ZLATNE PLOCE MORMONA, PREVARA ILI NE ?

trucker22

Poznat
Poruka
8.662
Po mitu koji se prenosi, izumitelj i glavni brand Mormonizma, Smit , je ispricao pricu o zlatnim plocama.

Po prici Smita, zlatne ploce iz kojih je saznao najvece mudrosti je morao da vrati andjelu, tako da te ploce
niko osim njega nije video. Kasnije su se pojavile tvrdnje svedoka da su zlatne ploce ipak postojale.

Posto je prica vrlo sumnjiva, zanima me misljenje ostalih : zlatne ploce Mormona su istina ili obmana ?

Tvrdnje da sve religije pocivaju na prevari su smesne i jesu prevara.

To da je J. Smit imao te ploce je istina.

Jer ako bi bila prevara, od toliko ljudi koji su podpisali da su ih videli,
Kad tad bi neko progovorio.
Pogotovo sto svi ti koji su potpisali nisu ostali Mormoni.

Laz kuva dok ne provri.

Medjutim prevara je u tome da to nije bio Bozji andjeo koji je dao knjigu Smitu.
Vec demon.

Ko se pozabavi time i poznaje tematiku, to je ocigledno...

Poslednja izmena:
Tvrdnje da sve religije pocivaju na prevari su smesne i jesu prevara.

To da je J. Smit imao te ploce je istina.

Jer ako bi bila prevara, od toliko ljudi koji su podpisali da su ih videli,
Kad tad bi neko progovorio.
Pogotovo sto svi ti koji su potpisali nisu ostali Mormoni.

Laz kuva dok ne provri.

Medjutim prevara je u tome da to nije bio Bozji andjeo koji je dao knjigu Smitu.
Vec demon.

Ko se pozabavi time i poznaje tematiku, to je ocigledno...

sad si prebacio odgovornost na demona..ne glasnice indijana dzons je klasicni prevarant..:)

Da je jedini video te ploce, ja bih rekao prevarant.

Ali cinjenica je da nije.

A kada kazes da je neko prevarant, to moras i da necim ociglednim argumentujes.
tvoje je da verujes i da tetke izete nisu prevaranti..da ulazim u taj film i da dokazujem da je neko prevarant ne pada mi na pamet..
mogli su barem svedoci urim i turim da ponesu sa sobom ako nisu mogle ploce da ponesu..:(

Da je jedini video te ploce, ja bih rekao prevarant.

Ali cinjenica je da nije.

A kada kazes da je neko prevarant, to moras i da necim ociglednim argumentujes.
Videlo ih je navodno još 11 ljudi.
"Oliver Cowdery, Martin Harris, David Whitmer, Christian Whitmer, Jacob Whitmer, Peter Whitmer, Jr., John Whitmer, Hiram Page, Joseph Smith, Sr., Hyrum Smith, and Samuel Smith"

Pa ja sad da izađem na ulicu mogu da nahvatam bar desetoro ljudi koji će potpisati da su videli nešto što nisU, a čak neću biti u srodstvu sa njima. :D

"Oliver Cowdery, Martin Harris, David Whitmer, Christian Whitmer, Jacob Whitmer, Peter Whitmer, Jr., John Whitmer, Hiram Page, Joseph Smith, Sr., Hyrum Smith, and Samuel Smith"

Pa ja sad da izađem na ulicu mogu da nahvatam bar desetoro ljudi koji će potpisati da su videli nešto što nisU, a čak neću biti u srodstvu sa njima. :D

Pa tim jos gore.
Gomila tih bi kad tad progovorila.
Savest kuva...
Ovo je spevifican slucaj.
To se ovde nije desilo da se neko predomislio u svom iskazu, a nemoguce je da se ne desi.
Barem nekom da isprica neko da je prevara.
Niko od tih ljudi nije imao nista od toga da bi podrzao Smita.
Zato jer je dogadjaj bio istinit.
Ali cilj dogadjaja je da mnogima kaze:

EVO VAM OVA KNJIGA MESTO BIBLIJE.

A ta knjiga uci skroz drugacije i ona to i ne porice.
Sa time je spasenje miliona ljudi upropasceno.

A kao da je napraviti "zlatne ploče" teško tako da verujem da su imali napravljene ploče. Takođe da 11 ćuti o nečemu nije ništa strano ni novo. Sve što treba da uradimo je da pogledamo u ne tako daleku prošlost naše države za vreme komunizma. Uostalom ako si smisleno ljudsko biće u jednom momentu shvatiš da pričanje istine ne da ne može ništa da promeni već može da nanese veliku štetu tebi i tvojim bližnjima.

To nije jedna ploca ili dve.

Cela knjiga.

Nemoguce...

Predpostavljam deblji zlatni papir...

OVAKO KAZE:

U rujnu 1827. Joseph je primio zapis koji je bio zapisan na tankim zlatnim pločama. Joseph je preveo knjigu na engleski jezik i nazvao je Mormonova knjiga.

Poslednja izmena:
Po mitu koji se prenosi, izumitelj i glavni brand Mormonizma, Smit , je ispricao pricu o zlatnim plocama.

Po prici Smita, zlatne ploce iz kojih je saznao najvece mudrosti je morao da vrati andjelu, tako da te ploce
niko osim njega nije video. Kasnije su se pojavile tvrdnje svedoka da su zlatne ploce ipak postojale.

Posto je prica vrlo sumnjiva, zanima me misljenje ostalih : zlatne ploce Mormona su istina ili obmana ?

S obzirom da nema ploča koje je navodno andjeo dao Mojsiju ne znam zašto bi ovo bila išto sumnjivija priča s Mormonima?

to bili na nekom obiteljskom okupljanju kad se desio incidenat?
sta li su pili...hint - ako su pili iz tegli, ko zna sta su vidjeli...kolektivne halucinacije nisu
nepoznata stvar...

Osnivac mormona je Dzozef Smit mladi americki farmer koji je vec sa 15 godina ima "viziju" sa andjelom koji mu je pokazao put ka zakopanim zlatnim plocama "istine".
Da li je vec tada ovaj tinejdzer oboleo od psihoze i prateci simptoma halucinacija to ostaje misterija bitno je da je on vec sa dvadeset godina uveliko poceo da osniva svoju "crkvu"i prikuplja svoje sledbenike, postao je novi "prorok"
Zbog toga sto ova sekta upraznjava poligamiju i mesanjem u politiku Dzozef Smit biva uhapsen i oteran na robiju da bi razbesnela rulja provalila u zatvor i ubila Smita koji je tada imao 39 godina.
Те психозе су незгодна ствар..:hahaha:

uobicajena...praksa
mnogi su rano poceli...s vizijama i vidjenjima...
ili su im stosta kasnije dopisali u biografiju
Hitler je jos jedna odlican primjer...mladitja zanesenjaka...
samo je umjesto crkve osnovao nesto drugo...
al poceo je razuzdan i mlad :P

Али врхунац психозе - U Knjizi Mormona navode i da su Indijanci dobili bakarno-crvenu boju lica i “ružan” izgled kao kaznu jer su njihovi preci otpali od Boga i prave religije.:eek::hahaha::hahaha:

Back