Zivot u Italiji???

• Začetnik teme Začetnik teme napoletana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poz za sve narode i narodnosti :). Pitanje za iskusne: Da li treba prilikom kratkog studijskog boravka (desetak dana) u Italiji da se prijavim u policiji pri dolasku, i ako treba, da li to mogu da uradim sam, ili mora da podje sa mnom i osoba koja garantuje za mene

Pozdrav i hvala

ALTEC:
Poz za sve narode i narodnosti :). Pitanje za iskusne: Da li treba prilikom kratkog studijskog boravka (desetak dana) u Italiji da se prijavim u policiji pri dolasku, i ako treba, da li to mogu da uradim sam, ili mora da podje sa mnom i osoba koja garantuje za mene

Pozdrav i hvala

hmmm.....e,pa sad ovako...znash kako,postoji zakon koji je izashao relativno skoro prema kome se o celoj toj proceduri stara aerodromska policija(ne znam gde cesh uci u IT,Rim-Fiumicino,pretpostavljam)...i jedino u sluchaju da se oni o tome ne postaraju bi morao da idesh u policiju u mestu u kom budesh bio....svakako proveri to kad stignesh u IT

pozdrav

hej drustvo....lepo je znati da ste ipak u giru...
lidija..pa pomeni tu sliku,nista mi nije jasno...ne lici na tebe...

treba mi pomoc....i zato bih pozvala sve koji zive u Rimu....hteli bismo da osnujemo nase zvanicno udruzenje za Rim i okolinu...spremili smo i procduru i sve ostalo...ali pre svega moramo da sastavimo adresar nasih ljudi koji tu zive....
ako ste raspolozeni...i zelelli bi ste da da konacno imamo mesto gde da se okupljmo...
ostavite svoje podatke na e-mail ruzcvetic@yahoo.com
i obavestite svoje prijatelje...rodbinu...drugove....
gluposti i bolesni komentari i mailovi nisu pozeljni...
chungi cete da odgovarate,posle....
HVALA
Ruzica
:)

pozdrav svima,moj brat ima 24 godine(inace zavrsio je srednju ekonomsku) i zeli da ide u skolu za kuvara,gde ima dobra skola i koliko kosta?
da li ima onaj princip radis i ucis od majsora i dobijes posle diplomu/sertifikat ili nesto slicno sa cim posle moze da radi bilo gde u Italiji ili negde u svetu...?
hvala svima na odgovoru

JO84:
pozdrav svima,moj brat ima 24 godine(inace zavrsio je srednju ekonomsku) i zeli da ide u skolu za kuvara,gde ima dobra skola i koliko kosta?
da li ima onaj princip radis i ucis od majsora i dobijes posle diplomu/sertifikat ili nesto slicno sa cim posle moze da radi bilo gde u Italiji ili negde u svetu...?
hvala svima na odgovoru

Nadjoh da postoji Savez kuvara Italije(iliti Italijanski kuvarski savez.....) koji odrzava kurseve tog tipa i nalazi se u Milanu....ovo je njihov sajt:http://www.fic.it/nuovo2/ateneo.html

Ako ti bude neophodna pomoc u prevodjenju delova,samo pitaj ;)

Cao narode!Da li neko od vas mozda poznaje Danijelu Tomic iz Teslica a trebalo bi da se nalazi u Vicenci?Zajedno smo studirali u Banjaluci ali smo izgubili kontakt kad je otisla za italiju kod oca i brata koji tamo rade?Mnogo vam hvala i puno pozdrava iz Beca!

Caos!Ljudi bila sam u Italiji na eskurziji...lepo je tamo stvarno...ali kad pogledam italijani nista nisu bolji od nas!Bila sam u nekoj selendri i jos kao imaju "hotel",ma bre nula,kakav crni hotel!!!! Sve je skupo,jednu bednu koka-kolu platis 2 evra...a racunajte to kod nas,baci se skoro 160 din!Ali zato Rim je prekasan,kao i Venecija! Pozz

Vratila sam se pre 2 nedelje sa exc i da budem iskrena, dusa me bolela kad sam dolazila. Odusevljena sam Italijom i Italijanima. Totalno opusteni, prijatni i kulturni ljudi, toliko da je prosto tesko da poverujes. Jedan dedica je ispred izloga, nakon sto je shvatio da imamo problema da procitaamo "kapa" (ne mogu da se setim kako se kaze na italijanskom :D ), stao i procitao nam. Jedan nam je mahao dok smo se vozili autobusom, a i daleko su smireniji nego nas narod. Znaci, ponavljam se (ali sta cu), divni su u svakom pogledu.
Od gradova najvise mi se dopala Venecija i Firenca. Mada i Rim je prekrasan. Cim zavrsim ovu guzvu oko upisa na fax, vracam se u Italiju. :)

Ciao narode,treba mi pomoc...isla bi pocetkom Avgusta u Italiju sa deckom,individualna poseta ali mi je jako tesko odluciti se koje gradove izabrati.Bila sam u Milanu,Trstu,Veneciji,Como...Mislila sam Rim,Firenca i neki gradic na moru,mozda jos Verona usput ako je jos neko isao ovako,molim vas preporuke sta videti gde ici...na nekih 10 nocenja-11 dana....Hvala puno! :idea:

Firencu ne propuštaj ni po koju cenu!!!! To je najlepši grad koji sam ikada videla u Italiji!!!! Najbolji grad za življenje...baš je mali i lako se snalaziš, a prelep je!!!! Trg je fenomenalan, pomoću Trga se orijentišeš, ima dosta uličica, ali se lako snalaziš, jer je grad baš mali....
U Rim naravno idi, Verona smara pomalo, dosadna je...Piza je zanimljiva i lepa, samo deru sa cenama oko obilazaka znamenitosti (15evra da se popneš na krivi toranj...)idi u Padovu, ona je lepa isto, ima lepih parkova...meni je Venecija skroz antipatična...još vučem traume odatle, i Verona mi je baksuzna....tako da ti iz prve ruke preporučujem Firencu!!!!! Srećan put ;)

Ja se necu sloziti sa tobom,
nije u grupi najsiromasnijih zemalja,
i na kraju zavisi koja oblast Italije, sever je jako razvijen... ;)

OK za sever, ali veci deo italije nije sever, poznajem i sever i jug, a zbog svega sto nije sever Italije sam to i rekla. Osim toga, na severu je i najveci broj elitnih narkomana, travestita i sta sve ne..., sto nije u skladu sa nasim shvatanjima i mentalitetom.
Jednom prilikom sam slucajno putovala brodom Bari-Bar, gde se slucajno nalazio i neki Italijan, inace policajac(marshal) iz oblasti Pulia. Celu noc je pricao kako je Italija ovakva i onakva,kako su njihove zene najlepse na svetu, kako kod nas je strasno lose, nemamo nista... bla, bla.. dok me nije iznervirao pa sam mu rekla: Gospodine, zasto govorite o nama na taj nacin, a nemate pojma? Poznajemo mi Italiju i nasi muskarci poznaju vase zene jos bolje. Ono sto ja znam je da imate vrlo malo zena a to zato sto 30 posto su travestiti, 30 posto homo i 30 posto-mama sa sinom, tata sa cerkom, brat sa sestrom, ostaje 10 posto koje su udate? Gde su vam te zene?
Konkretno za Bari, narod izuzetno ruzan, neka mesavina spanjolaca i albanaca, brate ruzni, ne vaspitani, lajavi.... grozni, a tako je sve od sredine Italije pa na dole. Zar je to lepa, dobra i bogata Italija?
dok me

sta trazis na jugu? na severu je grozno a mogu da zamislim jug? sto se tice tih kao sto je taj policajac , njih ima SVUDA, misle da su prepametni...ali gledano sa druge strane on je samo policajac

Poslovno sam neko vreme bila vezana za tu zemlju. Ma i bez policajca su svi italijani kurtoni... i znam da sam u pravu kad kazem da nekim slucajem to nije katolicka zemlja, nikada ne bi bila u Shengenu. Nikada tamo ne bih mogla da zivim ni na severu ni na jugu, a istok i zapad ni nemaju! :-D
SAM BEOGRAD VISE VREDI OD 3 ITALIJE.

Poslovno sam neko vreme bila vezana za tu zemlju. Ma i bez policajca su svi italijani kurtoni... i znam da sam u pravu kad kazem da nekim slucajem to nije katolicka zemlja, nikada ne bi bila u Shengenu. Nikada tamo ne bih mogla da zivim ni na severu ni na jugu, a istok i zapad ni nemaju! :-D
SAM BEOGRAD VISE VREDI OD 3 ITALIJE.

prosirila bi se na "srbjia vredi vise od italije", i to si u pravu, samo nas je dovela (mnoge) da zivimo na zapadu pa i u Italiji, s'obzirom da je Italija jedina zemlja Scengena u kojoj mozes da sredis radnu vizu a da se ne udas za smrdljivog dedu mnogi su bas dosli ovde...pa kad sredis sva egzistencijalna pitanja i pocnes malo pristojno da zivis i dobijes vremena da "vidis neke druge stvari" onda bi naravno da se selis, ali godine su tada vec prosle, pa ko ce sad ispocetka i naravno ostanes u Italiji! Moram da priznam da se u italiji predivno zivi kao turista.....

au preteraste ga!
pa hajde da uporedimo ostale: pa koliko su Francuzi, Belgijanci, Nemci, Holandjani nadobudniji, nadmeniji od Italijana. Koliko oni MRZE ljude sa istoka! (a narocito Nemci).
U Italiji ima svakojakih, ali nije generalno gledano toliko los odnos covek prema coveku kao u gore navedenim zemljama. Jeset sve njihovo najbolje i najlepse i jesu oni centar sveta, ali opet mi vise prija njihov mentalitet od francuskog, nemackog, austrijskog(ne daj Boze ovo poslednje)!
A da imaju birokratiju goru od nase, to je tacno! Da su galamdzije i prostiji od ostalih zapadnjaka i to je tacno!
Uh...nego okle ste vi ljudovi, iz kojih mesta u Italiji? :)

Back