Život u Kanadi - pitanja i odgovori

Objasni mi tvoju logiku, na primer Canada Post ce otpustiti 8000 zaposlenih, oni su svi mladi i naci ce nove poslove u meku i burger kingu ? Ili ovi iz CBC gde ce tih 600 otpustenih svi u mek ?

jao, jeste... uvek se otpustaju oni nize u lancu ishrane!

ponekad, ako si bas kreten ces ostati bez fotelje

U principu, stvar je uzasno jednostavna... svako misli samo na sebe i nece da otpusta ljude koji mu drze stolicu

Па хакери шта може да се дешава? Они који су olinje радили своју таксу у том периоду њих 900 је надрљало. Као да хакера и вируса нема нигде. Једино што су ови споро уочили "само" после двге године:-). Али није пријатно то стоји.
Зајебанција и бирократија су овде шоу на жалост.

Da li je neko (ili zna nekog ko je) dovodio kucne ljubimce (konkretno pas je u pitanju) sa sobom? Koliko je komplikovana procedura? Na gc.ca sam nasao samo da mora biti vakcinisan u zadnjih god dana, ali pretpostavljam da postoji jos stvari, vezane za let, papirologiju i sl. Bilo kakav savet, iskustvo su dobrodosli.

Da li je neko (ili zna nekog ko je) dovodio kucne ljubimce (konkretno pas je u pitanju) sa sobom? Koliko je komplikovana procedura? Na gc.ca sam nasao samo da mora biti vakcinisan u zadnjih god dana, ali pretpostavljam da postoji jos stvari, vezane za let, papirologiju i sl. Bilo kakav savet, iskustvo su dobrodosli.

potvrda da je vakcinisan od besnila, mora da bude cipovan
Ako je stene do nekoliko meseci (ne znam tacno) ne mora vakcina

do 8kg Lufthansa dozvoljava psa u kabinu (unapred se rezervise mesto), placa se i karta za psa
veci psi dole u kargo, ali ne znam nista o tome

mi nismo imali nikakvih problema u dolasku, samo vakcinacija i mikrocip

Pozdrav svima...

završavam fakultet pa bi još malo radio ovdje u struci...a nakon toga bi rado volio u Kanadu ( kao i svi ovdje :D) po zanimanju sam inženjer strojarstva (mechanical engineer)...

prepostavljam da je situacija ok s time...

ako ima tko saznanja kako najlakše proći s time, kako ide priznavannje i rad kod njig, koliko sam čitao treba licenca od njihovih inženjera i sl.

prepostavljam Alberta je no. 1, kako je s ostalim dijelovima,nekako bi htio kasnije da zaradim neku lovu u neke toplije krajeve, ontario, manitoba...

hvala unaprijed!

Ja sam upravo dovela moja dva fox terijera u Calgary :), u januaru.
Evo sad sam izvadila njihove papire da vidim šta sve ima:
Nosila sam sa sobom: - pseći pasoš ( sa sve fotografijama unutra),
- potvrdu od veterinara da su vakcinisani protiv besnila i psećih bolesti, da su zdravi, na srpskom i engleskom.
- potvrdu iz Uprave za veterinu - veterinarsko-sanitarno uverenje za pse-ovo sam nosila jer sam se raspitivala i rekli mi da treba

Psi su bili u transporterima u kargo delu, lepo su sve podneli. Ne smeš da ih hraniš nekih pet sati pre leta, ni da im daješ vodu i sve to kad si ih poslednji put hranio i pojio napišeš na papiru koji ti zalepe na transporter. Ja sam letela Lufthansom, kažu da su najbolji za ljubimce, paze ih i gledaju na tom dugom putu. U transporter sam im stavila njihove posude za hranu, ali prazne, njihov peškir i omiljenu igračku. Podrobno su mi sve papire gledali na našem aerodromu, prilikom čekiranja i mora ranije da se stigne jer je to procedura koja traje. U Frankfurtu, gde sam menjala avion nisam ih ni videla ni čula, niti imala ikakva posla oko njih, bili smo čekirani do Calgarija. Na aerodromu u Calgariju su letimično bacili pogled na papire i sažalili se na mene koja sam putovala sama i imala tri ogromna kofera (sin i muž su otišli ranije da nađu smeštaj koji je pet friendly i samo mi slali spiskove šta su zaboravili:) ) i dva transportera sa kučićima!!!! Nisam mogla sama ni da guram dvoja prepuna kolica prtljaga, pa mi je carinik pomagao, samo su me sproveli kroz šalter!
Možda i nije moralo sve toliko, ali sam ja bila mirnija...da mi neka inostrana mica šalteruša ne zatraži još jedan papir, ovako sam imala sve i sve je bilo ok. Savetujem da pozoveš Upravu za veterinu, oni su upućeni i prilično ljubavzni, sve će ti objasniti. Nalaze se blizu Belog dvora.
Nadam se da sam pomogla.

Nikoga da mi odgovori :((((((((

kazi tacno koje ti informacije trebaju!
ne mozes pitati na forumu toliko uopsteno :hocu da idem u Kanadu jel moze neko da mi to sve sazvace...to je vec posao za imigracionog savetnika

ja sam aktivan na ovom forumu jedno 2 godine. mogu da ti garantujem da ako procitas sve moje postove da ces znati 70-80% stvari koje je potrebno da uradis da se "dokopas" Kanade
za ostatak, takozvane cake sta i kako uraditi, javi mi se kad sve iscitas....

moram da kazem da sam malo iznenadjen koliko ljudi ne citaju pazljivo poruke ovde, i ne uspeju da povezu stvari koje bi im doprinele da brze ostvare svoj cilj.
nije da se hvalim ali na osnovu mog iskustva i mojih instrukcija dva clana sa ovog foruma su uspesno imigrirala u Kanadu

S obzirom da mi ovde nismo imigracioni savetnici da svaki put nekom objasnjavamo kompletnu proceduru, prvo uradi domaci zadatak, iscitaj sve, pa se javi

srecno

Znam...pročitah sve...ali pitao sam sledeće...i niko da mi da savet ili preporuku...
Dragi prijatelji, i po neki sapatnik, u sanjanju sna o odlasku u Kanadu, imam neke nedoumice, pa bih voleo da mi, ako je moguće, neko pomogne da nađem pravi smer i način odlaska i ostanka u Kanadi za mene i suprugu.
Naime, supruga je završila engleski jezik i književnost i radi već desetak godina kao nastavnik, do sada, u dve osnovne škole, a ja, tako reći, nisam završio ništa, samo gimnaziju i radio u banci kao client advisor.
Molim vas za preporuke na koji način da odemo tamo i ostanemo, ali samo je jedan uslov, da se ne razdvajamo, tj. ili oboje, bez obzira ko je nosilac, ili ništa.
Hvala unapred.

Mogla bi supruga ove godine da "upadne" na listu sigurno, bas ima prostora za sve! Obavezno proucite zvanicni sajt, posto ona zna engleski verujem da ce se snaci, a ako smatrate da vam treba i dodatna pomoc, uvek postoji opcija da uzmete imigracionog savetnika kojem je posao da vam pomogne da odete u Kanadu pod uslovima koji su za vas najbolji.

Pa, gledali smo ta neka zanimanja i nismo našli ništa približno, a da nije u državnom sektoru, pošto mislim da je tamo nemoguće upasti.
E, sad, taj imigracioni savetnik je u CAD ambasadi, i može se kontaktirati i mejlom, ili...?
Izvinjavam se ako puno pitam.

Ja nisam previse upucen u FSW jer sam dosao u Kanadu preko radne vize.
Ne znam da li po novom pravilu ponuda za posao je obavezna?
Ako nije obavezna, onda nema nikakve veze da li posao je u prvatnom, drzavnom, ili da li uopste ona moze da ga dobije. Za aplikaciju je jedino bitno da se njeno zanimanje (opis duznosti) poklapaju sa onim sto pise na listi zanimanja koja su trazena u Kanadi.

Imigracioni savetnici su nezavisni, nemaju nikakve veze sa ambasadom. Prakticno to su privatne firme koje rade savetovanje i na zalost bogate se na tudjoj muci.
Veroatno neko od clanova ovde je imao kontakte sa njima, pa nek ti posalje kontakt, mada licno mislim da je to cisto bacanje novca

Generalno, nama je potpuno svejedno da li je radna ili iseljenička, bitno je samo da idemo oboje, a mislim da je lakše preko iseljeničke, jer će teško da se desi da nahvatamo posao odavde i ona i ja.
Ne morate oboje da dobijete posao.Dovoljno je da to uradi jedan i ako je posao u NOC 0,A,B drugi dobija open WP,tamo trazi posao za sebe kakav hoce i posle godinu dana rada tamo podnosite za PR.
To je bolje nego ovde da cekate u neivesnosti FSW skoro 2 godine.
Pa zakljuci sam sta ti je ciniti:)

Ako gresim,neka me isprave "Kanadjani"

NOC je mnogima problem;) ali moda i ne mora biti ako se covek dobro informise i organiuje.

Ne obavlja se lekarski za WP,osim mozda za poslove u zdravstvu (ima na zvanicnom saitu)
Za ovu varijntu ne treba lekarski uopste.Ne treba ni IELTS do momenta dok ne apliciras za PR, i to mislim 4(nisam bas sigurna).Treba potvrda o nekaznjavanju i dokaz o iskustvu tj. preporuka poslodavca i Srbije.

Ovo sam saznala ovo na forumu.Nemam iskustva u ovome.

Back