ZIVOTNO OSIGURANJE

• Začetnik teme Začetnik teme XS777
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ма имам ја 68 полиса, али зар је то битно?

Зар у Србији човек не може нешто да зна? :think:

Moze, moze, naravno, to je cak i pozeljno, ali ne moze da brani grcevito nesto za sta ne zna kako funkcionise niti ima odgovore na pitanja koja mu neko, ko o tome ne zna puno, postavi.Zato mi je izgledalo da si agent osiguranja, oni svi odreda imaju takav nastup.

Poslednja izmena:
Moze, moze, naravno, to je cak i pozeljno, ali ne moze da brani grcevito nesto za sta ne zna kako funkcionise niti ima odgovore na pitanja koja mu neko, ko o tome ne zna puno, postavi.Zato mi je izgledalo da si agent osiguranja, oni svi odreda imaju takav nastup.

Знам како функционише осигурање.:)
Људи у Србији су пуни предрасуда, и само траже изговоре за све.

Poceo sam da radim u osiguranju pa me interesuje kakva su vasa misljenja o osiguranju uopsteno.
Hvala unapred. :)

:)
Па очекуј бомбардовање, одбијање, неразумевање и још много тога негативног. Наравно, има разумних људи који на то гледају сасвим нормално, али већина још ништа не зна о овој области.

Много среће и само напред ;)

(да ти не дође комшија сутра па да каже "јесам ти рек`о..." ) :mrgreen:

Hvala na podrsci.
Znao sam da je znanje o ovoj temi slabo, jer sam i ja imao predrasude o osiguranju, do pre mesec dana.
Ali tek kad covek sazna sta je osiguranje, moze da razmisli da li mu je i potrebno.
Vec sam se osigurao jer sam shvatio znacaj svega toga.
Posao sam traio 2 godine, bio i volonter 9 meseci, svi obecavaju, ali posla nigde. Od izbora do zibora, direkori se menjaju, ne zna se ko pije a ko placa.
Prva firma na koju sam naleteo , a da mi ne treba iskustvo, niti veza niti bilo sta sem truda, ucenja volje zelje i entuzijazma, je bila osiguravajuca kuca za koju radim. Ne zelim da kazem njeno ime, jer necu nikoga da reklamiram. Nisam zato poceo da pisem na ovu temu.
Ako ima nekog ko se bavi osiguranjem, - Sta mislite, koji je najbolji nacin za podizanje svesti ljudi o znacaju osiguranje?

- Sta mislite, koji je najbolji nacin za podizanje svesti ljudi o znacaju osiguranje?

Разговор са људима, са онима који желе да разговарају. Са онима "који све знају" те заобиђи. Они ће ти се сами јавити кад схвате да не знају ништа ;)

Pa zar nije veliki broj onih koji hoce da razgovaraju o osiguranju, vec osigurano?
Ja bas mislim da treba nauciti one koji ne znaju da bi i oni poceli da misle u tom pravcu.
Najveci broj ljudi nema poverenja u drzavu, u osiguranja i sve vide kao prevaru.
Razumem da se svasta desavalo 1990 tih, ali bre proslo je dosta od tada, mnoge stvari su se promenile, mnoge tek treba da se menjaju. Zar ne treba polako da se vraca poverenje u osiguranja, kao sto je to slucaj sa bankama.
95% stednje u srbiji, je u bankama, ostatak je u osiguranju i ostalim fondovima...
70% stednje u razvijenim drzavama sveta je u osiguranjima, ostatak je u bankama i fondovima.
Dakle jasno je kako stoje stvari u razvijenim zemljama.

Da ne citam sve sto ste pisali, konkretno, zanima me osiguranje nekretnine, 32 m2 poslovnog prostora i 32 m2 stambenog prostora, centar prva zona, gradnja stara oko 150 godina u funkciji. Osiguranje bi trebalo da bude od pozara, elementarnih nepogoda i sl. Koliko bi to kostalo. Znaci samo osiguranje nekretnine, pretpostavljam da tu spadaju i instalacije, a ne i namestaja ,masina i robe koja se nalazi tamo.

Pa zar nije veliki broj onih koji hoce da razgovaraju o osiguranju, vec osigurano?

Није :) многи би причали на ту тему, али док не избаце из главе Дафину и Језду, тешко..посебно што има оних који на спомен пара мењају тему и "немају времена сада..." :D

Da ne citam sve sto ste pisali, konkretno, zanima me osiguranje nekretnine, 32 m2 poslovnog prostora i 32 m2 stambenog prostora, centar prva zona, gradnja stara oko 150 godina u funkciji. Osiguranje bi trebalo da bude od pozara, elementarnih nepogoda i sl. Koliko bi to kostalo. Znaci samo osiguranje nekretnine, pretpostavljam da tu spadaju i instalacije, a ne i namestaja ,masina i robe koja se nalazi tamo.

Уффф 150 година старо :think: не знам да ли ће неко хтети да узме у осигурање..не знам, провери..
Оно што је сигурно, стамбени и пословни простор не могу под исту полису. Код осигурања објекта, обавезно је осигурање од пожара. Остало, излив воде из инсталација, провална крађа и разбојништво, од непогода.....сама креираш програм у сарадњи са саветником из осигуравајуће куће за коју се определиш. Иначе, на основу квадратуре објекта се обрачунава премија од ризика који су ти потребни, а 32м2 не би требало да буде више од 20.000 годишње. Кажем опет, зависи који ризици буду били укључени. :)

Bitna cinjenica je da li se poslovni prostor ili stambeni prostor nalazi u blizini skladište lako zapaljivog materijala? (Na udaljenosti manjoj od 20 metara od objekata u kojima se nalazi lako zapaljiv materijal, kao što su boje, lakovi, seno, gume i sl.)?
Druga cinjenica je vrednost nameštaja i stvari u vašem domu (u EUR).
Ako pretpostavimo da u blizini nema skladista lako zapaljivog materijala, i da je vrednost u stanu oko 3200 eur onda:
Osigurani rizici Vrsta paketa i sume osiguranja (EUR)
Osnovni Prošireni Komforni VIP
požar i požarni rizici * 19.200,00 19.200,00 19.200,00 19.200,00
izliv vode iz instalacija 0,00 1.000,00 1.000,00 1.000,00
lom stakla 0,00 0,00 192,00 192,00
odgovornost iz posedovanja građ. objekta 0,00 0,00 0,00 960,00
Godišnja premija 8,64 14,40 22,08 30,72

* Požar i požarni rizici obuhvataju:
Požar, udar groma, eksplozija, oluja, grad, pad letilica, manifestacije i demonstracije.
Dakle ovo su opcije za stan.
Za poslovni prosto jer potpuno isto.
Dakle ako izaberete Vip paket za oba objekta to ukupno kosta = 61,44 eur godisnje.
Za detaljnije informacije mozete posetiti sajt neke osiguravajuce kuce, ili otici licno u filijalu.
Podatke koji sam naveo su samo informativnog karaktera.
Poz

Није моје да се мешам, али са овим коефицијентима уносиш забуну код оних који нису упућени у осигурање ;) прво теорија па тек онда бројке ;)

мали савет за будуће послове ;)

Da, ali Dafina i Jezda su proslost. I sa nemcima i sa amerima smo ratovali, pre 10 godina, pa sad "saradjujemo", samo sto nismo usli u NATO.

Да, али кога једном змија уједе, тај се и гуштера плаши. Тешко ће да промени мишљене неко ко је тамо оставио хиљаде и хиљаде марака. Посебно онај ко је рођен сумњичав. Штета је само што ће им се то неповерење обити касније у главу...

Bitna cinjenica je da li se poslovni prostor ili stambeni prostor nalazi u blizini skladište lako zapaljivog materijala? (Na udaljenosti manjoj od 20 metara od objekata u kojima se nalazi lako zapaljiv materijal, kao što su boje, lakovi, seno, gume i sl.)?
Druga cinjenica je vrednost nameštaja i stvari u vašem domu (u EUR).
Ako pretpostavimo da u blizini nema skladista lako zapaljivog materijala, i da je vrednost u stanu oko 3200 eur onda:
Osigurani rizici Vrsta paketa i sume osiguranja (EUR)
Osnovni Prošireni Komforni VIP
požar i požarni rizici * 19.200,00 19.200,00 19.200,00 19.200,00
izliv vode iz instalacija 0,00 1.000,00 1.000,00 1.000,00
lom stakla 0,00 0,00 192,00 192,00
odgovornost iz posedovanja građ. objekta 0,00 0,00 0,00 960,00
Godišnja premija 8,64 14,40 22,08 30,72

* Požar i požarni rizici obuhvataju:
Požar, udar groma, eksplozija, oluja, grad, pad letilica, manifestacije i demonstracije.
Dakle ovo su opcije za stan.
Za poslovni prosto jer potpuno isto.
Dakle ako izaberete Vip paket za oba objekta to ukupno kosta = 61,44 eur godisnje.
Za detaljnije informacije mozete posetiti sajt neke osiguravajuce kuce, ili otici licno u filijalu.
Podatke koji sam naveo su samo informativnog karaktera.
Poz

Hvala, otprilike me je tako nesto zanimalo, inace bez obzira na starost, to je lokal i stan u centru grada u pesackoj zoni i pristojnom stanju i funkciji. Da li je neophodno da je sve legalizovano jer je postupak u procesu, a kako stvari stoje...bice jos neko vreme

I da dopunim pitanje...ako se nesto, ne daj Boze desi, koju vrednost ja mogu da potrazujem za , opet kazem , ne daj Boze kompletnu stetu ?
Nemam nikakve namere da brljam sa osiguranjem, nego, prijateljima nedavno izgorela kuca koja nije bila osigurana pa se poplasih i shvatih da su to stvari koje mogu svima da se dese.

Hvala, otprilike me je tako nesto zanimalo, inace bez obzira na starost, to je lokal i stan u centru grada u pesackoj zoni i pristojnom stanju i funkciji. Da li je neophodno da je sve legalizovano jer je postupak u procesu, a kako stvari stoje...bice jos neko vreme

За осигурање није потребно да је објекат легализован.

I da dopunim pitanje...ako se nesto, ne daj Boze desi, koju vrednost ja mogu da potrazujem za , opet kazem , ne daj Boze kompletnu stetu ?
Nemam nikakve namere da brljam sa osiguranjem, nego, prijateljima nedavno izgorela kuca koja nije bila osigurana pa se poplasih i shvatih da su to stvari koje mogu svima da se dese.

Потражујеш у вредности на коју си осигурана. Када будеш склопила уговор, видећеш на коју суму осигурања ти је покривен ризик. Такве ствари се раде на цео износ и на "први ризик". Мој савет је да урадиш осгурање објекта на цео износ, да сутра, недајбоже, не буде процена, по колико, па толико.. итд.

У сваком случају, саветник ће ти све то потанко објаснити, а када будеш урадила, јави да видимо, да ли те је преварио ;)

Moji kumovi su osigurali kod Dunava ugostiteljski objekat u potpunosti koji je izgoreo posle nekih 5 godina od dana kad su zapoceli da placaju ogromnu premiju osiguranja i dan danas nisu dobili ni dinara a treba da im se isplati steta od 400.000 evra.
Dunav se izvlaci i stalno odgadjaju isplatu izmisljaju kojestarije ljudi su morali da idu i na detektor lazi, ispitivali su ih inspektori i kojestarije su se desavale sve u cilju da im se ne isplati odsteta cak su isli dotle da su im i mafijasi pretili da ne traze odstetu.od Dunava..e pa sad vi osigurajte nesto i nadajte se da ce vam se to isplatiti.

Moji kumovi su osigurali kod Dunava ugostiteljski objekat u potpunosti koji je izgoreo posle nekih 5 godina od dana kad su zapoceli da placaju ogromnu premiju osiguranja i dan danas nisu dobili ni dinara a treba da im se isplati steta od 400.000 evra.
Dunav se izvlaci i stalno odgadjaju isplatu izmisljaju kojestarije ljudi su morali da idu i na detektor lazi, ispitivali su ih inspektori i kojestarije su se desavale sve u cilju da im se ne isplati odsteta cak su isli dotle da su im i mafijasi pretili da ne traze odstetu.od Dunava..e pa sad vi osigurajte nesto i nadajte se da ce vam se to isplatiti.
Auuuuuu, e toga se plasim...a kako stoje stvari sa stranim osiguravajucim kucama, da li ikad neko uspeo negde da naplati osiguranje i za koji period :eek:

Е то је Дунав осигурање. Државна(још увек) осигуравајућа кућа локалног карактера. Такве ствари су логичне. Свакако их треба притиснути за исплату штете.
И не треба генерализовати на основу појединачног случаја.

Auuuuuu, e toga se plasim...a kako stoje stvari sa stranim osiguravajucim kucama, da li ikad neko uspeo negde da naplati osiguranje i za koji period :eek:

Са странцима је друга прича. Они не уједају руку која их храни ;)

Back