Zivot u Italiji???

• Začetnik teme Začetnik teme napoletana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa, bilo bi malo nefer kada bih rekla da me interesuje bas sve sto moze da mi pomogne da se provedem extra! :oops: Naime, u pitanju je apsolventska ekskurzija i, sad ne znam tacno, ali imacemo dovoljno para da budemo opusteni. E sad, pod tim "opusteni" ne mislim da nam je bas svejedno da li je parce pizze 5 ili 50 eura :shock: pa me zanimaju upravo mesta gde moze da se jede, pije kafa, izadje uvece i sl., gde cene nece da nas bace u nesvest! Znaci ne trazim birtije, pizzerije, restorane gde setaju misevi ali je jeftino vec mesta gde postoji kvalitet ali za normalnu cenu! Isto to i za garderobu? Kinesku robu imamo i u Beogradu, a s druge strane niko ne pati za "markiranim stvarima" ali ce pre kupiti i to ako je po nekoj razumnoj ceni, ako me razumes! Sve u svemu, neki optimum, ni gore ni dole! I sad ja napisah ovoliki post i udavih sve zive koji su greskom ovo poceli da citaju da bi na kraju trazila bukvalno bilo sta jer mi ni otprilike ne znamo kakve su tu cene! :sad:

hajd, pisite i ja cekam odgovor. ja stizem u milano 2.5, pa 8.5 idem u rim na 3 dana, te se vracam u milano na jos 5 dana. za milano mi ne trebaju savjeti jer sam vec bila, al za rim trebaju. meni bi znacilo da mi neko napise sta obici u rimu u 3 dana, kojim redosljedom, kojim tempom.
hvala u naprijed.

Za obilazak pod obavezno:Koloseum,Spanski trg,Fontana di Trevi,Vatikanski muzej(ako imas vremena,mada je 3 dana malo,obzirom da ti na to ode ceo jedan dan) i Sikstinsku kapelu,Altare della Patria,Villa Borghese,Gianicolo(najlepsa panorama Rima...)

Koje crno javljanje!Ovo malo sto nas ima doslo raditi ko po kucama kao badante ko po kojekakvim fabrikama.Niko sa nikim ne prica i niko se sa nikim ne druzi sto iz ljubomore sto iz straha za posao ,ili da nedaj boze,neko u Srbiji sazna sto sve ovde radimo za euro.Znam da ce se pojedinci naci uvredjeni ali ako imaju hrabrosti priznati ce da sam u pravu.

Arete:
Moze li mi neko objasniti sta se podrazumeva pod "prvim prstenom Rima" odnosno koliko je to daleko od centra? :)

Ne znam na sta mislis,jedino na sta pomislim je Raccordo Anulare ili ti veliki kruzni put koji povezuje sve delove Rima,i on nije udaljen od centra,nego jednostavno povezuje sve njegove delove svojom kruznom putanjom...Nadam se da sam ti bila od pomoci

lazine:
Koje crno javljanje!Ovo malo sto nas ima doslo raditi ko po kucama kao badante ko po kojekakvim fabrikama.Niko sa nikim ne prica i niko se sa nikim ne druzi sto iz ljubomore sto iz straha za posao ,ili da nedaj boze,neko u Srbiji sazna sto sve ovde radimo za euro.Znam da ce se pojedinci naci uvredjeni ali ako imaju hrabrosti priznati ce da sam u pravu.
:) hej zemljakinjo pa nije bas sce tako crno. pozdrav iz trsta :)

o hvala gospodu bogu..pa probudi se i ova tema...ja postavljah razne,,ali nigde nikoga..kad sad slucajno naleteh...kad ono tema se probudila...pa dobro ajde na prebrojavanje...ko je i odakle ste????

ma gusi sad da se vracam...nema veze .. bitno je da postojite...ja sam u Milanu..imam malo godina..imam svoju privatnu aktivnost i dosta hobia i slobodnog vremena...ali ne mogu nikako da upoznam neke nase ljude...ono normalne..u smislu druzenja..mozda cak i neke dobre organizacije.. to je to..!!!

evo javljamo se...Italija je prelepa zemlja..cudnih mana..prelepih vrlina..i ne odoljivih strasti,...sve se moze i sve ne moze....za razliku od drugih svetsih i evropskih zemalja...izuzetno je darezljiva i kreativna....pozdrav..

Back