Zivot

Jovan 3

. 14 I kao što je Mojsije u pustinji podigao zmiju na stub,+ tako i Sin čovečji mora biti podignut,+

15 da bi svako ko veruje u njega imao večni život.+

16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,+ da niko ko veruje* u njega ne bude uništen, nego da ima večni život.+

17 Jer Bog nije poslao svog Sina u svet da on osudi svet, nego da se svet spase preko njega.+ 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen.+ Ko ne veruje, već je osuđen, jer nije verovao u jedinorođenog Božjeg Sina*.+
19 A ovo je osnova za osudu: svetlost je došla u svet,+ ali ljudi su voleli tamu, a ne svetlost, jer su im dela bila zla.
20 Jer ko čini zlo, mrzi svetlost i ne prilazi svetlosti, da se njegova dela ne bi razotkrila.
21 Ali ko čini ono što je ispravno, prilazi svetlosti+ da bi se videlo da su njegova dela u skladu s Božjom voljom.“

Jovan 3

. 14 I kao što je Mojsije u pustinji podigao zmiju na stub,+ tako i Sin čovečji mora biti podignut,+

15 da bi svako ko veruje u njega imao večni život.+

16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,+ da niko ko veruje* u njega ne bude uništen, nego da ima večni život.+

17 Jer Bog nije poslao svog Sina u svet da on osudi svet, nego da se svet spase preko njega.+ 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen.+ Ko ne veruje, već je osuđen, jer nije verovao u jedinorođenog Božjeg Sina*.+
19 A ovo je osnova za osudu: svetlost je došla u svet,+ ali ljudi su voleli tamu, a ne svetlost, jer su im dela bila zla.
20 Jer ko čini zlo, mrzi svetlost i ne prilazi svetlosti, da se njegova dela ne bi razotkrila.
21 Ali ko čini ono što je ispravno, prilazi svetlosti+ da bi se videlo da su njegova dela u skladu s Božjom voljom.“
Ja bih voleo da sam Mojsijev ali nisam...

Ti si Hristova...

A opet bog nije ni Mojsijev ni Isusov ni Muhamedov nego je samo Bog.

Bog kao davalac zivota nas poziva da budemo sto blizi njemu
Da budemo sveti kao sto je on svet,
Da budemo sto blize Bogu u osobinama i delima.

Da razvijamo plodove duha

Galatima 5:22
22 A plod duha je: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, ljubaznost,* dobrota,* vera,
23 blagost, samosavladavanje. Protiv toga nema zakona.

Takva duhovnost nam omogucava da budemo srecni vec danas.

Došla su „naročito teška vremena“, baš kao što je Biblija i prorekla da će biti „u poslednjim danima“ ovog užasnog sveta (2. Timoteju 3:1).

Poslednji dani će se završiti kad dođe dan „suda i uništenja bezbožnika“ (2. Petrova 3:3, 7).

Ali ljudi koji vole Boga preživeće uništenje i dobiće „večni život“ (Matej 25:46).

46 I ovi će otići u večnu smrt,a a pravednici će dobiti večni život.“b

Isus je došao da „svoj život da kao otkupninu za mnoge“. (Marko 10:45)

Milioni drugih će imati priliku da dobiju večni život kada uskrsnu.
Isus je pokazao da je uskrsenje moguće kada je bio u gradu Nainu. On se sažalio na jednu udovicu i vratio u život njenog sina jedinca (Luka 7:11-15).

Takođe, apostol Pavle je rekao: „Imam nadu [...] da će Bog uskrsnuti i pravednike i nepravednike.“ Bog je pokazao koliko mnogo voli ljude time što im je dao tu čvrstu nadu (Dela apostolska 24:15).

Milijarde ljudi se mogu nadati večnom životu. Biblija kaže: „Pravednici će posedovati zemlju, i zauvek će na njoj živeti“ (Psalam 37:29).

Tada će doživeti ispunjenje reči koje je apostol Pavle zapisao pre oko 2 000 godina, a koje glase: „Smrti, gde je tvoja pobeda? Smrti, gde je tvoj žalac?“

(1. Korinćanima 15:55). Smrt, čovekov neprijatelj, konačno će biti pobeđena!

šetam se ja po istom, i završim na krovu, poput parka. I na jednom kraju pa na drugom. Nisam imao vremena da zaista idem u posetu Hong Kongu pa sam sišao malo sa broda.
I na tom drugom kraju sedi neka devojka, ja kažem haj i ona ljubazno uzvrati. Pričasmo kratko i onda mi kaže da će doći njena prijateljica. Do tad mi nije rekla zašto je tu, ukrajinskog porekla mlada žena, i kad je došla devojka kineskog porekla rekla mi da su Jehovini Svedoci...
I ono najaviše armagedon u maju 2020.
Nesto kratko smo razmenjivali email poruke, dok sam bio kući u karantinu, kineskinja i ja. Sestre...
I tad sam pričao slično kao i sada...
Do tada pre nisam pričao sa JS. Par puta tokom života su prilazili ali sam rekao da produže, ljibazno da me ne zanima.

Što si ti postala JS? Šta te je nanelo?
Pusti istinu(malo se razlikuje pravoslavna, katolička, protestanstska, ili jehovine sekte)... što si rekla da?

šetam se ja po istom, i završim na krovu, poput parka. I na jednom kraju pa na drugom. Nisam imao vremena da zaista idem u posetu Hong Kongu pa sam sišao malo sa broda.
I na tom drugom kraju sedi neka devojka, ja kažem haj i ona ljubazno uzvrati. Pričasmo kratko i onda mi kaže da će doći njena prijateljica. Do tad mi nije rekla zašto je tu, ukrajinskog porekla mlada žena, i kad je došla devojka kineskog porekla rekla mi da su Jehovini Svedoci...
I ono najaviše armagedon u maju 2020.
Nesto kratko smo razmenjivali email poruke, dok sam bio kući u karantinu, kineskinja i ja. Sestre...
I tad sam pričao slično kao i sada...
Do tada pre nisam pričao sa JS. Par puta tokom života su prilazili ali sam rekao da produže, ljibazno da me ne zanima.

Što si ti postala JS? Šta te je nanelo?
Pusti istinu(malo se razlikuje pravoslavna, katolička, protestanstska, ili jehovine sekte)... što si rekla da?
Cudno mi je nesto u toj prici jer JS ne najavljuju Armagedon.

Biblijska istina me je navela.
Proucavajuci Bibliju saznala sam istinu.

46 I ovi će otići u večnu smrt,a a pravednici će dobiti večni život.“b
Нема говора ни о каквог вечној смрти овде.
καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.
κόλασιν - казна, болна нелагода, мучење

Објашњено детаљније овде.

Нема говора ни о каквог вечној смрти овде.

κόλασιν - казна, болна нелагода, мучење

Објашњено детаљније овде.
Zao mi je imas pogresan prevod
ja sam iznela tacno kako je :)
Postoji konacna smrt ili vecna - unistenje
ocigledno ne znas sta znace ti sinonimi

2. Petrova 2:9

9 Dakle, Jehova* zna kako da ljude koji su mu odani izbavi iz kušnje,a a zna i kako da nepravedne ljude sačuva za dan suda da budu uništeni,b

eto to ti je vecna smrt ili druga smrt - unistenje

pa kazna je unistenje
dakle nauci sta su sinonimi i smisao napisanog gledaj

2. Petrova 2:9 objasnjava taj stih

Poslednja izmena:

Back