Zatvorili su Ambasadu Kanade u Beogradu, sada Srbi za sve što im treba moraju da se obrate njihovoj ambasadi u Beču.
Planiram da tražim turističku (a možda ću i radnu) vizu jer mi je sestra tamo.
Otišla je pre par godina na taj fazon koji ti želiš. Upisala je master i automatski je i njen muž dobio vizu.
Već 6 godina su tamo.
Ja sada prvi put sređujem papire i užasno me nervira što je sve preko sajta gde mi je sve konfuzno i na Englskom.
jbt nisu mogli ni da prevedu na Srpski ako su već zatvarali ambasadu.
Ja sam pre 2 godine za turisticku popunila online formular i poslala DHL-om za Bec. Mada, tada je trebalo da idem sluzbeno za Kanadu pa su iz Ambasade iz Beograda, da budem iskrena, malo pogurali. Dobila sam turisticku na 6 godina. Ipak, mislim da je standardna procedura da popunis aplikaciju pa je sam saljes za Bec.
Ambasada u Beogradu radi jos uvek ali se viziranje radi u Becu. Ja sam preko poznanice koje ja tamo radila stupila u kontak sa zenom koja je nekada radila iseljenicke vize u Beogradu kako bih se raspitala oko FSW programa. Reci cu samo da npr. pre 2-3 meseca, kada smo krenuli sa pripremom dokumentacije, oni nisu bili upuceni u to da se FSW prekida i da pocinje EE od januara.