ZIVOTNO OSIGURANJE

• Začetnik teme Začetnik teme XS777
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Типично примитивно размишљање.
У целој причи је нападно твоје незнање када је животно осигурање у питању.

А доказ за твоје празне приче је и тврдња о мом ангажовању у Делта Генерали.
Ne radi se uopste da li si ti tamo licno angazovan ili nisi( a ocigledno da jesi ),nego se radi da su nekorektni bili prema klijentima i sto je jos vaznije,te pare se mogu sasvim drugacije potrositi.Da li si ti agent ili ne ,znaci,sasvim je nebitno.Ono oko cega se vodi ovde polemika(najveci broj) jeste cinjenica da vecina agenata,nije ljudima objasnila sta i kako je posredi,a zakonski su bili duzni.Danas je ljude uhvatila panika,jer se dobro secaju 93-ce i hiperinflacije,pa se sasvim opravdano plase da nece imati za ratu.Posto je inflacija realno veca nego sto je prikazuju,rast cena robe siroke potrosnje i usluga je sve veci,a nema naznaka da ce se cene retrogradno poceti kretati,pa je strah vecine,sasvim osnovan.U situaciji(ovo sam vec bio pisao)da bira izmedju skolskih obaveza svoje dece,dnevnih potrosackih potreba,placanja komunalija i slicnih troskova,ljudi ce se radije odreci rate osiguranja.Pogotovo,ako se ima u vidu da taj novac za deset ili vise godina nece imati ni za petinu tu vrednost koju ima sada.

Svako malo me neko od prijatelja pozove na neki seminar ili prezentaciju nekog usiguranja, do sad sam to vjesto izbjegavao, nadam se da cu i ubuduce.Nisam upucen sem povrsno u poslove oko osiguranja, ali me zanima sljedece, pa ko zna neka mi objasni: ako sam dobro razumio to su uglavnom sistemi koji rade na principu mreznog marketinga?Ovdje negdje procitah da je u Srbiji osigurano jedva 1% stanovnistva?Sad razmisljam ovako : ako je mrezni marketing u pitanju onda je poenta u tome da se stalno dovode novi klijenti koji ce uplacivati neki novi novac, koji ce osiguravajuca kuca ulagati u neki biznis i nakon 15 - 20 godina ga isplatiti osiguranicima, jel tako?A plodno tle su nasli ovdje jer je to novina na nasim prostorima jer je tek 1% stanovnistva ukljuceno.

Hajde da razmisljamo malo unaprijed.Ne sumnjam da ovaj vid osiguranja ima svojih dobrih strana, pogotovo zivotno osiguranje, ali mi treba jos potvrda da je to dobar nacin stednje i ulaganja u buducnost.Odgovori tipa "pola stanovnika te i te zemlje ima ziv.osiguranje mi nisu potrebni, hocu da mi neko objasni sustinu osiguranja pa da ja zaista vidim da je dobra stvar u pitanju.

Pitam se, dakle, i pitam vas sta ce se desiti kad ponestane novih klijenata, kad umjesto 1% bude osigurano 70% ljudi u Srbiji, odakle ce se nalaziti novi klijenti, odakle novi novac?Jer ce tad biti veoma malo ljudi koji nisu osigurani i koji imaju zelju i novac da uplacuju nove sume, lako je sad kad je tek mali broj ljudi ukljucen, a veliki nije.I hoce li oni koji su dosli medju zadnjima ostati bez svog dijela, ko ce njima isplatiti novac?

Molim upucene da mi odgovore.Inace sam pobornik ideje da je bolje novac koji bi dao za osiguranje dati za ratu nekog kredita kojim cu pokrenuti neki posao i sam sebe osigurati, a mozda cu i promijeniti misljenje ako mi neko da jake protivargumente

Poslednja izmena:
Svako malo me neko od prijatelja pozove na neki seminar ili prezentaciju nekog usiguranja, do sad sam to vjesto izbjegavao, nadam se da cu i ubuduce.Nisam upucen sem povrsno u poslove oko osiguranja, ali me zanima sljedece, pa ko zna neka mi objasni: ako sam dobro razumio to su uglavnom sistemi koji rade na principu mreznog marketinga?Ovdje negdje procitah da je u Srbiji osigurano jedva 1% stanovnistva?Sad razmisljam ovako : ako je mrezni marketing u pitanju onda je poenta u tome da se stalno dovode novi klijenti koji ce uplacivati neki novi novac, koji ce osiguravajuca kuca ulagati u neki biznis i nakon 15 - 20 godina ga isplatiti osiguranicima, jel tako?A plodno tle su nasli ovdje jer je to novina na nasim prostorima jer je tek 1% stanovnistva ukljuceno.

Hajde da razmisljamo malo unaprijed.Ne sumnjam da ovaj vid osiguranja ima svojih dobrih strana, pogotovo zivotno osiguranje, ali mi treba jos potvrda da je to dobar nacin stednje i ulaganja u buducnost.Odgovori tipa "pola stanovnika te i te zemlje ima ziv.osiguranje mi nisu potrebni, hocu da mi neko objasni sustinu osiguranja pa da ja zaista vidim da je dobra stvar u pitanju.

Pitam se, dakle, i pitam vas sta ce se desiti kad ponestane novih klijenata, kad umjesto 1% bude osigurano 70% ljudi u Srbiji, odakle ce se nalaziti novi klijenti, odakle novi novac?Jer ce tad biti veoma malo ljudi koji nisu osigurani i koji imaju zelju i novac da uplacuju nove sume, lako je sad kad je tek mali broj ljudi ukljucen, a veliki nije.I hoce li oni koji su dosli medju zadnjima ostati bez svog dijela, ko ce njima isplatiti novac?
Bilo je nedavno,na RTS-u da je 2%,a ne 1%.Kukali su na drzavnoj TV,kako narod nece da se osigura ,a te kuce bi ulagale u drzavne infrastrukturne objekte,pa onda ne bi morali iz Vlade Srbije podizati i cekati kredite,razne vidove EU pomoci i tome slicno.Cak je i Mrkonjic bio razocaran,sto se pare gube u nekakvim uzaludnim potrosackim korpama,sasvim nepotrebnim,a oni bi eto te pare znali iskoristiti.Znaci,mi ne znamo sta i kako sa nasim parama,a oni bolje znaju...pa da im damo,a oni ce nama nesto malo manje para vratiti za 10-15-20 godina,racunajuci i takse koje nam moraju naplatiti...sto tolike godine okrecu nase pare,a mi se negde izlezavamo,dok oni muku muce da ih okrenu.
Naplata dobiti ide sa godinama,tako mi je receno,a to nema nikakve veze sa brojem klijenata te osiguravajuce kuce.Naime,dobit ostvaruju tako sto su ukljuceni u najvece i najvaznije drzavne profitabilne projekte,pa je tako dobit zagarantovana.
Koliko mozes svemu tome poverovati,vidi se po procentu ukljucenih u takav vid ulaganja novca.

Molim upucene da mi odgovore.Inace sam pobornik ideje da je bolje novac koji bi dao za osiguranje dati za ratu nekog kredita kojim cu pokrenuti neki posao i sam sebe osigurati, a mozda cu i promijeniti misljenje ako mi neko da jake protivargumente
  1. Slazem se da se pare tako najbolje oplodjuju.Bio sam slobodan da boldujem taj deo tvog texta,koji govori sta i kako.

Zausta ne znam sta da mislim o tim pitanjima, zato i trazim savjete i hocu da cujem misljenje ljudi koji su bolje upuceni.Mozda je moj rezervisani stav po tim pitanjima potpuno pogresan, mozda svi treba da se osiguramo, ali..., niko od njih me jos nije uvjerio da je tako.Svi imaju neke ne bas ubjedljive argumente da treba da im dam svoje pare i da cu tako osigurati svoju buducnost.

Mozda je moj stav posljedica opsteg nepovjerenja prema bilo kome drugome ko tvrdi da ce nasim parama bolje upravljati, za nas racun, nego mi sami.

bas bih volio da se ukljuci i neki agent tih kuca, da cujem i njegovu stranu price.

Zausta ne znam sta da mislim o tim pitanjima, zato i trazim savjete i hocu da cujem misljenje ljudi koji su bolje upuceni.Mozda je moj rezervisani stav po tim pitanjima potpuno pogresan, mozda svi treba da se osiguramo, ali..., niko od njih me jos nije uvjerio da je tako.Svi imaju neke ne bas ubjedljive argumente da treba da im dam svoje pare i da cu tako osigurati svoju buducnost.

Mozda je moj stav posljedica opsteg nepovjerenja prema bilo kome drugome ko tvrdi da ce nasim parama bolje upravljati, za nas racun, nego mi sami.

bas bih volio da se ukljuci i neki agent tih kuca, da cujem i njegovu stranu price.

Mislim da imas na ovoj temi agenta jedne od spomenutih kuca,ali taj ti je posao uzaludan,jer znas i sam da te on nece odgovarati nego nagovarati da utrcis sa parama.
Iz mog ugla,posto sam sa suprugom usao u taj glupi dil sa njima,mogu ti reci da sam pogazio jedno od svojih osnovnih,nepisanih pravila,a glasi,,Mojim parama upravljam samo ja i niko drugi!".No,oni me nisu vukli za usi,a posto mogu da placam mesecnu ratu,neka ostane na ovom ,da se svaka skola placa.Njihov agent nam nije objasnio usmenim purem bas sve cake tog sporazuma,a kasnije smo iz stampe videli da postoje mnogo bolje osiguravajuce kuce.Nasa je greska,ponavl;jam,trebao sam da vidim na poledjini zadnje strane ugovora ,otkupnu tabelu,tada sigurno ne bi usao ni u ludilu u dil sa njima.Imas ovde dosta postova koji govore slicno mom,pa ih procitaj i prebroj,koliko je negativnih,a koliko pozitivnih stavova.

:) Evo nesto o osiguranjima (mislim na riziko i zivotna, koja su dugorocna) od mene;).
Osiguranja dolaze sa Zapada (znaci, nismo ih mi izmislili), imaju svoju prednost za ljude koji nisu sposobni da se samokontrolisu i da idu u privatnost. Zadnjih 30-etak godina su jako aktuelna i prodavana na Zapadu iz dva razloga, jedan je, da ljudi koji jako puno zaradjuju, mogu da "zaobidju" fiskus (porez), jer novac koji je ulozen za dugorocno osiguranje se vodi kao "investicija", znaci, ulozeni novac je izdatak koji je posle deset godina, slobodan poreza (pored male rendite, 100% zadrzanog poreza, znaci, bogat postaje jos bogatiji). Naravno, sirotinja je uvek gledala kako investira bogat, tako da je ideja potpuno "upalila. Vremenski je to "procurelo" u javnosti, pocelo je i oporezivanje "takvog" novca ali se uvek "nadje" nova verzija, koja ostaje neoporezovana. Krajem proslog i pocetkom ovog veka se pokazalo, da "investicije" novca osiguranja u riskantne berzanske spekulacije dovode do gubljenja poverenja (milioni "investitora", dakle, malih ulagaca, su izgubili vecinu svoje "stednje") a i ogromna masa fuzioniranja razlicitih kuca (Banke i osigugaranja) kao i "pritisak" politike (inace, politicari su pretezno lobisti industrije i banki-osiguranja), dolazi do stvanja nove "svesti" i progledavanja tih istih politicara da "penzije" vise nema za 10-15 godina, znaci, nove puteve (Americki model) pronaci.:mrgreen:
Ovo...drugo. Da, oni koji su "samo" zaposljeni i rade za platu (posto moraju uplacivati penziju a nece je dobiti) preporucljivo je, da uplacuju osiguranje. Uslov je (da bi imali nesto od toga) da traje sto duze (od10 godina na vise), jer prvih 3-5 godina idu za provizije i kostanja njihovih ponudioca, maklera. Premije ce biti isplacene po isteku ugovora (pretezno drzava stoji iza toga).
Jos nesto, Allianz je najveca osiguravajuca kuca na svetu:) (da bi se malo bolje razumelo sta se zove moc, treba pogledati akcionare i "one" koji "kontrolisu" trziste. Primer: Allianz, Daimler Benz, Deutsche Bank, Münchener Rückversicherung isti akcionari od sve tri Firme=jedna te ista Firma:rtfm:). Ali, cela prica je jos mnogo...komplikovanija :think:

Poslednja izmena:
:) Evo nesto o osiguranjima (mislim na riziko i zivotna, koja su dugorocna) od mene;).
Osiguranja dolaze sa Zapada (znaci, nismo ih mi izmislili), imaju svoju prednost za ljude koji nisu sposobni da se samokontrolisu i da idu u privatnost. Zadnjih 30-etak godina su jako aktuelna i prodavana na Zapadu iz dva razloga, jedan je, da ljudi koji jako puno zaradjuju, mogu da "zaobidju" fiskus (porez), jer novac koji je ulozen za dugorocno osiguranje se vodi kao "investicija", znaci, ulozeni novac je izdatak koji je posle deset godina, slobodan poreza (pored male rendite, 100% zadrzanog poreza, znaci, bogat postaje jos bogatiji). Naravno, sirotinja je uvek gledala kako investira bogat, tako da je ideja potpuno "upalila. Vremenski je to "procurelo" u javnosti, pocelo je i oporezivanje "takvog" novca ali se uvek "nadje" nova verzija, koja ostaje neoporezovana. Krajem proslog i pocetkom ovog veka se pokazalo, da "investicije" novca osiguranja u riskantne berzanske spekulacije dovode do gubljenja poverenja (milioni "investitora", dakle, malih ulagaca, su izgubili vecinu svoje "stednje") a i ogromna masa fuzioniranja razlicitih kuca (Banke i osigugaranja) kao i "pritisak" politike (inace, politicari su pretezno lobisti industrije i banki-osiguranja), dolazi do stvanja nove "svesti" i progledavanja tih istih politicara da "penzije" vise nema za 10-15 godina, znaci, nove puteve (Americki model) pronaci.:mrgreen:
Ovo...drugo. Da, oni koji su "samo" zaposljeni i rade za platu (posto moraju uplacivati penziju a nece je dobiti) preporucljivo je, da uplacuju osiguranje. Uslov je (da bi imali nesto od toga) da traje sto duze (od10 godina na vise), jer prvih 3-5 godina idu za provizije i kostanja njihovih ponudioca, maklera. Premije ce biti isplacene po isteku ugovora (pretezno drzava stoji iza toga).
Jos nesto, Allianz je najveca osiguravajuca kuca na svetu:) (da bi se malo bolje razumelo sta se zove moc, treba pogledati akcionare i "one" koji "kontrolisu" trziste. Primer: Allianz, Daimler Benz, Deutsche Bank, isti akcionari od sve tri Firme=jedna te ista Firma:rtfm:). Ali, cela prica je jos mnogo...komplikovanija :think:

Hvala tebi na trudu, ali istorijat osiguranja me ne zanima, zanima me zasto bih ja kao obicni gradjanin zaposlen u jakoj drzavnoj firmi ulozio svoj novac u osiguranje, argumenti "za" i "protiv".

Hvala tebi na trudu, ali istorijat osiguranja me ne zanima, zanima me zasto bih ja kao obicni gradjanin zaposlen u jakoj drzavnoj firmi ulozio svoj novac u osiguranje, argumenti "za" i "protiv".
:) Ja sam ti naveo zasto, ako dobro zaradjujes a mozes da "sklonis" taj novac od drzave na ovako "legalan" nacin (cisto sumljam da Balkanske drzave imaju taj modus), ili...ako nisi sposoban, stedljiv da "visak" investiras u "nesto" isplativo, onda...obavezno, napravi...osiguranje ;)

:) Ja sam ti naveo zasto, ako dobro zaradjujes a mozes da "sklonis" taj novac od drzave na ovako "legalan" nacin (cisto sumljam da Balkanske drzave imaju taj modus), ili...ako nisi sposoban, stedljiv da "visak" investiras u "nesto" isplativo, onda...obavezno, napravi...osiguranje ;)

Pokusavam vec nekoliko godina da investiram u nesto pametno i sam kontrolisem svoj novac.A ne razumijem to za oslobadjanje od poreza, ako sam oslobodjen od poreza ako se osiguram?Zanima me isto i za radnike u privatnoj firmi, ako zna neko?

Pokusavam vec nekoliko godina da investiram u nesto pametno i sam kontrolisem svoj novac.A ne razumijem to za oslobadjanje od poreza, ako sam oslobodjen od poreza ako se osiguram?Zanima me isto i za radnike u privatnoj firmi, ako zna neko?
Ovo prvi puta cujem da si oslobodjen poreza,ako se osiguras.Valjda drzava sebi ne uzima nista,za razliku od orocene stednje????

Dragi moji sugradani,evo procitala sam poslednje dve stranice i mogu vam dati sledeci komentar:
A malenaaaaa:Kada je moj brat potpisao ugovor za zivotno osiguranjeNIJE BILA PRILOZENA TABELA ISPLATE u slucaju prekida osiguranja!!!!!!!!!!!!!!Treci primerak ugovora je oduzet prilikom isplate:VEC DVA CINIOCA KOJI PO ZAKONU NISU UREDU!!!!!!!!!!!!!!!Moj brat sigurno nije razmisljao da prekine ugovor posle tri godine,medutim finansijska situacija mu vise ne dozvoljava,a bice sve vise onih koji odustaju.(Brat ima troje dece i ostao je bez posla)
Kada se spominje oslobadanje od poreza ,TO JE TACNO!!!!!!!!!!!!!!!Zivim u Italiji i moj suprug koji placa penziono dodatno osiguranje,ima povlastice prilikom prikazivanja godisnjeg poreza drzavi,cak mu se nesto i vraca!!!!!!Samim tim ovde je zaista jedna vrsta stednje kada se odluci za osiguranje,medutim radi se o ulozenih 150 eura mesecno,ali isto tako se dobija i dobra kamata na ulozena sredstva!!!!!!!!!!(Moj suprug ima 1.100 eura mesecno,i samo na OSNOVNO PREZIVLJAVANJE:hrana,benzin,trosimo skromno 800 eura mesecno,ne izlazimo nigde i ne trosimo novac na nepotrebne stvari!!!!!)
U Srbiji ovo je sasvim druga prica!Oduvek sam govorila da je EU samo jedan vid kolonijalizacije lepo upakovan..Cene u Srbiji su mnogo vece nego ovde u Italiji(hrana,odeca,tehnologija).Ne znam kako izlazite na kraj sa 300 eura plata(koje su umanjene u poslednje dve godine)?Pitam se da li je isto i sa politicarima i ministrima?!?!Dragi moji sugradani svagde je isto!!!!!!!!Bilo gde u svetu da zivite ista je situacija,isti problemi.Siromasni odrzavaju bogate...samo se govori razlicitim jezikom.
prestala sam da se borim ,jer niko od odgovornih lica nije odgovorio na stotine e mailova koje sam poslala...Inspekcija,ministarstva,mediji,.......Mogu samo da vam predlozim da na stranicama interneta pronadete:DAVID ICKE-a.Mozda vam malo otvori oci.....
U mojih poslednjih mesec dana otkrila sam toliko stvari da kad bih ih objavila ovde ostali bi zaprepasceni...mozda bi razlicito razmisljali,posle svega i ne biste pisali koje-kakve komentare ubedeni da je vasa razmisljanje ispravno..
Srdacan pozdrav svima

[QUOTE = c'è un Dio; 14084549] Mio caro, qui ho letto le ultime due pagine e può dare il seguente commento:
Malenaaaaa A: Quando mio fratello ha firmato un contratto per osiguranjeNIJE vita TABELLA DA ALLEGARE pagamenti in caso di cessazione del contratto di assicurazione !!!!!!!!!!!!!! La terza questione è stato sequestrato a pagamento: già due fattori che non sono, per UFFICIO LEGALE !!!!!!!!!!!!!!! Mio fratello era certamente non pensava di risolvere il contratto dopo tre anni, comunque, la sua situazione finanziaria non è più consentito, e ci saranno sempre di più di coloro che smettono di fumare. (fratello ha tre figli ed è rimasto senza un lavoro)
Quando parla di liberazione dalle tasse, che è esattamente !!!!!!!!!!!!!!! vivo in Italia e mio marito che paga l'assicurazione supplementare pensione, ci sono benefici quando i vostri stati d'imposta annuale, anche lui fa qualcosa e torna !!!!!! Quindi qui è in realtà un tipo di risparmio, quando decidono di assicurazione, tuttavia questi sono investiti 150 euro al mese, ma ottiene anche un buon interesse per i loro investimenti !!!!!!!!! ! (Mio marito ha un 1.100 € al mese, e solo la sopravvivenza di base: cibo, benzina, spendere un modesto 800 euro al mese, non vai da nessuna parte e non sprecare soldi per cose inutili !!!!!)
In Serbia, questa è tutta un'altra storia! Ho sempre detto che l'UE è solo un kolonijalizacije aspetto ben confezionati .. i prezzi in Serbia sono molto più alti che qui in Italia (cibo, vestiario, tecnologia). Non so come affrontare la tassa di 300 € (che sono stati ridotti negli ultimi due anni)? chiedo se è la stessa cosa con i politici e ministri?? Il mio caro amico è sempre stata la stessa !!!!!!!! in tutto il mondo a vivere la stessa situazione, lo stesso problemi.Siromasni mantenere le lingue ricco ... basta parlare diverse.
Ho smesso di lottare, perché nessuna delle persone non ha risposto alle centinaia di e mail che ho inviato ... ispezione, il Ministero, i media ,....... posso solo suggerire di trovare il sito web all'indirizzo: David Icke- a.Mozda apri gli occhi un po '.....
Nella mia il mese scorso ho scoperto tante cose che se li pubblicate qui, avrebbero stupito ... forse al pensiero diverso, dopo tutto, e non scrivere che eventuali commenti, convinti che il vostro pensiero correttamente ..
cordiale saluto a tutti [/ QUOTE]

Да си се одазвао макар једном поѕиву пријатеља да присуствујеш презентацији животног осигурања, сада би ти многе стври бије јасније. Али, никад није касно. Уствари, и јесте. Не може осигурање да има свако.

Што се тиче самог рада осигуравајуће куће, то је релативна ствар. Неке раде по принципу мрежног маркетнига, неко телемаркетинг, неко по принципу препоруке, и то је то. А у суштини, зар је то и битно како раде?!

У Србији је осигурано око 5% становништва. Услов за улазак у ЕУ је око 25% осигураних. Ако се питате зашто, има одговора и за то. Питаш се шта кад буде70% осигураних?? Да ли мислиш да се нико више никада неће родити? А пошто си паметан човек, сам извуци закључак.

Животно осигурање није обавезно. Међутим, пошто су реформе пио фонда код нас актуелне, и држава нам окреће леђа, препорука је да грађани своју пензију(или будућност) обезбеде у осигуравајућим кућама. Зашто?
- новац уложен у осиг.кућу има бољу заштиту од новца уложеног у банку
- новац се улаже и обрће и најсигурние законом прописане инвестиције
- од уплате прве рате осигурања, осигурани сте на осигурану суму
- обезбеђени сте ви и ваша породица.
- има још, али пошто знам да ћете бацати сумњу и на ово, доста је!

Суштина осигурања је материјална потпора породици, првенствено због умањивања пензија из године у годину(реформе), затим и материјална подршка у случају незгоде или трагедије. Дакле, док смо млади, можемо да радимо и стварамо, ма колико то у данашње време било тешко. У старости, ретко ко може себи да приушти рад и приход. Е тада на ред долази исплата осигуране суме, која даје много могућности. У случају незгоде осигураника, исплаћује се одштета у зависности од тежине незгоде, док у случају смрти осигураника, породица добија целу(некада и дуплу)осигурану суму, без обзира на број уплаћених рата. Знам да ћете и на ово дрвље и камње. Полиса не може да врати покојника, али ће и те како да помогне онима који настављају живот.

То је суштина, па сад ко верује добро, ко не верује, опет добро. Свако свој живот креира на начин који му највише одговара.

Bilo je nedavno,na RTS-u da je 2%,a ne 1%.Kukali su na drzavnoj TV,kako narod nece da se osigura ,a te kuce bi ulagale u drzavne infrastrukturne objekte,pa onda ne bi morali iz Vlade Srbije podizati i cekati kredite,razne vidove EU pomoci i tome slicno.Cak je i Mrkonjic bio razocaran,sto se pare gube u nekakvim uzaludnim potrosackim korpama,sasvim nepotrebnim,a oni bi eto te pare znali iskoristiti.Znaci,mi ne znamo sta i kako sa nasim parama,a oni bolje znaju...pa da im damo,a oni ce nama nesto malo manje para vratiti za 10-15-20 godina,racunajuci i takse koje nam moraju naplatiti...sto tolike godine okrecu nase pare,a mi se negde izlezavamo,dok oni muku muce da ih okrenu.
Naplata dobiti ide sa godinama,tako mi je receno,a to nema nikakve veze sa brojem klijenata te osiguravajuce kuce.Naime,dobit ostvaruju tako sto su ukljuceni u najvece i najvaznije drzavne profitabilne projekte,pa je tako dobit zagarantovana.
Koliko mozes svemu tome poverovati,vidi se po procentu ukljucenih u takav vid ulaganja novca.

Slazem se da se pare tako najbolje oplodjuju.Bio sam slobodan da boldujem taj deo tvog texta,koji govori sta i kako.

То што људи мало улажу у себе кроз осигуравајуће куће је знак незнања, а не поверења. Тих 90 и кусур % људи, није да не верује, него не зна како функционише осигуравајућа кућа, и које све бенефите имају кроз њих. Само док чујем како се пореде осиг.куће са Дафином и Јездом и све ми је јасно. Дакле, недостатак информације.

Што се тиче покетања приватног бизниса, ја сам потпуно сагласан са том идејом, и верујем да је то много боље него чекати неку плату од неког послодавца. Ја само питам, шта у случају спречености за рад? Ко ће тада да надокнади губитке? Значи, не везујем се сада за осигурање, можда постоји и неки други модел. Који?

Ово што сам болдовао је, рекао бих, суштина.

Не мора нико да се осигура. То није обавезно. Али изгледа да у Србији је све контра, па добар број оних који не могу да се осигурају, траже своју полису.

Mislim da imas na ovoj temi agenta jedne od spomenutih kuca,ali taj ti je posao uzaludan,jer znas i sam da te on nece odgovarati nego nagovarati da utrcis sa parama.
Iz mog ugla,posto sam sa suprugom usao u taj glupi dil sa njima,mogu ti reci da sam pogazio jedno od svojih osnovnih,nepisanih pravila,a glasi,,Mojim parama upravljam samo ja i niko drugi!".No,oni me nisu vukli za usi,a posto mogu da placam mesecnu ratu,neka ostane na ovom ,da se svaka skola placa.Njihov agent nam nije objasnio usmenim purem bas sve cake tog sporazuma,a kasnije smo iz stampe videli da postoje mnogo bolje osiguravajuce kuce.Nasa je greska,ponavl;jam,trebao sam da vidim na poledjini zadnje strane ugovora ,otkupnu tabelu,tada sigurno ne bi usao ni u ludilu u dil sa njima.Imas ovde dosta postova koji govore slicno mom,pa ih procitaj i prebroj,koliko je negativnih,a koliko pozitivnih stavova.

Не осећам се прозваним, али знам да знам много више од вас о осигурању :)

Не знам где си осигуран, што и није битно уопште, али бих волео да видим твоју реакцију када будеш добио твој новац по истеку осигурања!

Опет о табелама...па да си рекао да не планираш да штедиш 10, 15 и више година, и можда пожелиш да подигнеш свој новац у сваком тренутку, нико ти од саветника из осигурања не би препоручио осигурање, већ банку. По страни сада које бенефите имаш у банци а које у осигурању. Ако се бавиш бизнисом и економијом, знаш ваљда да уговор обавезује обе стране на поштовање рокова.

Jos nesto, Allianz je najveca osiguravajuca kuca na svetu:) (da bi se malo bolje razumelo sta se zove moc, treba pogledati akcionare i "one" koji "kontrolisu" trziste. Primer: Allianz, Daimler Benz, Deutsche Bank, isti akcionari od sve tri Firme=jedna te ista Firma:rtfm:). Ali, cela prica je jos mnogo...komplikovanija :think:

Па познато је да све долази са трулог запада. И мобилни телефони, и компјутери, и кредитне картице...и још много тога. Али ми то користимо, и задовољни смо тиме.

Заборавио си да кажеш да у прве три године, новац иде на реосигурање. То је много битније за клијента. Радници су плаћени од стране компаније за коју раде, а не од од уплаћене премије.

Зато што, и ако си запослен у јакој државној фирми, нећеш имати пензију која ће ти бити довољна за месец дана живота.

"сви који су рођени после 1945. примаће социјалну помоћ"

рече неко некад...

Колико ја знам, у Србији, они који плаћају животно осигурање плаћају мањи порез 25%. Е сад, да ли је то ступило на снагу, или ће тек ступити до краја године, нисам сигуран, али да се проверити.
Послодавци су обавезни, по закону, да осигурају своје раднике. Годишња премија по раднику је негде око 1000 динара.

Back