Odakle si ti?
Pišeš dezinformacije!
Moja rođena sestra je besplatno otišla na postdipolomske studije u Kanadu tj to je više bila neka vrsta mastera od godinu i po dana (ne razumem se).
Sve joj je bilo sređeno, i smeštaj pa čak i poslić za supruga.
Mislim da je Metla na veštici u pravu kada je napisala da nema dobre volje za davanjem informacija (ja mislim konkretno na tebe).
Bas mi je drago da si ti i9nformisana i da veoma dobro znas ,sta i kako se dolazi, uzimas za primer svoje sestre i kazes i da je i njenom suprugu su pronasli posao.
Svako na ovom svetu moze da konkurise za dolazak i zavrsavanja doktorata i ima se program koji i finaciraju, no se mora znati da je ( za buducnost, je i potrebna ovoj drzavi), Posao se nikome ne garantira, pa i da je najveci naucnik. Da si pazljivo procitala, osoba o kojoj sam i pricao je i dosla po tom programu, i njen suprug je tu i bilo je povuci i potegni za dobijanje produzetka ugovora. Dok nisu dobili i jedno i drugo SIN kartice ( Social insurance number) , nisu zvanicno mogli i raditi, pomoglo se i jednoj i drugoj osobi.
Dakle, obozavam takve znalce, koji misle da veoma dobro ,znaju, pa takvih je i bilo puuuuno i veoma rado ih cekaju takozvani i Paraligalci i advokati, pa ce vas lijepo uveriti kako ste vi posebni da ce sve biti u redu i onda Ahhh, kosta Toliko, pa posle a vec ste upecani, trazi se dodatno, a i to kosta, pa onda odbijenica, a uverava , ma to je greska kod njih, mi cemo to ispraviti i tako, ODOSE PARE I PARE.
A kako znam , pa radih da pomazem i takvim licima........u drzavnim Sluzbama.
Vec sam naglasio da niko ama bas niko nece zvanicno da govori a ponajmanje i da napise ,kako da se zaobilaznim putem ...dodje.
Inace , Drzava Kanade je ratifikovala sporazum za Penzijsko i Invalidsko osiguranje, pa tako u saradnji sa nasim Konzulatu, besplatno pomazem nasim ljudima za ostvarivanja njihovih prav.
A sto se tice svih informacija i nacina dolaska, zvanicnoga imate na sajtu Kanadskom.
Potrazite i sajtove Provincija jer i oni imaju i kraci i brzi , proces za dovodjenje..po razlicitim programima.
Da napomenem, da se sada iz Celoga sveta, salju Pripremljena Dokumenta i Apliciraju za Univerzitete i u USA i Kanadi.
A evo recimo za taku finu , koja misli da zna , ono sto mi ne znamo a narocito ... Da morate razumeti da se INFORMACIJE OVDE ITEKAKO DOBRO NAPLACUJU...
Poštovani gosp. ****************
Kao prvo, zahvaljujem se na slikama a kao drugo, u prilogu imate sve linkove u vezi sa realizacijom sporazuma o socijalnoj sigurnosti između R. Srbije i Kanade koji je zaživeo od 01.12.2014. godine.
Srdačan pozdrav,
Milićević Spasoje, konzul