Zlatni Retriver

Tesko podnosi vrucine, samo trazi gde da se zavuce u hladovinu i stalno se premesta. Cesto je kvasim na cesmi, ali najbolje je kad udje u predsoblje i ukljucim klimu.Onda se opusti, danas je tako spavala 3 sata. Sad je pala temperatura u odnosu na popodne kada sam na terasi imala 36 sada je 20 stepeni i kao da se preporodila.Uopste ne dahce nego normalno dise.:)

Drago mi je da se rashladila :D
Moji sad po ceo dan leze u hladu i odmaraju :D
Sad im je mnogo bolje posto su konacno nasli jedan cosak terase da odmaraju i da uzivaju :D
pozz :bye:

Evo i slikica naseg Archija!
picture.php

Kad je bio beba.....
picture.php

I sada sa 2 godine

Pas ti je prelep :D
Bio je presladak kad je bio mali :D
Na toj slici gde je jos beba ispao je bas fotogenican :hahaha:

pozz :bye:

Poslednja izmena:
Tina, hvala na komplimentu.To smo ga slikali taj dan kada smo ga kupili, i sav je bio zbunjen...
Ali zato je sada ok.Jako je privrzen i velika je maza.Mislim da bi se i lopovu obradovao,(nedaj boze)...
Nismo ga vodili na te izlozbe, nismo ga zato kupili, ima sve papire, ali i neznamo nista oko toga.Sta je prvi korak, da li je zakasnio za to, sta sve treba uraditi i koji su kriterijumi za ucestvovanje?
Mozda bi i to uradili, samo nam trebaju uputstva...

CESTITAM GOLDEN LEO! Samo tako nastavite! Super su slike!
Hvala na objasnjenju i savetima za kuje.
Pitali ste kako to da se Izzy rado stenila. Kada je imala prvo teranje, moji roditelji nisu pazili, pa je komsijski zlatni retriver preskocio ogradu i napravio stence. Ja nisam bila kuci kad se to desavalo, kad sam se vratila (to je bilo oko Nove godine) imala sam sta da cujem. Prestrasila sam se, zvala sam veterinara, odgajivaca od kog sam uzela Izzy, pitala ljude gde god sam stigla... Jedini razuman je bio veterinar i rekao mi je da moze normalno da se osteni ako muzjak nije mnogo veci od nje, sto nije bio. Ona je bila jako krupna tada. Svi ostali, cast izuzecima sa ovog foruma :), su samo govorili to nije smelo da se desi kako si to dozvolila... Sta da radim kad je sve vec bilo gotovo. I tako je ona odgojila 4 kuce, 1 muzjaka i 3 zenkice. Imaju i slike ranije na ovom forumu. Iz marta i aprila meseca.
Izzy mi je prvi zlatni retriver i nova sam u svemu tome.

Sta mislite o sterilizaciji? Kako da je branim pri sledecem teranju? Zivi mi u dvoristu, koje ima drvenu ogradu koju je taj gospodin retriver uspeo da preskoci :(

POzdrav!

Izzy08 - U potpunosti razumem situaciju koja se desila sa Izzy jer to uopste nije retkost . Jednom mom poznaniku se desilo da se kerusa, epanjel breton od 8 meseci , prvo teranje , uparila sa muzjakom preko zicane ograde . Da nije svojim ocima video - ne bi poverovao, ali eto desilo se. Jos da vam kazem sta se desilo mojoj Beti , mogla je imati oko 8 godina, ne secam se tacno. Radila sam do uvece , kada mi je javljeno u toku dana da je nemirna i odbija hranu, i povraca. Uvece sam ponudila veceru ali nije htela da jede, vec je cuvala jedno mesto u basti gde je nesto zatrpala, sto inace nije radila. Kada sam pokusala da vidim sta ima tamo ona je rezala i nije dozvolila. Posto je jos uvek bila nemirna i cvilila, zvala sam veterinara i on je ustanovio da se steni, ali da je stene zaglavljeno . Jedva je uspeo da ga izvadi, bilo je vec vise sati mrtvo. Sreca da Beta nije dobila sepsu, mogla je uginuti. To stene je bilo oko 400 grama tesko i sa potpuno crnom dlakom. Posle sam i u basti na mestu koje je ona cuvala iskopala jos jedno stene crne boje. Vet kaze da kuje hoce da zakopaju mrtvorodjeno stene. Na Beti se uopste nije videlo da je skotna, niti sam ikada saznala ko je bio muzjak , verovatno neki lutalica (oko mene sve komsije imaju zenke) koji je preskocio ulicnu ogradu koja je visoka 1.7 m i drugu zicanu od 1,8 m od dela dvorista gde su boravile Beta i Frensis dok sam ja bila na poslu. Znaci ograda nije prepreka koja im nesto znaci. Ipak nisam je sterilisala , mozda sam pogresila , jer ona je cak i ovog proleca bila u teranju , znaci sa skoro 15 godina. Frensis je sterilisana jer je imala 2 puta upalu materice i onda smo se odlucili za operaciju. Izvinite , ako sam bila predugacka u ovom postu. Pozdr.

Molio bih svakog ko mozda moze, da me posavetuje sta da radim. Naime, imam Zlatnog Retrivera,muzjaka, starog dve godine, koji je uvek raspolozan za igru,razigran,veseo,aktivan i koji nikad nije odbio hranu. Problemi su nastali pre dva dana kada smo se vratili iz sela gde je on proveo par dana i gde nikakvih promena nije bilo u njegovom ponasanju. Po povratku, njegovo ponasanje se totalno promenilo. Odbija hranu a sto je jos cudnije i vodu i ako su vrucine, jedva se krece kao da je trcao kilometrima i kilometrima, ne raduje se nicijem dolasku kao pre, totalno drugi pas. Da li je mozda dobio suncanicu ili ga je mozda dokacila promaja posto cesto pravimo promaju u stanu i cesto nam je upaljena klima!!!??? Da li je neko imao slicnih iskustava i sta ciniti po tom pitanju. Napominjem da se obracam forumu iz razloga sto u gradu u kome smo (Bor) nema adekvatnih veterinara kao ni ustanove specijalizovane za kucne ljubimce. Unapred Hvala svima na pomoci!!!!!!!!!

Molio bih svakog ko mozda moze, da me posavetuje sta da radim. Naime, imam Zlatnog Retrivera,muzjaka, starog dve godine, koji je uvek raspolozan za igru,razigran,veseo,aktivan i koji nikad nije odbio hranu. Problemi su nastali pre dva dana kada smo se vratili iz sela gde je on proveo par dana i gde nikakvih promena nije bilo u njegovom ponasanju. Po povratku, njegovo ponasanje se totalno promenilo. Odbija hranu a sto je jos cudnije i vodu i ako su vrucine, jedva se krece kao da je trcao kilometrima i kilometrima, ne raduje se nicijem dolasku kao pre, totalno drugi pas. Da li je mozda dobio suncanicu ili ga je mozda dokacila promaja posto cesto pravimo promaju u stanu i cesto nam je upaljena klima!!!??? Da li je neko imao slicnih iskustava i sta ciniti po tom pitanju. Napominjem da se obracam forumu iz razloga sto u gradu u kome smo (Bor) nema adekvatnih veterinara kao ni ustanove specijalizovane za kucne ljubimce. Unapred Hvala svima na pomoci!!!!!!!!!

iskreno, prvi savet, pregledaj ga dobro da mu se nije zakacio krpelj...

Slika119.jpg
Slika121.jpg
Slika124.jpg
Slika125.jpg
Slika131.jpg

E pa evo da vam se pohvalimo kako nam je bilo lepo danas na plazi!!!
I kako smo se lepo druzili sa nasim novim drugarima, iako sam morala da vezem Reu, zbog brda ljudi koji su bili okolo, i peskira po kojima je ona uspevala uspesno da preleti!:hahaha:

Cao, :) , Nisam sigurna da mogu mnogo pomoci, ali polazeci od sebe, da bih se ziva pojela da ne znam sta mi je sa kucom a vidim da mu nije dobro, pokusala bih bar neki savet dati, a nadam se da ce se javiti jos neko. Pre svega izmerila bih mu temperaturu, treba meriti u rektumu za odrasle pse je normalno 37,5 - 39 stepeni. Mislim da mu promaja ne bi trebala skoditi isto ni klima ako ne duva direktno na njega, a da li je bio na suncu toliko da je mogao dobiti suncanicu to ne znam. Obavezno bih ga dobro pregledala po telu da nije zakacio nekog krpelja pa da je problem od toga.Sve su ovo samo nagadjanja , i ako se ne promeni nesto kod njega na bolje , trebalo bi naci veterinara koji bi ga pregledao.Nadam se da ce sve biti ok.:)

Imaju oni takvih momenata, ali skoro sam sigurna da ga je ujeo krpelj...
A moguce je da je i upala uha...
Ako nece da pije vodu morete mu dati na silu, i to ne obicnu vodu, nego litar vode prokuvati sa jednom kasicicom soli i jednom kasicicom secera.I onda uzeti spric pa mu staviti u usta sa strane i sigurno ce progutati, naravno kada se voda ohladi. Davati mu vise puta u toku dana...i pokusajte da mu date laksu hranu, ne granule, vec hranu za bebe koja je tecna ili ispasirana.
Toliko od mene, ako se jos necega setim, javljam...
A Vi nas obavestite kako mu je!!! Pozdrav!!

Boze,ne znam kako bi se ja osecala da se i moji psi ponasaju tako :(
I ja mislim da ga je ujeo krpelj :sad2:,ipak nista nije sigurno :)
Kad ga proveris omah javljaj rezultate :)
Nadam se da ce sve biti uredu :)

pozzz :bye:

Rano jutros smo ga odveli kod veta koga su preporucili poznanici.. Primio je tri injekcije,jednu protiv temperature i besnila (iako mu vet nije merio !?!),jedan vitaminski koktel i jos jednu za koju ne znam za sta sluzi.. U sustini cim je dosao kuci,navalio je na vodu,pojeo je nesto malo i ponasanje mu se znatno popravilo,sve veseliji je bio i malaksalost je nestajala.. Sada se oseca fino,skoro potpuno zdrav ali jos uvek malo pokazuje znake malaksalosti.. Pao mi je kamen sa srca kada sam ga video da mu je bolje,ali ne mogu da verujem vet nije ni pogledao sta mu je,lepo ja kazem,stocni veterinari.. P.S. Hvala svima na brzim odgovorima,javljam stanje sutra i u narednim danima a bice i slika

Rano jutros smo ga odveli kod veta koga su preporucili poznanici.. Primio je tri injekcije,jednu protiv temperature i besnila (iako mu vet nije merio !?!),jedan vitaminski koktel i jos jednu za koju ne znam za sta sluzi.. U sustini cim je dosao kuci,navalio je na vodu,pojeo je nesto malo i ponasanje mu se znatno popravilo,sve veseliji je bio i malaksalost je nestajala.. Sada se oseca fino,skoro potpuno zdrav ali jos uvek malo pokazuje znake malaksalosti.. Pao mi je kamen sa srca kada sam ga video da mu je bolje,ali ne mogu da verujem vet nije ni pogledao sta mu je,lepo ja kazem,stocni veterinari.. P.S. Hvala svima na brzim odgovorima,javljam stanje sutra i u narednim danima a bice i slika

Svashsta.Pa rece li sta mu je?Od cega ga leci?I kakvo besnilo,koliko je star pas?

Da stvarno,vet ti nije ni rekao sta je sa tvojim psom :dontunderstand:
Ipak vazno je da je njemu sada bolje :D
Jedva cekam slicice :D

pozzz :bye:

Poslednja izmena:

Back