisetim i iskopam iz memorije kako je bilo! U vezi majke mogu vam reci da su njene potrebe za kvalitetnom hranom u periodu dojenja, povecane i zato treba da ima stalno hrane u ciniji i ona sama odredi koliko ce jesti.Hrana treba da je bogata belancevinamaa treba povesti racuna i o unosu dovoljnih kolicina vitamina i minerala. Sto se stenaca tice (jako su slatki) oni ,prvih nedelja samo sisaju i tu treba povesti racuna da svi sisaju redovno i dovoljno.Nekada im treba pomoci da se rasporede na vimena majke, da niko ne ostane uskracen.Majka ih cisti, licka stomacice da bi aktivirala rad creva i besike.Ona to uglavnom i pojede, sve dok samo sisaju. Ipak ispod njih je dobro da bude jedan sloj novinskog papira koji treba redovno menjati Ono sto je vazno kod malih stenaca je da im je regulator temperature slab i lako se prehlade u prvoj sedmici zivota i zato se mora obezbediti stalna temperatura oko 30 stepeni C ili sa infra sijalicom ili termoforima sa kojima se stenci ne smeju dodirivati da se ne bi opekli ili pregrejali.
Izmedu 10 i 14 dana se otvaraju okice ali tek posle nedelju dana ce i moci da fokusiraju ono sto vide. Izmedju 13 i 17 dana ce poceti i da cuju jer se otvaraju slusni kanali.Ispocetka stenci samo sisaju i spavaju, a sa 3 nedelje ce poceti vise da se krecu.Ako je sve u redu stenci sisaju 3 do 5 nedelja a onda treba poceti sa prihranjivanjem, ali o tome drugi put. Nadam se da sam vam bar nesto pomogla. Pozdr.

Moje debeljuce...

Prilozi

• DSC00792_resize.jpg
    DSC00792_resize.jpg
    77,2 KB · Pregleda: 12
  • DSC00793_resize.jpg
    DSC00793_resize.jpg
    92,1 KB · Pregleda: 14
  • DSC00795_resize.jpg
    DSC00795_resize.jpg
    78,3 KB · Pregleda: 12
  • DSC007390_resize.jpg
    DSC007390_resize.jpg
    77,2 KB · Pregleda: 11
caooooossssss!ja sam anja i uskoro trebam da dobijem zlatnog retrivera...vec sam imala jednog ali su ga ukrali...mnoooogo volim tu rasu!!!!!MALO SAM SE PREMISLJALA DALI DA UZMEM MUSKO ILI ZENSKO....ali sam ipak odlucila musko...

moj maki je dobio ime tako sto su ga svi zvali malisan maci...ili bi neko nekada rekao maki umesto maci kao iz tepanja i tako smo ga mi nazvali maki....hehe....ajde ljudi pisite i vi nesto!pa nije valjda da niko neide na ovu temu????????????

Back