Zivot u Italiji???

• Začetnik teme Začetnik teme napoletana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Alex The Great:
evo sa d sam usao u kuci....i ubijen sam....koliko sam pijan.... :lol: ....a danas u 11 imam istoriju jaapana......oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....................
veliki poz za ninocku i chincua......

;)

hehehehhehehehehee

ja nista veceras.. :razz: bice bolje sutra ;)

nego sta mi chunchu prekrsti?!... ehehehh

imas i od mene veeliki pozdrav, i jedan ogroman IN BOCCA AL LUPO za sutra!!!!!!
..da se uspijes sitit imena svih ministara i njihovih tajnica, a i bar poneke dinastije, onako usput... 8-)

pusa!

znaci koji giorno di merda....
istorija japana:kad sam video pitanja nisam znao da l' da se smejem ili placem...jbt koji je zena frik....naravno po drugi put vec ne ume da izgovori moje prezime i naravno uvek me prekrsti u AleksandEr.... l'ladno nam je dala pitanje tipa koje bio predsednik socijalisticke partije Japana...na stranu sto se u knjizi spominje minimum 10 partija i udruzenja....
iz engleskog 23!ej iz engleskog!!!!koji bedak!najveca ocena je bila 25!
posle istorije japana smo otisli na spritz i nista nisam jeo....vec sam se oko pola 1 posteno uradio.....i naidju novinari sa RAI 2....i postavili nam pitanja o karnevalu....sta mislimo i te fore...bice na TV-u sledece subote u 17...posle sam ozdrao u mensi....makarone sa sirom,piletina i pomfrit....nisam mogao da disem posle.... :lol:
ostao mi jos jedan ispit za ovaj semestar...kulturna geografija...samo jos da to prodje i gotovo za ovaj semestar.......

Dakle subota, rai2… AHA to si Alex tija rec kako si tek dosa, a vec posta popularan!... :wink:
Svakako zavidin ti na karnevalu u Veneciji…….njam
Btw meni kurijozi je tribalo doslovno 5 minuti da saznan koje je to ‘komplicirano prezime’ kojeg tvoja profa nije u stanju izgovorit.. :twisted: ..i da, za ovdasnji pojam je malo predugo eheheh [Toliko o anonimnosti na netu.. u biti je zabrinjavajuce :shock: ]
A sta se engleskog tice – za kojeg su se mogle i ocekivat katastrofalne ocjene jer masu talijana se na tom jeziku ne zna ni predstavit – ipak mi je precudno da nema nijedne 27-30 obzirom na strance cije je znanje u vecini slucajeva neusporedivo vise.. :roll:

Ja ka spreman matematiku ovih dana, al slabo sve to nesto…neman volje... Ajde cini mi se da ce sutra bit bolje, napunila san malo baterije veceras..

Chuncha di si mi zaglavila??......
Hope you’re studying..
:wink:

ma za RAI blam...vise sam licio na one narkomane na zel. stanici nego na sebe....mozda me pozovu u neki talk show
a030.gif
...danas mi bas nije dobro.....
a engleski BLAM!!!s obzirom na to da sam ga ucio mnogooooooo duze nego italijanski...da je bilo koji drugi predmet pa da kazem opusteno....al' dobrooo!sta je tu je.jos je trip da kad treba da pricam na engleskom pocnem da ga miskujem sa italijanskim... :shock: ...ludilo.....
srecno sa matematikom ;)

alo bre chuncha???kude si gospoDZo?ako se ne pojavis ima da zovem Spomenku a ti znas kako ume da bude zajebana kad se dohvati svog bica....
a055.gif

evo da vam se javim,da me Alex ne bi bichovao....
a010.gif

iako sam u poslednja 2-3 dana bila bash neshto bezveze,pa sam nit ukljuchivala kompjuter,nit' pisala...eto...
elem,Ninochka,drago mi je da je tebi triennale proletela,meni se chini da osecam svaki minut svakog ispita...i iskreno jedva chekam da je zavrshim,mislim da ce mi ogroman teret pasti sa srca...
ja josh ne znam shta cu(odnosno znam,ali necu o tome da pricham,dok ne zavrshim....da ne ureknem
c030.gif
)

elem,ja ne znam nikoga sa Tor Vergate,uglavnom znam ljude ili sa mog ili sa Sapienze,mada mislim da nema razloga da sumnjash u kvalitet univerziteta,mislim da su oni svi manje-vishe na istom nivou,te s te strane idi opushteno...
shto se nivoa zivota tiche u Rimu,zavisi kako si navikla da zivish u Perudji...shta ja znam...mada mi se chini da je Perudja skuplja....nemoj samo da se zavaravash da obzirom da je Tor Vergata van centra da cesh placati manje stanarinu,poshto verujem da su i tamo stanovi koji su blizu faksa dosta skupi...u svakom sluchaju cu se raspitati,pa cu ti javiti....al,obzirom da cesh biti samo 10 meseci,mislim da necesh imati problema oko snalazenja...
a040.gif

Alex The Great:
znaci koji giorno di merda....
istorija japana:kad sam video pitanja nisam znao da l' da se smejem ili placem...jbt koji je zena frik....naravno po drugi put vec ne ume da izgovori moje prezime i naravno uvek me prekrsti u AleksandEr.... l'ladno nam je dala pitanje tipa koje bio predsednik socijalisticke partije Japana...na stranu sto se u knjizi spominje minimum 10 partija i udruzenja....
iz engleskog 23!ej iz engleskog!!!!koji bedak!najveca ocena je bila 25!
posle istorije japana smo otisli na spritz i nista nisam jeo....vec sam se oko pola 1 posteno uradio.....i naidju novinari sa RAI 2....i postavili nam pitanja o karnevalu....sta mislimo i te fore...bice na TV-u sledece subote u 17...posle sam ozdrao u mensi....makarone sa sirom,piletina i pomfrit....nisam mogao da disem posle.... :lol:
ostao mi jos jedan ispit za ovaj semestar...kulturna geografija...samo jos da to prodje i gotovo za ovaj semestar.......

to danas ili sledece subote(nadam se ove jer sledece imam ispit u 15.... :cry: :cry: )???????

Ninocka_ST:
Dakle subota, rai2… AHA to si Alex tija rec kako si tek dosa, a vec posta popularan!... :wink:
Svakako zavidin ti na karnevalu u Veneciji…….njam
Btw meni kurijozi je tribalo doslovno 5 minuti da saznan koje je to ‘komplicirano prezime’ kojeg tvoja profa nije u stanju izgovorit.. :twisted: ..i da, za ovdasnji pojam je malo predugo eheheh [Toliko o anonimnosti na netu.. u biti je zabrinjavajuce :shock: ]
A sta se engleskog tice – za kojeg su se mogle i ocekivat katastrofalne ocjene jer masu talijana se na tom jeziku ne zna ni predstavit – ipak mi je precudno da nema nijedne 27-30 obzirom na strance cije je znanje u vecini slucajeva neusporedivo vise.. :roll:

Ja ka spreman matematiku ovih dana, al slabo sve to nesto…neman volje... Ajde cini mi se da ce sutra bit bolje, napunila san malo baterije veceras..

Chuncha di si mi zaglavila??......
Hope you’re studying..
:wink:

da samo znash kakve sam ja sluchajeve videla na mom fakultetu.....ne chudi me da ljudi sa bilo kog drugog fakulteta izadju sa osrednjim znanjem jezika,ali ne i sa filoloshkog...a shto je najgore,ti ce uskoro imati diplomu(iliti Licence to kill ) obzirom da ce moci da predaju nekom taj engleski koji ni sami ne znaju.....uzas... :roll: :roll:

chuncha:
Ninochka,vidim ovi Italijani hoce da vam biju Mesica?????
a082.gif
mislim da mu to nije bio najpametniji korak,obzirom da ste u pregovorima za ulazak u EU....
A evo bas gledan i ne mogu se nacudit.. U svakoj puntati TG-a se prica o tome, a i pise se po svim novinama koliko vidin.. U startu mi je bilo smisno sta su u sukob dosli Mesic i Napolitano, oba ‘nako ljevicarski orjentirani :lol: , i nisan iskreno ocekivala da ce to poprimit ove razmjere.
Procitala san i Napolitanov govor, i Mesicevu kritiku i blabla sve ostale komentare…
Po meni, Mesiceva je reakcija.. uhm diskutabilna.. Al nikako iz onih razloga koje talijani iznose.

(Mala premessa) Nema to veze s politickom orijentacijom i ‘drzanjem strana’ – u foibama su stradali civili, od strane partizana, opravdanja za to nema. To je cinjenica koja se ne dovodi u pitanje.
Samo tribali bi istovremeno bit svjesni i da u povijesti covjecanstva nije bilo nijednog rata u kojem su civili bili postedjeni ; a da partigiani nisu izasli ka pobjednici iste bi stvari nastavili radit talijanski fasisti i hrvatski ustase nad preostalom populacijom. I to bi i danas, nakon 50 god, bilo jednako neopravdano.
Samo, ono sta niko ka da ne zeli vidit je da se Mesic u principu ni ne kaci na gore-spomenuto..

Vadin citate (Napolitano):
“Il dramma del popolo giuliano-dalmata fu scatenato «da un moto di odio e furia sanguinaria e un disegno annessionistico slavo che prevalse innanzitutto nel trattato di pace del 1947, e che assunse i sinistri contorni di una pulizia etnica»”.

“…dolore e della fatica che costò a fiumani, istriani e dalmati ricostruirsi una vita nell'Italia tornata libera e indipendente ma umiliata e mutilata nella sua regione orientale.”

Na stranu to sta nisu niti “croati” vec "rijecani+istrijani+dalmatinci" :roll: :roll: , ja ne znan odakle mu ideja uopce nacet nekakav razgovor o reviziji doticnog sporazuma (jer to je ono sta Italija u konacnici zeli), uzimajuci u obzir cinjenicu da je na “diskutabilnim” podrucjima (Istra, Rijeka pa eto i nize–a.sto.ne.bi.moglo :roll: ) uvik bila vecina hrvatskog stanovnistva ; i jos za ne falit pricat o “aneksionistickim teznjama slavenskog naroda” ne bi da smo sam Rim ‘pikirali’ a ne ono sta je nase.. :confused: :confused:

U principu mi je drago sta mu je Mesic reka ‘sta ga ide’ iako, ka sta san gori rekla, pitanje je da li je triba bit bas toliko glasan obzirom em na pregovore za EU em na dosad odlicnu suradnju s Italijom in particolare (ulazimo u zemlju bez putovnice + masu trgovackih poveznica i drustvenih suradnji..) i eto zato ne znan ni ja sta da mislin… S jedne strane, u danasnjem politickom kontekstu triba bit jako jako oprezan i izvagat svaki potez (a da vec imamo velikih problema s ulaskom u Zajednicu dovoljno pokazuje to sta su vec usle jedna Rumunjska i Bugarska, a mi ‘culimo’) ; ali s druge strane, ako se pokazes ka beskicmenjak (npr. presucujuci ovu situaciju-provokaciju) riskiras stav da te mogu ‘gazit do kraja’. A da su Talijani oduvik pucali na nase more, nije nikome nepoznanica. Heheh to mi naravno nije neshvatljivo, al nek' se drze svoga plota..

Ebate ja se ful raspisala, a imala u biti namjeru samo rec – osim sta me strahovito nervira terminologija “politicke korektnosti” koje se na kraju mora pridrzavat samo ona ‘slabija’ strana – sta se mene tice mogu oni mirno, i to svi skupa, tamo u ‘tri lepe’..
[Ni u dzep a, nadan se, ni iz dzepa.. ]
Hehehehe neka san ja bila kratka i jasna
a213.gif

;)

a da partigiani nisu izasli ka pobjednici iste bi stvari nastavili radit talijanski fasisti i hrvatski ustase nad preostalom populacijom. I to bi i danas, nakon 50 god, bilo jednako neopravdano.
Samo, ono sta niko ka da ne zeli vidit je da se Mesic u principu ni ne kaci na gore-spomenuto..

Znas kako,i mi imamo slichne(ako ne iste probleme..) obzirom na celu situaciju sa Mladicem....poenta je u tome da niko u Srbiji ne tvrdi da on nije radio to shto se pricha da je radio,ali nash rat nije ni prvi a ni poslednji u kojem je bilo ratnih zlochinaca,a samo se kod nas jure da im se sudi....a znash zashto je to tako i zashto se uvek potezu ta pitanja??zato shto smo i mi i vi u vrlo zeznutim pozicijama u kojima(iako imash shta reci...) morash da drzish jezik za zubima,i onda mogu da te shetaju levo-desno dokle god ne dobiju ono shto im odgovara....

Na stranu to sta nisu niti “croati” vec "rijecani+istrijani+dalmatinci" :roll: :roll: , ja ne znan odakle mu ideja uopce nacet nekakav razgovor o reviziji doticnog sporazuma (jer to je ono sta Italija u konacnici zeli), uzimajuci u obzir cinjenicu da je na “diskutabilnim” podrucjima (Istra, Rijeka pa eto i nize–a.sto.ne.bi.moglo :roll: ) uvik bila vecina hrvatskog stanovnistva ; i jos za ne falit pricat o “aneksionistickim teznjama slavenskog naroda” ne bi da smo sam Rim ‘pikirali’ a ne ono sta je nase.. :confused: :confused:

Ma oni ne mogu da prezale josh odavno sto Split nije Spalato,da Dubrovnik nije Ragusa,da Rijeka nije Fiume,itd....chini mi se da ta pricha vodi josh od I svetskog rata(ako ne greshim...)

U principu mi je drago sta mu je Mesic reka ‘sta ga ide’ iako, ka sta san gori rekla, pitanje je da li je triba bit bas toliko glasan obzirom em na pregovore za EU em na dosad odlicnu suradnju s Italijom in particolare (ulazimo u zemlju bez putovnice + masu trgovackih poveznica i drustvenih suradnji..) i eto zato ne znan ni ja sta da mislin… S jedne strane, u danasnjem politickom kontekstu triba bit jako jako oprezan i izvagat svaki potez (a da vec imamo velikih problema s ulaskom u Zajednicu dovoljno pokazuje to sta su vec usle jedna Rumunjska i Bugarska, a mi ‘culimo’) ; ali s druge strane, ako se pokazes ka beskicmenjak (npr. presucujuci ovu situaciju-provokaciju) riskiras stav da te mogu ‘gazit do kraja’. A da su Talijani oduvik pucali na nase more, nije nikome nepoznanica. Heheh to mi naravno nije neshvatljivo, al nek' se drze svoga plota..

E,to je zvrchka u sustini....jer ipak vi pikirate da udjete u EU,a ako vam Italija postavi veto,onda ste ga nadrljali....zato,shhhhhhhhh....
a143.gif

Ebate ja se ful raspisala, a imala u biti namjeru samo rec – osim sta me strahovito nervira terminologija “politicke korektnosti” koje se na kraju mora pridrzavat samo ona ‘slabija’ strana – sta se mene tice mogu oni mirno, i to svi skupa, tamo u ‘tri lepe’..
[Ni u dzep a, nadan se, ni iz dzepa.. ]
Hehehehe neka san ja bila kratka i jasna
a213.gif

;)

a084.gif

evo da vam se javim,da me Alex ne bi bichovao
ajde bre jos ce narod da pmisli da smo xversi....ima da nas banuju zbog bludncienja na forumu....
a020.gif

konacno sam zavrsio sa ispitima....iz istorije Japana II sam dobio 18!barem sam je polozio ako nista drugo.....danas sam imao kulturnu geografiju...nadamo se boljem skoru.....
imam 2 dana puze i u ponedeljak pocinje II semestar..bas mi je odmor do mojega.....
a055.gif

chuncha in bocca al lupo sutra....
a040.gif

a ti Ninocka zbirku u ruku i raspali po matisu....

Alex The Great:
ajde bre jos ce narod da pmisli da smo xversi....ima da nas banuju zbog bludncienja na forumu....
a020.gif

konacno sam zavrsio sa ispitima....iz istorije Japana II sam dobio 18!barem sam je polozio ako nista drugo.....danas sam imao kulturnu geografiju...nadamo se boljem skoru.....
imam 2 dana puze i u ponedeljak pocinje II semestar..bas mi je odmor do mojega.....
a055.gif

chuncha in bocca al lupo sutra....
a040.gif

a ti Ninocka zbirku u ruku i raspali po matisu....

ja danas zavrshih(valjda) sa najtezim delom ispita,mozda mi ostane samo jos jedan orale...
Alex,hvala na zeljama za ispit,ali mi se sve chini da nece proci bash najbolje...elem.... :???:
odgledah onu emisiju na Rai2,shta bi sa vashim intervjuima????
inache,zavidim ti shto zivish u Veneciji,prelepa je,po 100000000 put sam se u to uverila....

chuncha:
ja danas zavrshih(valjda) sa najtezim delom ispita,mozda mi ostane samo jos jedan orale...
Alex,hvala na zeljama za ispit,ali mi se sve chini da nece proci bash najbolje...elem.... :???:
odgledah onu emisiju na Rai2,shta bi sa vashim intervjuima????
inache,zavidim ti shto zivish u Veneciji,prelepa je,po 100000000 put sam se u to uverila....
na pocetku emisije kad su pricali svi oni ljudi....bio sam i ja!"Il migliore modo di rappresentare l'Italia"!was me..
a080.gif
...koji blam.....
elem,18 sam odbacio iz istorije japana tako da cu da ponovim ispit u septembru....
palim sad na trg svetog marka pa si cujemo
pozzzzzzz

Hehe i ja san danas popodne upalila rai2 da posli ne zaboravin.. i cini se i meni da nisan vidila Aleksandrov interview.. nista, morat ce nam sliku poslat ;)

Sta se tice matematike, mishamu to san pustila stat zasad.. bija je rok a ja nisan ni otisla.. Sad san vec pocela sa Statistikom i taj stvarno moran spremit za 28i..
Na stranu to sta san zadnjih dana nonstop u djiru i po nekim festama i nikako se nisan mogla skoncentrirat na knjigu :? …
A i nesto san nervozasta otkad san na ovoj ludoj dijeti [chuncha ce mozebit znat – ona UN od 90 dana ;) ] pa se samo mislin kad cu sta izist i sta mi je sutra po rasporedu
c001.gif

Alex The Great:
na pocetku emisije kad su pricali svi oni ljudi....bio sam i ja!"Il migliore modo di rappresentare l'Italia"!was me..
a080.gif
...koji blam.....
elem,18 sam odbacio iz istorije japana tako da cu da ponovim ispit u septembru....
palim sad na trg svetog marka pa si cujemo
pozzzzzzz

e nisan ni vidila ovaj post... dakle ipak smo mi promasile :razz:

svakako se slazen sa chunchom o veneciji, mozda bi nam i koju sliku s karnevala moga postat??? :D
uzivaj na P.zza S.Marco i provedi se i za nas ;)
[ja san u cetvrtak bila na jednoj 'karnevalskoj festi' ovde u Pg - samo niko nije bija maskiran :shock: hehe svakako smo se ekstra proveli ;) ]

pozz!!

Ninocka_ST:
Hehe i ja san danas popodne upalila rai2 da posli ne zaboravin.. i cini se i meni da nisan vidila Aleksandrov interview.. nista, morat ce nam sliku poslat ;)

Sta se tice matematike, mishamu to san pustila stat zasad.. bija je rok a ja nisan ni otisla.. Sad san vec pocela sa Statistikom i taj stvarno moran spremit za 28i..
Na stranu to sta san zadnjih dana nonstop u djiru i po nekim festama i nikako se nisan mogla skoncentrirat na knjigu :? …
A i nesto san nervozasta otkad san na ovoj ludoj dijeti [chuncha ce mozebit znat – ona UN od 90 dana ;) ] pa se samo mislin kad cu sta izist i sta mi je sutra po rasporedu
c001.gif

ne znam bash,ajde mi posalji na PP,da ne spamujemo temu,bash me interesuje... :lol:

koji ste vi likovi za dijete....
e010.gif

ma novinari su isli po veneciji i tako pitali maltene svakoga sta misle o karnevalu i stavili samo po jednu od recenicu od svakoga..
i eto danas se zavrsio moj raspust od 2 dana...bas sam se odmorio za medalju stvarno....najvise volEm ponedeljak kad imam predavanje tek u 16:15.....mogu da spavam do mile volje....
b020.gif

ajd' nek vam je prijatno nedeljno popodne
c020.gif

Alex The Great:
Priko kolina pa po dupetu zbog ove provokacije!!
e020.gif

[jos je sutra ‘vocni dan’ pa me vec muka uvatila..]

Ovaj tjedan iman ic na jednu laureu u ponediljak, jednu u petak; u utorak je zadnji dan karnevala i bit ce opet festa (na koju mi je studentska duznost otic :) ) ; e onda je vikend, pa u onaj tamo ponediljak su lauree mog best frienda i jednog ex-a… da ne govorin o potrazi za darovima, po’ dana dok ovi dodju na red za discussione, aperitivi posli, feste navecer.. Ma ispit ce se uklopit u sve to da je milina…
e045.gif

Al nema zaebancije :lol: odoh ucit.. danas ne mrdan iz kuce cili dan..

E cim zavrsi februar iman u planu ucinit neki viaggio, od onih sta organiziraju associazioni studenti, di 8 dana (put/smjestaj/spiza) platis nekih 100-150 eur (!!) ... Se to organizira i kod vas?

Back