Zivot u Italiji???

• Začetnik teme Začetnik teme napoletana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zivim u It,i dete mi je rodjeno tu.Interesuje me da li ona moze dobiti It.drzavljanstvo?Nikad se nisam informisala o tome pa tako da ne znam.

Moze kada napuni 18 godina da podnese zahjev pa ako se utvrdi da ispunjava uslove daju mu! Samim rodjenjem ne dobija ga!A mozes i ti da ga trazis ako imas 10 godina residenze,i Italija jos uvijek daje dvojno drzavljanstvo tj ne trazi da se odreknes svoga!Posle podnesenog zahtijeva ceka se minimum tri godine,sem ako nemas kakvu vezicu!
Najbolje ti je da odes u prefetturu pa se tamo lijepo raspitas!

da li neko moze da mi kaze da li su vozaci trazeni u italiji imam b,c,e,d. profi sam vozacimam 25 godina i verovali ili ne krecem za italiju za 2 dana nista neznam o italiji ni kakve su plate ni nista! idem na siguran posao u veronu zapravo nogara gde cu da zavrsim neznam ni sam ali kao idem da berem duvan ako ikonesto zna molio bi da mi sto pre odgovori! unapred zahvalan caoo!!!

Znam kolike su cene stanova u Italiji.Slicno stanovi kostaju kao u Beogradu.Uvek zavisi od grada,likacije,velicine,kvaliteta.Na jugu je jeftiniej generalno,moze se naci i za 1000 eu po metru,dok na severu ide vise od te cene.Dakle 1000-4000eu/m2.

ja sam sada dosao iz verone i ako nisi tamo duze ili nemas nikoga nista od toga radio sam na njivi a otisao sam da vozim sta god da ti pricaju slagace te svakom je drugacije. ja sam lose prosao sada idem ponovo kod nekog drugog gazde pa ni ja neznam ljudi su ti odvratni cist kapitalizam i robovlasnistvo :worth:

Pozdrav svima.Zanima me kakve su mogucnosti samostalnih slikara iz Srbije da predstave svoj rad u Italiji? Na koji nacin (ako nije u mogucnosti da putuje)? Kakve su sanse kontaktirati na ovaj nacin sa nasim ljudima,ljubiteljima ove vrste umetnosti,slikarima,....Kako bih prosledila adresu svoje galerije www.mirivan.com (ili u Riznici Serbskoj) i u Italiji i imala misljenje o svom radu svih vas koji zivite i radite tamo? Unapred zahvaljujem na svim vasim informacijama,koje su mi u ovom trenutku jako vazne.Puno pozdrava od slikarke Mirivan:andjeo:

Pozdrav svima,ja sam Mario iz Novog Sada trenutno se skolujem na Fakultetu za Pravne i Poslovne studije odsek Menadzment u Poslovno-Civilnoj Bezbednosti u Novom Sadu.Zavrsio sam prvu godinu i trenutno upisujem drugu godinu.Moj fakultet ima potpisan neki (sporazum ) sa fakultetom u Trstu pa me zanima da li mogu nastaviti studije u Italiji tj. da li ce mi se priznati ispiti koje sam polozio u Srbiji ili kako da zavrsim cetvrtu i petu godinu u Italiji.Molio bih vas za vasa iskustva vezano za stipendije,zivot u Italiji(Trstu),da li se moze i raditi nesto ujedno sa studiranjem itd.Italianski jezik mi nije veliki problem posto su mi i otac i majka radili u Italiji 12 godina a i ja sam proveo u Italiji neko vreme.Molio bih ljude dobre volje da mi pomognu jer imam veliku zelju za dolazak u Italiju.Hvala unapred

Back