Zlatni Retriver

:)
evo jos ...
2cqhg88.jpg

dok dremamo
30cav83.jpg

kada cekamo nagradu :hahaha:
i dok pratimo ANIMAL PLANET :zcepanje:
5vqc7t.jpg
:zcepanje:
:zcepanje::hahaha::zcepanje::hahaha::heart::heart::heart:

Divne slikice,bas kako sam i ocekivala :D :D
Bas si mu uhvatio lepe poze :D :D
Izgnjavite ga za mene plizzzz ;) ;)

pozzzzzzzzz :bye:

prvi put sam ovde..nisam ni sigurna kako funkcionise..imam zl retrivera od 14 meseci..zivi u stanu i na terasi...od pre dva meseca dlaka joj je mnogo suva...zla li neko razlig ...hvala

suva????

Verovatno mislis kruta i nema sjaj!!!
pa moze biti vise razloga, i moja Rea ima malo krucu dlaku!!! Probaj, ako vec ne dajes, da joj dajes zumance svaki drugi dan i barenu ribu ili iz konzerve, naravno bez kostiju i malo maslinovog ulja!

Meni je pomoglo!!!
A losiji kvalitet dlake obicno znaci da joj nesto fali u organizmu!

Evo jednog novog člana.Bolje vas našla:D
Moja priča ide ovako: Kifo ili Loki je maženi zlatni retriver već 9 godina. Istinski mezimac. Imali smo i uspona i padova. Zbog povrede (ala diskus hernija) 3 dana su bile oduzete zadnje šape (ovo je bilo prije 3 godine), onda smo uz pomoć dobrog veterinara i uz kaišiće prohodali. Još malo vuče desnu šapu, i mislim da će tako ostati:(Kad su promjene vremena to je izraženije...I svakako ne skače kao prije, što ima veze i s godinama. Znam da bi trebali izgubiti nešto kila, al'nam slabo ide:roll: E sad, imam pitanje za vas. Šta bi bilo dobro da mu damo? Neke humane dodatke prehrani? jel imate ideju?
I ono što me brine 2 dana. Moji su na vikendici nabavili belg.ovčara-curu staru 7 mjeseci. Loki čini mi se tužan do neba...Okrene nam guzu kad leži na tarasi, neće da nas gleda. Kad sam išla upoznati novu curu, prvo sam njemu prišla, izigrali se, pa onda otišla vidjeti nju...On joj ne prilazi (svezana je još). Tata je provoda po imanju, a moj ih Loki gleda s terase ko da su mu sve lađe potonule...Tepamo mu, mazimo ga, a ja se sve bojim da mu šta ne bude od tuge:(Još kad pomislim da ga nona zeza, i da sad možda misli da ćemo ga se odreći...Plakala bih...Mada on i dalje ide s mojima u stan, ima pravo ući u vikendicu (ona nema), s nama sjedi....Utješite me...Hvala puuuno!!!

Evo jednog novog člana.Bolje vas našla:D
Moja priča ide ovako: Kifo ili Loki je maženi zlatni retriver već 9 godina. Istinski mezimac. Imali smo i uspona i padova. Zbog povrede (ala diskus hernija) 3 dana su bile oduzete zadnje šape (ovo je bilo prije 3 godine), onda smo uz pomoć dobrog veterinara i uz kaišiće prohodali. Još malo vuče desnu šapu, i mislim da će tako ostati:(Kad su promjene vremena to je izraženije...I svakako ne skače kao prije, što ima veze i s godinama. Znam da bi trebali izgubiti nešto kila, al'nam slabo ide:roll: E sad, imam pitanje za vas. Šta bi bilo dobro da mu damo? Neke humane dodatke prehrani? jel imate ideju?
I ono što me brine 2 dana. Moji su na vikendici nabavili belg.ovčara-curu staru 7 mjeseci. Loki čini mi se tužan do neba...Okrene nam guzu kad leži na tarasi, neće da nas gleda. Kad sam išla upoznati novu curu, prvo sam njemu prišla, izigrali se, pa onda otišla vidjeti nju...On joj ne prilazi (svezana je još). Tata je provoda po imanju, a moj ih Loki gleda s terase ko da su mu sve lađe potonule...Tepamo mu, mazimo ga, a ja se sve bojim da mu šta ne bude od tuge:(Još kad pomislim da ga nona zeza, i da sad možda misli da ćemo ga se odreći...Plakala bih...Mada on i dalje ide s mojima u stan, ima pravo ući u vikendicu (ona nema), s nama sjedi....Utješite me...Hvala puuuno!!!

ma adaptacija, bar ja tako mislim!!!

bice sve ok...

Biće da je ljuomora...I valjda će proći:think:Blento razmaženi, kaže mama ne mogu njoj dati da jede, a da njemu ne daju, taman da je sit, glančer. Imate li prijedlog za nešto za nogu?Neki preparat da vam je poznat:tajna:
:) Nazalost nemam predlog za nogu, zao mi je sto mu se to desilo, ali bih savetovala da nekako pokusate da mu smanjite tezinu jer ce i njemu biti lakse zbog manjeg opterecenja kicme. Mozda, da mu dajete hranu koja je manje kaloricna i makar za jednu kasiku manje nego sto je predvidjeno da mu se daje ili kada ono stene dobije da jede ,njemu da date jabuku nasecenu na kriske ili neku poslasticu i da mu mazenjem ili igrom skrenete paznju sa steneta koje jede.
E sad to sto vam okrene ledja poznato mi je( to moja isto radi). To znaci da je uvredjen, i da moze , rekao bi : necu ni da te vidim, ljut sam.! I straaaasno je ljubomoran i povredjen. Treba vremena da se privikne i kada pocnu da se igraju zajedno verovatno ce se postaviti neka hijerarhija medju njima pa ce sve biti u redu.

Pogledajte prilog 61057

Pogledajte prilog 61058

nama je cxika Vet. rekao da imamo malu glavu spram uzrasta, imamo 8 meseci i pitamo iskusne ljude za misljenje, u pitanju je zenka!

:) Necu da ubrajam sebe u iskusne ljude ali ja bih rekla da ona ima samo 8 meseci, jos raste! Mada, ovako sa slike, meni se ne cini da ima malu glavu. Zenke imaju svakako manju glavu i nesto su sitnije gradje nego muzjaci, a i onda postoji taj raspon po standardu za visinu od - do , tezinu od - do i normalno je da glava bude u skladu sa tim parametrima.Normalno je da pas bude skladan i srazmeran. Kako bi izgledao pas na donjoj granici visine i tezine a sa glavom koja odgovara psu sa gornje granice standarda?
Tek kada zavrsi sa rastom , moci ce se proceniti njena gradja i velicina. Ne bih se stim za sada opterecivala, ona lepa, za vas - najlepsa , a sta vet ili sudije kazu to je manje bitno. Vazno je da je vi volite !!!:D

ja se dvoumim izmedju patuljaste pudle i zlatnog retrivera...sa tim sto sam vec imala zlatnog retrivera...pa zato dali bi neko mogao da mi odgovori sta je bolje da uzmem!...? plizzzzzzzzzzz

Ja uvek glasam za zlatnog retrivera.Naravno posto ste vec imali retrivera, znate sta takav pas zahteva, pa cete sami proceniti da li ste sada u situaciji da sve to ispratite. Sta god odlucite, srecno!:)

ja se dvoumim izmedju patuljaste pudle i zlatnog retrivera...sa tim sto sam vec imala zlatnog retrivera...pa zato dali bi neko mogao da mi odgovori sta je bolje da uzmem!...? plizzzzzzzzzzz

Naravno i ja glasam za retrivera :heart:
I patuljasta pudla mi se svidja,ali ipak retriver je retriver :heart:
Ja od kad sam dobila prvog retrivera Lakija obozavam tu rasu :D :D
Ipak ti odlucujes :)

pozzzzzzzzzzz :bye:

ONDA MISLIM DA CU IPAK NABAVITI ZLATNOG RETRIVERA! posto patuljastu pudlu nisam imala a citala sam da one zahtevaju mnoooogo toga....sisanje cesljanje i cetkanje 3 puta na dan onda kupanje 1-nom u dve nedelje...IPAK ZLATNI RETRIVER!!!!!!!:)))))))))))

ONDA MISLIM DA CU IPAK NABAVITI ZLATNOG RETRIVERA! posto patuljastu pudlu nisam imala a citala sam da one zahtevaju mnoooogo toga....sisanje cesljanje i cetkanje 3 puta na dan onda kupanje 1-nom u dve nedelje...IPAK ZLATNI RETRIVER!!!!!!!:)))))))))))

Odlican izbor :super: :super:
Sigurno si jakooo zeljna da ga dobijes (kao ja kad sam trebala da dobijem Lakija :D)
Kad ga dobijes obavezno salji slike da se upoznamo :D :D
Jedva cekam da ga vidim ili nju :D :D

pozzzzzzzzz :bye:

Evo, jednog obavestenja od mene za sve vlasnike retrivera, posto ne mogu da nadjem vise staru temu o izlozbama:

Klub retrivera "Paraćin" u Paraćinu 26.9.2009. organizuje specijalku retrivera, jednu od najvecih na nasim prostorima. Naime, u jutarnjim časovima održava proširenu utakmicu retrivera kao i ispit urođenih osobina. Nakon toga, do početka specijalke (koja počinje u 19h) biće organizovano kuvanje kotlića i celodnevno druženje na obali Velike Morave.

Sudi, po planu, Rosmarie Wild (Toopines kennel), odgajivač labradora iz Svajcarske.(http://www.compiuter.ch/Toopines_Labrador.htm) Pozivamo vlasnike svih rasa retrivera da dodju.
Razredi pasa na specijalki:
Beby class 3-6 meseci,
Papy class 6-9 meseci,
Junior class 9-18 meseci (JCAC),
Intermedia 15-24 meseca (CAC),
Zreli + 15 meseci (CAC)
Radni (CAC)
Sampioni (CAC)
Veterani + 8 godina.
Upisnina za Ispit urodjenih osobina 1000,00 dinara.
Upisnina za Prosirenu utakmicu 1000,00 dinara.
Upisnina za Izlozbu u razred Beby,Papy i Veteran 1200,00 dinara.
Upisnina u ostale razrede 1500,00 dinara.
Uplate na racun 245-54428-98.
Prijave bez dokaza o uplati nece biti u katalogu.
Svaki izlagac dobija katalog.
Po cetiri prvoplasirana psa u svakom razredu dobijaju nagrade.
Po zavrestku ocenjivanja biraju se BOB, BOS, najlespi psi po razredima iz svih prijavljenih i ocenjenih rasa, BISS.
Sve informacije na telefon 064/1774707, 063/8297402 ili 064/0261001.
Fax 035/569-878,
mail:
astorela@yahoo.com
aleksandra.pn@neobee.net

Prevodilac na specijalki-Tamara Kristo.
Medalje dobijaju po četiri prvoplasirana psa u razredu Baby i Puppy.
Pehare dobijaju pobednici razreda, Mladi i Zreli klupski pobednici.
Po tri prvoplasirana para, grupa i grupa potomaka dobijaju pehare.
Najlepši pas retriver dobiće sliku ulje na platnu, sa motivima retrivera.
ROYAL CANIN i na ovoj izložbi nagradiće najuspešnije.

Dobrodosli! :)

Back