Zlatni Retriver

caos svima! poprilicno sam nov u ovom svetu odgaivanja ovih chupavaca pa imam jedno pitanje.
Naime imam zenku retrivera koja je skoro napunila 6 meseci,uredno je primila vakcinu i revakcinu a veterinar je rekao da sa oko 6 meseci treba da primi i vakcinu protiv besnila. Raspitivajuci se malo kod drugih odgajivaca oni mi rekose da ako jos uvek nije dostigla pun rast ne treba da je vakcinisem protiv besnila jer ta vakcina zaustavlja rast i ostace tolika kolika je sada...

Zna li neko sta da radim? unapred hvala....

To je ono sto ce vam reci vecina odgajivaca, iako zakonski propisi kazu drugacije.Mi smo sacekali sa vakcinacijom naseg psa, pa smo to malo kasnije uradili,/dakle poslusali odgajivaca/,a u medjuvremenu malo bili na oprezu kao sto inace i treba biti. Veterinar nam je inace rekao da je ta prica sa usporavanjem rasta zabluda, ali eto prevagnulo je misljenje odgajivaca, s kojim smo i sada u kontaktu po pitanju odgajanja psa. Najbolje odlucite sami.

Cao... Simba i ja svratili samo da vas pozdravimo. Nije nas bilo neko vreme ali uskoro cemo da podelimo jos slika sa vama... za sada samo ova iz zezanja! :-D

Prilozi

• Simba.jpg
    Simba.jpg
    25,5 KB · Pregleda: 22
Kao prava dama!Prelepa!:heart:

:) Hvala, stvarno je bila , sto kazu poseban lik. Nazalost nije vise sa nama, sa 15 godina i 15 dana nas je napustila , ali ne prodje dan da se ne setim neceg u vezi nje . Imala je neke svoje "manire", naprimer kad bi legla, ona bi onako "otmeno" prekrstila "ruke"- sape.Ili kada bi nesto lose uradila i dobila grdnju onda bi sela ledjima okrenuta i samo onako preko ramena povremeno pogledala da li se jos ljutim. Naravno da ljutnja nije mogla dugo da traje. Ne zamerite, mogla bih jako mnogo da pisem o njoj. Pozdr.

:) Hvala, stvarno je bila , sto kazu poseban lik. Nazalost nije vise sa nama, sa 15 godina i 15 dana nas je napustila , ali ne prodje dan da se ne setim neceg u vezi nje . Imala je neke svoje "manire", naprimer kad bi legla, ona bi onako "otmeno" prekrstila "ruke"- sape.Ili kada bi nesto lose uradila i dobila grdnju onda bi sela ledjima okrenuta i samo onako preko ramena povremeno pogledala da li se jos ljutim. Naravno da ljutnja nije mogla dugo da traje. Ne zamerite, mogla bih jako mnogo da pisem o njoj. Pozdr.

Ne zameram , naprotiv. Ona je mogla da bude tako lepa i dugovecna, pre svega zahvaljujuci vama, vasoj ljubavi i nezi. Otisla je sigurno srecna sto je vas imala za vlasnika. Znam da vam je sigurno tesko bez nje, ali budite ponosni jer ste sigurno primer nama koji imamo mlade pse i tek ucimo o odgajanju, kako to treba raditi. Siguran recept je , bar ja mislim, ljubav i kontakt sa psom, ali i odgovornost koju ta ljubav nosi. Svaka cast! Pozdrav za Frensis:)

Ne zameram , naprotiv. Ona je mogla da bude tako lepa i dugovecna, pre svega zahvaljujuci vama, vasoj ljubavi i nezi. Otisla je sigurno srecna sto je vas imala za vlasnika. Znam da vam je sigurno tesko bez nje, ali budite ponosni jer ste sigurno primer nama koji imamo mlade pse i tek ucimo o odgajanju, kako to treba raditi. Siguran recept je , bar ja mislim, ljubav i kontakt sa psom, ali i odgovornost koju ta ljubav nosi. Svaka cast! Pozdrav za Frensis:)
:)Hvala, hvala, vrlo ste ljubazni!U pravu ste, i ja mislim da je na prvom mestu ljubav i kontakt sa psom, i tu ljubav oni taaako osete ....Kada nas pogledaju svojim pametnim okicama punim poverenja i bezuslovne ljubavi to je nesto posebno .Onda nam ne pada tesko nista sto je u vezi njih, i ugoditi im koliko god je u nasoj moci i priustiti im kvalitetan zivot. Oni traze paznju i ljubav , a kada to imaju, pruzaju nam toliko pozitivne energije i odanosti koja nam ulepsava svakodnevni zivot.:D

Back