Evo nesto o osiguranjima (mislim na riziko i zivotna, koja su dugorocna) od mene

.
Osiguranja dolaze sa Zapada (znaci, nismo ih mi izmislili), imaju svoju prednost za ljude koji nisu sposobni da se samokontrolisu i da idu u privatnost. Zadnjih 30-etak godina su jako
aktuelna i prodavana na Zapadu iz dva razloga, jedan je, da ljudi koji jako puno zaradjuju, mogu da "zaobidju" fiskus (porez), jer novac koji je ulozen za dugorocno osiguranje se vodi kao "investicija", znaci, ulozeni novac je
izdatak koji je posle deset godina, slobodan poreza (pored male rendite, 100% zadrzanog poreza, znaci, bogat postaje jos bogatiji). Naravno, sirotinja je uvek
gledala kako investira bogat, tako da je ideja potpuno "upalila. Vremenski je to "procurelo" u javnosti, pocelo je i oporezivanje "takvog" novca ali se uvek "nadje" nova verzija, koja ostaje neoporezovana. Krajem proslog i pocetkom ovog veka se pokazalo, da "investicije" novca osiguranja u riskantne berzanske spekulacije dovode do gubljenja poverenja (milioni "investitora", dakle, malih ulagaca, su izgubili vecinu svoje "stednje") a i ogromna masa fuzioniranja razlicitih kuca (Banke i osigugaranja) kao i "pritisak" politike (inace, politicari su pretezno lobisti industrije i banki-osiguranja), dolazi do stvanja nove "svesti" i
progledavanja tih istih politicara da "penzije" vise nema za 10-15 godina, znaci, nove puteve (Americki model) pronaci.

Ovo...drugo. Da, oni koji su "samo" zaposljeni i rade za platu (posto moraju uplacivati penziju a nece je dobiti) preporucljivo je, da uplacuju osiguranje. Uslov je (da bi imali nesto od toga) da traje sto duze (od10 godina na vise), jer prvih 3-5 godina idu za provizije i kostanja njihovih ponudioca, maklera. Premije ce biti isplacene po isteku ugovora (pretezno drzava stoji iza toga).
Jos nesto, Allianz je najveca osiguravajuca kuca na svetu

(da bi se malo bolje razumelo sta se zove moc, treba pogledati akcionare i "one" koji "kontrolisu" trziste. Primer: Allianz, Daimler Benz, Deutsche Bank, isti akcionari od sve tri Firme=jedna te ista Firma

). Ali, cela prica je jos mnogo...komplikovanija