Život u Kanadi - pitanja i odgovori

VELIKO HVALA Vladster Cepes Drakuli , Botexag i 123456789

Na strpljenju , pisanoj reci i otvaranju mojih(i inace buljavih) ociju...
Malo su mi stvari jasnije i cini se da sam presitna riba za tu veliku drzavu .

Shvatio sam da Vas Kanada verovatno ,svesno preplacuje kako bi Vas posle uhvatila
za jajca kreditima ,prodajuci vam drvene barake po 500.000 i vise dolara.

Uvek posle moze poceti smanjivati satnice a kredit ce da kuca li kuca.........

Bravo, upravo tako. Sto je najgore posle 20 godina ta drvena baraka proguta jos masu para zato sto propada 15puta brze, a ti ulazes i ulazes. Sistem te je zarobio, prodao ti daske za debele pare koje se raspadnu taman kad isplatis kompletan kredit.

Molim te, za svoju senilnost (I senilnosti tvoje dece) ne moj da se integrises u tu primitivnu Francusku provinciju. Biti student I turista u Montrealu je super ali zivot je jad I beda. Ako bas moras cenovi stanova nisu skupi (sa razlogom) tako da bih mogla biti blizu centra grada za relativno male pare. Hochelaga, Verdun su na primer skoro u centru a cene su oko $550 - $600 za jednosoban stan.

Koliko se secam ucenje francuskog je besplatno a znam da sam cak I dobijao mesecni cek oko $100 samo zato sto bio prisutan. Ti centri su malte ne u svakom delu grada (ja sam stanovao u Lavalu).

Molim te, za svoju senilnost (I senilnosti tvoje dece) ne moj da se integrises u tu primitivnu Francusku provinciju. Biti student I turista u Montrealu je super ali zivot je jad I beda. Ako bas moras cenovi stanova nisu skupi (sa razlogom) tako da bih mogla biti blizu centra grada za relativno male pare. Hochelaga, Verdun su na primer skoro u centru a cene su oko $550 - $600 za jednosoban stan.

Koliko se secam ucenje francuskog je besplatno a znam da sam cak I dobijao mesecni cek oko $100 samo zato sto bio prisutan. Ti centri su malte ne u svakom delu grada (ja sam stanovao u Lavalu).

Прво питање-шта је са језиком? :-). Пробаћу да помогнем.
Друго: Можда јесте провинција са лезилебовићима али је зато најбољи и најзабавнији град у Канади чак и поред тога што му се инфраструктура распада и у рангу је са неким српским градом. Ценим да ћеш се изненадити као и ја.
Треће: Предложи ти две најгоре општине мој Владо. То је отприлике као да ти је предложио Бронкс у Њујорку(добро можда не у тој мери, али социјала заудара). Избегао бих те две понуђене као и Montreal north-популарни Хаити. Ја бих предложио ван острва али докле досеже метро(Јужни део, југозападнк а може и северни део ка Лавалу. Од општина на острву-Notre Dame de Grace, уз реку где ми се посебно допада(Beaconsfield, Point Claire)Anjou, Outremont. Цене су у зависности од општине и величине стана од 500+. Углавном преплаћено у односу на шта добијаш.
Четврто: Француски би најбоље било у некој школи специјализованој мада неке институције commission scolaire de Montreal нису лоше. Не знам како је сада и да ли се још увек нуди бесплатно.

Hvala na odgovorima.
Shvatila sam da treba izbegavati Montreal North,Park.exten. Malo me uzasava taj los odnos prema engleskom,ja ne znam francuski,naucicu ga.
Ali zaboga,kao da mi ne veruju da ne znam,i onda oni ne znaju engleski,i onda se sporazumevamo nogama i rukama. Ja sam u procesu cekanja PR,i kapiram da ne daju integraciju u drustvo bez tog statusa? ili gresim?
A kad pogledam ko se sve integrisao,ja mislim da bih ja 10puta brze.ali izgleda te njihove procedure i protokole mora svako da izgura do kraja.Jel ima neko iskustvo sa cekanjem PRa,do kad? i da li se tacno ispostuje ono vreme na sajtu CIC?
I to je valjda sudbina da engleski znas super i zavrsis u Kvebeku!!! z:)

Imam ja jedno pitanje, pošto moj verenik ima rodbinu u Edmontonu, Alberti. Planiramo da preko sponzorstva dobijemo vizu i dodjemo. Da li potrebni novinari, kancelarijski službenici, administrativni radnici, menadžeri za odnose sa javnošću, radio spikeri i slično?

Prvo kakvu vizu trazite?
Za sta da vas neko sponzorise? Ako pricate o imigracije da li je neko od vas uopste procitao ko je legitiman za sponzorisanje?

sto se tice posla, nije ovde 'cvetanje cveca' ali se svakako moze naci posao u bilo kojoj struci, pitanje je samo kako doci do dobro placenog posla

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima.
Shvatila sam da treba izbegavati Montreal North,Park.exten. Malo me uzasava taj los odnos prema engleskom,ja ne znam francuski,naucicu ga.
Ali zaboga,kao da mi ne veruju da ne znam,i onda oni ne znaju engleski,i onda se sporazumevamo nogama i rukama. Ja sam u procesu cekanja PR,i kapiram da ne daju integraciju u drustvo bez tog statusa? ili gresim?
A kad pogledam ko se sve integrisao,ja mislim da bih ja 10puta brze.ali izgleda te njihove procedure i protokole mora svako da izgura do kraja.Jel ima neko iskustvo sa cekanjem PRa,do kad? i da li se tacno ispostuje ono vreme na sajtu CIC?
I to je valjda sudbina da engleski znas super i zavrsis u Kvebeku!!! z:)

Ма кад добијеш за Квебек после ћеш лако можеш да мењаш провинцију опуштено. Однос ка енглеском је све гори због премијерке смрдљиве ретардиране. Они мисле да је негативно и мана ако знаш оба језика, то никад нисам видео у животу а то што им се надвожњаци распадају и разваљују кола нема везе. Та ригорозна правила су ја мислим само за нас из Европе иначе не знам како је могуће да необразовани и ретардирани Хаићани или алжирци/мароканци добијају визе. Уствари знам, због француског. Интеграција права долази по добијању PR али то добијаш одмах након 3 месеца чини ми се.

Јел се осећа овај јапански ,,дар" у Канади.
http://vesti.krstarica.com/svet/jap...u-americi-5-puta-veca-od-dozvoljenog/#c166101
Мсм западна обала и Ванкувер, ето се Америчани Санфрацишћани купају у пет пута радиоактивнијим кишама него ли је дозвољено, а Мисуријанци који су усред континента у двоструко радиоактивнијим падавинама од дозвољеног нивоа.
Реално ко и да је риба и остали океански плодови малко радиоактивнија него иначе?!?

Uzasno tuzno. Bila je ta vest o umirucim medvedima i kao zasto su orke ucutale... ali niko kobojagi nije povezao Hukusimu!!?? i zracenje koje svaki dan pustaju u Pacifik. Uzasno mi je tuzno, to je zaista prava tragedija i ne razumem zasto se o tome toliko cuti!!!!

Ne jedemo ribu vec neko vreme :( jos jedna namirnica koju sam morala da izbacim, ali ne radi se o meni, i meni nije jasno kako ti u Srbiji mozes da se radujes toj tragediji?

Inace, kod nas je trenutno uzasna zima!

temperatura nam ide do 10 stepeni celzijusa u plus, sav sneg ono kad je nesto malo pao nam se otopio i uopste ne mozemo da se lepo sankamo i uzivamo u zimi. Da bih se sankali sa decom moramo da idemo na obliznju planinu Big White jer tek tamo mozemo da nadjemo sneg. Prosle godine smo samo otisli do obliznjeg parka i ovo nam uopste nije zgodno!

Imali smo tamo pocetkom decembra jedan talas hladnoce kada je bilo neobicno hladno, islo je do -15C, ali to je trajalo nedelju dana i od onda je polako pocelo da otopljava. Ovo globalno otopljavanje totalno saksa. Izgledacemo morati da se selimo mnogo severnije da bi uzivali u normalnoj klimi negde u buducnosti. Nesto o cemu cemo razmilsljati. Leti je uzasno toplo i svi oni sumski pozari... eh... Kanada, nije uvek ono sto ste mislili tj. sto je nekad bila.

Inace, kod nas je trenutno uzasna zima!

temperatura nam ide do 10 stepeni celzijusa u plus, sav sneg ono kad je nesto malo pao nam se otopio i uopste ne mozemo da se lepo sankamo i uzivamo u zimi. Da bih se sankali sa decom moramo da idemo na obliznju planinu Big White jer tek tamo mozemo da nadjemo sneg. Prosle godine smo samo otisli do obliznjeg parka i ovo nam uopste nije zgodno!

Imali smo tamo pocetkom decembra jedan talas hladnoce kada je bilo neobicno hladno, islo je do -15C, ali to je trajalo nedelju dana i od onda je polako pocelo da otopljava. Ovo globalno otopljavanje totalno saksa. Izgledacemo morati da se selimo mnogo severnije da bi uzivali u normalnoj klimi negde u buducnosti. Nesto o cemu cemo razmilsljati. Leti je uzasno toplo i svi oni sumski pozari... eh... Kanada, nije uvek ono sto ste mislili tj. sto je nekad bila.
Теорија завере, или си ти помешала Аустралију с Канадом.
Пржи Фукушима, а и ГМО чини своје...

- - - - - - - - - -

Uzasno tuzno. Bila je ta vest o umirucim medvedima i kao zasto su orke ucutale... ali niko kobojagi nije povezao Hukusimu!!?? i zracenje koje svaki dan pustaju u Pacifik. Uzasno mi je tuzno, to je zaista prava tragedija i ne razumem zasto se o tome toliko cuti!!!!

Ne jedemo ribu vec neko vreme :( jos jedna namirnica koju sam morala da izbacim, ali ne radi se o meni, i meni nije jasno kako ti u Srbiji mozes da se radujes toj tragediji?
То је констатација.
Уосталом преселите се у Квебек нпр.

Теорија завере, или си ти помешала Аустралију с Канадом.
Пржи Фукушима, а и ГМО чини своје...

- - - - - - - - - -

То је констатација.
Уосталом преселите се у Квебек нпр.

ti preko interneta mozes da vidis gde je kakva temp pa proveri, ne moras da mi verujes
a pozari su isto tako jako poznat problem, ali to samo ljudima koji zive ovde, ne prica se na Dnevniku 2 o tome

Ako imate pitanja u vezi Kalgarija i Alberte, slobodno pitajte. Takodje posao, CV, stan, kuca, sitnice kao sto rece botexag, troskovi, Kanadjani, Srbi itd...

Po prvi put sam na ovom Forumu i mi se mnogo dopada pa imam neke pitanje za tebe ako moze posalji mi privatna poraka ili sta kako ja nisam ti mogao poslati u vezi za Kanadu je..hvala iz Makedonije sam pozz

Back