Zivot posle zivota?

Sve što nauka čini jeste da dolazi do zaključaka na račun čula a koristeći sposobnost logike i apstrahovanja

Sto ce reci da ono sto kazu "naucno dokazano" ne mora da bude tacno, sa tim se slazem.
Zakljucke inace donosimo individualno na racun cula i logike pa tako i postoje vernici i ateisti.
Ateisti ne osecaju postojanje necega sto su vernici imenovali kao "bog" i samim tim i jesu ateist a sto je i logicno.
Vernici osecaju to "nesto" sto je ateistima strano.

Sto ce reci da ono sto kazu "naucno dokazano" ne mora da bude tacno, sa tim se slazem.
Zakljucke inace donosimo individualno na racun cula i logike pa tako i postoje vernici i ateisti.
Ateisti ne osecaju postojanje necega sto su vernici imenovali kao "bog" i samim tim i jesu ateist a sto je i logicno.

Ne donosimo sve zaključke na račun čula ali dakako sve zaključke donosimo logikom intelekta. Međutim, logika intelekta će načiniti zaključke od bilo kojih informacija koje su prisutne u razumu jedinke. Logika je kao mašina za mljevenje, u nju ubaciš kupus, izmljest će kupus i na drugu stranu izbacit' će mljeveni kupus. Ubaciš li u nju meso, izmljest će meso, kafu, pšenicu, zemlju, kamen...
Stoga, ako u nju ubaciš kupus iz nje ne može izaći mljeveno meso.

Logika dakle jeste logika, mašina za mljevenje (i preradu) informacija. Od izvora informacija, od nivoa svjesnosti, od obima iskustava, kao i od ubjeđenja koja vladaju tvojim razumom, zavisi kakve ćeš logičke zaključke stvarati.
Kada je riječ o postojanju ili nepostojanju Boga, logikom ćeš zaključiti samo ono što ti je dostupno, ono što ubacuješ u mašinu, a to je informacija. Informacija o postojanju Boga može doći u razum (u mašinu) iz neposrednog iskustva Boga ali i posredno, kroz spise i riječi drugih ljudi. Ako ne dolazi iz neposrednog iskustva a nisi sklon slijepom vjerovanju nečijih spisa i govora onda naravno da ćeš logički zaključiti da Boga nema, ili ćeš bar tražiti dokaze za njegovo postojanje.

Vjernici ne znaju istinu o postojanju Boga, zato se i zovu vjernici. Oni moraju da vjeruju trećem licu, (u hrišćanstvu piscima Biblije) stoga njihova logika melje i prerađuje informacije koje su prihvatili od trećeg lica koje ih je ubijedilo da je nešto onakvo kakvim ga to treće lice, u ovom slučaju kroz Bibliju, predstavlja.
Vidiš, vjernici upavo i stvaraju svoje apstrahovane projekcije Boga na račun već projektovane čulne realnosti, realnosti pisane riječi.
Pisana riječ u Bibliji u ovom slučaju je isto što i predmet projektovan čulom vida u prostoru.
Bez očiju, ne bi mogli čitati Bibliju, a bez ušiju ne bi mogli čuti šta im popovi pričaju.
Dakle, na osnovu projekcije pisane ili izgovorene riječi vjernik stvara zamisao, iluziju o Bogu.
Iluzija o Bogu i sam Bog nemaju nikakve veze. Specijalno ne u slučaju vjernika jer vjernik nije onaj koji je neposredno vezan s Bogom već upravo posredstvom popova, crkve, Biblije, posredstvom riječi koju je ispisao neki drugi čovjek.
Zbog tog posredstva vjernik se i naziva vjernikom. To je pravo značenje riječi vjernik.

Onaj koji je u direktnoj vezi sa Bogom ne zasniva svoje apstrakcije Boga na nečijim rekla-kazala (na Bibliji) već ih zasniva na sopstvenom neposrednom znanju.

Poslednja izmena:

Osjećaju smog...ili stvog...:mrgreen:

Tanko ti je to...Nauka je zamakla iza čoška-ne vidiš je više i ne znaš šta sve čini...:mrgreen:

Nauka je jedno, a ono sto se danas uci u skolama i sto je zvanicno je drugo. Kako je moguce da danasnja nauka ima ateisticki stav, kada su gotovo svi najveci naucnici koji su joj postavili temelje bili duboko religiozni, od Njutna, Paskala, Pupina, Da Vincija pa sve do Tesle, a i mnogi drugi.

Sta to nauka danas zna vise o zivotu, nego sto je znala pre 200 godina, npr?

Kako šta zna više nego pre 200 godina?:eek:
Nisi ti sasvim s tim pitanjem,ozbiljno!
Evo ti,recimo snimci Habla,pa snimci koje su pravili kosmonauti,pa s Marsa,iz blizine Jupitera,Saturna,Neptuna...
Nigde na vidiku ni trag od Godoa...
Ošo po pljuge,ali da se ne vrne...:mrgreen:
Čak ga nema ni u pozadinskom šumu Velikog praska!
A osim toga,recimo Hokingove tvrdnje o nastajanju materije,sila te Univerzuma,dosta zanemaruju religijske motive i čine se pored takvih ozbiljnih teorija infatilnima i bajkovitim...Ne baš više privlačnim za verovanje ljudima od nauke...
Međutim,podosta agnostika među naučnicima i intelektualcima,čak više nego ateista...
Nova vremena,novi društveni obrasci-ljudi su daleko nepoverljiviji...:lol:

Nauka je jedno, a ono sto se danas uci u skolama i sto je zvanicno je drugo. Kako je moguce da danasnja nauka ima ateisticki stav, kada su gotovo svi najveci naucnici koji su joj postavili temelje bili duboko religiozni, od Njutna, Paskala, Pupina, Da Vincija pa sve do Tesle, a i mnogi drugi.

Sta to nauka danas zna vise o zivotu, nego sto je znala pre 200 godina, npr?

nisu duboko religiozni nego religija laze i prisvaja

a i oni koji su bili religiozni , tada nisu imali ni stoti deo danasnjih informacija ,

nijedan pametan sa sadasnjim znanjem ne bi bio religiozan

nisu duboko religiozni nego religija laze i prisvaja

a i oni koji su bili religiozni , tada nisu imali ni stoti deo danasnjih informacija ,

nijedan pametan sa sadasnjim znanjem ne bi bio religiozan

Zato se nista korisno nije ni izumelo u poslednjih 50-100 godina. ;)
Ne prisvaja religija, vec su svi oni bili itekako religiozni. Jedan Isak Njutn je napisao vise religijskog nego naucnog materijala. Tesla je tvrdio da inteligencija, tj dar mentalne prirode dolazi od Boga, pa cak i da je svu istinu trazio u Bibliji, i jos mnogo toga. Jedan Paskal je rekao da je toliko izucavao prirodu da veruje u Boga kao Bretanjski seljak, a npr Ajnstajn je rekao da je nauka bez religije slepa, a nauka bez religije hroma. Proveri ako ne verujes. Vidi se da ne znas, a volis da komentarises i da se pravis pametan, kao 95% danasnjih ateista.
Danasnje naucno znanje od npr Teslinog vremena nije odmaklo ni za 5%, tako da ne znam o cemu pricas, i zasto lupas toliko o nekoj temi o kojoj ne znas a i ne odgovara ti. ;)

- - - - - - - - - -

Religija ili nauka?

Zasto ili?
Religija i nauka se savrseno poklapaju, a drugo je to sta je danasnja zvanicna, tj priznata nauka, kao npr teorija evolucije, teorija Big Benga i kojecega. Nekada je nauka tvrdila mnogo vece gluposti, ali su one zaboravljene i prevazidjene, kao sto ce i ova danasnja nauka (poneke oblasti i ucenja naravno) biti prevazidjena. Religija je ostala nepromenjena, sa druge strane. Najveci problem danasnje nauke je to sto je ona materijalisticka, i kao takva ona ne moze daleko dogurati, sto je i dokaz poslednjih 50-100 godina. Svi izumi koji su u tom periodu nastali su iznikli iz Teslinih ideja i ideja drugih naucnika, koji su bili religiozni i koji su itekako proucavali duhovni aspekt nauke.

Ne prisvaja religija, vec su svi oni bili itekako religiozni. Jedan Isak Njutn je napisao vise religijskog nego naucnog materijala. Tesla je tvrdio da inteligencija, tj dar mentalne prirode dolazi od Boga, pa cak i da je svu istinu trazio u Bibliji, i jos mnogo toga. Jedan Paskal je rekao da je toliko izucavao prirodu da veruje u Boga kao Bretanjski seljak, a npr Ajnstajn je rekao da je nauka bez religije slepa, a nauka bez religije hroma. Proveri ako ne verujes. Vidi se da ne znas, a volis da komentarises i da se pravis pametan, kao 95% danasnjih ateista.
Danasnje naucno znanje od npr Teslinog vremena nije odmaklo ni za 5%, tako da ne znam o cemu pricas, i zasto lupas toliko o nekoj temi o kojoj ne znas a i ne odgovara ti. ;)

.

kako mrtav hladan iznosis neistine

tesla http://www.telegraf.rs/vesti/224832...renositi-njegov-pepeo-u-hram-svetog-save-foto Premda nisam vernik u ortodoksnom smislu (ovde je reč "orthodox" morala biti prevedena na ovaj način, jer se iz konteksta zaključuje da nije mislio na pravoslavlje kao takvo, već na opštu versku ortodoksiju; prim. nov.), ja poštujem religiju, prvo, zato što svaki pojedinac treba da ima neki ideal--da li verski, umetnički, naučni, humanitarni--koji će dati smisao njegovom životu. Drugo, zato što sve velike religije sadrže mudra uputstva vezana za način na koji život treba da se vodi, koja su vredna danas kao i onda kada su objavljena - kaže dalje Tesla.

ajnstajn http://www.blic.rs/vesti/svet/ajnstajn-vera-u-boga-je-detinjasta/q7j12mc “Za mene je jevrejska religija ista kao i svaka druga - najveće detinjasto praznoverje.

danasnje naucno znanje je bar 1000 puta vece nego pre 100 godina

iz skoro svih oblasti

- - - - - - - - - -

Zasto ili?
Religija i nauka se savrseno poklapaju, a drugo je to sta je danasnja zvanicna, tj priznata nauka, kao npr teorija evolucije, teorija Big Benga i kojecega. Nekada je nauka tvrdila mnogo vece gluposti, ali su one zaboravljene i prevazidjene, kao sto ce i ova danasnja nauka (poneke oblasti i ucenja naravno) biti prevazidjena. Religija je ostala nepromenjena, sa druge strane. Najveci problem danasnje nauke je to sto je ona materijalisticka, i kao takva ona ne moze daleko dogurati, sto je i dokaz poslednjih 50-100 godina. Svi izumi koji su u tom periodu nastali su iznikli iz Teslinih ideja i ideja drugih naucnika, koji su bili religiozni i koji su itekako proucavali duhovni aspekt nauke.

Ti živiš u pećini?
Nemaš ni tv ni internet?
Pardon ,internet imaš čim si se ovde pojavio...:manikir:
Ali šta ti vredi kad ne pratiš razvoj nauka...
Nema nauke koja se nije kvantitativno i kvalitativno bar triplicirala...
Možda nauka o religijama,ali to je razumljivo ,obzirom da joj predmet ostaje uvek isti...:mrgreen:

kako mrtav hladan iznosis neistine

tesla http://www.telegraf.rs/vesti/224832...renositi-njegov-pepeo-u-hram-svetog-save-foto Premda nisam vernik u ortodoksnom smislu (ovde je reč "orthodox" morala biti prevedena na ovaj način, jer se iz konteksta zaključuje da nije mislio na pravoslavlje kao takvo, već na opštu versku ortodoksiju; prim. nov.), ja poštujem religiju, prvo, zato što svaki pojedinac treba da ima neki ideal--da li verski, umetnički, naučni, humanitarni--koji će dati smisao njegovom životu. Drugo, zato što sve velike religije sadrže mudra uputstva vezana za način na koji život treba da se vodi, koja su vredna danas kao i onda kada su objavljena - kaže dalje Tesla.

ajnstajn http://www.blic.rs/vesti/svet/ajnstajn-vera-u-boga-je-detinjasta/q7j12mc “Za mene je jevrejska religija ista kao i svaka druga - najveće detinjasto praznoverje.

danasnje naucno znanje je bar 1000 puta vece nego pre 100 godina

iz skoro svih oblasti

Nemoj meni govoriti o Tesli, sve sam moguce proucio o njemu. Tesla je izjavio da se do 40-te svake veceri molio Bogu pred spavanje i to na kolenima, a posle 40-te prestao je da se moli klececi.
Nemoj oblikovati istinu kako tebi odgovara. Nasao 2 citata Tesle i Ajnstajna, koja su izvucena iz konteksta, sam ih protumacio, a pritom nista i ne dokazuju. Jevrejska religija to i jeste, narocito Talmud i takvi praznoverni obicaji, koje cak i Isus kritikuje. Pa hoces reci da ni Isus Hrist nije bio religiozan? xD

Znanje mozda jeste, koje su ostavili ti ljudi i koje se razvilo na dostignuicima koje su napravili ti religiozni naucnici. Kakav je to pomak napravila nauka u poslednjih 70 godina? Sta je to novo otkriveno i napravljeno? Kakva su to saznanja dobili, zivo me interesuje?

- - - - - - - - - -

Ti živiš u pećini?
Nemaš ni tv ni internet?
Pardon ,internet imaš čim si se ovde pojavio...:manikir:
Ali šta ti vredi kad ne pratiš razvoj nauka...
Nema nauke koja se nije kvantitativno i kvalitativno bar triplicirala...
Možda nauka o religijama,ali to je razumljivo ,obzirom da joj predmet ostaje uvek isti...:mrgreen:

Ja ne sporim da se razvila, ali i kako se nece razviti kada je Tesla posle smrti ostavio milion zapocetih stvari, koje su ovi posle njega samo nastavili. Sta se to konkretno tripliciralo, da cujem?

ajde malo dokumentuj

ali da nije iz crkvenih flajera

gde je to tesla izjavio

dokazi da je isus postojao

ogroman napredak u medicini , gradjevini , tehnologiji, astronomiji, fizici , hemiji, da ne nabrajam sve grane , jer svuda je doslo do eksplozije znanja

- - - - - - - - - -

uci jos na neki nacin a ne samo preko reci svestenika

ajde malo dokumentuj

ali da nije iz crkvenih flajera

gde je to tesla izjavio

dokazi da je isus postojao

ogroman napredak u medicini , gradjevini , tehnologiji, astronomiji, fizici , hemiji, da ne nabrajam sve grane , jer svuda je doslo do eksplozije znanja

- - - - - - - - - -

uci jos na neki nacin a ne samo preko reci svestenika

Kakvih crkvenih flajera, pa ja proucavam Teslu vec duze vreme. Sve sto god sam mogao da pronadjem o njemu sam procitao.
Tesla je po svojoj zelji sahranjen u pravoslavnoj crkvi. Da li znas da je svom sestricu, koji je bio monah ili cak i iguman u jednom, cini mi se vojvodjanskom manastiru cesto pisao. Taj manastir je izgoreo, kao i veci deo njihovih prepiski. Ipak, ostalo je i dan danas sauvano pismo Nikole Tesle u kome on pise svom sestricu "da se pomoli za njegovo prazno srce".
Pronadji sam Tesline izjave, medju kojima on kaze da je svu istinu trazio u Bibliji. Tesla i u svojoj autobiografiji, ako si je i procitao i citira Bibliju, gde se vidi da ima veliko teolosko znanje. Tesla ide cak u krajnost da kaze da je kljuc za bezicni prenos energije nasao nigde drugde nego u - Jovanovom Otkrovenju. To sto je izjavio da nije religiozan u ortodoksnom smislu znaci da je Tesla stalno tragao za Bogom, ostao je do kraja pravoslavac ipak, ali je proucavao i budisticku filozofiju i vrlo verovatno je znao puno i o drugim religijama, sto znaci da nije bio neuki licemerni vernik koji je nezainteresovan za veru, vec je on i Bibliju i Boga i veru i religiju veoma ozbiljno shvatao.

Sve u svemu, ako ne verujes meni, procesljaj malo, probaj naci i na internetu, ali Tesal je upravo tako to izjavio. Kad budem imao vise vremena pronacicu ti je bas.

Ogroman napredak cega? Ja ne sporim da se tehnologija vrtoglavo razvila, ali oni nisu nista novo izmislili u poredjenju sa Teslom. Sve ovo sto danas postoji, od interneta, kompjutera, televizora, lasera, smart telefona, za sve je to temelj udario Tesla, a naucnicima danasnjice je bilo lako da za 100 godina dograde ta Teslina otkrica.
Pa zamisli, Tesla je 20-ih i 30-ih provozao Njujorkom automobil, ciji je motor radio na elektricno napajanje. 20-ih je govorio da ce se njegova otkrica jednom razviti i da ce svako imati mali kompjuter koji ce nositi u dzepu, ljudi su mislili da je lud. 100 godina posle toga je bila prava senzacija kada je izasao smart fon i Tesla automobili na elektricni pogon.
Sto se tice napretka medicine, tu bi se moglo sto sta reci, jer tu takodje nemamo nekih velikih pomaka, od nastanka pencilina npr. Postoji napredak tehnologije, koji pomaze medicini, a sama medicina nije puno odmakla. Astronomija, takodje mrtva tacka, osim razvitka fizike i mehanike, ali to opet nije razvoj astronomije. Fizika? Kako je to fizika napredovala? Gde? Po cemu? Hemija, mozda malo...jer mi i danas proucavamo radove ljudi iz 19. i 20. veka, kao npr Mendeljejev, Laoazije, Marija Kiri i dr... Nigde, ni u jednoj oblasti mi nemamo nikakav veliki napredak u poslednjih 70 godina. Nigde prosto. Ajde dobro, gradjevina, jer je bilo nuzno praviti oblakodere, ali, cak i u anticka vremena ljudi su pravili ogromne gradjevine, piramide, Tadz Mahal, Kolos sa Rodosa....

Odakle ti da me je ucio svestenik?

ja sam tebi dokumentovao svoje reci

ti meni dokumentuj svoje

teolosko znanje ima jer mu je otac bio svestenik i zato ima teoloske temelje

dokumentuj i ostalo u vezi nauke.

nema dostignuca a presadjuje se srce i mnogi drugi delovi , vestacki zglobovi , lece se pre 100 god smrtonosne bolesti , eto samo ponesto iz medicine, opste poznato da ne trazim po netu jos primera.

- - - - - - - - - -

ako ga je otkrovenje jovanovo inspirisalo za neko otkrice to ne znaci da je to tamo opisano , nego da je njega asociralo.

ja sam tebi dokumentovao svoje reci

ti meni dokumentuj svoje

teolosko znanje ima jer mu je otac bio svestenik i zato ima teoloske temelje

dokumentuj i ostalo u vezi nauke.

nema dostignuca a presadjuje se srce i mnogi drugi delovi , vestacki zglobovi , lece se pre 100 god smrtonosne bolesti , eto samo ponesto iz medicine, opste poznato da ne trazim po netu jos primera.

- - - - - - - - - -

ako ga je otkrovenje jovanovo inspirisalo za neko otkrice to ne znaci da je to tamo opisano , nego da je njega asociralo.

Sta si dokumentovao? Ja sam ti ovde nekoliko puta objasnio da nisi u pravu i to u mnogo cemu. Sto se tice Tesle, nisi u pravu ni po cemu skoro.
Moj pradeda je ziveo 98 godina, zivo na selu, koristio se narodnom mediciniom i nikad nije otisao kod doktora. A da li bi moglo srce da se presadi ili da se napravi precizan rez da ne postoje laserski zraci, koje je izmislio - Tesla, koji je bio - religiozan!?
Danasnja hirurgija i medicina su i u mnogo cemu i stetni ali i nestrucni. Licno sam imao nekoliko takvih, sva sreca manjih iskustava.

Ne, nije ga inspirisalo, vec je rekao da je nasao kljuc za bezicni prenos energije, kao sto je rekao da jos od detinjstva svu istinu pronalazi u Bibliji.

Sta treba konkretno da ti dokumentujem? Koji deo ti nije jasan od svega navedenog?

Ti ne znaš najprostije stvari. Kakve si traume imao u životu - zadrži za sebe. Ne piše se “zadnja ti nikada biti nece”, nego “nikada ti neće biti zadnja” (red reči u rečenici), i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Nauči da pišeš na svom maternjem jeziku, pa onda dođi da diskutuješ. I, da, moja će biti zadnja. Moje argumentovane priče će biti zadnje. Pitanje je kad ćeš da pukneš, zbog tih svojih trauma koje si imao u životu, a koje pokušavaš da pripišeš meni, jer imaš projekciju, pa da me vređaš i ovaj put budeš banovan na 30, a ne “samo” na 15 dana. Kako hoćeš. Kratka ti je živka. Samo čekam kad ćeš da pukneš. Budući da večeras putujem u inostranstvo, na nekih sedmicu dana, pa neću pisati ovde, možeš misliti da si me potukao kad budeš video da me neće biti neko vreme. Ojha.

Bog i seme - dva različita pojma.

Za tvoju informaciju, po Hajdegerovoj fenomenologiji religije (teško da si čuo za ovo, s obzirom da ne znaš da primeniš u pravopisu red reči u rečenici), filozofija i teologija su “bitno suprotstavljene”, a samim tim i filozofija i religija. Knjigu u šake.

Lepo sam objasnio kako se sve što postoji periodično širi i skuplja, zbija u tu jednu tačku, koja je beskrajno velika ili beskrajno mala, jer se nema u odnosu na šta meriti (nema referentnu tačku), a zatim opet eksplodira i izgradi sve svetove. Mračan prostor je ništavilo. Nije “iz nicega”, nego “ni iz čega” (opet, bukvar i pravopis u ruke), a nije i ni iz čega, jer sve postoji oduvek i postojaće uvek. Otkud u Bibliji “u početku “bog nešto stvara? Kakvom početku? Otkad bog ima početak?

Impuls je inicirala želja nadbića da obnovi prethodnu apsolutnu celinu, nakon što se nadbiće probudilo iz bezvremenskog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine. Delimično objašnjeno u Vedama. Otkud u Bibliji tvrdnja da je Zemlja stvorena pre Sunca? I da su trave nikle na Zemlji pre stvaranja Sunca?

Objasnio sam odakle. I to više puta. Nije mi teško da ponovim. Mada samo glup traži da se ponavlja stalno, iznova i iznova. Ceo univerzum je jedan beskrajan mračan i hladan prostor. I u njemu jedna iskra. Beskrajno velika ili beskrajno mala. Da li će se ugasiti? Ona je sve što je ostalo od prethodne potpune celine. U njoj se ništa ne događa; ni vreme ne teče. Nekada najprosvetljenije biće otvori jedno oko i pogleda oko sebe. Ugleda samo mrak i savršenu loptu koja svetli. Setilo se svega. Otvorilo je i drugo oko i poželelo da sve obnovi. Trenutak kada je otvorilo prvo oko nije isti kao kada je otvorilo drugo oko - vreme postaje merilo zbivanja; počinje da teče u nepovrat. Naizgled bespomoćna pomisao, da se obnovi prethodna potpuna celina, izazva impuls koji uznemiri jedinu svetlosnu tačku u univerzumu. Ona se raspade na nebrojeno mnogo manjih takvih tačaka. Videvši sve to ono pomisli: “Ja sam Neimar svih svetova.” Probudi se još jedno biće. Otvorivši prvo oko ugleda zvezde kako se udaljavaju. Otvori i drugo oko i ugleda kako se i te zvezde raspadaju i od njih nastaju nove. I ono pomisli: “Ja sam Graditelj svetova.” Ali ono ugleda još jedno budno biće. I ono mu reče: “Da, ti si arhitekta. Ali ja sam Veliki Arhitekta. Ti si ono koje svetli. Ali i ja sam ono koje svetli.” Treće biće otvori jedno oko i, spoznavši njihov dijalog, otvori i drugo. Ono postade svedok da je Veliki Arhitekta starije. Veliki Arhitekta sastavi palac i kažiprst, podiže obe ruke i razdvoji duh od materije. Sa jedne strane sagradi svemir od materije i energije, a sa druge svemir od energije. Zatim ih postavi tako da se dodiruju ali da budu dovoljno razdvojeni. I da se jedan ne vidi iz drugog; i obrnuto. Sve je bilo gotovo dok je trinaesto biće otvorilo oba oka. Njih dvanaestoro bili su svedoci izgradnje svih svetova... itd.itd. Odakle u Bibliji tvrdnja da je bio planetarni potop, ako bi u slučaju takvog potopa, ukoliko je Ararat virio iz vode, Andi i Himalaji bili pravi pravcati kontinent? Odakle ideja da bog nije znao za Ande i Himalaje? E, žalosti...

U ime Velikog Arhitekte, Neimara svih svetova
Zbog svega napisanog, ustanovih da ti neko debelo drma kavez, nejesam sigurna oli Bog, banana koju si bezočno obrao, neka druga voćka ili nešto slično(ogočeno povrće), samo mi ne deluje prijateljski po tebe..

Nikada ti zadnja u biti, Nece biti, ojha, :)
Yeshua je rekao da se cuvamo ljudske filozofije, :)
A to sto te Banuju je tvoj problem, ende, :)

Moja uvek. Ojha.

Baš me briga šta je rekao bilo ko. Ja ne sledim ljude, naročito ne obrezane, koji su jeli meso, mleko i jaja. Može mi se tako.

Nemam ja nikakav problem, tebi u inat. Ovo nema veze sa temom. A ti nemaš veze sa životom. I to bez smajlija.

- - - - - - - - - -

A sta cemo sa rakom, koji je otkriven pre 5000 godina na egipatskoj mumiji (rak kostiju), i dalje je smrtonosna bolest.

Nabodeš raka na štapić i bačiš na roštiljčić. Dobar tek. :cepanje:

Moja uvek, ojha.
A zivot je lep, ode u Nirvanu, zen- zan, Tuse, :)

Progoniš me po forumu dve i po godine, od ove teme: https://forum.krstarica.com/showthr...milenijuma?p=30887850&viewfull=1#post30887850 . I svaki put te poklopim kao poklopac zarđali lonac. Proveriti i na ovoj temi. Što me progoniš? Zato što nikada neću da budem hrišćanin, član bilo koje religije, i što neću d ajedem meso, mleko i jaja. Ali svaki put te virtualno zgazim kao bubu. Bilo bi me sramota da sam na tvom mestu. Drago mi je što nisam. Prema tome ja sam iznad tebe. Ojha. Ende.

Poslednja izmena:

Back