Zivot

Isus je u prvom veku pokazao i dokazao da je moguce
vracanje osobe u zivot i njenog tela.
aj da kazemo da se to desilo, desilo se nakon par dana...i ako sam dobro razumeo ti me ispravi u istom telu u kome je i preminuo.
ali ponavljam pitanje..kako ce izgledati vaskrsli?
ti pricas o idelanom telu a realno nemas pojam sta to znaci.

jel ce svi izgledati isto kao kad su preminuli ili ce svi izgledati isto kao klonovi..?
nemas odgovor ni gde ces ih smestiti..ovde pricaju neke glooposti o prosirenju planete na kosmos :D
da li ce biti sterilni i zatovren eko sistem ili ce moci da se oplodjavaju i da radjaju?
sta ce jesti?
jel ce biti gladnih u africi?
jel ce biti afrike?

ceo koncept vakresenja je da bi ljudima bilo lakse kad neko umre ili kad oni budu odlazili, nada da ce se vratiti..
ali realno, niko se nigde ne vraca..odes i nema te..kraj..prah...

Da,upravo sam s tim poentirao na kraju - da se sve sto sam naveo direktno zavisi od nasu ( moju) veru u Boga i to su okviri u koji se sve to desava.
Da bi se pravilno brinuo za moje zdravlje ja trebam voljeti svoj zivot a takodje i postovati ga kao dar od Stvoritelja.
Da bi postovao Stvoritelja ja trebam znati Ko je On i kakav je Njegov odnos sa mnom.
Ako vec istrazujem u tom prtavcu doci cu do spoznaje da me On neizmerno ljubi ali da to isto ocekuje od mene - da ljubim Oca i Njegovog Sina Isusa Hrista..
A kad vec razmisljam u tom pravcu,ne mogu a de ne sretnem Isusovog saveta kako se uopste manifestuje ljubav prema Bogu i u tom kontekstu - ljubav prema Njemu.
A kad smo kod ljubavi,nas odnos sa bliznjima je takodje bitan aspekat koji zadirte duboku u nasu duhovnost a tu je i ljubav prema bacnom partneru...i tu je opet ono zasto bas s njom/s njim kad je on/ona ponekad vakva,takva,onakva a vidi onu malu koja ne samo sto nije takva nego je jos i puna s ovim,onim i t.d.
Kao sto se jasno vidi,sve se ovo definitivno treba desavati u okvirima hriscanskih standardi kako bi mogli izvlaciti maksimum od naseg zivota u svakom nasem danu na zemlji koji nam Bog daje.
Da, ja sam samo dopunila mojim stavom.
Da, tako je, trebamo brinuti za nase fizicko i mentalno zravlje ako volimo zivot i Boga - davoca zivota.
Tacno tako, da bi postovli Stvoritelja trebamo znati o njemu i zato i istrazujemo Bozju rec.
Da saznajemo iz Biblije i st aon ocekuje od nas - da volimo Boga, njgovog Sina Isusa Hrista
i ljude...i ljubav prema bliznjima zadire u nasu duhovnost...

aj da kazemo da se to desilo, desilo se nakon par dana...i ako sam dobro razumeo ti me ispravi u istom telu u kome je i preminuo.
ali ponavljam pitanje..kako ce izgledati vaskrsli?
ti pricas o idelanom telu a realno nemas pojam sta to znaci.

jel ce svi izgledati isto kao kad su preminuli ili ce svi izgledati isto kao klonovi..?
nemas odgovor ni gde ces ih smestiti..ovde pricaju neke glooposti o prosirenju planete na kosmos :D
da li ce biti sterilni i zatovren eko sistem ili ce moci da se oplodjavaju i da radjaju?
sta ce jesti?
jel ce biti gladnih u africi?
jel ce biti afrike?

ceo koncept vakresenja je da bi ljudima bilo lakse kad neko umre ili kad oni budu odlazili, nada da ce se vratiti..
ali realno, niko se nigde ne vraca..odes i nema te..kraj..prah...
Da uskrsenje sad ce se desavati u buducnosti.
Isus je u prvom veku vaksrsavao tek umrle u istom telu
ali u buducnosti posto se ceka na sveopste vaskrsavanje na Zemlji
Vakrsavace Bog istu osobu - a stvarace novo savrseno telo - isti dnk
izgledace slicno jer ce imati savrsenstvo u buducnosti - znaci bez deformiteta
Bog zna gde ce ih smestiti
i kako ce izgledati tak novi svet nemamo o tome jos uvek informacije

isus je u 1 veku vaskrsavao mrtve i time dao dokaz da je to moguce.
Bilo j e ocevidaca i istoricari tog vremena su to zabelezili
a tvoje je da li ces u to verovati ili ne.
ja ti zelim da to dozivis i da se uveris :)

A tvoj stav prema vecnom zivotu?

Da li volis, cenis zivot?

Zivot je sam po svojoj prirodi vecan.
Hm. Preživeti se mora.

Trebao sam nekoliko puta da stradam.
Iako se pitam znam da se ne pitam.

Da. Život je sada. A sve ostalo je neživo. Druga dimenzija postojanja, bila saživljena prošlost ili sanjana budućnost.

Isus je bio buntovnik. Hteo je da bude i bog. Postao je žrtveni jarac. A proizvelo je sve što se za života i bunio.
Hrist(os) je ideal.

Hm. Preživeti se mora.

Trebao sam nekoliko puta da stradam.
Iako se pitam znam da se ne pitam.

Da. Život je sada. A sve ostalo je neživo. Druga dimenzija postojanja, bila preživljena prošlost ili sanjana budućnost.

Isus je bio buntovnik. Hteo je da bude i bog. Postao je žrtveni jarac. A proizvelo je sve što se za života i bunio.
Ne mora se, ocigledno zelis.

Zivot je sada to da.

A Isus je Bozji Sin i nije nikada ni hteo da byde Bog, dao je svoj zemaljski zivot
da bi nas otkupio od greha i smrti
a inace je duhovno Bozje stvorenje i sad je ziv na nebu kao Kralj Bozje vladavine

Niko ne moze predvideti ko ce se roditi, bioloski su tu otac i majka, ali verovatnoca da se rodis bas ti je jako blizu 0, tako da
to da se bas ti rodis je pravo cudo. Iz tog razloga je svaki zivot dragocen, posto je unikatan...
знам причу да од милион спермића баш твој закачи јајник је равно чуду. Такође, то нема везе са Богом. Не треба ићи у фанатизам.

Ne mora se, ocigledno zelis.

Zivot je sada to da.

A Isus je Bozji Sin i nije nikada ni hteo da byde Bog, dao je svoj zemaljski zivot
da bi nas otkupio od greha i smrti
a inace je duhovno Bozje stvorenje i sad je ziv na nebu kao Kralj Bozje vladavine
Nije ga dao.
Oduzeo mu ga je i bog(viša sila), i tadašnji sistem ubeđenja i verovanja protiv kojih je bio.

Ti ne možeš protiv sebe. Tako nije ni on mogao(njegov životni put mu je bio takav). Iako bi mu danas pomogli, ne bi ga razapeli već mu dali pomoć(lekove, izolaciju, tretman) da se sabere...

Možda. Ja ne verujem u te budalaštine, da je neko veće dete od nekog drugog. A još manje da je Kralj. Da je zaista kralj živeli bi kako je on propovedao a ne kako živimo hiljadama godina.

Tesla i ljudi poput njega su veći bogovi za mene. Iako su i oni gubili kompas...

Ti ne možeš protiv sebe. Tako nije ni on mogao(njegov životni put mu je bio takav). Iako bi mu danas pomogli, ne bi ga razapeli već mu dali pomoć(lekove, izolaciju, tretman)...
Upravo tako, tvrdnje koje je postavljao, bi ga odvele tamo dozivotno, ukoliko ne porekne. To sam na svojoj kozi doziveo...

Nije ga dao.
Oduzeo mu ga je i bog(viša sila), i tadašnji sistem ubeđenja i verovanja protiv kojih je bio.

Ti ne možeš protiv sebe. Tako nije ni on mogao(njegov životni put mu je bio takav). Iako bi mu danas pomogli, ne bi ga razapeli već mu dali pomoć(lekove, izolaciju, tretman)...

Možda. Ja ne verujem u te budalaštine, da je neko veće dete od nekog drugog. A još manje da je Kralj. Da je zaista kralj živeli bi kako je on propovedao a ne kako živimo hiljadama godina.

Tesla i ljudi poput njega su veći bogovi za mene. Iako su i oni gubili kompas...
Tebi je Bozja rec budalastina?
jel vidis sta ti pises
Bozja nemera je da da zivot Isusa za nas.

„Jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Hrist Isus, koji je dao sebe kao odgovarajući otkup za sve - što treba da bude posvedočeno u svoje vreme“ (1. Timoteju 2:5, 6, NS).

Poslednja izmena:
Niko ne moze predvideti ko ce se roditi, bioloski su tu otac i majka, ali verovatnoca da se rodis bas ti je jako blizu 0, tako da
to da se bas ti rodis je pravo cudo. Iz tog razloga je svaki zivot dragocen, posto je unikatan...
Da zivot je cudo, i samo Bog moze da stvara zivot.
Jer je jedino on stvoritelj.

Da čak ni klonovi...

Iako smo svi klonovi.
Neki i klovnovi. Tj klovnovi su oni koje klonovi puste da budu malo veći klonovi tj klovnovi.

Uradih DNK test. 91% balkanac... hm..
Geografski određuju genetiku...

Čekam rasististički svet, nacionalistički je dosadio. Ali to je sledeći korak razvoja naših suštinskih podeljenosti...Smanjuje se barem...

Da čak ni klonovi...

Iako smo svi klonovi.
Neki i klovnovi. Tj klovnovi su oni koje klonovi puste da budu malo veći klonovi tj klovnovi.

Uradih DNK test. 91% balkanac... hm..
Geografski određuju genetiku...

Čekam rasististički svet, nacionalistički je dosadio. Ali to je sledeći korak razvoja naših suštinskih podeljenosti...Smanjuje se barem...
dnk ne odredjuje dusu, ona je unikatna. Brat i ja od iste majke i oca, isto vaspitanje, a potpuno drugacije osobe...

Back