Wiener Städtische
E pa evo kako stoje stvari, danas smo moja supruga i ja pali u nesvest,agent koji nas je osigurao je slatko recivo govorio kako cemo kad god pozelimo moci da prkinemo uplacivanje i da ce nam biti isplacena suma koju smo dali.LAZ da Veca ne moze biti.
Nas dvoje smo ukupno za 3 godine uplatili cca 6200€, danas kada smo saznali da nas dvoje mozemo da dobijemo 2300€ (zeleli smo da prestanemo sa uplatom dalje jer je mnogo povoljnije novac drzati u bilo kojoj banci), znaci gospodo klasicna kradja koja se zove otkup polise je najveca prevara koja postoji.
Sluzbenica koja nas je primila je bla obavestena koliko i eskim o stanju nase privrede,njena recenica nas je uverila da "AGENTI" koji rede za Wiener Städtische su obicni i klasicni prevaranti koji ce zarad svoje provizije precutati sve sto se da precutati i sto moze da vas dovede u sumnju Ona je znala da nam je "agent" precutao,i slagao mnogo toga,kao na primer o mogucnosti prekida placanja,o navodnoj dozivotnoj penziji(koja nije ni zazivela kod nas od strane Wiener Städtische )Sama sluzbenica nas je uverila da mi nismo ni prvi ni poslednji koji su naseli na slatkorecivost njihovih (Wiener Städtische ) "agenata-ovlascenih predstavnika".Niti jednom reciju nije bilo govora da ce nas novac ostati u rukama Wiener Städtische i da mi necemo imati nikakva ali nikakva prava.Kao i sve u Wiener Städtische mi komintenti smo ti koji smo krivi i mi smo ti koji ne znaju da je nas novac milion posto njihov da mi nemamo nikakva prava, ALI VERUJTE NIKAKVA, ko vam kaze suprotno i ko bude napisao nesto sto ce oprvgnuti ovu tvrdnju je uposlenik ove prvartantse kuce koja se zove Wiener Städtische, mi prilikom sklapanja ugovora niti jednim jedinim slovom nismo dobili informaciju od "agenta koji se zove
Zivojinov Sreten",naravno da telefon koji nam je tom prilikom dao taj agent danas vise nije u funkciji.
Gospodo prvo pitanje koje treba da postavite prilikom sklapanja ugovora sa bilo kojom osiguravajucom kucom ili fondom, treba da budeKOLIKO NOVCA TACNO DOBIJAM KADA ZELIM DA PREKINEM SA DALJIM PLACANJEM PRE ISTEKA VREMENA KOJE JE NAZNACENO UGOVOROM,ja i moja supruga smo platili tu skolu 4000€.
Nadam se da ce ovo nase negativno iskustvo nekome pomoci,da cete se pouceni nasim losim iskustvom zapitati koga primate u kucu.Moj savet je da sve sto ima naziv Wiener Städtische treba zaobici u najvecem mogucem luku,bezite od njih ko djavo od krsta,jer vase pare nisu vase nego njihove,oni se sa tim parama koriste i zato nikad ali nikad nemojte verovati agentima i ovlascenim prestavnicima Wiener Städtische ,oni su obuceni da vas ubede i prevare.
Da ovo pismo ne bude pod mojim nickom evo mog punog imena i prezimena:
Aleksandar Radusevic
mob.tel 0652439730
P.S.ako neko ima slicno iskustvo milim da mi se javi bilo na mobilni tel bilo na mail koji je
a150654@sbb.rs
Александре, сами сте криви за ово што вам се десило. Наравно, агент за продају полисе вас је преварио, али опет, сами сте криви што на крају нисте довољно добро проучили како функционише животно осигурање.
Ево нпр., када би било дозвољено (када би тако функционисало) да свако подигне (откупи) сву своју уплаћену суму у било ком периоду (а ви сте тек уплатили 3 године), онда осигурање никад не би функционисало. Ви сте чак имали среће да сте прешли прве три године, јер у прве три године, након раскида (откупа) полисе, новац вам се неће вратити, тј имаћете 0. Овако сте имали нешто мање од 50% колико сте уплатили, и тај сте уговор сигурно потписали. Значи, није вас преварила осигуравајућа кућа, већ агент који уопште нема ништа са осигуравајућом кућом, већ лажима обмањује људе да отворе полису, јер он са тим добија проценат.
Било каква штедња је добра штедња. Ево примјер. Одрекните се једне кафе од 2 км дневно, х 30 дана у мјесецу то је 60 марака х12 мјесеци је 720 марака х нпр. 25 година то је 18000 марака, само на не попијеној једној кафи дневно! Значи, штедња је нешто што треба дугорочно да траје!
Сад сви кажу, па могу ја то сам чувати код себе у чарапи. Наравно, можете, и то је добро ако радите. Али опет ви нисте осигурани. Животним осигурањем ви сте осигурани свих нпр. 25 година, а на крају сва та уштеђевина иде вама, + одређена висина камате на тај износ.
Има још много ствари које треба знати о овоме, али ово сигурно није превара.
Неко онда каже " а шта ако ја не будем могао уплаћивати 1000 марака годишње након неког времена?" Па једноставно смањите уплату на најминималнију суму и уплаћујете онолико колико можете. Сви кукају нема се пара, а нико неће да призна да дневно попуши 3 марке и самим тим се и уништава. А да не причам о алкохолу.... Израчунајте 3 марке за цигаре х 30 дана то вам је 90 марака отишло у ДИМ! И на крају када остарите нећете имати пишљивог цвоњка, а уз то ћете можда оболити од неке болести узроковане баш тим пушењем
Још један проблем у добијању новца од полиса је лагање. Не смијете лагати ако сте имали неку озбиљну операцију, а саклапате полису. Осигуравајућа кућа вас неће контролисати када отварате полису. Пустиће вас да уплаћујете, али кад доживите компликацију са здрављем и кад будете подносили захтјева за накнаду од осигуравајућег друштва, ТЕК ЋЕ ТАД осигуравајућа кућа да вам прочешља здравствени картон и онда ће рећи "о па ви сте имали проблема са здрављем и прије потписивања полисе.... ми вам у овом случају нисмо дужни исплатити новац" И ту су у праву, нису дужни јер је такво правило!!!!
Људи, само добро прочитајте и разумите ствари и неће бити проблема
И још нешто. При добијању полисе са свим условима и ситним словима, свака осигуравајућа кућа треба да вам понуди 30 дана да ви проучите то што се уговорили. Ако вам нешто ту не одговара, ако вас је агент преварио, ако сте лоше нешто протумачили, ви можете РАСКИНУТИ уговор и добити новац (у потппуности као што сте и уплатили) који сте уплатили за отварање полисе. Аали кад прође 30 дана, све оно што сте уплатили у прве три године неће вам се исплатити, а након три године, уколико желите прекинути полису, исплатиће вам се само 50% (и мање), у зависности кад сте одлучили раскид уговора. Све те ствари су јасно дефинисане у осигуравајућим кућама!
СВЕ ОВЕ СТВАРИ ТРЕБАТЕ ЗНАТИ ПРИЈЕ ОТВАРАЊА ПОЛИСЕ!
На крају. Онај ко није спреман да издваја новце за штедњу, тај не мисли добро себи. НЕ КАЖЕМ да отварате полисе, али бар штедите себи на рачуни, у чарапу... Немојте купити цигаре, оставите те паре за црне дане!