zurkic
Obećava
- Poruka
- 63
marija ja sam u it a za milano sta reci jedan od lepsih gradova u evropi kazem ti to iz iskustva zato nemoj da bijes glavu vec pakuj kovere veruj neces da se razocarasDonji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
marija ja sam u it a za milano sta reci jedan od lepsih gradova u evropi kazem ti to iz iskustva zato nemoj da bijes glavu vec pakuj kovere veruj neces da se razocaras

slatka elenora
nisam zidar ni pomocni radnik
imam ovde svoju firmu usluznu delatnos i malu coperativu tako nemoj puno da pricas o zidarima i da mislis da su zvi srbi zidari ili vozaci
zavisi kako se ko znace i ko ima vise srece

svim zidarima
ZDRAVO SVIMA,
MOLIM SVE KOJI SE RAZUMEJU U MATERIJU ITALIJANSKOG DržavLJANSTVA DA MI POMOGNU.
MOJ SLUčAJ JE SledećI,
MOJA POKOJNA BABA RođeNA JE U ZADRU U PERIODU KAD JE ON BIO ITALIJANSKA TERITORIJA(1918-1945).
KAKO ZAKON O ITAL. DržavLJANSTVU IZ 2006(28.03.2006), TJ DOPUNA ZAKONA IZ 1992.GODINE, PREDVIDJA PRAVO NA ITALIJANSKO DržavLJANSTVO I POTOMCIMA NEKADASNJIH ITALIJANSKIH DržavLJANA( SA TERTORIJE ISTRE,RIJEKE I ZADRA),TJ. RođeNIMA POSLE 1947. GODINE, MOLIM ONE KOJI Nešto O TOME ZNAJU ILI KOJI SU NA TAJ Način STEKLI DržavLJ. DA Nešto O TOME NAPISU.
JA ZIVIM U BEOGRADU, TU SAM I RođeN, MAJKA MOJE MAJKE(MOJA BABA) JE BILA DO 1947, ITAL DržavLJANKA, A POSLE KAD JE ZADAR PRIPAO YUGOSLAVIJI YUGOSLOVENKA.
U AMBASADI SU MI REKLI DA MORAM DOKAZATI DA JE BILA ITALIJ. DržavLJANKA, PITAM GDE SE TA DOKUMENTA MOGU IZVADITI.
Takođe SU MI REKLI DA TREBAM DOKAZATI PRIPADNOST ITALIJANSKOM JEZIKU I KULTURI, PA INTERESUJE NA KOJI Način TO PROVERAVAJU.
mOLIM SVE KOJI ZNAJU O OVOJ PROBLEMATICI DA Nešto NAPISU.
uNAPRED HVALA

. Ali dobro je i ovde, ima posla i provoda. 

Nezelim generalizirati i svoditi cjeli narod u tri recenice mogu pricati samo o meni i mojim osobnim iskustvima.U tri godine sam nasla jednu prijateljicu talijanku a iskreno nadala sam se puno vise od naroda poznatog po drustvenosti.na susretima s osobama padaju poljupci i osmjesi a na kraju su koncentrirani samo na sebe i nezanima ih sta ti pricas ili kako si.Postavljaju ti pitanje na koje znaju odgovor samo zato da bi oni odgovorili i pokazali kako su oni pametni
...to mi se desava svaki dan