Život u Kanadi - pitanja i odgovori

ovo je tipicno za krstaricu....da na konkretna pitanja dobijas neke uopstene odgovore....ono sto i sam procitas na sajtovima
licne price tesko da ces cuti
iskreno mnogo vise informacija smo pokupili na nekim drugim forumima i gke cuda inostrani, nema srba :lol:
srbi ce uvek biti srbi de god da su....
zato nam je i tako kako nam je.....

nema ni veze hvala svima onima koji su bili radi nesto da kazu
hvala i onima koji cute ko zaliveni a dolaze na ovu temu da se isvadjaju sa onim drugima koji su takodje tamo....

procitala sam temu osim svadjanja malo sta na njoj ima korisnog

samo mi nije jasno u cemu je caka....jel strah od konkurencije.....jel samo stari dobri inat i zloba da komsija ne uspe....ne znam nije ni bitno uostalom

...ajde da vidimo koja su ta konkretna pitanja, pa ako cemo da ti odgovorimo (ako znamo).
Molim te samo konkretno i jasno, jer ovde vec se neka pitanja vrte po 100 put, pa ponavljamo ko papagaji...

Predlozio bh tebi i svim novim na ovoj temi, da je procitaju od pocetka jer je jako puno informacija podeljeno ovde, siguran sam da 80% odgovora je vec napisano na prethodnim stranicama.
Inace forum je zamisljen da razmenjijemo izkustva i misljenja a ne da neko za nekoga cita CIC i ostale sajtove pa da sazvace ukratko onima koje mrzi da isto procitaju.
Stoga ja licno a vidim i neki drugi clanovi, ne odgovaramo ne neka pitanja, jer odgovore na ta pitanja je vrlo lako pronaci na zvanicnom sajtu Kanade.

Poslednja izmena:
Да ти реЧем за Србију, што се других држава тиче не знам.
Пребацивање ма које валуте у ма коју другу валуту иде кроз динар.
Дакле евро-динар-канадски долар и сваки пут провизија.
Физичка лова, или с рачуна на рачун, свеједно... постоје мале разлике у проценту обрачуна који банке узимају за ту услугу, али то није Бог зна шта.
jesi ti u kanadi...nisi...pa sta mi pricas za srbiju kad to vec dobro znam
jel znas kako se iznosi vise od 10 000e iz srbije....jesi ih iznosio za zivot tamo negde....nisi

poznavalac pozdrav za tebe kuckamo se na drugim pdfovima.....ali nisi poznavalac za ovu temu zivot u kanadi ;)

...ajde da vidimo koja su ta konkretna pitanja, pa ako cemo da ti odgovorimo (ako znamo).
Molim te samo konkretno i jasno, jer ovde vec se neka pitanja vrte po 100 put, pa ponavljamo ko papagaji...

Predlozio bh tebi i svim novim na ovoj temi, da je procitaju od pocetka jer je jako puno informacija podeljeno ovde, siguran sam da 80% odgovora je vec napisano na prethodnim stranicama.
Inace forum je zamisljen da razmenjijemo izkustva i misljenja a ne da neko za nekoga cita CIC i ostale sajtove pa da sazvace ukratko onima koje mrzi da isto procitaju.
Stoga ja licno a vidim i neki drugi clanovi, ne odgovaramo ne neka pitanja, jer odgovore na ta pitanja je vrlo lako pronaci na zvanicnom sajtu Kanade.

Da se nadovezem,

Ranije sam i prosledio za serbiancafe/lat/kanada .

Zaintertesovani za saznanje o slolovanju u Kanadi, neka procitaju i ako hoce jos detaljnija upustva ili saznanja, neka se i direktno obrate provincijama.

Ostalo , pitanje da se direktno odgovori kako prevariti drzavu Kanadu, niko nece ,niti zeli da odgovori.

A informacije gde i kako da se Ostvare svoja prava ,po dolasku u Kanadu, vec sam i naglasio da postoje i gde i nasi ljudi rade.

Za one koji stizu u Toronto, postoji organizacija, normalno ako znate da rade, koji ce vam pomoci Odmah po sletanju , ako nemate ikoga za pomoc.

informacije se naplacaju
naravo
eto resena misterija
:lol:

Kakvo naplaćivanje informacija, zaboga!!?!?!
Dve godine konstantno pratim par foruma u vezi sa Kanadom na ovom sajtu i nikada se nije desilo da je neko uradio bilo šta slično tome!
Osim što se nalazite na potpuno pogrešnoj temi, ni meni nije jasno šta vas, zaista, interesuje?
Za ovu devojku koja bi da ide turistički kod sestre, pa ne zna da li bi radila na crno, odmah se vraćala kući ili se udavala, lepo je odgovoreno sve što se tiče i jedne i druge varijante.
Ova druga koja bi da studira bi, valjda, prvo trebalo da se raspita kod fakulteta gde želi da nastavi školovanje kakvi su uslovi pošto sigurno nisu prvi internacionalni studenti koji će se tamo upisati. Ako ne postoje takve informacije na njihovom sajtu, sigurno postoji neka kontakt osoba koja može da razreši dileme tog tipa.
Nemam pojma o kakvim "cakama" pričate i zbog čega ujedate ljude koji se trude da vam odgovore?!? I, ne, ja ne mogu da vam dam nikakvu korisnu informaciju ni savet pošto sam tek aplicirala za FSW i na ovom sajtu sam dobila puno korisnih informacija i, što je jako bitno, puno podrške tokom procesa.

jesi ti u kanadi...nisi...pa sta mi pricas za srbiju kad to vec dobro znam
jel znas kako se iznosi vise od 10 000e iz srbije....jesi ih iznosio za zivot tamo negde....nisi

poznavalac pozdrav za tebe kuckamo se na drugim pdfovima.....ali nisi poznavalac za ovu temu zivot u kanadi ;)
Питала си и за Србију.
Бтв мани се те Канаде то је обична субарктичка пустош.

informacije se naplacaju
naravo
eto resena misterija
:lol:

Bilo bi dobro da razlucis, Kakve se informacije naplacuju,

Za novo dosle imigrante, postoje i NGO organizacije ali se ima i dosta stvari koje oni ne mogu raditi.

I Kapitalisticki sistem radi, ako ne znaju da postave prava pitanja i ne zna koja su tvoja/njihova prava, da li mislite da ce dobiti i prave odgovore...

I sami mozete popunjavati formulare ali.... mnogi pogresno popunjavaju i na osnovu toga i gube, pa posle da se recimo trazi za- Reopening Court service Ima se 4 dokumenta i ako se recimo u General form for Affidavit for Ministry of the Attorney general, ne da prave cinjenice i Ukaze na problematiku, gubi se slucaj a to ovde moze veoma skupo da kosta.

I kazem, pomazem nasima da imaju prave informacije i koji su postupci ka tome, napraviti tacnu dijagnozu problema i reagovati na Vreme i poslati je na pravo mesto ( da ponovim sve te pravilne procedualne radnje , ne delim tek tako , na reci , vec uz proucavanje dokumentacije ili ti Crno-Na Belo,
Tek tada se uz razgovor, daje moje misljenje a na licu je sta ce preduzeti, i sobzirom da sam vec izgradio svoj imidj da sam 99% u pravu, kada kazem sta je potrebno da se uradi, ljudi i poslusaju. Prosledjujem licima koji i jesu placeni za to.
Pravoj osobi koja ce to i procesuirati i mislite da je to tak normalno i da se nece naplatiti. E ti ce vec naplatiti.

Dve godine konstantno pratim par foruma u vezi sa Kanadom na ovom sajtu i nikada se nije desilo da je neko uradio bilo šta slično tome!
Osim što se nalazite na potpuno pogrešnoj temi, ni meni nije jasno šta vas, zaista, interesuje?
Za ovu devojku koja bi da ide turistički kod sestre, pa ne zna da li bi radila na crno, odmah se vraćala kući ili se udavala, lepo je odgovoreno sve što se tiče i jedne i druge varijante.

emiiuki jedan od onih koji se nalaze u Kanadi (a pomaže savetima) je naglasio da se informacije plaćaju!

Ne smatram da se nalazim na pogrešnoj temi! Zove se Život u Kanadi, a pod tim se podrazumeva i studiranje i rad i udaja.
Ja nisam pitala ni za jednu opciju - jer me Kanada apsolutno NE ZANIMA kao zemlja gde bih živela.

Moje pitanje je bilo vrlo jednostavno, ali su neki od toga napravili cirkus (koji se meni nikako nije dopao i sebi dali mnogo toga za pravo, pa i da vređaju). Ponoviću ga. Pošto idem u posetu sa turističkom vizom, interesovalo me je kako bih mogla da pronađem nešto da radim (sezonski) i da li neko ima takvo iskustvo.
Znam da se sa tom vrstom vize ne može raditi, ali isto tako ljudi se snalaze pa reko zašto ne bih i ja iskoristila vreme i zaradila neki dolar.
Inače, neki su tako dolazili u posete, pronalazili poneki poslić, samim tim produžavali boravak i ostajali.
Ja to ne želim (da ostanem) ni da imam najvišu platu u celoj celcatoj Kanadi! :ljutko:

emiiuki jedan od onih koji se nalaze u Kanadi (a pomaže savetima) je naglasio da se informacije plaćaju!

Ne smatram da se nalazim na pogrešnoj temi! Zove se Život u Kanadi, a pod tim se podrazumeva i studiranje i rad i udaja.
Ja nisam pitala ni za jednu opciju - jer me Kanada apsolutno NE ZANIMA kao zemlja gde bih živela.

Moje pitanje je bilo vrlo jednostavno, ali su neki od toga napravili cirkus (koji se meni nikako nije dopao i sebi dali mnogo toga za pravo, pa i da vređaju). Ponoviću ga. Pošto idem u posetu sa turističkom vizom, interesovalo me je kako bih mogla da pronađem nešto da radim (sezonski) i da li neko ima takvo iskustvo.
Znam da se sa tom vrstom vize ne može raditi, ali isto tako ljudi se snalaze pa reko zašto ne bih i ja iskoristila vreme i zaradila neki dolar.
Inače, neki su tako dolazili u posete, pronalazili poneki poslić, samim tim produžavali boravak i ostajali.
Ja to ne želim (da ostanem) ni da imam najvišu platu u celoj celcatoj Kanadi! :ljutko:

Zar ti nije botexag lepo i naširoko odgovorio na to pitanje?Da ne očekuješ i da ti obezbedi posao pre nego što dođeš?
I, ne, udaja za papire, rad na crno i studiranje isključivo zbog papira se ne odnose na život u Kanadi. Tu bi se podrazumevale teme kao što su nalaženje stana i procedure oko potpisivanja leasa, troškovi života, vozačke dozvole, njihova verifikacija u CA, kupovina kola, načini na koje emigranti prevazilaze nostalgiju i kulturološke razlike i sl. Nikako da pročitam nešto pametno i korisno na tu temu već samo histerisanje zato što niko neće da vam otkrije neke "cake". Zbog tih "caka", "šema" i "kombinacija" mi je i muka od ove Srbije.

- - - - - - - - - -

Upravo sa tim stavom sam i ja došla na temu. :aha:
Ali ovde te većina upućuje na CIC. :roll:
Zato što se propisi menjaju na svakih godinu ili dve i iskustva nekoga ko se doselio pre par godina skoro da nisu primenjiva na nove emigrante.
Za ovih 25 meseci koliko ja pratim FSW izlazi treći po redu program i, naravno, najnovija pravila.

Tema se zove Život u Kanadi. Znači ne zove se kako ući u Kanadu!:roll:
Ovde šta god da se pita, upućuju ga na CIC ili imaju drugi metod - a to je vređanje.
Pišite iz svog iskustva, ako ga nemate o tome konkretno - ćutite! Napravite tako više štete nego koristi. :roll:

Ako je sve već napisano (a NIKAD nije, jer je život sam po sebi složen a pravila i iskustva su različita), onda neka se tema zaključa pa ćemo je prelistavati! :roll:

Takođe, ako je tema zamišljena da se vi koji ste tamo dopisujete o tome gde je i koliko pao sneg, koja je udarna vest dana i slično onda smo mi koji postavljamo pitanja zaista zalutali. Uostalom, postoje ljudi na ovom svetu koji žele da pomognu i odgovore kako na najbanalnije tako i na najozbiljnije pitanje.

Što se mene tiče, neki ovde urušavaju temu i provociraju (to neka ide njima na čast, kao što već rekoh).

Ova druga koja bi da studira bi, valjda, prvo trebalo da se raspita kod fakulteta gde želi da nastavi školovanje kakvi su uslovi pošto sigurno nisu prvi internacionalni studenti koji će se tamo upisati. Ako ne postoje takve informacije na njihovom sajtu, sigurno postoji neka kontakt osoba koja može da razreši dileme tog tipa.
Nemam pojma o kakvim "cakama" pričate i zbog čega ujedate ljude koji se trude da vam odgovore?!? I, ne, ja ne mogu da vam dam nikakvu korisnu informaciju ni savet pošto sam tek aplicirala za FSW i na ovom sajtu sam dobila puno korisnih informacija i, što je jako bitno, puno podrške tokom procesa.

prvo citaj sve postove....nemoj ta savet da dajes drugima a sama ne praktikujes

drugo nemoj da mi prodajes fraze informisi se o faksu ako ides da studiras....niti sam debil da sednem u avio i pojavim se na nekom faksu tadaaaa ja stigla...odlicno znam kako se upisuju fakulteti....drugo opet necitanje postova nisam ni pitala nista za faks kako se upisuje...pitala sam kako ste iznosili pare....necete da kazete ne morate....saznacu i bez vas :lol:
a sto se caka tice nisam ja ta koja ovde sirim price o tome kako srbe odbijaju kako ima raznih nacina da odbiju srbima vize bla bla odbijanje se non stop pominje....pa ajde onda da cujemo kakvo odbijanje i zbog cega....nema odgovora osim dizanja buke i rasprave....pa nema frke i to ce se saznati na nekom drugom mestu

:brus: pozdrav

Sta je tu neposteno molim lepo? Ako Kanada sama daje mogucnost ulaska na studentsku vizu sa opcijim da se posle istane za stalno, sta je tu nepisteno?

Puni strani forumi indijaca, filipinaca, pakistanaca i svih ostalih koji su tako usli i ostali, pa sad daju info svojim sunarodnicima i niko nije od njih rekao da je neposteno al eto sad ako srbin to hoce da uradi onda je odmah muljanje?

Poslednja izmena:
Ovde pisu ljudi koji idu na posteno i da zive i rade u normalnoj drzavi. Zato neces naci odgovore na tvoja pitanja koja su ustvari ovog tipa "kako smuljati nesto", "kako zajebati sistem" i to. Mi bjezimo od toga. Kad to shvatis i naucis da razgovaras civilizovano onda se javi.

toliki indici otisli na muljaze jeste mi srbi svi na posteno
daj ne prosipaj fraze
zasto je napadas....devojka je pitala kako da radi dok je u poseti posle se vraca kuci
da je htela neposteno pitala bi kako da radi na crno da se ne vrati kuci
al opet to famozno necitanje oostova
pise da oce da se vrati
sta je neposteno u pitanju na koji nacin moze da se radi mesec dva

veruj mi oni koji idu na neposteno nece pitati to ovde....prevejane ljige se snadju uvek i nikome o tome ne pricaju

dakle ne preuvelicavaj i izvrci vec procitaj sve njene postove pa onda nadji orizje za napad

a ako ocekujes da tamo sve radi po psu i da nema muljanja ti si zalutao na pogresnu planetu
procitaj i ovde na temi pricaju ljudi o slucajevima vezista mita i muljaza

pateticno :roll:

Poslednja izmena:
jao on se jako sekira za sistem :lol:
sad ispade i mi koji po psu upisujemo faks po psu radimo preko faksa po psu ako nadjemo posao dobijamo boravak i mi muljamo....jel u dosluhu sa faksom i drzavom kanadom muljamo :lol: opasna zavera
vazno da ti koji ocez da napustis srb to radis posteno....

a tek sto je pretnja sistemu student u poseti sestri koji oce da zaradi za dzeparac dva meseca....ako ona ne srusi sistem niko nece :lol:

odoh na picu....ne mogu vise gluposti da citam

Filodox-ти ме подсећаш на све ове поплашене имигранте који не смеју да писну и мањи су од маховог зрна иако раде поштено док ова багра на социјали ради шта хоће. Свако се сналази на свој начин и рад на црно није непоштен већ ипак рад али испод стола. Већина мученика која је дошла овде је радила на црно и све поштено. Знаш ко их је пријављивао? Управо тако нека сорта као нико неће да прича о томе бла бла шитина. Док арапчине, хаићани и остала беда која би и рођену кеву заврнула бауља али нешто вас не видим да их пријављујете.
Што се тиче конкретно питања Лулнице, ја нисам имао искуства у вези рада на црно али познајем људе који јесу. Пријављивани од стране смрадова наше горе лист наравно. Могуће је наћи посао успут а сестра би могла сигурно да нађе некога ко познаје некога итд. Увек има добрих људи.

Filodox-ти ме подсећаш на све ове поплашене имигранте који не смеју да писну и мањи су од маховог зрна иако раде поштено док ова багра на социјали ради шта хоће. Свако се сналази на свој начин и рад на црно није непоштен већ ипак рад али испод стола. Већина мученика која је дошла овде је радила на црно и све поштено. Знаш ко их је пријављивао? Управо тако нека сорта као нико неће да прича о томе бла бла шитина. Док арапчине, хаићани и остала беда која би и рођену кеву заврнула бауља али нешто вас не видим да их пријављујете.
Што се тиче конкретно питања Лулнице, ја нисам имао искуства у вези рада на црно али познајем људе који јесу. Пријављивани од стране смрадова наше горе лист наравно. Могуће је наћи посао успут а сестра би могла сигурно да нађе некога ко познаје некога итд. Увек има добрих људи.

Али Шоне ја не желим да радим на црно.
Пар њих ми је прикачило да ја то хоћу, прикачили ми и неку удају за папире и слично.
Мени је то већ смешно. :zcepanje:

Ја сам лепо и културно питала, може ли неко са туристичком визом да пронађе нешто да ради на месец-два.
Шта год поштено.
Они су сви скочили на мене, неки вичу поново прочитај ЦИЦ, неки да прелистам тему од почетка, неки ме вређају да сам непоштена, лења, безобразна, давали ми савете како да се удам, коментари типа Србе не желе много тамо,....
И кад сам почела да им одговарам, постадох још гора.
А веруј ми, мене Канада уопште не привлачи, нити икоме завидим ко тамо живи, нити ми је то животни циљ,... :ljutko:

Питам се да ли је могуће да су "људи" толико површни и злонамерни. Баш јадно...:aha:

пс.Што се моје сестре тиче - помоћи ће ми она, него сам само хтела да чујем искуства још неких особа које живе тамо.
Али испадох ја најнепоштенија међу "поштеним и цивилизованим" грађанима Канаде.

Можда су неки ето уплашени јер су им пак неки други напакостили капираш? Не знам, ја сам одувек био и увек ћу бити искрен. Не знам да лажем. Много пута сам подувао због тога али барем са мном знаш на чему си.
Не видим разлог зашто не би могло да се ради док си овде са туристичком визом. Сигурно има ликова који су то радили па нека се јаве ако желе да припомогну. Питање уопште није да ли су људи злонамерни него то неки заиста и јесу нажалост.
Теби све најбоље, да се лепо проведеш кад будеш долазила. Ако долазиш на лето свидеће ти се вероватно. Тренутно је -18 овде код мене тако да депресија ради своје током зиме:-).

Можда су неки ето уплашени јер су им пак неки други напакостили капираш? Не знам, ја сам одувек био и увек ћу бити искрен. Не знам да лажем. Много пута сам подувао због тога али барем са мном знаш на чему си.
Не видим разлог зашто не би могло да се ради док си овде са туристичком визом. Сигурно има ликова који су то радили па нека се јаве ако желе да припомогну. Питање уопште није да ли су људи злонамерни него то неки заиста и јесу нажалост.
Теби све најбоље, да се лепо проведеш кад будеш долазила. Ако долазиш на лето свидеће ти се вероватно. Тренутно је -18 овде код мене тако да депресија ради своје током зиме:-).

Naravno da mozes da radis sa turistickom ali ne legalno. Jedino ako Canada nije neki izuzetak od tog pravila

- - - - - - - - - -

Ниједна земља не дозвољава таксирање без дозволе и социјалу па ипак то већина ради.

Pa normalno al ona se buni sto drugi kazu da hoce da radi na crno a sa turistickom vizom samo tako moze.

da udje sa turistickom
a onda tamo menja status

moj ti je drugarski savet lul da ako ne menjas status i ostajes samo sa turistickom ne ides da radis na crno da ne ugrozis sestru
na "belo" maco nigde sa turistickom vizom ne mozes da radis

ili da cekas da sestra dobije drzavljanstvo pa onda da se igrate tih fazona

Волим кад се људи не мешају тамо где не могу (неће) да помогну, јер у супротном само одмажу.
А искреност је дииивна :heart:, колико год је неки газили.

Ако Бог да и све буде у реду са визом, долазим у јулу. :D
Хвала! :heart: Такође!
Не уживаш у скијању? ;)

- - - - - - - - - -

da udje sa turistickom
a onda tamo menja status

moj ti je drugarski savet lul da ako ne menjas status i ostajes samo sa turistickom ne ides da radis na crno da ne ugrozis sestru
na "belo" maco nigde sa turistickom vizom ne mozes da radis

ili da cekas da sestra dobije drzavljanstvo pa onda da se igrate tih fazona

Ко зна шта ће бити до краја.
Можда ћу сва та два месеца чувати сестричину па нећу ни моћи да радим (и да имам радну визу).
А можда у међувремену поднесем и захтев за радну визу (сестра каже да могу да поднесем две различите и да не утичу једна на другу).
:cmok2:

pa super ako moze tako za turisticku i radnu...to ne znam
smisli se pa probaj sta ti volja :zag:
mozda je najbezbednije da kad odes tamo sestra ti nadje kod nekoga nesto da raduckas, koga ona zna....tipa njenoj drugarici cuvas dete zajedno sa sestricinom pa ta drugarica da neki dzeparac
to mi deluje sigurnije zbog tih gamadi sto prijavljuju :roll:

Back