Zivot posle zivota?

Nikad... niko... nikoga... nije “podigao iz mrtvih”, niti će to ikada iko učiniti. Kad telo doživi “exitus letalis” nikada se više ne može vratiti u život. Ovo može potvrditi svaki doktor i svaki student medicine. Duh kada izađe iz njega on se reinkarnira. Lazar je naučio neke drevne indijske tehnike usporavanja rada srca i trenutnog kratkog prekida njegovog rada, odglumio “smrt”, a onda ga je Isus “uskrsnuo”. Zanimljivo je da je mogao da “uskrsne” samo određene ljude. Uzgred, kako to da nije “uskrsnuo” Jovana Krstitelja? Nije, zato što su Rimljani odneli njegovu glavu. Eto, kako su ga nadmudrili i srušili mu kompletnu ideju o uskrsnuću. Obični rimski vojnici. E, žalosti.

Poslednja izmena od moderatora:
Jedan od argumenata protiv postojanja zivota posle smrti je da su to izmislili ljudi zbog straha. Izgleda logicno.

Život se ne završava smrću tijela. Ali onaj ko zamišlja da će se ponovo roditi sa istim tijelom istim duhom taj je u zabludi. Ovo tjelesno iskustvo je osvjedočeno i tjelesnom svjesnošću, specifičnim duhom koji se ne ponavlja već iznova stvara sa rođenjem novog tijela. Ono što ostaje isto u svakom novom tjelesnom kao i u eteričkom iskustvu jeste naše Ja. Čak se i duša mijenja i evoluira ali Ja u njoj ostaje uvijek isto. Stoga, bez obzira u kojem tijelu se duša inkarnirala Ja ostaje isti centar sa nepogrešivim osjećanjem znanja sebe kao onog koji i što potvrđuje vrijednost života u svakom novom tijelu.

Kada tijelo umre čovjek prestaje da bude, tačnije Biće prestaje da se doživljava tim čovjekom. Njegovo Ja se oslobađa od memorije i tjelesne svjesnosti prošlog životnog iskustva da bi tako prečišćeno s preostalim dijelom nerealizovane duše i sa dodatkom karmičkih zadataka ponovo inkarniralo u novo tijelo osvjedočeno novom tjelesnom svjesnošću, novim duhom.

Čovjek koji si sada poslije smrti više nikad neće biti. Ali tvoje Ja će ti (sebi) i dalje, i poslije smrti tvog tijela i tjelesne svjesnosti, potvrđivati da si to TI, isti bezimeni i bestjelesni Ti koji i sada to isto misli i zaključuje. U novo tijelo ćeš inkarnirati kroz zaborav svega što sad misliš da jesi. Zaborav će ti pomoći da s novim tijelom izgradiš i novu, autentičnu tjelesnu svjesnost.

Jedan od argumenata protiv postojanja zivota posle smrti je da su to izmislili ljudi zbog straha. Izgleda logicno.

Strah potiče od unošenja straha u telo, tačnije jedenja mesa. Oni koji ne jedu meso ničega se ne plaše. Dokazano. Naravno da nema ni početka ni kraja, jer se sve vrti u krug. Ovo je logično.

- - - - - - - - - -

Život se ne završava smrću tijela. Ali onaj ko zamišlja da će se ponovo roditi sa istim tijelom istim duhom taj je u zabludi. Ovo tjelesno iskustvo je osvjedočeno i tjelesnom svjesnošću, specifičnim duhom koji se ne ponavlja već iznova stvara sa rođenjem novog tijela. Ono što ostaje isto u svakom novom tjelesnom kao i u eteričkom iskustvu jeste naše Ja. Čak se i duša mijenja i evoluira ali Ja u njoj ostaje uvijek isto. Stoga, bez obzira u kojem tijelu se duša inkarnirala Ja ostaje isti centar sa nepogrešivim osjećanjem znanja sebe kao onog koji i što potvrđuje vrijednost života u svakom novom tijelu.

Kada tijelo umre čovjek prestaje da bude, tačnije Biće prestaje da se doživljava tim čovjekom. Njegovo Ja se oslobađa od memorije i tjelesne svjesnosti prošlog životnog iskustva da bi tako prečišćeno s preostalim dijelom nerealizovane duše i sa dodatkom karmičkih zadataka ponovo inkarniralo u novo tijelo osvjedočeno novom tjelesnom svjesnošću, novim duhom.

Čovjek koji si sada poslije smrti više nikad neće biti. Ali tvoje Ja će ti (sebi) i dalje, i poslije smrti tvog tijela i tjelesne svjesnosti, potvrđivati da si to TI, isti bezimeni i bestjelesni Ti koji i sada to isto misli i zaključuje. U novo tijelo ćeš inkarnirati kroz zaborav svega što sad misliš da jesi. Zaborav će ti pomoći da s novim tijelom izgradiš i novu, autentičnu tjelesnu svjesnost.

Sa prvim pasusom se slažem.

Sa drugim ne, jer nijedna religija ne objašnjava koji su to karmički dugovi doveli do prvog pada u telo. Tu pada priča o karmi. Nema prvog greha. Dalje, kako bi moglo da se napreduje? Šta treba da radi puž da bi se u sledećem životu rodio kao svinja? Da sluzi više od ostalih puževa? Šta treba da radi svinja da bi se u sledećem životu rodila kao čovek? Da grokće više od ostalih svinja? Ima reinkarnacije. Nema karme.

Čovek nije referentna tačka za bilo šta. Naravno da su svi večni i da postoje večno. Namaste.

Strah potiče od unošenja straha u telo, tačnije jedenja mesa. Oni koji ne jedu meso ničega se ne plaše. Dokazano. Naravno da nema ni početka ni kraja, jer se sve vrti u krug. Ovo je logično.

Jesi siguran da se ne bi uplasio da uzivo sretnes neku divlju zver? Ili da te neko veze i preti da ce da te baci sa solitera?

Sa drugim ne, jer nijedna religija ne objašnjava koji su to karmički dugovi doveli do prvog pada u telo. Tu pada priča o karmi. Nema prvog greha. Dalje, kako bi moglo da se napreduje? Šta treba da radi puž da bi se u sledećem životu rodio kao svinja? Da sluzi više od ostalih puževa? Šta treba da radi svinja da bi se u sledećem životu rodila kao čovek? Da grokće više od ostalih svinja? Ima reinkarnacije. Nema karme.

Čovek nije referentna tačka za bilo šta. Naravno da su svi večni i da postoje večno. Namaste.

Prvi ulazak u tijelo je inkarnacija duše. Duša nema grijegove (greške). Greške se počinjavaju razumom tokom tjelesnog iskustva.

Dalje, kako bi moglo da se napreduje? Šta treba da radi puž da bi se u sledećem životu rodio kao svinja? Da sluzi više od ostalih puževa? Šta treba da radi svinja da bi se u sledećem životu rodila kao čovek? Da grokće više od ostalih svinja? Ima reinkarnacije. Nema karme.

Da bi puž napredovao i postao svinja, prvo duša 'puža' mora de se realizuje u potpunom potencijalu. Tako svinja, tako čovjek.
Reinkarnacija i jeste posledica karmičkog ciklusa. Ne može se uzdići na viši nivo svjesnosti dok se u potpunosti ne savlada postojeći. A sve dok na postojećem nivou činiš greške, morat' ćeš nazad... na isti zadatak. Tako i ponavljači u školi, dok ne prevaziću prvi razred ne mogu u drugi. Za razliku od re-inkarnacije, gdje se duša mora ponovo roditi u tijelu sa istim, neostvarenim namjerama koje je imala i u prošlom tijelu, karma može da se rješava tokom jednog tjelesnog iskustva. Napraviš grešku, ponovo ti se pojavljuje isti problem, ponovo ga riješavaš sve dok ga s potunim shvatanjem i razumijevanjem ne riješiš. To ti je karma. Ako tijelo umre a ti ne riješiš sve te probleme koje si sam sebi stvorio... re-inkarnira ti duša sa istim dodatnim karmičkim zadatcima.

Poslednja izmena:
Jesi siguran da se ne bi uplasio da uzivo sretnes neku divlju zver? Ili da te neko veze i preti da ce da te baci sa solitera?

Da, apsolutno. Ne pridajem neki prevelik značaj životu uopšte, pošto znam da ću se ponovo roditi. A i bio sam ranjen u ratu na Kosovu 1999. godine. Kakva divlja zver? Kakvi banditi koji nekoga vezuju i prete da će ga baciti sa solitera? Teram se sa skoro celom novosadskom policijom zbog nekih njihovih svinjarija, prete a nemaju hrabrosti da ostvare pretnje... itd. itd. Čist inat. Mene je nemoguće prevaspitati, samo ubiti. A za to treba imati jajca. Ojha. Ende.

- - - - - - - - - -

Prvi ulazak u tijelo je inkarnacija duše. Duša nema grijegove (greške). Greške se počinjavaju razumom tokom tjelesnog iskustva.

Da bi puž napredovao i postao svinja, prvo duša 'puža' mora de se realizuje u potpunom potencijalu. Tako svinja, tako čovjek.
Reinkarnacija i jeste posledica karmičkog ciklusa. Ne može se uzdići na viši nivo svjesnosti dok se u potpunosti ne savlada postojeći. A sve dok na postojećem nivou činiš greške, morat' ćeš nazad... na isti zadatak. Tako i ponavljači u školi, dok ne prevaziću prvi razred ne mogu u drugi. Za razliku od re-inkarnacije, gdje se duša mora ponovo roditi u tijelu sa istim, neostvarenim namjerama koje je imala i u prošlom tijelu, karma može da se rješava tokom jednog tjelesnog iskustva. Napraviš grešku, ponovo ti se pojavljuje isti problem, ponovo ga riješavaš sve dok ga s potunim shvatanjem i razumijevanjem ne riješiš. To ti je karma. Ako tijelo umre a ti ne riješiš sve te probleme koje si sam sebi stvorio... re-inkarnira ti duša sa istim dodatnim karmičkim zadatcima.

Da, po teoriji. U praksi nema ničeg „prvog“. Ne postoji početak, a samim tim niti kraj. Sve postoji oduvek, sve je večno i sve se vrti u krug.

Nema karmičkog ciklusa. To su izmislili sveštenici i vladari. Zanimljivo je da za njih to ne važi. Oni se nisu bojali karme, a terali su ovce da se boje. Pametnom dosta. Sve sam ja ovo odavno pročitao i dobro proučio. Nema nikakve logike. Reinkarnacija da, karma ne. Mentalni program (konstrukcija) = unutrašnja slika koju je stvorio tvoj mozak na osnovu nekih informacija, iskustava, događaja ili doživljaja. Taj program te zarobljava u svoje okvire, da pričaš, živiš i pokrećeš se samo unutar vrednosti koje taj program zastupa. Ograničava te u tome da se iskažeš ko jesi u stvarnosti. Razmišljaj svojom glavom a ne tuđim spisima i zapisima. Ti ćeš meni da objašnjavaš šta je karma. O tempora. O mores. Ja sam sve ovo odavno naučio, ali nisam prihvatio. Mene zanima samo čista logika. Namaste.

Da, po teoriji. U praksi nema ničeg „prvog“. Ne postoji početak, a samim tim niti kraj. Sve postoji oduvek, sve je večno i sve se vrti u krug.

Idi. Dakle tvoje iskustvo, iskustvo tog 'čovjeka' koji si ubijeđen da ti jesi, nema početak? Kome ti prodaješ maglu?
Ne vidiš banalne greške i rupe u svom poimanju.
Pogrešno si protumačio ono što je negdje neko zapisao o postojanju, o počecima i krajevima.
Sve što ima svoj početak ima i svoj kraj.
To je osnova postAjuće realnosti.
Postojanje, samo po sebi nema niti početak niti kraj.
Pomiješao si babe i žabe. Postojanje i postojanje su dva totalno različita pojma.

Proces projekcije iskustava, dakle proces kreacije kao cjelina, takođe nema niti početak niti kraj, uvijek jeste.
Cjeloviti Proces (samo kao mehanizam kreacije) nema ni početak niti kraj, ali svaka kreacija koja nastaje kroz taj proces ima i svoj početak i svoj kraj. Stoga i proces kreacije tog specifilnog iskustva među svim iskustvima ima svoje trajanje. Trajanje se mjeri vremenom. Trajanje je mjera prisustva volje i pažnje u određenom doživljaju, u kreaciji.
Međutim, kraj kreiranja jedne kreacije nije i kraj cjelovitog procesa kreiranja.
Proces kreiranja, kao mehanizam, je vječan, ne-mjerljiv.

Biće-apsolut, koje je Kreator nije vječno, ono je apsolutno.
Vječnost je neodređena mjera trajanja.
Apsolut ne traje već jeste. Apsolut je ono-što-jeste, nestvorivo, nepromjenjivo postojanje.

Hahaha
U praksi... šta li ti je to "praksa"???

Upravo 'u praksi' i postoji i početak i kraj.
Svako iskustvo ima svoj početak i svoj kraj.
Praksa je manifestacija.
Kraj jednog iskustva je i početak drugog, novog.
I tako u krug.
"Krug" je samo našim intelektom percipirani proces kroz koji se manifestuju iskustva.
Proces je vječan, može se predstaviti kružnicom ali proces nije krug.
Krug je samo simbol poimanja nečeg sasvim drugačijeg u svojoj biti. Dakle,nema veze sa istinom.

Istina o kružnici je nešto sasvim drugo. Kružnica ne postoji nigdje do u tvom Umu čijim intelektom poimaš proces kreacije. (To je opet nešto sasvim drugo).

Naše poimanje je stvarni razlog stvaranju slike kružnog procesa.
U apsolutnoj realnosti sve se dešava u jednom jedinom Centru, ni tamo ni ovamo.
Taj Centar se može doživjeti nemjerljivo malim i nemjerljivo velikim.
Kretanje stoga, kao apsolut ne postoji, pa ni to 'kružno'.
Kretanje postoji samo u našem poimanju, u našoj individualizovanoj predstavi onoga-što-jeste.
Kružnica je dakle logički najprihvatljivija forma našeg intelekta kojom sebi u razumu predstavljamo naše poimanje 'kretanja'.
Postoanje-apsolut je nepokretni pokretač.
Pokretač čega?
Pažnje.
Pažnja stoga određuje veličinu Centra.
Svojom voljom apsolut pokreće pažnju, te je sa svega-što-jeste (sebe-apsoluta) usmjerava na individualizovane komponenete (na sopstvene kvalietete)... komponenete koje nikada ne mogu biti odvojene od njega kao cjeline. Odvojenost je iluzija stvorena sužavanjem pažnje, smanjenjem Centra. Sužavanjem pažnje stvara se iluzija odvojenosti. Odvojenost zahtijeva kretanje da bi se ostvarila spoznaja. Odvojenost je iluzija. Kretanje je stoga Iluzija. Tvoji krugovi su samo konstrukcije tvog intelekta. Iluzija.

Istina je nepromjenjiva. Istina je u Svijesti apsoluta.
Svojom voljom moraš pokrenuti svoju pažnju iz manifestacije (iz individualizacije volje i pažnje) u nemanifestovano (u ono-što-jest) da bi se prema tebi uzdigla Svijest, tj. Znanje-o-svemu-što-jest (Svijest se u hrišćanstvu naziva Svetim duhom). Drugačije ne može.
Kada se Svijest pojavi prema tebi znat' ćeš, tvoja Svjesnost-o-sebi-čovjeku će biti isključena. Jedno sobom uvijek isključuje drugo. To je priroda usmjerenja pažnje. Tako pažnja radi i u manifestaciji, uperiš li pažnju na jedan predmet drugi se gubi iz vida. Princip je isti, obim je drugačiji. Svijest je činjenica koja ti potvrđuje da si pažnjom prisutan u svemu-što-jest odjednom. Svjesnost je potvrda da si pažnjom prisutan u nekom projektovanom odnosu objekata svoje subjektivne predstave.

Ti ćeš meni da objašnjavaš šta je karma. O tempora. O mores. Ja sam sve ovo odavno naučio, ali nisam prihvatio. Mene zanima samo čista logika. Namaste.

Čista Logika ti ne seže u istine. Ali ti i ne znaš šta je logika i kako funkcioniše. Ne znaš, niti imaš neposredna iskustva kojim možeš osvjedočiti istinu o tome. Ti si nešto naučio i na račun neprihvatanja toga si šta, stvorio svoju teoriju? Ojha teoriju? Hahahaha
A ono nesretno "Namaste" kod tebe je samo pečat pomodara. Tako ti je to kad je neko veći hindu od indusa, kad je neko veći katolik od pape.

Po toj logici da.

Nema početka ni kraja, sve je večno.

I tako beskonačno.

čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna.

Ništa ne može nastati slučajno, niti je nastalo slučajno.

Čovek nije referentna tačka za bilo šta.

Pesnik je majstor

Dokazi za postojanje tvorca su svuda oko nas.

Au, opasne ove bakterije. Evo tresem se od straha.[/QUOTE]

Ne obracaj paznju na moje pisanje, :)
Evolucija ne postoji.
Mala iskra ne postoji.
Covek nikada nije bio zivotinja, Dokazi, :?:
Nije bilo pecinskih ljudi, vec naprednih civilizacija, :)
Spansko selo je resavska skola, :lol:
Ne postoji veliki neimar, postoji Elohim, :)

Idi. Dakle tvoje iskustvo, iskustvo tog 'čovjeka' koji si ubijeđen da ti jesi, nema početak? Kome ti prodaješ maglu?
Ne vidiš banalne greške i rupe u svom poimanju.
Pogrešno si protumačio ono što je negdje neko zapisao o postojanju, o počecima i krajevima.
Sve što ima svoj početak ima i svoj kraj.
To je osnova postAjuće realnosti.
Postojanje, samo po sebi nema niti početak niti kraj.
Pomiješao si babe i žabe. Postojanje i postojanje su dva totalno različita pojma.

Proces projekcije iskustava, dakle proces kreacije kao cjelina, takođe nema niti početak niti kraj, uvijek jeste.
Cjeloviti Proces (samo kao mehanizam kreacije) nema ni početak niti kraj, ali svaka kreacija koja nastaje kroz taj proces ima i svoj početak i svoj kraj. Stoga i proces kreacije tog specifilnog iskustva među svim iskustvima ima svoje trajanje. Trajanje se mjeri vremenom. Trajanje je mjera prisustva volje i pažnje u određenom doživljaju, u kreaciji.
Međutim, kraj kreiranja jedne kreacije nije i kraj cjelovitog procesa kreiranja.
Proces kreiranja, kao mehanizam, je vječan, ne-mjerljiv.

Biće-apsolut, koje je Kreator nije vječno, ono je apsolutno.
Vječnost je neodređena mjera trajanja.
Apsolut ne traje već jeste. Apsolut je ono-što-jeste, nestvorivo, nepromjenjivo postojanje.

Hahaha
U praksi... šta li ti je to "praksa"???

Upravo 'u praksi' i postoji i početak i kraj.
Svako iskustvo ima svoj početak i svoj kraj.
Praksa je manifestacija.
Kraj jednog iskustva je i početak drugog, novog.
I tako u krug.
"Krug" je samo našim intelektom percipirani proces kroz koji se manifestuju iskustva.
Proces je vječan, može se predstaviti kružnicom ali proces nije krug.
Krug je samo simbol poimanja nečeg sasvim drugačijeg u svojoj biti. Dakle,nema veze sa istinom.

Istina o kružnici je nešto sasvim drugo. Kružnica ne postoji nigdje do u tvom Umu čijim intelektom poimaš proces kreacije. (To je opet nešto sasvim drugo).

Naše poimanje je stvarni razlog stvaranju slike kružnog procesa.
U apsolutnoj realnosti sve se dešava u jednom jedinom Centru, ni tamo ni ovamo.
Taj Centar se može doživjeti nemjerljivo malim i nemjerljivo velikim.
Kretanje stoga, kao apsolut ne postoji, pa ni to 'kružno'.
Kretanje postoji samo u našem poimanju, u našoj individualizovanoj predstavi onoga-što-jeste.
Kružnica je dakle logički najprihvatljivija forma našeg intelekta kojom sebi u razumu predstavljamo naše poimanje 'kretanja'.
Postoanje-apsolut je nepokretni pokretač.
Pokretač čega?
Pažnje.
Pažnja stoga određuje veličinu Centra.
Svojom voljom apsolut pokreće pažnju, te je sa svega-što-jeste (sebe-apsoluta) usmjerava na individualizovane komponenete (na sopstvene kvalietete)... komponenete koje nikada ne mogu biti odvojene od njega kao cjeline. Odvojenost je iluzija stvorena sužavanjem pažnje, smanjenjem Centra. Sužavanjem pažnje stvara se iluzija odvojenosti. Odvojenost zahtijeva kretanje da bi se ostvarila spoznaja. Odvojenost je iluzija. Kretanje je stoga Iluzija. Tvoji krugovi su samo konstrukcije tvog intelekta. Iluzija.

Istina je nepromjenjiva. Istina je u Svijesti apsoluta.
Svojom voljom moraš pokrenuti svoju pažnju iz manifestacije (iz individualizacije volje i pažnje) u nemanifestovano (u ono-što-jest) da bi se prema tebi uzdigla Svijest, tj. Znanje-o-svemu-što-jest (Svijest se u hrišćanstvu naziva Svetim duhom). Drugačije ne može.
Kada se Svijest pojavi prema tebi znat' ćeš, tvoja Svjesnost-o-sebi-čovjeku će biti isključena. Jedno sobom uvijek isključuje drugo. To je priroda usmjerenja pažnje. Tako pažnja radi i u manifestaciji, uperiš li pažnju na jedan predmet drugi se gubi iz vida. Princip je isti, obim je drugačiji. Svijest je činjenica koja ti potvrđuje da si pažnjom prisutan u svemu-što-jest odjednom. Svjesnost je potvrda da si pažnjom prisutan u nekom projektovanom odnosu objekata svoje subjektivne predstave.

Čista Logika ti ne seže u istine. Ali ti i ne znaš šta je logika i kako funkcioniše. Ne znaš, niti imaš neposredna iskustva kojim možeš osvjedočiti istinu o tome. Ti si nešto naučio i na račun neprihvatanja toga si šta, stvorio svoju teoriju? Ojha teoriju? Hahahaha
A ono nesretno "Namaste" kod tebe je samo pečat pomodara. Tako ti je to kad je neko veći hindu od indusa, kad je neko veći katolik od pape.

Gde idi? Gde ideš? Kakvo tvoje iskustvo? Ja sam večan, i svestan sam toga. Ti nisi svestan. U tome se razlikujemo. Ja ne prodajem ništa. Ne razumem se u trgovinu. Potpuno sam nesposoban da budem trgovac.

Ti si sve pogrešno protumačio. Poverovao si u nečije tra la la pričice.

Nisi ti to nešto dobro razumeo. Cilj je tražiti ono što ne nastaje i nestaje, već uvek jeste, a to je ono supstancijalno, a ne akcidentalno... ili metaforički rečeno pesak, a ne oblik peska.

Svaki uvid, svaka kontemplacija koja apstrahuje individualnu volju i pruži nam dodir sa suštinom... sa transcendentnim... duhom... gradi spomenuto „svadbeno odelo”, odnosno naše biće, koje je slično melodiji na način promene te melodije. Znači, radi se o melodiji… A da li su njene “note” samo reprezenti pojava, oblika kula od peska ili sam pesak?

Vidiš li razliku? Neko u svom duhovnom biću, pod uslovom da se ne promeni, ili shvati šta je bitno u životu, imaće samo slike pojava, samo slike senki na zidu Platonove pećine... tako da kada konačno njegov brod života stigne u svoju luku imaće melodiju sastavljenu od senki, ili biće “go na kraljevskoj svadbi” kako kaže Svedenborg.

Zato tražite ono što ne nastaje i nestaje kako se ne biste našli goli na svadbi.

Okreni glavu sa senki na zidu pećine i obrati pažnju na vatru iza, koja baca senke na zid.

Da se pohvalim: uspeo sam danas da razumem neke životinje. Hranjenje pranom, najjačom duhovnom hranom na našoj planeti, odnosno solarna joga, učinilo je da počinjem da razumem nemušti jezik. Naime, jedan čovek pored kog sam seo na jednu klupu, budući da su sve druge bile zauzete, jeo je GMO faširani burek, sklepan od svinjskih creva i tumora. Naišla je jedna mačka, stala pored nas, i pogledala ga. Rekla je: “Mijau.” I ja sam je razumeo. “Mijau... Jedi, jedi, dabogda se zagrcnuo, da sve što ostane - ostane meni...” Nasmejao sam se. Mačka najednom pobeže, jer je naišao neki pas. I on je seo pored klupe i pogledao u čoveka. “Av! Av!”, rekao je. I njega sam razumeo. “Av! Av!.. Jedi, jedi, ostaće i meni malo...” I čovek mu je bacio malo.

Ustao sam sa klupe sav srećan. Slušao sam ptice kako se svađaju, zbog ptičje švaleracije... a onda otišao do mravinjaka. Njih odavno već razumem. Ali danas sam spoznao ceo nemušti jezik.

Poslušajte me, radite na sebi, za sopstvenu dobrobit; praktikujte solarnu jogu, i hranite se pranom, najjačom duhovnom hranom na planeti. Svaka čast svima koji su me poslušali, i pomogli sami sebi, jednog dana će razumeti jezik životinja, kao ja; od mene možete mnogo toga naučiti, i krenuti mojim putem prosvetljenja, čak i oni koje su braća iz vere slagala da će živeti večno u raju na Zemlji, dok oni mene nikada i nikako ne mogu nagovoriti da radim protiv sebe, da idem sa boljeg na gore, sa hranjenja pranom na prizemnu veru u spasenje preko nečije krvi i/ili bilo koje životinjske telesne tekućine... i na žderanje mesa, mleka i jaja... kao i ostalih GMO sa kodom HACCP... Namaste.

E, ovo ti je praksa. I to najjača praksa.

Smeješ se (a samim tim i rugaš) samom sebi. E žalosti. U duhovnosti nema ruganja. Čim se rugaš i smeješ - smeješ se i rugaš samom sebi.

Nigde u prirodi nema pravolinijskog kretanja. Sve se vrti u krug. Ništa nema ni početak ni kraj. Prividni počeci i prividni krajevi su samo prividni.

Ko vas je slagao da je čovek kao živo biće vrhunac evolucije i najbitniji živi stvor u univerzumu? Sva živa bića koja nas okružuju, po prirodnmo zakonu, imaju potpuno isto poreklo i ista prava da budu ovde i egzistiraju kao i mi. U fizičkom (da ne kažem telesnom) smislu... svi mi smo otpad od zvezda... zvezdana prašina... i naša životinjska tela kada se izlože vatri daju totalno isti pepeo. Zapalite leš čoveka i leš neke bube i dobićete potpuno isti pepeo. E, sad, ono što nas pokreće, naša neuništiva samosvesna energija, je večna, ali, na žalost, spada u kategoriju palih duhovnih bića, i ne može se do daljnjeg vratiti u duhovni univerzum, odakle potiče. Neki od nas su bili jedan od dvanaest Lučonošinih apostola, i videli su buđenje svesti i stvaranje svetova, nakon buđenja iz sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, a neki su se kasno probudili i ne vide dalje od sopstvenog nosa... zato i postoji velika razlika među nama, tačnije mnogih od nas...

Filozofiranje je posebna priča. Dobar sam i u tome, ali trenutno nemam vremena za tako nešto. Ne možemo diskutovati tako što ćeš ti ovde da pišeš o najosnovnijim stvarima. Odavno sam ih naučio i proučio... i nisam ih prihvatio. Nisi mi odgovorio koji je to prvi početak i zbog čega si prvi put pao u telo, da bi zaradio karmu? Na to nema odgovora. Sve pišeš, ali to zaobilaziš. Baš bezveze. Kad bi postojala karma, niko se ne bi usavršavao, već bi svi sve više i više tonuli u blato.
Moja čista logika seže u najviše duhovne sfere. Tvoja i ne postoji. Zašto ne znaš šta je logika i kako funkcioniše? Govori u svoje ime. Ti nisi ništa naučio, samo prenosiš tuđe nebuloze. Stvorio si svoju prostu teoriju na osnovu nečijih mentalnih programa. “Ha ha ha teoriju”. E, žalosti.

Namaste je iz inata, da nervira verske fanatike. A ono tvoje nesretno “Amin/Amen” kod tebe i svih vernikA nije čak ni pečat pomodara. Tako ti je to kad je neko veći vladika od vladike Pahomija. Kad god izgovoriš Amen/Amin seti se staroegipatskog boga Amona Ra. Ojha. Ende. Namaste.

Ne obracaj paznju na moje pisanje, :)
Evolucija ne postoji.
Mala iskra ne postoji.
Covek nikada nije bio zivotinja, Dokazi, :?:
Nije bilo pecinskih ljudi, vec naprednih civilizacija, :)
Spansko selo je resavska skola, :lol:
Ne postoji veliki neimar, postoji Elohim, :)

Kao prvo, nauči da citiraš post, bez ovoga - QUOTE - da se ne bi vuklo po temi. Ja ga neću vući, jer mi se može tako.

Ne obraćaj ti pažnju na to ko sam i šta sam ja, kakva su moja uverenja, kao i na to što nikada neću pripadati nijednoj verskoj zajednici, nemoj izmišljati šta sam, a naročito za to što nikada u životu neću slediti bogoborno i bogohulno obrezane ljude koji su umislili da su proroci, božji sinovi i bogovi, a koji su jeli meso, mleko i jaja, i čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Tvoje pisanje me uopšte ne zanima. Samo primetim da si nepismen. Pravopis je stvar opšte kulture. Ende.

Evo da odgovorim na tvoj način, da vidiš koliko je besmislen.

Evolucija postoji.

Kakva „Mala iskra“? Ko je napisao da je „mala“? U odnosu na šta je „velika“ ili „mala“? Šta je referentna tačka? Ja sam napisao „beskrajno mala ili beskrajno velika iskra“. Beskrajno mala ili beskrajno velika iskra (praiskra) postoji.

Čovek (Covek) je sisar iz reda primata, a svi sisari i primati su životinje. Dokaži da sisari i primati nisu životinje (zivotinje). :?:

Bilo je pećinskih ljudi, ali i naprednih civilizacija. :)

Špansko (Spansko) selo ili Resavska škola? Šta (Sta)? :lol:

Ne postoji Elohim, postoji Veliki Arhitekta, Neimar svih svetova.

A sada da raširimo diskusiju, u mom stilu.

Evolucija postoji. Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.

Kakva „Mala iskra“? Ko je napisao da je „mala“? U odnosu na šta je „velika“ ili „mala“? Šta je referentna tačka? Ja sam napisao „beskrajno mala ili beskrajno velika iskra“. Beskrajno mala ili beskrajno velika iskra (praiskra) postoji. U nekom posve mračnom prostoru je svetlucala jedna beskrajno mala ili beskrajno velika iskra. Njen bezvremenski mir poremetio je jedan jedini impuls koji ju je uzdrmao izazvavši eksploziju. Njeni delići su se raspršili na sve strane. Počelo je da teče vreme. Iz njene sredine izletelo je nebrojeno mnogo svetlosnih bića, koja su se tek probudila iz dugog sna izazvanog pređašnjim uništenjem potpune celine. Svi su pospani i polusvesni, svi osim jednog koji je za sve ovo vreme bio polubudan; on je bio jedini nosilac svetlosti dok su svi ostali spavali. Njegova želja da obnovi pređašnju potpunu celinu je i izazvala taj impuls. U desnoj ruci je nosio baklju. Oprživši najbliže oko sebe, razbudio ih je i proglasio ih svojim saradnicima. Bilo ih je dvanaest i svi postadoše visokosvesni. Ostali ostadoše polupospani. Svi se zadržaše oko nosioca svetlosti. Egzistiraše u dokolici, dok od ostataka praiskre svetlosti izgradiše bezbrojne svetove, skupine bleštavih i tamnih kosmičkih tela okupljenih u nebrojene galaksije. Na njima sami od sebe iznikoše raznorazni oblici organskog života. Želeći da napuste dokolicu duhovnog postojanja, jedanaestorica od dvanaestorice pobegoše u materijalne svetove odvedovši sa sobom tri četvrtine ostalih podanika svetlosti. Svi doživeše pád u bedu materijalnog postojanja.

Čovek (Covek) je sisar iz reda primata, a svi sisari i primati su životinje. Dokaži da sisari i primati nisu životinje (zivotinje). :?: Kad u bilo kojoj enciklopediji tražiš termine „glava“ ili „noga“, recimo“, zatim „oko“, „pluća“, „želudac“, „creva“... itd... itd... svaka enciklopedija će ti reći „delovi životinjskog tela“. Dokaži (Dokazi) da ljudi nemaju ove delove životinjskih tela. :?:

Bilo je pećinskih ljudi, ali i naprednih civilizacija. :) Da, veliki broj duhovnih bića je ulazio u tela u trenutku pada, o čemu su u svojim knjigama govorili Džon Milton i Emanuel Svedenborg, a što je za tebe špansko selo, kada su pećinski ljudi na celoj ovoj planeti počeli da slikaju, jer su postali svesni sami sebe. Pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd.

Špansko (Spansko) selo ili Resavska škola? Šta (Sta)? :lol: Šta reći opširnije? Ništa.

Elohim, koji je od Mojsija tražio krv poklanih volova, ovnova i golubova, ne može biti bog. Bogu ne treba ničija krv. Veliki Arhitekta, Neimar svih svetova, nikada i ni od koga nije tražio krv. Šta će bogu krv?

Ko god vidi moje a onda i tvoje komentare shvatiće ko je ozbiljan a ko neozbiljan, ko je pismen a ko nepismen, ko je obrazovan a ko neobrazovan, ko je jak a ko slab diskutant, ko ima argumente a ko nema... Ojha. Ende.

Poslednja izmena:
Smeješ se (a samim tim i rugaš) samom sebi. E žalosti. U duhovnosti nema ruganja. Čim se rugaš i smeješ - smeješ se i rugaš samom sebi.

Ja ti se smijem jer si mi smiješan.
Primjećujem da ne voliš ljude, bar ne one koji nisu kao ti?
Ali zato voliš životinje... :)

Nigde u prirodi nema pravolinijskog kretanja. Sve se vrti u krug. Ništa nema ni početak ni kraj. Prividni počeci i prividni krajevi su samo prividni.

S kakvim se ti vjetrenjačama boriš???
Gdje si vidio da sam ja pisao o pravolinijskom kretanju?
Ja sam ti rekao da je kretanje iluzija. Takođe sam ti objasnio da je u toj iluziji najlogičnije zamisliti kružno kretanje kao nešto bez početka i kraja. Međutim, krug, sam po sebi je iluzija, jer krug se ocrtava zamišljenim (umišljenim) kretanjem informacije od A do B, pri čemu B postaje novo A koje teži nekom novom B i tako u krug. Krug je pri tom samo iluzija jer jedna informacija, jedan tren, može biti samo u jednoj jedinoj tački. Tačka nije krug. Sekvenca, koju jedino stvaraš zahvaljujući memoriji razuma, je odogovrna za stvaranje iluzije "kruga".

No, pošto se služimo tim mehaniznom projekcije 'Um-Raz-Umom', mi koristimo i simbole kojima se sporazumijevamo. Simboli nemaju veze sa istinama. Riječi, geometrija, slova i brojevi su samo daleki prevodi znanja koja svoju osnovu imaju u Svijesti apsoluta. Logika ima svoje limite. Logikom ni na koji način ne možeš do istine, ne možeš do suštine. Ako zaista misliš da možeš to je onda tvoja najveća zabluda.

Ja ti se smijem jer si mi smiješan.
Primjećujem da ne voliš ljude, bar ne one koji nisu kao ti?
Ali zato voliš životinje... :)

S kakvim se ti vjetrenjačama boriš???
Gdje si vidio da sam ja pisao o pravolinijskom kretanju?
Ja sam ti rekao da je kretanje iluzija. Takođe sam ti objasnio da je u toj iluziji najlogičnije zamisliti kružno kretanje kao nešto bez početka i kraja. Međutim, krug, sam po sebi je iluzija, jer krug se ocrtava zamišljenim (umišljenim) kretanjem informacije od A do B, pri čemu B postaje novo A koje teži nekom novom B i tako u krug. Krug je pri tom samo iluzija jer jedna informacija, jedan tren, može biti samo u jednoj jedinoj tački. Tačka nije krug. Sekvenca, koju jedino stvaraš zahvaljujući memoriji razuma, je odogovrna za stvaranje iluzije "kruga".

No, pošto se služimo tim mehaniznom projekcije 'Um-Raz-Umom', mi koristimo i simbole kojima se sporazumijevamo. Simboli nemaju veze sa istinama. Riječi, geometrija, slova i brojevi su samo daleki prevodi znanja koja svoju osnovu imaju u Svijesti apsoluta. Logika ima svoje limite. Logikom ni na koji način ne možeš do istine, ne možeš do suštine. Ako zaista misliš da možeš to je onda tvoja najveća zabluda.

Budala se smije i na brašno. Naročito ako se smije sama sebi. :rida: A ti to upravo radiš. :sad2: Dakle smeješ se samom sebi. :dash:

Baš me briga šta ti primjećuješ. Nisi jedini lik sa ovog forumna koga sam iznervirao svojim stavovima, kao i zato što postojim, toliko da ćeš pući kao zvečka. Zato mi se i obraćaš na ličnoj osnovi.

Dajem sebi za pravo da volim i ne volim koga god ja hoću. Zašto mi se obraćaš na ličnoj osnovi? I nauči da pišeš na svom maternjem jeziku.

Borim se sa nekim policajcima iz svog kraja, koji kriju kriminalce od ruke zakona, a prete poštenim ljudima. Toliko su jadni i bedni da kradu pištolje jedni drugima iz metalnih ormarića usred dana...

https://www.kurir.rs/crna-hronika/n...-policijske-stanice-detelinara-clanak-1675214

Rugam im se po celom Internetu, a oni mi ne smeju ništa. Ojha. Šta te briga sa kakvim se vetrenjačama borim? Sa kakvim se ti žabama boriš?

Šta me briga šta si ti rekao. Nisi ti meni ništa objasnio, jer ja znam sve što ti znaš, i mnogo više preko toga, ali ne prihvatam gluposti koje širiš oko sebe. Doživljavaš sebe kao boga, vidi samo kakav si nick uzeo. Sve ove gluposti koje pišeš su čista filozofija, i to isprazna filozofija. Pokušavaš da filozofiraš, a ne umeš da pišeš kako treba. Stanovništvu Zemlje trebalo je 100.000 godina da dostigne 1 milijardu ljudi. A zatim samo još 100 godina da dostigne 2 milijarde. A onda samo 50 godina da se udvostruči na 4 milijarde 1970. Trenutno smo dostigli cifru od skoro 8 milijardi ljudi. Uništavamo suštinu onoga zbog čega je život dragocen. Svaka globalna boleština koja je morila Zemlju povezana je s prenaseljenošću. Zašto ne delujemo? Deklarišemo se, svašta pričamo, svašta konzumiramo, uništavamo sve pred sobom... Polovina životinjskih vrsta na Zemlji je nestala u poslednjih 40 godina. A mi i dalje uporno napadamo svoju okolinu. Nije nam dovoljna katastrofa da naučimo lekciju. Ništa ne menja ponašanje kao bol. Možda nas bol može spasiti? Ja sam tebi objasnio kako se vrši defekacija, ali ti ni to ne razumeš. Štaš kad nisi za bolje. Tuga.

Uzmimo kao primer laboratorijsku čašu i jednu jedinu bakteriju koja se svaki minut razdvaja i udvostručuje. Ako ste jednu bakteriju stavili u čašu u 11 sati, i ona se napuni u 12 sati, u koliko je sati čaša napola puna? U 11:59. Toliko je sada na našem satu.

Za 40 godina, 32 milijarde ljudi boriće se kako bi preživeli. Nije šala. Sad smo na minut do ponoći. Svaka globalna boleština koja je morila Zemlju povezana je s prenaseljenošću. Ali uz ozbiljne mere kontrole rađanja, nema nikakve šanse.

Postoji jedan prekidač. Ako ga pritisneš, polovina ljudi na Zemlji će umreti. Ali ako ga ne pritisneš, ljudska vrsta će izumreti za 100 godina. Šta biste vi uradili?

Čovečanstvo je rak u sopstvenom telu. Volite li čovečanstvo dovoljno da biste ga spasili?

U slučaju da me pronađu, ostavio sam vam put. Najteži do sada. Pakao će biti na kraju tog puta. Pobrinite se da pakao bude oslobođen. Tražite i nađite. Bio je to dugačak put. Ali evo nas ovde. Minut je do ponoći.

Ko razume - razumeo je.

tree_o10.jpg

(Na fotografiji: izrezbareno drvo života negde u Indiji.)

P.S. Ja sam bio kapetan broda u jednom od prethodnih života (tada sam bio mesojed, a sada sam vegan) koji je pojeo poslednju pticu dodo na Mauricijusu krajem XVII veka. Ko će mi suditi zbog toga? Ili zbog bilo čega? Čini ono što ti je volja, jer nema zakona iznad toga. A ja sam ionako iznad zakona. Kome smeta neka me tuži, ako ima muda. Ojha. Ende.

Poslednja izmena:
Čovek (Covek) je sisar iz reda primata, a svi sisari i primati su životinje. Dokaži da sisari i primati nisu životinje (zivotinje). Kad u bilo kojoj enciklopediji tražiš termine „glava“ ili „noga“, recimo“, zatim „oko“, „pluća“, „želudac“, „creva“... itd... itd... svaka enciklopedija će ti reći „delovi životinjskog tela“. Dokaži (Dokazi) da ljudi nemaju ove delove životinjskih tela.

Zato ljudi imaju i zivotinjske instinkte i strahove. Nema sisara koji ne osecaju strah pred nekom opasnoscu. Zato i ljudi osecaju razne strahove kao sto je strah od smrti.

Poslednja izmena:
Zato ljudi imaju i zivotinjske instinkte i strahove. Nema sisara koji ne osecaju strah pred nekom opasnoscu. Zato i ljudi osecaju razne strahove kao sto je strah od smrti.

Ali ljudi sa zivotinjama samo telesno imaju nekih slicnosti. A ima i dosta razlika. Ali za razliku od zivotinja, ljudi imaju razumnu, "slovesnu" dusu i imaju duh.

Strah od smrti, u stvari, pomaze da se zivo bice sacuva ili odbrani u opasnosti. To je taj nagon, zelja za zivotom, za samoodrzanjem.

Osim toga, covek svojim bicem oseca da je stvoren za vecnost, a ne za prolaznost i smrt. Ne bi mogao ni da ima ideje o vecnosti da je stvoren samo tako da besciljno i besmisleno prozivotari svoj zivot i nestane kao da nikada nije ni postojao.

Da ne govorimo o duhovnom iskustvu koje nas moze uveriti da covek nije samo telo i da i te kako "ima necega nakon smrti".

Objasni to ovom istraživaču (ko zna čega). On tvrdi da ljudi nisu životinje. E, žalosti...

- - - - - - - - - -

Ali ljudi sa zivotinjama samo telesno imaju nekih slicnosti. A ima i dosta razlika. Ali za razliku od zivotinja, ljudi imaju razumnu, "slovesnu" dusu i imaju duh.

Strah od smrti, u stvari, pomaze da se zivo bice sacuva ili odbrani u opasnosti. To je taj nagon, zelja za zivotom, za samoodrzanjem.

Osim toga, covek svojim bicem oseca da je stvoren za vecnost, a ne za prolaznost i smrt. Ne bi mogao ni da ima ideje o vecnosti da je stvoren samo tako da besciljno i besmisleno prozivotari svoj zivot i nestane kao da nikada nije ni postojao.

Da ne govorimo o duhovnom iskustvu koje nas moze uveriti da covek nije samo telo i da i te kako "ima necega nakon smrti".

Ljudi su sisari iz reda primata. Svi sisari i svi primati su životinje.

I tačka.

Nema više naklapanja oko toga.

Zašto je loše biti životinja?

Setih se jednog filma (i romana): „Knjiga o džungli“. Britanski oficir u Indiji, pripadnik nečasne razbojničke vojske, koja je istrebila brojna plemena i narode na svim kontinentima, ne prezajući od najgorih zločina nad civilima, pokazuje tarzanu svoje najnovije oružje, dizajnirano u Londonu, epicentru svetskog zla: koplje ima tri kraka, i pritiskom na jednu polugu na jednom njegovom delu sva tri kraka se otvaraju. Poenta? Koplje se zabija neprijatelju u trbuh (na engleskom se kaže stomak), pritisne se poluga, sva tri kraka se otvore i rašire, koplje se okrene u krug - i neprijatelju se izvade creva i sva utroba da bi umro u najgorim mukama. Tarzan, koga je britanski oficir nazvao životinjom, pitao ga je zašto bi to učinio? „Da bi ga pojeo?“ - „Ne“, odgovorio je oficir. „Zato što ga mrzim.“ I tarzan zaključuje: „Ne želim da budem čovek. Više volim da ostanem životinja.“

I ja baš volim da budem životinja koja jede voće i povrće, nego čovek koji jede nečija creva i nečiju krv. :bljak: Fuj.

Gde idi? Gde ideš? Kakvo tvoje iskustvo? Ja sam večan, i svestan sam toga. Ti nisi svestan. U tome se razlikujemo. Ja ne prodajem ništa. Ne razumem se u trgovinu. Potpuno sam nesposoban da budem trgovac.

Ti si sve pogrešno protumačio. Poverovao si u nečije tra la la pričice.

Nisi ti to nešto dobro razumeo. Cilj je tražiti ono što ne nastaje i nestaje, već uvek jeste, a to je ono supstancijalno, a ne akcidentalno... ili metaforički rečeno pesak, a ne oblik peska.

Svaki uvid, svaka kontemplacija koja apstrahuje individualnu volju i pruži nam dodir sa suštinom... sa transcendentnim... duhom... gradi spomenuto „svadbeno odelo”, odnosno naše biće, koje je slično melodiji na način promene te melodije. Znači, radi se o melodiji… A da li su njene “note” samo reprezenti pojava, oblika kula od peska ili sam pesak?

Vidiš li razliku? Neko u svom duhovnom biću, pod uslovom da se ne promeni, ili shvati šta je bitno u životu, imaće samo slike pojava, samo slike senki na zidu Platonove pećine... tako da kada konačno njegov brod života stigne u svoju luku imaće melodiju sastavljenu od senki, ili biće “go na kraljevskoj svadbi” kako kaže Svedenborg.

Zato tražite ono što ne nastaje i nestaje kako se ne biste našli goli na svadbi.

Okreni glavu sa senki na zidu pećine i obrati pažnju na vatru iza, koja baca senke na zid.

Da se pohvalim: uspeo sam danas da razumem neke životinje. Hranjenje pranom, najjačom duhovnom hranom na našoj planeti, odnosno solarna joga, učinilo je da počinjem da razumem nemušti jezik. Naime, jedan čovek pored kog sam seo na jednu klupu, budući da su sve druge bile zauzete, jeo je GMO faširani burek, sklepan od svinjskih creva i tumora. Naišla je jedna mačka, stala pored nas, i pogledala ga. Rekla je: “Mijau.” I ja sam je razumeo. “Mijau... Jedi, jedi, dabogda se zagrcnuo, da sve što ostane - ostane meni...” Nasmejao sam se. Mačka najednom pobeže, jer je naišao neki pas. I on je seo pored klupe i pogledao u čoveka. “Av! Av!”, rekao je. I njega sam razumeo. “Av! Av!.. Jedi, jedi, ostaće i meni malo...” I čovek mu je bacio malo.

Ustao sam sa klupe sav srećan. Slušao sam ptice kako se svađaju, zbog ptičje švaleracije... a onda otišao do mravinjaka. Njih odavno već razumem. Ali danas sam spoznao ceo nemušti jezik.

Poslušajte me, radite na sebi, za sopstvenu dobrobit; praktikujte solarnu jogu, i hranite se pranom, najjačom duhovnom hranom na planeti. Svaka čast svima koji su me poslušali, i pomogli sami sebi, jednog dana će razumeti jezik životinja, kao ja; od mene možete mnogo toga naučiti, i krenuti mojim putem prosvetljenja, čak i oni koje su braća iz vere slagala da će živeti večno u raju na Zemlji, dok oni mene nikada i nikako ne mogu nagovoriti da radim protiv sebe, da idem sa boljeg na gore, sa hranjenja pranom na prizemnu veru u spasenje preko nečije krvi i/ili bilo koje životinjske telesne tekućine... i na žderanje mesa, mleka i jaja... kao i ostalih GMO sa kodom HACCP... Namaste.

E, ovo ti je praksa. I to najjača praksa.

Ko vas je slagao da je čovek kao živo biće vrhunac evolucije i najbitniji živi stvor u univerzumu? Sva živa bića koja nas okružuju, po prirodnmo zakonu, imaju potpuno isto poreklo i ista prava da budu ovde i egzistiraju kao i mi. U fizičkom (da ne kažem telesnom) smislu... svi mi smo otpad od zvezda... zvezdana prašina... i naša životinjska tela kada se izlože vatri daju totalno isti pepeo. Zapalite leš čoveka i leš neke bube i dobićete potpuno isti pepeo. E, sad, ono što nas pokreće, naša neuništiva samosvesna energija, je večna, ali, na žalost, spada u kategoriju palih duhovnih bića, i ne može se do daljnjeg vratiti u duhovni univerzum, odakle potiče. Neki od nas su bili jedan od dvanaest Lučonošinih apostola, i videli su buđenje svesti i stvaranje svetova, nakon buđenja iz sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, a neki su se kasno probudili i ne vide dalje od sopstvenog nosa... zato i postoji velika razlika među nama, tačnije mnogih od nas...

Filozofiranje je posebna priča. Dobar sam i u tome, ali trenutno nemam vremena za tako nešto. Ne možemo diskutovati tako što ćeš ti ovde da pišeš o najosnovnijim stvarima. Odavno sam ih naučio i proučio... i nisam ih prihvatio. Nisi mi odgovorio koji je to prvi početak i zbog čega si prvi put pao u telo, da bi zaradio karmu? Na to nema odgovora. Sve pišeš, ali to zaobilaziš. Baš bezveze. Kad bi postojala karma, niko se ne bi usavršavao, već bi svi sve više i više tonuli u blato.
Moja čista logika seže u najviše duhovne sfere. Tvoja i ne postoji. Zašto ne znaš šta je logika i kako funkcioniše? Govori u svoje ime. Ti nisi ništa naučio, samo prenosiš tuđe nebuloze. Stvorio si svoju prostu teoriju na osnovu nečijih mentalnih programa. “Ha ha ha teoriju”. E, žalosti.

Namaste je iz inata, da nervira verske fanatike. A ono tvoje nesretno “Amin/Amen” kod tebe i svih vernikA nije čak ni pečat pomodara. Tako ti je to kad je neko veći vladika od vladike Pahomija. Kad god izgovoriš Amen/Amin seti se staroegipatskog boga Amona Ra. Ojha. Ende. Namaste.

Kako vidim ti se u ovom komentaru (i uostalom u svim komentarima upućenim na moje korisničko ime) ne obraćaš meni, već se obraćaš nekome za kojeg misliš da JA KOJI JESAM jesam.

Javit' ću ti se opet kad Ja i taj kojeg si umisilo da ja jesam budu isto.
Hahahaha

Kako vidim ti se u ovom komentaru (i uostalom u svim komentarima upućenim na moje korisničko ime) ne obraćaš meni, već se obraćaš nekome za kojeg misliš da JA KOJI JESAM jesam.

Javit' ću ti se opet kad Ja i taj kojeg si umisilo da ja jesam budu isto.
Hahahaha

Slabo vidiš, a još slabije znaš. Iz posta u post se sve više ponižavaš. Šta ćeš kad nisi za bolje. Ne umeš da diskutuješ na temu, pa pokušavaš da progoniš učesnika iste, jer te je razbio argumentima. Ali čak ni to ne umeš, kao što ništa ne umeš. Da ne govorimo da si umislio da si “Onaj koji jeste”, i to napisano “Caps Lock” slovima - recidivom histerije (ženske bolesti). E, žalosti...

Nećeš se javiti, a i ako se javiš - to će biti oglašavanje kao do sada: kao kad pevac kukuriče ujutro i misli da Sunce izlazi zbog njega i njegovog kukurikanja. Ovo što pišeš je čisti chat, a ja ne želim da ćaskam sa tobom. Bolje nađi neku žensku za tako nešto. Šta ću ti ja, oženjeni matorac?

I opet se smeješ samom sebi. :rida:

https://sr.wikipedia.org

Covek

Čovek (Homo sapiens, prvenstveno podvrsta Homo sapiens sapiens), živo biće koje ima visoko razvijen mozak sposoban za apstraktno razmišljanje, govor, rešavanje problema, introspekciju i sl. Današnji čovek razvio se pre oko 200.000 godina na prostoru Afrike. Ljudska populacija je u 2011. godini premašila broj od 7 milijardi stanovnika. Čovek je misaono biće (može zaključivati, crtati, razmišljati), društveno biće (živi u društvu), duhovno biće (razlikuje dobro od zla) i prirodno biće (dio je žive prirode). Svi ljudi zajedno nazivaju se čovečanstvo ili ljudski rod.

- - - - - - - - - -

Objasni to ovom istraživaču (ko zna čega). On tvrdi da ljudi nisu životinje. E, žalosti...

- - - - - - - - - -

Ljudi su sisari iz reda primata. Svi sisari i svi primati su životinje.

I tačka.

Nema više naklapanja oko toga.

Zašto je loše biti životinja?

Setih se jednog filma (i romana): „Knjiga o džungli“. Britanski oficir u Indiji, pripadnik nečasne razbojničke vojske, koja je istrebila brojna plemena i narode na svim kontinentima, ne prezajući od najgorih zločina nad civilima, pokazuje tarzanu svoje najnovije oružje, dizajnirano u Londonu, epicentru svetskog zla: koplje ima tri kraka, i pritiskom na jednu polugu na jednom njegovom delu sva tri kraka se otvaraju. Poenta? Koplje se zabija neprijatelju u trbuh (na engleskom se kaže stomak), pritisne se poluga, sva tri kraka se otvore i rašire, koplje se okrene u krug - i neprijatelju se izvade creva i sva utroba da bi umro u najgorim mukama. Tarzan, koga je britanski oficir nazvao životinjom, pitao ga je zašto bi to učinio? „Da bi ga pojeo?“ - „Ne“, odgovorio je oficir. „Zato što ga mrzim.“ I tarzan zaključuje: „Ne želim da budem čovek. Više volim da ostanem životinja.“

I ja baš volim da budem životinja koja jede voće i povrće, nego čovek koji jede nečija creva i nečiju krv. :bljak: Fuj.

Čovek (Homo sapiens, prvenstveno podvrsta Homo sapiens sapiens), živo biće koje ima visoko razvijen mozak sposoban za apstraktno razmišljanje, govor, rešavanje problema, introspekciju i sl. Današnji čovek razvio se pre oko 200.000 godina na prostoru Afrike.[3] Ljudska populacija je u 2011. godini premašila broj od 7 milijardi stanovnika.[4] Čovek je misaono biće (može zaključivati, crtati, razmišljati), društveno biće (živi u društvu), duhovno biće (razlikuje dobro od zla) i prirodno biće (dio je žive prirode). Svi ljudi zajedno nazivaju se čovečanstvo ili ljudski rod.[5][6]

- - - - - - - - - -

Covek nikada nije bio zivotinja, :)

Čovek (Homo sapiens, prvenstveno podvrsta Homo sapiens sapiens), živo biće koje ima visoko razvijen mozak sposoban za apstraktno razmišljanje, govor, rešavanje problema, introspekciju i sl. Današnji čovek razvio se pre oko 200.000 godina na prostoru Afrike.[3] Ljudska populacija je u 2011. godini premašila broj od 7 milijardi stanovnika.[4] Čovek je misaono biće (može zaključivati, crtati, razmišljati), društveno biće (živi u društvu), duhovno biće (razlikuje dobro od zla) i prirodno biće (dio je žive prirode). Svi ljudi zajedno nazivaju se čovečanstvo ili ljudski rod.[5][6]

- - - - - - - - - -

Covek nikada nije bio zivotinja, :)

Čovek (Covek) je sisar iz reda primata, a svi sisari i primati su životinje. Dokaži da sisari i primati nisu životinje (zivotinje). Kad u bilo kojoj enciklopediji tražiš termine „glava“ ili „noga“, recimo“, zatim „oko“, „pluća“, „želudac“, „creva“... itd... itd... svaka enciklopedija će ti reći „delovi životinjskog tela“. Dokaži (Dokazi) da ljudi nemaju ove delove životinjskih tela.

- - - - - - - - - -

Čovek je uvek bio sisar i primat, a svi sisari i primati su životinje. Šta je loše u tome što smo životinje? Sve životinje jedu, spavaju, parte se, prazne bešiku i creva... Pa šta?

Ljudi su jedinstveno adaptirani u korišćenju sistema simbolične komunikacije, kao što je jezik i umetnost za samoizražavanje, razmenu ideja, i organizaciju. Ljudi kreiraju kompleksne društvene strukture sastavljene od mnogih sarađujućih i konkurentskih grupa, od familija i mreža srodstava do država. Socijalne interakcije između ljudi su uspostavile ekstremno široku raznovrsnost vrednosti,[13] društvenih normi, i rituala, koji zajedno formiraju bazu ljudskog društva. Ljudska želja da shvati i utiče na životnu sredinu, i da objasni i manipuliše fenomenima, je bila fondacija za razvoj nauke, filozofije, mitologize, i religije. Naučnim istraživanjem ljudi se bave antropologija.

Ljudi su jedinstveno adaptirani u korišćenju sistema simbolične komunikacije, kao što je jezik i umetnost za samoizražavanje, razmenu ideja, i organizaciju. Ljudi kreiraju kompleksne društvene strukture sastavljene od mnogih sarađujućih i konkurentskih grupa, od familija i mreža srodstava do država. Socijalne interakcije između ljudi su uspostavile ekstremno široku raznovrsnost vrednosti,[13] društvenih normi, i rituala, koji zajedno formiraju bazu ljudskog društva. Ljudska želja da shvati i utiče na životnu sredinu, i da objasni i manipuliše fenomenima, je bila fondacija za razvoj nauke, filozofije, mitologize, i religije. Naučnim istraživanjem ljudi se bave antropologija.

Opet citat sa WIKIpedia. Wow. :super:

No i dalje se ne može tvrditi da čovek nije životinja.

U zadnjih 100 godina, ta tendencija je dalje proširena u obliku permanentno naseljenih baza u Antarktiku, naftnih platformi, i orbitovanja Zemlje. Širenje ljudi i njihove velike i rastuće populacije je imalo dubok impakt na velike oblasti životne sredine i milione prirodnih vrsta širom sveta. Prednosti koje obuhvataju taj evolucioni uspeh obuhvataju njihov relativno veliki mozak sa posebno dobro razvijenim neokorteksom, prefrontalnim korteksom i temporalnim režnjevima, koji omogućavaju visoke nivoe apstraktnog razmišljanja, jezika, rešavanja problema, društvenosti, i kulture putem društvenog učenja. Ljudi koriste alate u daleko većoj meri od bilo koje druge vrste, i jedina su postojeća vrsta koja rukuje vatrom i kuva svoju hranu, kao što su i jedina postojeća vrsta koja se oblači i kreira i koristi brojne druge tehnologije i umetnosti.

Back