Foggo
Domaćin
- Poruka
- 3.486
Неком је дом и Аљаска па то не мења чињеницу да је одвратана арктичка вукоебина, јер би сигурно имала више становника да је привлачнија климом и ради се о констатацији земље и поднебља, а не вређању људи.Знојење је добрим делом последица исхране, а нешто је и до генетике, није све у клими.
Бтв на западној канадској обали где велиш да си стационирана пада толико кише да је то плач мајке божије + што је изложена хладњикавим струјањима ваздуха с Пацифика.
Уствари ако је омиљени одговор на питање: Како је у Сијетлу(САД)?
Кишовито!!!
Онда је поштено рећи да је наречени Сијетл у тропско-пустињској клими у односу на још севернији и још кишовитији Ванкувер...
А шта тек рећи на обалу севернију од Ванкувера, сем ,,двапут горе од ужаса".
Po tom principu su onda i Norveska, Danska, Svedska, Nemacka, Holandija, i sve istocno ...vukojebine...
Neko voli leto, neko vozi zimu...ne znam sta ti tu nije jasno?
Kanada je ogromna zemlja a ima malo stanovnika, vecina je naseljena uz granicu sa USA.
Leto u Vankuveru je daleko bolje nego u Srbiji. Svako ko zivi u Vankuveru moze da ti potvrdi po iskustvu od ove godine, ovako suncano i umereno toplo leto nikad nema u Srbiji.
Zima je kisovita, ali zato nema snega. Ili ako ga ima zadrzi se svega dan-dva. Vankuver je okruzen planinama, pa za ljude koji skijaju je idelno, treba im svega 15-20 da dodju do skijalista.
Takodje ima mnogo dana kada ta kisa nije padanje nego sitna kisa rominja sto bi mi rekli, tako da je podnosljivo (svakako da nije idealno, ali ni u Beogradu mi nije idealno kad zima i bljuzgavica udari). Veci je problem sto je smrknuto u toku celog zimskog dana.
A zbog takve klime kakva je, Vankuver je toliko zelen i toliko raznog cveca i drveca koje mu daje jedinstveni smek...prosto je uzitak prolaziti kroz njegove ulice pune vegetacije
Sijetl ima potpuno istu klimu, nalazi se juzno 200km od Vankuvera, ne znam gde si procitao da ima tropsko - pustinjsku klimu?
Inace su oba grada uvek veoma pozitivno ocenjeni i pozeljni za zivotnu sredimu.
sto se tice zakrzljalog drveta, ima i palmi na "Arktiku"
BTW, kazi nam gde ti zivis?
Poslednja izmena:

), цео живот сте уваљени у кредите... а чини ми се да вам је и метрички систем непознат, обашко што вам је напон 110волти с фреквенцијом од 60 херца.
ali to ne menja stvar da sve te stvari imas da kupis u prodavnicama, sareno je, ima svega... Meni se mnogo dopada skola u koju ide moj sin, vaspitavaju ih tamo da budu odgovorni i da vode racuna o drugima i zajednici, da ispunjavaju svoje obaveze i budu radni ljudi. Mislim da ne uce toliku kolicinu gradiva koju sam ja imala, ali to je nesto sto covek uvek moze sam da nauci ili da ga roditelji nauce