ZIVOTNO OSIGURANJE

• Začetnik teme Začetnik teme XS777
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ponovo pisem, ponovo pitam:
Postovani!
Ako vec svi pricate o prevarama, zasto se ne pitate sta nam radi nasa drzava? Koliko oni uzimaju para od nas tokom radnog veka, i koliko cemo mi od toga videti? Sta drzava obezbedjuje onima, koji su radno nesposobni, sta ce obezbediti onima, koji nemaju pravo na penziju, jer nisu bili prijavljeni ili im fali nekoliko godina staza? Zar to nije prevara? Uopste ne pisem zbog toga da promovisem banku, osiguravajucu kucu ili nesto drugo, nego da pitam, zasto neki ljudi misle, da je STEDNJA greh, ili prevara? Nek svi mi stedimo kako i gde zelimo, samo nek stedimo dok smo radno sposobni jer niko nece da nam pomogne, kad vise nismo radno sposobni, ili ako nam nece biti ni za 'leba od drzavne penzije...Sta cemo onda? Prodat cemo 10-20 jutara zemlje? Izdacemo 3 lokala u centru beograda? Dobicemo bogatstvo na loto? Ili mozda imamo strica ko je bas juce postao milioner, pa cemo mi od njega... Ko ima obezbedjeno takve stvari, ili zeli tako, nek izvoli. A taj ko nema, bolje bi bilo da pocinje razmisljati o BILO KAKVOJ vrsti stednje, za stare, za crne dane...Zamislite ovu situaciju: "Sine, daj tati malo para, penzija je mala, a ja treba da platim racune..."
Hvala!

Ponovo pisem, ponovo pitam:
Postovani!
Ako vec svi pricate o prevarama, zasto se ne pitate sta nam radi nasa drzava? Koliko oni uzimaju para od nas tokom radnog veka, i koliko cemo mi od toga videti? Sta drzava obezbedjuje onima, koji su radno nesposobni, sta ce obezbediti onima, koji nemaju pravo na penziju, jer nisu bili prijavljeni ili im fali nekoliko godina staza? Zar to nije prevara? Uopste ne pisem zbog toga da promovisem banku, osiguravajucu kucu ili nesto drugo, nego da pitam, zasto neki ljudi misle, da je STEDNJA greh, ili prevara? Nek svi mi stedimo kako i gde zelimo, samo nek stedimo dok smo radno sposobni jer niko nece da nam pomogne, kad vise nismo radno sposobni, ili ako nam nece biti ni za 'leba od drzavne penzije...Sta cemo onda? Prodat cemo 10-20 jutara zemlje? Izdacemo 3 lokala u centru beograda? Dobicemo bogatstvo na loto? Ili mozda imamo strica ko je bas juce postao milioner, pa cemo mi od njega... Ko ima obezbedjeno takve stvari, ili zeli tako, nek izvoli. A taj ko nema, bolje bi bilo da pocinje razmisljati o BILO KAKVOJ vrsti stednje, za stare, za crne dane...Zamislite ovu situaciju: "Sine, daj tati malo para, penzija je mala, a ja treba da platim racune..."
Hvala!

Ne razumem Vas najbolje gospon Kiskaly..
Država je nužno zlo, kažu neki filozofi, potrebni su joj upravljači, činovnici , koji se biraju na izborima, preko konkursa, rad činovnika podložan je žalbama tužbama, upravljači su smenljivi na izborima .... Nekad valjaju a nekad ne ....
Kakve to veze ima sa štednjom? Štedeti možete na najrazličitije načine... Kakve veze ima vaše pitanje sa prevarantima iz osiguravajućih kuća?

Ljudi aman! Vi placate 30 godina (ili koliko potpisete ugovor) osiguranje, pare ne moze niko da vam vrati dok ne istekne ugovor (moze samo deo, recimo ako ste dali 5000 evra mozete samo 1500 da podignete, ako ste dali 10000 evra mozete 3500 da vratite itd dok ne istekne celo osiguranje). Prilikom isteka osiguranja uzimate sve pare koje ste im dali, u ovom slucaju na 30 godina dali ste im 15 000evra a uzimate 30 000evra (kako sam ja informisan) ili mozete da ga prenesete na decu da nastave pa da njihovi potomci imaju te pare i plus svoje koje uplacuju a mozete i da izaberete da imate 7% dobit godisnje od 30000evra dok ste zivi da naplacujete to. Od osiguranja mozete uzeti pozajmice cija cifra raste iz godine u godinu, gde je kamata samo 2%godisnje!!!!!!

Eto Aleksandre jednog finog agenta osiguranja, sad nek neko kaže da su svi prevaranti .. Gosin Frula vas lepo uči da štedite , da ne verujete agentima prevarantima, samo da Vas još pouči kako da ih razlikujete..

Za one koji su već osigurani, a desilo se da su se povredili, kako naplatititi obeštećenje od osiguravajuće kuće pogledajte ovde

Барабу и лопова не можете разликовати ни на улици, а камо ли у неком послу. У сваком послу постоје такви људи, па и у послу агента осигурања.

Једно питање за господина Гојка.
Ја још нисам схватио вас, да ли ви уопштено за овај програм говорите да је превара, или говорите о појединцима преварантима који раде посао агента у продаји ?

Zastupnik sam grawe - a.Na sva pitanja u vezi sigurnije i bezbednije budućnosti (stednja + dobit + zastita),rado cu odgovoriti .

Ajde ti nama lepo objasni, pomocu koje formule, placena premija osiguranja, i jos kada se od nje odbiju premije menadzerima prodaje, uspe da tokom godina naraste tako da zaradi imalac osiguranja?
Plasiraju novac?
Gde ga plasiraju, kakve plasmane koristite?
Ja kad treba nekom da dam pare, hocu da vidim koliko su one sigurne kod vas.

Sigurnost uloženog novca zasniva se na sledećim činjenicama:90% ulaže se u hartije od vrednosti izdate od strane države,preostalih 10% za ulaganje u nekretnine i investicije; akcionari su pravna lica iz Austrije od čega 99,5%akcija poseduje Grazer Wechselseitige Versicherung AG,sa tradicijom poslovanja koja traje više od 180god; reosiguranje,kapital u građevinama koji iznosi vise od 1 500 000m2 ;depozit u Narodnoj banci Srbije.
.Što se tiče prvog dela pitanja treba znati da Grawe ima preko 4 000 000 klijenata .S obzirom da za vreme trajanja štednje Grawe ulaganjem u hartije od vrednosti,…,obezbeđuje odgovarajuću dobit a samim tim i odgovarajuću dobit za klijenta.
U koliko si zaista zainteresovan da saznaš više o programu štednje i detaljima ostavi e-mail adresu.

Sigurnost uloženog novca zasniva se na sledećim činjenicama:90% ulaže se u hartije od vrednosti izdate od strane države,preostalih 10% za ulaganje u nekretnine i investicije; akcionari su pravna lica iz Austrije od čega 99,5%akcija poseduje Grazer Wechselseitige Versicherung AG,sa tradicijom poslovanja koja traje više od 180god; reosiguranje,kapital u građevinama koji iznosi vise od 1 500 000m2 ;depozit u Narodnoj banci Srbije.
.Što se tiče prvog dela pitanja treba znati da Grawe ima preko 4 000 000 klijenata .S obzirom da za vreme trajanja štednje Grawe ulaganjem u hartije od vrednosti,…,obezbeđuje odgovarajuću dobit a samim tim i odgovarajuću dobit za klijenta.
U koliko si zaista zainteresovan da saznaš više o programu štednje i detaljima ostavi e-mail adresu.

Akcije drzave?
Koje drzave?
Koji akcionari ako je 99,5% vlasnistvo JEDNOG pravnog lica?
1 500 000 kvadrata?
Gde to?
Investicije?
Nevedi JEDNU.

Da ne pricam da su osiguravajuce kuce registrovane u Srbiji POSEBNA pravna lica, koja NEMAJU nikakve veze sa domicilnim kucama vani.
Izuzev jedino kod iznosenja para van zemlje.

Treba da znate da je Grawe osnovano od strane Grazer Wechselseitige Versicherung AG,Grac,Republika Austrija, uplatom osnivačkog kapitala Ugovora o osnivanju, na kog je dobijena dozvola za rad od Ministrarstva za finansije, rešenjem br. 4/1-11-032/96-001. Osnovni kapital koncerna Grazer Wechselseitige Versicherung AG iznosi više od 700 000 000 evra.Akcionari su pravna lica iz Austrije od čega 99,49% akcija poseduje Grazer Wechselseitige Versicherung AG.Ukupna imovina Grawea iznosi 1500 000m2(pogledajte samo zgradu u Beogradu) Grawe u Srbiji postoji 16 god i treba da znate da je kuća koja već ima klijente kojima je isplaćena ukupna suma u toku trajanja štednje.Samo na osnovu smrtnih slučajeva isplaćeno je u 2012.god preko 700 000 evra.
Ako se pare iz zemlje mogu izneti tako kako vi pišete i mislite onda ste u pravu.Ujedno vidim da zaista niste zainteresovani da saznate sve o ovom programu štednje, koji samo vašoj porodici i Vama donosi dobro jer niste ostavili e- mail, pa smatram da nema potrebe dalje dokazivati da je belo belo a crno crno.

Мени се опција штедња + осигурање не свиђа, која год да је фирма, јер нит штедиш, нит ти исплаћују прописну премију.

Боље је обично осигурање живота и класична штедња.

Treba da znate da je Grawe osnovano od strane Grazer Wechselseitige Versicherung AG,Grac,Republika Austrija, uplatom osnivačkog kapitala Ugovora o osnivanju, na kog je dobijena dozvola za rad od Ministrarstva za finansije, rešenjem br. 4/1-11-032/96-001. Osnovni kapital koncerna Grazer Wechselseitige Versicherung AG iznosi više od 700 000 000 evra.Akcionari su pravna lica iz Austrije od čega 99,49% akcija poseduje Grazer Wechselseitige Versicherung AG.Ukupna imovina Grawea iznosi 1500 000m2(pogledajte samo zgradu u Beogradu) Grawe u Srbiji postoji 16 god i treba da znate da je kuća koja već ima klijente kojima je isplaćena ukupna suma u toku trajanja štednje.Samo na osnovu smrtnih slučajeva isplaćeno je u 2012.god preko 700 000 evra.
Ako se pare iz zemlje mogu izneti tako kako vi pišete i mislite onda ste u pravu.Ujedno vidim da zaista niste zainteresovani da saznate sve o ovom programu štednje, koji samo vašoj porodici i Vama donosi dobro jer niste ostavili e- mail, pa smatram da nema potrebe dalje dokazivati da je belo belo a crno crno.

Opet laz do lazi.
Isplata zbog smrtnog slucaja NIJE isplata posle isteka polise, nego prinudna isplata koju morate obaviti.
Navedite mi JEDNOG koji je isplacen do kraja, imenom i prezimenom, a da nije u rodbinskim vezama sa vama?

Ja sam lepo pitao.
Zapise KOJE DRZAVE?
Pitao sam KOJI akcionari ako je 99,5% vlasnik JEDNA firma?
Pitao sam KOJIH 1 500 000 kvadrata?
Ustvari bilo bi lepo da razmislis sam malo o tome koliko je to uopste kvadrata.
Cisto da te podsetim i da mozes da uporedis sam, kolike gluposti pricas, kada to podelis sa prosecnom kvadraturom stana od 50 kvadrata, dobijes 30 HILJADA stanova.

Osnocvni kapital od 700 000 000 evra je opet laz.
Vrednost 1,5 miliona kvadrata je veca od toga.

Ti se sam upletes u svoje lazi, pa ne znas ni da se ispletes iz njih.

Trebalo bi bar ponekad da razmislis svojom glavom.
Ako imas cime.

I naravno da NISAM zainteresovan da budem zrtva rpevare koju obavljate.
Jer se svako zivotno osiguranje "hrani" i ostvaruje profit SAMO zahvaljujuci onima koji ne mogu do kraja da isprate placanje svojih polisa, a kojima vi onda otimate najveci deo vec ulozenog novca.

Poštujem tvoje mišljenje.Ne znam da li si imao prilike da čuješ priču vezanu za ovaj vid štednje.Što se tiče Grawea,kroz ovaj vid štednje, ti od prvog dana trajanja štednje dobijaš životno osiguranje koje je u zavisnosti od nesrećnog slučaja u visini jedne ili trostruke osigurane sume plus dobit do tog trenutka.Što se tiče štednog dela ovog programa ti sa godišnjim malim ulaganjem, stičeš odgovarajući kapital. Kod klasične štednje ti da bi ostvario približno isti kapital, kao kod programa Grawea, moraš u samom startu imati par hiljada evra.I još ne dobiješ životno osiguranje.Ako si zainteresovan da do detalja saznaš o ovom programu štednje za budućnost,pošalji tvoj mejl ili broj telefona pa ću te kontaktirati.

Poštujem tvoje mišljenje.Ne znam da li si imao prilike da čuješ priču vezanu za ovaj vid štednje.Što se tiče Grawea,kroz ovaj vid štednje, ti od prvog dana trajanja štednje dobijaš životno osiguranje koje je u zavisnosti od nesrećnog slučaja u visini jedne ili trostruke osigurane sume plus dobit do tog trenutka.Što se tiče štednog dela ovog programa ti sa godišnjim malim ulaganjem, stičeš odgovarajući kapital. Kod klasične štednje ti da bi ostvario približno isti kapital, kao kod programa Grawea, moraš u samom startu imati par hiljada evra.I još ne dobiješ životno osiguranje.Ako si zainteresovan da do detalja saznaš o ovom programu štednje za budućnost,pošalji tvoj mejl ili broj telefona pa ću te kontaktirati.
Да ли тих пар хиљада евра поклањате у кешу?

Naravno da poklanjanj nema.Danas, ko kome nešto poklanja.Kapital koji dobijaš je na osnovu štednje.A stednja podrazumeva duži vremenski period(min 10god).U okviru štednje dobijaš odgovarajuće osiguranje usled nesrećnog slučaja.

Naravno da poklanjanj nema.Danas, ko kome nešto poklanja.Kapital koji dobijaš je na osnovu štednje.A stednja podrazumeva duži vremenski period(min 10god).U okviru štednje dobijaš odgovarajuće osiguranje usled nesrećnog slučaja.
Свако може да одваје рате, ставља на свој рачун и штеди.

Колика је камата на уплате?
За евро зависно од банке и дужине осигурања дају од 2 до 5% годишње, а за динаре од 9 до 12%, минус порез на камату.

Svako ima pravo da štedi na način na koji misli da mu je najbolji.Pa i u banci.U programu štednje Grawe, ako kreneš da na godišnjem nivou, npr štediš po 300 evra i dužina trajanja štednje 20 godina, po isteku trajanja štednje ukupan tvoj kapital bi iznosio oko 11000 evra.Uz to, od prvog dana trajanja štednje, bez ikakve nadoknade, životno osiguran u visini jedne ili tri osigurane sume, u zavisnosti da li je u pitanju prirodna ili nasilna smrt(u navedenom primeru osigurana suma je 6000evra,u zavisnosti od godina starosti.
Ujedno, ako si u radnom odnosu,a na bolovanju duže od 42 dana, za sve dane iznad 42 dana,oslobođen si plaćanja premije, a ništa nećeš izgubiti od tvoje dobiti.Izračunaj koliko ćeš dobiti od banke,za 20god,ako počnešsa oročavanjem 300evra. I od koje banke ćeš uz to biti životno osiguran.

Svako ima pravo da štedi na način na koji misli da mu je najbolji.Pa i u banci.U programu štednje Grawe, ako kreneš da na godišnjem nivou, npr štediš po 300 evra i dužina trajanja štednje 20 godina, po isteku trajanja štednje ukupan tvoj kapital bi iznosio oko 11000 evra.Uz to, od prvog dana trajanja štednje, bez ikakve nadoknade, životno osiguran u visini jedne ili tri osigurane sume, u zavisnosti da li je u pitanju prirodna ili nasilna smrt(u navedenom primeru osigurana suma je 6000evra,u zavisnosti od godina starosti.
Ujedno, ako si u radnom odnosu,a na bolovanju duže od 42 dana, za sve dane iznad 42 dana,oslobođen si plaćanja premije, a ništa nećeš izgubiti od tvoje dobiti.Izračunaj koliko ćeš dobiti od banke,za 20god,ako počnešsa oročavanjem 300evra. I od koje banke ćeš uz to biti životno osiguran.
http://www.grawe.rs/rs/faq_osiguranje_zivota.htm
Ово сам нашао на сајту Граве осигурања, и сличан текст стоји и у полисама Винер осигурању:
Dobit se dobija kao prosečni donos ulaganja matematičke rezerve osiguranja života. Dobit je očekivana jer se ne mogu sa potpunom sigurnošću predvideti buduća kretanja kamatnih stopa. Zato govorimo o očekivanoj, a ne zagarantovanoj dobiti. Udeo u dobiti se pripisuje na kraju svake osiguravajuće godine, a najranije nakon druge godine od početka trajanja osiguranja. Ugovarači osiguranja se pisanim putem obaveštavaju o visini pripisane dobiti. Dobit se ne pripisuje na dodatna osiguranja (dodatno osiguranje od nezgode za slučaj trajne invalidnosti, dodatno osiguranje od nezgode koje ima za posledicu smrt, dodatno osiguranje za oslobađanje od plaćanja premije za vreme radne nesposobnosti).

Добит је очекивана, а у посту си гарантовао добит од 6% сваке године.
Затим обећаваш исплаћивање 6000 евра у случају наступа осигураног случаја, у овом случају смрти (коликом знам за инвалидитете постоји скала, на основу које се врши исплата). Ово вам се исплати само ако је смртни случај наступио после 10-12 година уплаћивања и да би сте покрили могући губитак на улог морате годишње да зарадите барем још 2%, да би покрили своје трошкове, плате и остало, бар још 2%.
Испада да би били на нули морате сваке године обезбидити прилив од 10%, ако то можете онда сте цареви.

Добит коју Винер приписује је до 2% годишње у просеку. тј. за исплату око 7300 евра, након 20 година уплата и невероватно је да ви можете да будете 3-4 пута бољи од њих.

Back