Zivot u Italiji???

• Začetnik teme Začetnik teme napoletana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma sta preterujemo??? Ne znam koliko ovi drugi MRZE ljude sa istoka al kad gledam iz daleka ne cini mi se...ovi nas potcenjuju... meni je bas bilo lepo u Nemackoj, osecala sam se manje stranac nego ovde, do duse tamo sam provela 6 meseci a ovde 15 godinaProblem Italijana je sto misle da je samo njihova kultura ispravna... cist primitivizam, posebno kad zivis u vicenzi gde je sve seljak do seljaka....

prosirila bi se na "srbjia vredi vise od italije", i to si u pravu, samo nas je dovela (mnoge) da zivimo na zapadu pa i u Italiji, s'obzirom da je Italija jedina zemlja Scengena u kojoj mozes da sredis radnu vizu a da se ne udas za smrdljivog dedu mnogi su bas dosli ovde...pa kad sredis sva egzistencijalna pitanja i pocnes malo pristojno da zivis i dobijes vremena da "vidis neke druge stvari" onda bi naravno da se selis, ali godine su tada vec prosle, pa ko ce sad ispocetka i naravno ostanes u Italiji! Moram da priznam da se u italiji predivno zivi kao turista.....

Poznajem ja Evropu, rodjena sam u FR, a muza sam nasla u KV. Dakle, ne treba mi deda i sve sto sam rekla o Italiji je tako. Jedan BG vredi vise, a za celu Srbiju da i ne govorim, to se podrazumeva.
Istina, otici na odmor jeste lepo, pogotovu kad imas dosta para.:-D

au preteraste ga!
pa hajde da uporedimo ostale: pa koliko su Francuzi, Belgijanci, Nemci, Holandjani nadobudniji, nadmeniji od Italijana. Koliko oni MRZE ljude sa istoka! (a narocito Nemci).
U Italiji ima svakojakih, ali nije generalno gledano toliko los odnos covek prema coveku kao u gore navedenim zemljama. Jeset sve njihovo najbolje i najlepse i jesu oni centar sveta, ali opet mi vise prija njihov mentalitet od francuskog, nemackog, austrijskog(ne daj Boze ovo poslednje)!
A da imaju birokratiju goru od nase, to je tacno! Da su galamdzije i prostiji od ostalih zapadnjaka i to je tacno!
Uh...nego okle ste vi ljudovi, iz kojih mesta u Italiji? :)

Ja sam rodjena u FR(Strasbourg), znaci poznajem i Nemce. Danas zivim i u FR i u Srbiji. FR ne mozes nikako uporediti sa Nemcima, Austrijancima ili Svajcarcima. Francuska je kolevka kulture pre svega, a mentalitet im je vrlo slican nasem, tako da ostajem pri svojoj izjavi, ma daj, to znaju i sami Italijani.

au preteraste ga!
pa hajde da uporedimo ostale: pa koliko su Francuzi, Belgijanci, Nemci, Holandjani nadobudniji, nadmeniji od Italijana. Koliko oni MRZE ljude sa istoka! (a narocito Nemci).
U Italiji ima svakojakih, ali nije generalno gledano toliko los odnos covek prema coveku kao u gore navedenim zemljama. Jeset sve njihovo najbolje i najlepse i jesu oni centar sveta, ali opet mi vise prija njihov mentalitet od francuskog, nemackog, austrijskog(ne daj Boze ovo poslednje)!
A da imaju birokratiju goru od nase, to je tacno! Da su galamdzije i prostiji od ostalih zapadnjaka i to je tacno!
Uh...nego okle ste vi ljudovi, iz kojih mesta u Italiji? :)

Podrzacu te :D
uostalom ne znam zasto generalizovati celu naciju
na osnovu nekoliko losih iskustava, u svakoj zemlji ima i dobrih i losih ljudi,
pa nismo ni mi svi "zlatni".....btw Verona

Moras da mi priznas da su ovde u Venutu izuzetno primitivni ( u odnosu na ostale delove Italije)!? Nemoj molim te da pricamo o nasim ljudima koji su ovde, koji nas na neki nacin predstavljaju....dok nisam dosla u Italiju nisam ni znala da postoje u Srbiji tako primitivni ljudi... da li su takvi bili i u Srbiji ili im je Italija dala prostor da se pokazu u najboljem svetlu? Bilo kako bilo opet imam utisak da su Srbi najkulturniji od svih stranaca u Italiji... a vi?

pa naravno da ima, sta si mislila :)

Naime, ovo je po velicini i broju eksponata (a i vrednosti), u svetu drugi, posle tog iz Kaira (odakle su te isterali)..ima oko 30000 eksponata ali je samo oko 750 izlozeno za javnost...tako da ti treba oko dva tri sata da ga obidjes...
Dosta vise...uziveo sam se u ulogu kustosa..

Zelela bih da znam da li ima neko na forumu ko zivi u Italiji obzirom da sam ja tu skoro 4 godine i volela bih da cujem kako su se drugi snasli(npr. navikavanje na njihov ritam zivota,odnosi sa Italijanima,snalazenje na poslu(fakultetu i sl....),itd...).

Fatevi vivi!:)

ja zivim u Italiji vec 7 godina.Prvo na jugu a sad na severu,gde je naravno zivot mnogo drugaciji,za mene u pozitivnom smislu.Navikla sam se veoma brzo i sasvim spontano na njihov nacin zivota valjda zato sto sam udata za Italijana pa sve to drugacije ide.Gde ti zivis? Ja sam u Trstu.Trebam reci da mi je ovo prvi put da sam na forumu.Ne znam zasto do sada nisam nikada ni pokusala da se prijavim.

ja zivim u Italiji vec 7 godina.Prvo na jugu a sad na severu,gde je naravno zivot mnogo drugaciji,za mene u pozitivnom smislu.Navikla sam se veoma brzo i sasvim spontano na njihov nacin zivota valjda zato sto sam udata za Italijana pa sve to drugacije ide.Gde ti zivis? Ja sam u Trstu.Trebam reci da mi je ovo prvi put da sam na forumu.Ne znam zasto do sada nisam nikada ni pokusala da se prijavim.

pozdrav tebi i dobro dosla.a sta kazes za Trst prelep je i mislim idealan za nas iz ex yu.:P

Back