Život u Kanadi - pitanja i odgovori

Postoje propisi koje bi ti morala da ispunis, procesna radnja i tvoje sestre, pozivno pismo i normalno provera iste, koliko novca se ima, ukupni prihodi domacinstva, zaduzivanje i vreme , gleda se i imovno stanje tipa, dal se rentira, broj clanova porodice, deca, starosna dob istih. To sve rade , dok ti sa druge strane moras priloziti da si zaposlena, ili studiras, koliko novca se ima.
Pokusavaju na sve legalne nacine da sprece, dolazak ljudi ,koji bi i da ostanu ovde ili da potraze Status Izbeglica.

Za udaju, uvijek je moguce i to ostvariti , no poostrili su i vrse dobre provere, tipa iznenadnih poseta vasem domacinstvu i veoma su sada dobro pripljeni sa pitanjima o vasem licnom i zajednickom zivotu.

Sto se tice aposljavanja, ako je tu vasa sestra, tada bi ona mogla vama dam i pomogne u gradu gde se nalazi i posao.

Ako se odlucujete da aplicirate za dolazak kao student, tada biste trebali vec da aplicirate u obrazovnoj instituciji i imati dokaz za placanje godine. I tu se mora pogledati preko zvanicnih Weba, koje Skole tj Koledji ili Univerziteti imaju dozvole za upis. Vecu prolaznost za dobijanje dozvola je ka onim udaljenijim i zabacenijim Obrazovnim institucijama, stim da i tu postoje brojne prepreke i za dobijanje povremenih poslova.....

I jos bi bilo najbolje da sve sto radite , da radite sa vasom sestrom a pretpostavljam da je duze ovde i sa regukisanim statusom. Lica koji imaju manje od 26 hiljada ukupne zarade, veoma tesko dobijaju njihovi i roditelji i drugi dozvole za posete.
te rigorozne provere prolaze ovi sto idu na foru braka....turisticki......ili svi?
mislim sta njih briga koliko je clanova porodice u mom domacinstvu ako idem ko student

i zasto pokusavaju da sprece ostanak kad javne konkurse raspisuju za dolazak i ostanak

ovo kako si napisao ispads niksd niko ne ulazi u kanadu....a pises iz kanade....pa sta je onda

Poslednja izmena:
koje prepreke za dobijanje povremenih poslova

hronicno na ovoj temi nece ljudi da pisu konkretno....ovo ovako povrsno znamo i mi citamo to svuda....nama trebaju informacije ljudi koji su to sve prosli....

dajte konkretnije price

sve neke fatalisticke postove citam...sve ne moze sve je rigorozno bla bla
a kad vas pitamo kako vi odoste idpada samo sto vas nisu molili

srbi ce uvek biti srbi gde god da odu
citam temu i strasno koliko svadja i prepucavanja a jako malo konkretnih korisnih informacija

Канада ће тек да осети шта значи када већина становника чини: хаити, алжир, мароко, пакистан, индија итд. Тј. то ће тек Торонто и Монтреал схватити полако али сигурно. Ужи центар Торонта је једина општина где су белци у већини, све остало је оно друго, најбољи пример аеродром. Монтреал се још увек држи колико толико али арапи и хаићани ће да поједу све лагано. Зашто је то све битно? Зато што полако преузимају све сфере живота, мењају и прилагођавају законе себи, протестују и жале се када пожеле итд. Људи нису свесни јер чек на две недеље идаље долази. Када престане или утањи почеће јао. Напримали су говнарије да је то невероватно а Србима траже длаку у јајету. Румуни масовно долазе а немају два разреда основне нити су способни за учење и битисање. Немам ништа против никог али они нису дошли да се прилагоде, они су дошли да мењају и прилагоде Канаду неком Магребу или Блиском Истоку.

oovako je nazalost i u evropi i u usa pa ne cudi ni za kanadu
jedna teza i dublja tema je to
cinjenica je da to ne valja

te rigorozne provere prolaze ovi sto idu na foru braka....turisticki......ili svi?
mislim sta njih briga koliko je clanova porodice u mom domacinstvu ako idem ko student

i zasto pokusavaju da sprece ostanak kad javne konkurse raspisuju za dolazak i ostanak

ovo kako si napisao ispads niksd niko ne ulazi u kanadu....a pises iz kanade....pa sta je onda

Mogla si i na drugim forumima da procitas da je kanada bez nekoga opravdanoga razloga, odbila vize licima za dolazak.

Trebalo bi da razlucis razliku ,kadase po nekom programu aplicira za dolazak, od dolaska , cisto za posetom.

Ako je u pitanju , po njihovoj kategorizaciji i slobodnoj volji , osobe koja obradjuje aplikaciju, recimo Vencanje, rodjenje deteta ili cuvanje , za i posle porodjaja, ponekad kazem imaju i dusu.

Mozes i videti na sajtu , sta sve morate da prilozite da cete se i vratiti za Srbiju. Uslovi ; zaposleni, koliko godina, duzina ostanka, koji su motivi vasega dolaska, primanja Vasih Domacina, kao i vasih. Zdrastveno.
Dokaz da cete biti zdrastveno osigurani.Morate da znate da oni kod kojih dolazite ce biti procesljani, i gledace se da li i mogu da vas i prime. navedoh da su i odbili osobu zato sto je dvosoban stan a vec ih je 6, pa su postavili pitanje, gde ce i ova sedma osoba stanovati.
Poznat je slucaj nasega coveka ,koji ima Madjarski Pasos i dolazio je bez vize u posetu svojoj devojci, Na Aerodromu, zbog nekoga razloga, koji i ne moraju objasniti, posle pitanja i pitanja, officer je doneo odluku da se mora vratiti, i nas je covek i pristao da ode, Stavili su ga u instituciji za lica koji se moraju vratiti u zemlje odakale su dosli i sta se desava,iako je i potpisao da ce da se dobrovoljno vrati, zavrzlame su se desili da je 40 tak dana bio u zatvoru, i tek kada je Advokatica , preuzela slucaj ,je i uspeo da ode za madjarsku a posle vrati u vojvodinu.
Tako da ako trazis neku logiku, tesko se moze se i traziti u Harperovoj drzavnoj instituciji....Postoji vidljiva i nevidljiva politika, i kao sto i sama vidis, Veoma je velik bio pritisak da se Ambasada vrati da radi sve sto je i ranije radila, i pored obecanja, se to ne desava. Ako Ti kazem da je pod velikim uticajem Hrvatskoga miljea, reci ces da je to i nemoguce u Kanadi.Na zalost , nas izabrani MP je i zaposlio svoga kanadjanina a koji je pod velikim uticajem svoje zene Hrvatice. i vidm koji ima uticaj na Konzervativce.

koje prepreke za dobijanje povremenih poslova

hronicno na ovoj temi nece ljudi da pisu konkretno....ovo ovako povrsno znamo i mi citamo to svuda....nama trebaju informacije ljudi koji su to sve prosli....

dajte konkretnije price

sve neke fatalisticke postove citam...sve ne moze sve je rigorozno bla bla
a kad vas pitamo kako vi odoste idpada samo sto vas nisu molili

srbi ce uvek biti srbi gde god da odu
citam temu i strasno koliko svadja i prepucavanja a jako malo konkretnih korisnih informacija

Draga Metlice, trazis da se pise kako se dobija posao na crno, da li ti je jasno da se i ne sme pisati o tome, a da postoje poslovi i poslici,gde se i moze to uraditi i postoje.
Recimo ,Harper je sada promenio zakon za lica koje su radili kao Bebi siterke ili se brinuli za starija lica a koje su i imale potrebno : znanje Engleskoga ,nivo 5, a sada se trazi nivo 7, sto znaci kao da si zavrsila Universitet, pa onda da se llice koje aplicira, mora imati tu struku ,kao i iskustvo od vise godina. i ne garantira se da posle dve godine rada, da ce dobiti Stalnu radnu dozvolu i boravak. U nekim slucajima moraju i da se vrate i da ne mogu sponzorirati svoje.

Poznajem jednu koleginicu ali je iz Slovenije, koja je dosla da zavrsi doktorat o Slovenskoj populaciji i dosla je sa muzem ,koji je dobio Vizu samo na godinu dana i kad smo pokrenuli postupak i ako sam od njih trazio da vec se podnese po sredinom trecega meseca,i na svu srecu su bili i poslusali, Tek Dan pre nego sto je morao da se vrati za Sloveniju, je dobio i produzetak, a tek da znas ,koliko je bilo peripetija da dobije i prikaze pismo od poslodavca za privremene poslove i srecom da je sa Diplomom Kuhara iz srednje skole i dobio , da ostane dok njegova supruga zavrsi doktorat.
To je i jedna od nacina ostankla u kanadi, zavrsetkom Doktorata i pronalazenja posla....

- - - - - - - - - -

Vec sam naglasio da ako hoces da dolazis kao student, potrebno je vec da si pronasla instituciju ,koja ce te primiti, Pored Transkripta svojih ocena, trazi se i da si polagala test znanja Engleskoga ili Francuskoga jezika i da ces morati platiti skolarinu ,koja u nekim slucajima je i 10 puta vise neg Kanadjanina.
Ako vec kazes da imas sestru, kako je to moguce da se tvoja sestra , vec nije dobro raspitala ,kako i na koji nacin mozes da dodjes?

Pa kao sestrin gost, a probaću sa statusom studenta.

Nemam pojma, ali čujem da su neki tako radili pa reko da pitam nekog ko je tamo da mi kaže da li je to nekako moguće.
Znam da mi je drugarica pričala da neki tako odlažu povratak i na kraju ostanu. E sad ne znam da li su me lagali ili ne.
Ali zvuči mi logično da je život nepredvidiv i da niko ne može da mi zabrani da radim ako mi iskrsne posao, kao što niko ne može da mi zabrani da se udam ako upoznam nekog i zaljubim se (lupam, ali nikad se ne zna - čudni su putevi Božiji).
Za Evropu mi je jasno da može jer nam i ne treba viza za ta tri meseca (hvala Bogu).

Tako je slatko videti pozitivnu i energeticnu osobu i sa stavom Ebas mi niko ne moze, ako imam posao ...i tako dalje.

Da bi dobila posao, recimo ako ti je status regulisan ,moras i da apliciras Za SIN , to bi po nasem bio Jedinstveni Maticni broj, Svaki poslodavac koji bi te reularno zaposlio bez ovoga placa velike penale, No za i dobijanje ovoga SINa ceka se i to poduze, tako da ti i vreme prolazi isto tako i kao Student, imas pravo i za naci posao ali se ima i vremenska distanca.....
Kod udaje a vidim da i razmisljas u tom pravcu i tu ima zackoljice, upravo zbog iskustava sa Brakovima , Tj Ljubavi iz Egzoticnih zemalja i sponzoriranja, gde posle kratkoga vremena su bili i muski izenska populacija Kanadjana ,izvrsene promene i toga zakona.
No iako i dodjes i i brak zakljucis ovde, moras znati da ne mozes napustati kanadu ni po kakvom izlikom ,jer ces tada da cekas proceduru izvana a ona sada traje i po 4-5 goina, ije scinicno kazu On moze doci do tebe i ako ga volis Ti ces sacekati, no i ima i izuzetaka.

Zelim ti i da dodjes i da Ti bude lepo....bas kao i svima nama...ako mislis da Cvece je tu oko tebe...

ti si mene pomesao sa lul
ja u kanadi nikog nemam niti idem kod sestre niti hocu da radim na crno
ja i decko bi isli kao studenti tamo sa namerom da ostanemo naravno
cilj zavrsiti koledz i naci posao u struci....za vreme studija raditi neki znj posao kao i svi studenti, ziveti u stanu sa cimerima deliti troskove....nista fensi....

ja sam samo zbunjena tvojim postom na koje slucajeve se odnose te silne provere i odbijanja za vize
da li mi kao studenti podlezemo nekim rigoroznim proverama
na sajtovima pise sve kao ok....svodi se na to dajte pare za faks i da imamo na racunu pare oni nama srudentsku i radnu vizu....ne pominje se nikakvo cesljanje po porodici i sl
dakle da li rigoroznim proverama podlezu svi ili se tvoja prica odnosi na lul koja ide kod sestre

Svi moraju da prodju rigorozne provere, svako na svoj nacin. Od tebe se trazi da zaista argumentima i potkrepis ono sto im kazes da zelis:
1) ako je turisticka viza - da si zaista turista koji ide da obilazi, potrosi pare tamo i vrati se u predvidjenom roku;
2) ako je studentska viza - da si tzv. bona fides student koji ce se nakon studija vratiti u svoju zemlju, njima zaista nije drago sto znaju sto tamo posle mnogo ljudi sredi za posao i ostane.
Mozda se pitas zasto im nije drago, a trebaju im ljudi. Jedini zakljucak je prosto da je takvo vodjenje njihove imigracione politike, dakle svi mi smo preko useljenickih programa prosli puno provera, potrosili puno vremena i novca na zahtevana dokumenta, imali odredjene bodove, znaci jasno smo pokazali sta nas zanima od Kanade. Shvatas?
Potrebni su im ljudi, ali hoce da ti ljudi zadovolje kriterijume koji su oni postavili i to je to (kao kad nemas decka/devojku dugo, a vreme ti je, medjutim nisi po principu daj sta das, hahaha)
E to za useljene Azijate svi kazu, postoji i fora dolaska putem azila, tako su i izbeglice sa nasih prostora svojevremeno odlazile, tako da nisu tamo svi otisli kao visokoobrazovana radna snaga i sa dobrim znanjem engleskog, to je cinjenica.
Ono sto je sigurno to je da puteva ima, samo treba izabrati onaj pravi za sebe i sagledati koje su ti mogucnosti kod istog ;) Srecno!

Poslednja izmena:
iseljenicki program je druga prica od moje....tu je jasno sta hocete
ovo sa studijama su kako vidim mutne vode :lol:
javno pisu jedno istina je drugacija
hvala
bilo bi lepo da iskoci neko ko je uso preko studija da kaze sta su mu sve radili u ambassdi i na ulasku
znate pare nisu za bacanje.....necu da pucam pare na pripreme, dokumenta, formulare, put u bec, sredjujem ovde situaciju papire bla bla ako ima nekih caka da me odbiju
zato i pitam za konkretne price sta to cesljaju i koliko detaljno....da znam imam li slabih tacaka koje su i da li mogu da prodjem
ako postoji nesto sto me diskvalifikuje da ne bacam pare uzalud na pripreme....da trazim nesto drugo onda

Ljudi moze li mi neko odgovoriti zasto Kanadske vlasti i Imigraciono toliko forsiraju Azijate zasto ih pustaju u tolikom broju,nije mi logicno,svi na svetu znaju sta se dogadja sa zemljama koje oni preplave.Primetio sam da ih u svim gradovima u Kanadi ima u nenormalnom broju,Vancouver najvise cini mi se.Da se razumemo,nisam rasista niti mi bilo ko smeta,ali ne mogu da ne primetim da je vreme cekanja za vize najkrace za Kineze,i da im je broj imigranata u nenormalnom porastu iz godine u godinu

ono sto smo mi procitaii po netu kazu ljudi zbog toga sto su se njihovi uvukli u te imigracione sluzbe
pa ce azijat radije azijatu da da nego tebi
koliko je tacno ne znam

mozda je tu caka ko i za brodove....filipinac recimo prima manju platu od evropljanina na istoj poziciji pa ce radije njega....manje je zahtevan :lol: samo nagadjam....i u eu je ta prica....jeftiniji su

ono sto smo mi procitaii po netu kazu ljudi zbog toga sto su se njihovi uvukli u te imigracione sluzbe
pa ce azijat radije azijatu da da nego tebi
koliko je tacno ne znam

mozda je tu caka ko i za brodove....filipinac recimo prima manju platu od evropljanina na istoj poziciji pa ce radije njega....manje je zahtevan :lol: samo nagadjam....i u eu je ta prica....jeftiniji su

Jeftina radna snaga je samo trenutna pogodnost i to za odredjeni broj ljudi,gledano na duze to je za Kanadski narod lose,Amerika je odlican primer toga.

joj ni u eu nista bolje nije
vec sam i sonetov post citirala....i bila se raspisala na tu temu i onda mi kvrcne nesto ovo cudo i ne posalje post...posle me mrzelo da pisem opet
rizik kod pokretanja takve teme je da te ne shvate i proglase nacistom fasistom i sl prozivke

najveci problem kod ti azilanata i imigranata je sto nece da se asimiluju
burka u sred barselone recimo nije normalno....ako te neka zemlja primila i dala snsu za bolji zivot od tvoje onda je red da uzvratis za gostoprimstvo i pokazez malo truda da se uklopis....a ne da je napravis da lici na tvoju....pa sto si onda bezo
ne oni i dalje teraju po svom i prave decu samo sa svojima i uce ih isto to
vec su neke zemlj provristale zbog toga u eu i usa ali oni nikako da se opamete
trpaj zabradjene zene al zezaj nas ostale

Da, to je izvestaj iz banke koji mozes odmah dobiti na engleskom. Novac moze biti u evrima, ali na potvrdi mora stajati koliko je to CAD. Ne moras da menjas pare.
hvala :)
e dobro je
da ne gubimo pare ako nas odbiju
kad se menja u dolare? kad stignes tamo ili pre toga a posle dobijanja vize?
i transfer iz nase banke u njihovu bese 1 ili 2 % se tu gubi
cini mi se 1 al to je za eu kad sam se raspitivala ne znam jel to svuda

Koliko sam se ja informisala, najbolje je pare promeniti u Srbiji, bolje ces proci sa kursom nego tamo da ih nosis u evrima pa menjas. Ja svakako planiram da ovde kupim CAD pred odlazak, u kontaktu sam sa par menjacnica tim povodom pa cu videti ko mi daje najpovoljniji kurs tada.

kad sam se raspitivala za prebacivanje eura u svajcarce rekli mi da to ne radim jer moram prvo u dinare pa onda iz dinara u svajcarce i tu se gube pare
da li je tako i za kan dolare....sta su ti rekli
onda prica sluzbenice iz banke je da ako na racunu imas eu i odes sad recimo u usa pa ti trebaju dolari bolje je kaze ostaviti u eu pa da sistem promeni eu-din-dolari....kaze ako ovde stavis u dolare onda ce da ide dolar-euro-dinar-dolar kad vadis iz bankomata jer je nasa kartica i mora tako ....debilno ....nisam probala

e sad ne moras da odgovoris intimno je ali jel ti to vadis pare pa idez u menjacnicu pa sta onda vracas na rcun il nosis sa sobom fizicki pare
pitam jel me buni kako otvoriti racun tamo u banci i staviti na njega pare....ono sto sam procitala ima neka njihova banka koja moze online da se otvori racun....al me brine srbija i oce li da se omrsi za neki procenat
po zakonu ne mozes vise od 10 000e da izneses osim ako se selis pa prilozis dokaze
salterusa bankarska kaze ne moze stednja u drugoj drzavi jer nisi njihov drzavljanin...tj moze samo do 10 000e koje ti nasi daju da izneses pa da te tamo de ih stavljas oporezu na stednju ko stranca sto nije malo
uf konfuzno znam :lol:
ja se detaljno raspitivala o iznosenju para i stednji van pa mi je to propalo zbog tih zackoljica
zato me sad buini iznosenje u ovom slucaju....jedino ko tekuci ili ti debitni racun da se iznosi.....a ne ko stednja pa je sistem drugaciji....to cu tek da proverim u banci

Poslednja izmena:
kad sam se raspitivala za prebacivanje eura u svajcarce rekli mi da to ne radim jer moram prvo u dinare pa onda iz dinara u svajcarce i tu se gube pare
onda prica sluzbenice iz banke je da ako na racunu imas eu i odes sad recimo u usa pa ti trebaju dolari bolje je kaze ostaviti u eu pa da sistem promeni eu-din-dolari....kaze ako ovde stavis u dolare onda ce da ide dolar-euro-dinar-dolar kad vadis iz bankomata jer je nasa kartica i mora tako ....debilno ....nisam probala

e sad ne moras da odgovoris intimno je ali jel ti to vadis pare pa idez u menjacnicu pa sta onda vracas na rcun il nosis sa sobom fizicki pare
pitam jel me buni kako otvoriti racun tamo u banci i staviti na njega pare....ono sto sam procitala ima neka njihova banka koja moze online da se otvori racun....al me brine srbija i oce li da se omrsi za neki procenat
po zakonu ne mozes vise od 10 000e da izneses osim ako se selis pa prilozis dokaze
salterusa bankarska kaze ne moze stednja u drugoj drzavi jer nisi njihov drzavljanin...tj moze samo do 10 000e koje ti nasi daju da izneses pa da te tamo de ih stavljas oporezu na stednju ko stranca sto nije malo
ja se detaljno raspitivala o iznosenju para i stednji van pa mi je to propalo zbog tih zackoljica
zato me sad buini iznosenje u ovom slucaju....jedino ko tekuci ili ti debitni racun da se iznosi.....a ne ko stednja pa je sistem drugaciji....to cu tek da proverim u banci
Да ти реЧем за Србију, што се других држава тиче не знам.
Пребацивање ма које валуте у ма коју другу валуту иде кроз динар.
Дакле евро-динар-канадски долар и сваки пут провизија.
Физичка лова, или с рачуна на рачун, свеједно... постоје мале разлике у проценту обрачуна који банке узимају за ту услугу, али то није Бог зна шта.

Kazem ti, ja cu ih ovde promeniti u CAD i nositi, tako planiram. Kad dodjem u CA otvoricu racun i to je to.

e pa super sto ti je dobro ovde
kamo srece da nas je vise takvih
srecno sa vizom

Što se posla i para tiče nije mi super. Dobro mi je jer želim da živim u svojoj zemlji i da mi deca ovde odrastaju.
Tarabići su rekli da će u Srbiji uskoro biti bolje nego što ikada igde bilo - bolje nemojte ni vi nigde ići. ;)

Hvala :heart: Srećno i tebi!

Poslednja izmena:
Draga Metlice, trazis da se pise kako se dobija posao na crno, da li ti je jasno da se i ne sme pisati o tome, a da postoje poslovi i poslici,gde se i moze to uraditi i postoje.
Recimo ,Harper je sada promenio zakon za lica koje su radili kao Bebi siterke ili se brinuli za starija lica a koje su i imale potrebno : znanje Engleskoga ,nivo 5, a sada se trazi nivo 7, sto znaci kao da si zavrsila Universitet, pa onda da se llice koje aplicira, mora imati tu struku ,kao i iskustvo od vise godina. i ne garantira se da posle dve godine rada, da ce dobiti Stalnu radnu dozvolu i boravak. U nekim slucajima moraju i da se vrate i da ne mogu sponzorirati svoje.

Poznajem jednu koleginicu ali je iz Slovenije, koja je dosla da zavrsi doktorat o Slovenskoj populaciji i dosla je sa muzem ,koji je dobio Vizu samo na godinu dana i kad smo pokrenuli postupak i ako sam od njih trazio da vec se podnese po sredinom trecega meseca,i na svu srecu su bili i poslusali, Tek Dan pre nego sto je morao da se vrati za Sloveniju, je dobio i produzetak, a tek da znas ,koliko je bilo peripetija da dobije i prikaze pismo od poslodavca za privremene poslove i srecom da je sa Diplomom Kuhara iz srednje skole i dobio , da ostane dok njegova supruga zavrsi doktorat.
To je i jedna od nacina ostankla u kanadi, zavrsetkom Doktorata i pronalazenja posla....

- - - - - - - - - -

Vec sam naglasio da ako hoces da dolazis kao student, potrebno je vec da si pronasla instituciju ,koja ce te primiti, Pored Transkripta svojih ocena, trazi se i da si polagala test znanja Engleskoga ili Francuskoga jezika i da ces morati platiti skolarinu ,koja u nekim slucajima je i 10 puta vise neg Kanadjanina.
Ako vec kazes da imas sestru, kako je to moguce da se tvoja sestra , vec nije dobro raspitala ,kako i na koji nacin mozes da dodjes?

Odakle si ti?

Pišeš dezinformacije!
Moja rođena sestra je besplatno otišla na postdipolomske studije u Kanadu tj to je više bila neka vrsta mastera od godinu i po dana (ne razumem se).
Sve joj je bilo sređeno, i smeštaj pa čak i poslić za supruga.

Mislim da je Metla na veštici u pravu kada je napisala da nema dobre volje za davanjem informacija (ja mislim konkretno na tebe).

iseljenicki program je druga prica od moje....tu je jasno sta hocete
ovo sa studijama su kako vidim mutne vode :lol:
javno pisu jedno istina je drugacija
hvala
bilo bi lepo da iskoci neko ko je uso preko studija da kaze sta su mu sve radili u ambassdi i na ulasku
znate pare nisu za bacanje.....necu da pucam pare na pripreme, dokumenta, formulare, put u bec, sredjujem ovde situaciju papire bla bla ako ima nekih caka da me odbiju
zato i pitam za konkretne price sta to cesljaju i koliko detaljno....da znam imam li slabih tacaka koje su i da li mogu da prodjem
ako postoji nesto sto me diskvalifikuje da ne bacam pare uzalud na pripreme....da trazim nesto drugo onda

Sa takvim stavom tesko ces igdje prispjeti. Niko od nas nije bio siguran da ce 100% proci pa smo usli u avanturu i rizik. Sve je to kostalo i vremena i zivaca i novaca i opet niko ne moze da zna da li je vrijedilo, bar ne jos. Prema tome, da bi nesto dobila moras nesto i da das. Oni trebaju tebi a ne ti njima.

Sa takvim stavom tesko ces igdje prispjeti. Niko od nas nije bio siguran da ce 100% proci pa smo usli u avanturu i rizik. Sve je to kostalo i vremena i zivaca i novaca i opet niko ne moze da zna da li je vrijedilo, bar ne jos. Prema tome, da bi nesto dobila moras nesto i da das. Oni trebaju tebi a ne ti njima.

Komentar nije bio upućen meni, ali želim da prokomentarišem.

Znači svi treba da prođemo iste peripetije kao u pačijoj školi, jer neki ne žele da kažu par caka i prečica, da ukažu na teže načine i puteve? Prosto da kao ljudi olakšaju drugima.

Važi, snaći ćemo se sami! ;)

ps. I grešiš kada kažeš da mi njima ne trebamo.
:roll: Foliranti!

Poslednja izmena:
Да мораш нешто и да даш зо је тачно али богами дајем и ја и то превише. Према томе ту смо егал. И наравно да треба помагати другима, то је смисао само што је код нас Срба све обрнуто. Скоро свако гледа себе само мада има сјајних изузетака.

Back